Panang curry var nok den ret, vi spiste allermest i Thailand. Eller faktisk vil jeg sige, at det er min absolutte favorit på menukortet derude.
Panang curry med kylling og blomkålsris
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 600 g kyllingebryst skåret i tern
- 2 spsk rød karrypasta panang curry eller rød karry*
- 2 fed hvidløg revet
- 2 spsk frisk ingefær revet
- 400 ml kokosmælk + evt. den fede del af en ekstra dåse
- 8 kaffir limeblade
- 2 spsk fiskesovs
- 2 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- kokosolie til stegning
- 50 g rødløg snittet
- 175 g rød peberfrugt i strimler
- 120 g bambusskud drænet vægt
- 200 g champignon i kvarte
- thai-basilikum smager dejligt anis-agtigt
- lidt limesaft
- evt. sødning fx sukrin gold eller 2 spsk Tamarind, hvis du er ok med sukkerindholdet
- 700 g blomkål til blomkålsris
Sådan gør du
- Varm lidt kokosolie i en gryde eller sauterpande og svits hvidløg og ingefær i et minuts tid.
- Tilsæt karrypasta og svits det af.
- Hæld kokosmælk, soja, limeblade og fiskesovs på. Evt. sødning i dette trin også.
- Tilsæt kyllingen og lad den koge i ca. 5 minutter i sovsen.
- Tilsæt grøntsagerne få minutter inden servering, så de bliver varme men ikke gennemkogte.
- Smag til med limesaft, evt. salt/soja og lidt sødning.
- Hak blomkål i foodprocessor til blomkålsris. Server rå eller overhæld dem kort med kogende vand, som du straks dræner fra.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Jeg har gjort mange forsøg på at lave Panang Curry herhjemme selv og jeg synes, at jeg har svært ved at ramme helt den samme smag som ude i Thailand. Mit gæt er, at sukkerindholdet i retten spiller en rolle her. De bruger formentligt en del sukker som smagsforstærker. Jeg vil helst enten ikke bruge nogen eller ekstremt begrænset.
Well, well. Min Panang Curry smager nu dejligt alligevel. Hvis jeg kunne spise den med tæerne i sand og en smuk solnedgang i sigte kunne det være, jeg ikke ville tænke over smagsforskellen. Det må da kunne arrangeres i vores nye have, tænker jeg ;-)
Jeg køber altid karrypastaer med hjem fra Thailand. Også selvom de samme fås i både etniske grønthandlere og i thai-supermarkeder herhjemme. Der er da bare noget i at have medbragt det fra en ferie, ikke?
Hvis du vil se den originale, som vi spiste derude, kan du nyde billederne i indlægget her: Low Carb i Thailand
Synes denne ret er relativt høj på kulhydrater. Hvordan kan det være, og hvad kan man udelade for at bringe det længere ned?
Der er ikke andet at gøre end at skære ned på grøntsager så. Eller også er det bare en af dem, man vælger at spise i sine Low Carb-perioder og ikke i sine Keto-perioder.
Hej Jane.
Kommer du kyllingen rå ned i sovsen, eller steger du den først?
Syntes ikke der står noget om det. Jeg elsker denne ret. Har dog stået og stegt kyllingen først.
Kh Jane
Jeg putter den bare rå i sovsen, så den tilberedes direkte deri :)
Hvilken kokosmælk kan du anbefale?
Jeg har altid købt Santa Maria – mener jeg den hed – men har ikke kunnet finde den i lang tid.
Nej den er vist udgået. Jeg synes, at Änglamarks i karton minder rigtig meget om den. Den er mild i smag og har dejlig, ensartet konsistens. Men til retter som denne her synes jeg at Irmas den økologiske i dåse er overlegen. Det er et superlækkert produkt❤️❤️
Tak for en lækker opskrift :P Den er hermed blevet min livret :P
Lavede den i aften og manden skulle have ekstra portion :D
Glemte…. Er den fryseregnet ? :D
Ååh det har jeg faktisk ikke lige prøvet men jeg fryser generelt det meste. Og ellers kan den fint også holde sig nogle dage i køleskabet.
Super :D For det er nemt at varme op på jobbet. Har aftenvagt på plejehjem og det er bestemt ikke lchf/keto/Low Carb de får af varm mad hehe
Den har jeg lige lavet iaften og den er hermed blevet til min livret :P
Tak for en lækker opskrift :D
Hej Jane…
Hvor køber du thai-basilikum??
Oftest i thai-supermarkeder og en sjælden gang imellem er jeg heldig at finde det hos nemlig…
Ej hvor ser det lækkert og friskt ud! Gode billeder også :)