Palæo i Pilestræde


Det er næsten skamfuldt at indrømme, at jeg aldrig har spist på Palæo oppe i Torvehallerne. Men det har jeg ikke. Take away konceptet har ikke rigtig appelleret til mig, og derfor har jeg altid valgt at spise på enten Un Mercato eller Firefly, når jeg har skulle spise i det område.

Men for et stykke tid siden åbnede Palæo jo nede i Pilestræde, lige ved siden af 42Raw, som jo ellers er en af min favoritter. I går skulle jeg spise med en ex-kollega, inden vi skulle i biffen, og vi havde sat kurs mod 42Raw, men endte i stedet hos naboen Palæo. Og det var simpelthen så godt! Jeg elsker bare, når mine forventninger til noget bliver overgået. Jeg fik meatza med tomatkompot, syltede svampe og persillepesto. Så simpelt i virkeligheden men så uhørt godt.

Og en juice med agurk, spinat, æble og ingefær. Den var lige sød nok til mig, som nok tilhører de lidt mere hardcore grøntsagsjuicedrikkere, men smagte ellers dejligt.

Maden er relativt billig, og portionerne er da heller ikke prangende i størrelse. Så der var plads til dessert, og den stod på muffins. Vi smagte både den med blåbær og den med kokos, og blåbær var klart bedst. Begge muffins var lavet på en base med kokosmel og hasselnøddemel og var sødet med bananmos.

Palæo er faktisk et okay hyggeligt sted af sådan et take out/spisested at være. På væggen hænger en stor stenaldermadpyramide, og den illustrerer faktisk fint min opfattelse af forskellene mellem LCHF og Palæo/stenalderkost. For stenalderpyramiden har kødet i bunden og grøntsagerne i midten. Jeg synes ikke, at kød skal udgøre størstedelen af min kost. Jeg vil hellere have en pyramide med grøntsager og fedt i bunden og kød i midten. Og så kan frugt og nødder og alt det blive oppe i toppen.

Bag disken stod to stærke mænd i bedste Joe & the Juice stil. Min ledsager mente, at det nok var nogen, som Thomas Rode kendte fra CrossFit, og endelig, endelig så jeg den kobling mellem stenalderkost og CrossFit, som Henriette har nævnt flere gange. Well… Stærke mænd er da ikke det værste, man kan blive udsat for.

Og ellers var det bare en af den slags aftener. I ved, dem hvor humøret er højt, og varmen kan mærkes helt ind i hjertet. Min tidligere arbejdsplads ligger jo i Pilestræde, og jeg mødte et par gode, gamle kolleger, på vej derhen. Imens vi sad og spiste, kom en anden gammel kollega, som også har forladt virksomheden forbi, og vi fik en snak om fremtiden og om de gode gamle dage. Efter maden tog vi i biffen og så Breaking Dawn og klappede og hvinede med teenagepigerne. Det må man godt derinde i mørket!

Men altså, varme anbefalinger til Palæo, hvis du er i indre by og skal have en hurtig bid mad.

Palæo Primal Gastronomi, Pilestræde 32, 1112 København K

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

11 kommentarer til “Palæo i Pilestræde”

Skriv en kommentar

  • Jeg vil tro, at basen består af mandler, banan og æg. Og så krydderier som kanel, kardemomme og vanilje. Noget i den dur ;-)

   Svar
 1. Uhm, tak for anbefalingen. Det må prøves en dag, man nærmer sig byen :)
  Er for øvrigt helt enig i dine tanker om kostpyramiden, jeg er med på din ;)

  Svar
 2. Lyder som en helt igennem skøn aften :-) ‘Palæo’ må prøves så snart vi er i Kbh, og Breaking Dawn skal jeg helt sikkert også se :-)

  Svar
 3. Ja Meatza er virkeligt lækkert. Har selv prøvet at lave dem – det blev dog til mini-meatzaer, men skal helt klart prøve at lave dem igen – og så i stor størrelse.

  Ærgeligt at man ikke bor i nærheden af KBH, men hvis man en dag kommer et smut derover, så kunne det jo være at man skulle lægge vejen forbi Palæo :)

  /Annemette

  Svar
 4. Jeg har også for ganske nylig haft min debut hos Palæo i Torvehallerne. Jeg må tilslutte mig, at det er godt alternativ til fastfood, når man nu har valgt det ordinære fastfood fra. Vi fik hver en hotdog og hver en bid blev spist! Det bedste af det hele var, at vi efterfølgende ikke havde lige så meget luft i maven, som vi normalt oplever efter at have spist pølser ( og som er årsag til, at vi ikke spiser pølser særlig ofte).
  God dag
  Mette Enevold

  Svar
 5. Helt tilfældigt cyklede jeg forbi 42raw og opdagede (til stor begejstring) at ‘paleo’ havde åbnet ved siden af :) Dejligt at høre, at det kan anbefales!

  xxoo, Amelia
  blog om MAD og SPISEFORSTYRRELSER: weweremeanttosparkle.wordpress.com

  Svar
 6. Kære Jane,
  Kæresten og jeg afprøvede også for første gang PALÆO i Torvehallerne i går, inden turen gik tilbage til fyn. Jeg har heller ikke tidligere været tiltrukket af at sidde med min mad derinde og vi lurede da også først på Firefly, men prisniveauet og lysten til proteiner trak os væk derfra. Og vi blev ikke skuffet! Spise hver en hotdog, hvor jeg (som ellers ikke er til svinekød) var meget vild med pølsen. Dertil hver en skøn juice.
  KH
  – frk. sveske

  Svar