Low Carb pæretærte smager jo så dejligt og, som der måske også ligger i navnet, er denne opskrift både glutenfri og sukkerfri.
Det gode ved tærter er, at man kan lave virkelig lækre glutenfrie / low carb tærtebunde, uden de smager mærkeligt. Og tærter, hvad enten det er med æble, pærer eller en tredje frugt, er sådan en skøn kage om efteråret. Frugt er jo som udgangspunkt ikke så Low Carb, men som med alt andet afhænger det af Hvad er DIN kontekst? Og her er vi stadig ret langt nede i kulhydrat pr. portion.
Udstyr
Ingredienser
Tærtebund
Fyld
- 250 g pære
- 100 g smør blødt
- 3 spsk Sukrin Gold
- 100 g mandelmel
- 1 æg
- 0,25 tsk vaniljepulver
- 2 dråbe mandelessens kan udelades
Sådan gør du
- Saml alle ingredienserne til dejen hurtigt til en homogen masse.
- Pak dejen ind og lad den hvile i ca. 30 minutter.
- Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir eller mas den bare ud i en tærteform (ca. 22 cm) med fingrene.
- Pisk smør og Sukrin til en luftig masse i en skål.
- Rør mandelmel, æg, vaniljepulver og evt. mandelessens i og fordel fyldet ovenpå bunden.
- Skræl pærerne, halver dem og fjern kernehuset og skær pærerne i skiver på tværs.
- Fordel pærerne ovenpå bunden.
- Opvarm ovnen til 150 grader og bag tærten i ca. 20 minutter, til den er gylden og sprød.
- Lad tærten afkøle inden du skærer den ud og server den med en god klat creme fraiche.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Pæretærte – skøn sensommerkage
For noget tid siden var der en læser, der spurgte mig, om jeg ikke havde nogle opskrifter med pærer, og jeg havde vitterligt ikke en eneste, viste det sig.
Og det er skørt, for jeg kan godt lide pærer, men mine unger er ikke så begejstrede for dem, så måske er det derfor. Uanset, så lavede jeg straks en Low Carb pæretærte, og det smager jo simpelthen for dejligt. Særligt lige med en klat cremefraiche 38% on the side.
Hvis du, ligesom mine unger, heller ikke er så meget til pærer finder du også både Æbletærte, Tærte med chokolademousse og saltkaramel og Græskartærte – Pumpkin Pie. Du kan også gå på opdagelse i alle mine Low Carb Kager.
Opskrift på Low Carb pæretærte
Men her får du altså en dejlig opskrift på Low Carb pæretærte der både er glutenfri og sukkerfri. Prøv den inden pærerne forsvinder fra butikkerne/træerne.
Hvis du stadig har lidt pærer tilbage smager de jo også fantastisk i en Greenie / grøntsagsmoothie eller brug dem i en skøn muffin.
Opskriften indeholder reklamelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Jeg vil dog indrømme, at jeg bagte Low Carb pæretærten her før vi flyttede. Selvom vi er kommet nogenlunde på plads i køkkenet, er jeg ikke nået til de store eskapader.
Og det passer ikke helt, for forleden kogte jeg en stor portion kvædekompot. Og det er måske en lidt sær ting at lave som det første, men jeg havde fået en stor pose kvæder, som jeg var spændt på at bruge.
I morgen er det onsdag, og det betyder byggemøde med håndværkerne og det betyder, at jeg skal have en kage klart til dem. Jeg overvejer mazarinkagen. Den er god og nem.
Men i virkeligheden burde jeg lave noget nyt og spændende. Nu må vi se. Har du en idé, så byd gerne ind! Kagen skal være nem og den skal kunne opholde sig i flere dage udenfor køleskab.
Hejsa
Kan denne laves om eftermiddagen uden at bage den og så på køl og bage den om aften?
Godt spørgsmål, det har jeg faktisk ikke prøvet. Men du kan i hvert fald godt forberede tærtedejen, så du kun skal lave fyldet.
Jeg tror måske også godt det andet kan lade sig gøre men hvis det er til gæster, ville jeg lige teste det inden :)
Jeg bagte pæretærte med kokosolie i stedet for smør, da jeg ikke tåler mælkeprodukter. Så blev jeg nødt til at bruge lidt kokosfibermel for at dejen ikke blev for tynd. Men den blev super god 😃. Tak for dejlig opskrift ❤️. Hilsen Ruth
Ej så dejligt at det lykkedes fint med kokosolie og ekstra fibre. Det vil jeg huske til næste gang nogen spørger❤️
Havde pærer fra mine forældres have og blev super glad for at finde en low carb pæretærte her – og den blev god ❤️
Vil man kunne bruge “hjemmmemalet” mandelmel til den her næste gang, eller skal det være det man køber? Kan ikke helt huske hvad forskellen er, og derfor heller ikke hvornår man bare kan drøne mandlerne i minihakkeren selv (alt andet lige billigere) 🙃
Tak for skønne opskrifter både her på siden og i dine bøger 🙏🏻
Uh hvor lækkert med pærer!
Mandelmelet i denne opskrift er helt almindeligt. Altså svarende til at have fintmalet det selv. Jeg køber det bare mest af dovenskab :)
Super – og tak for lynhurtigt svar 🙌🏼
Måske forveksler jeg det i virkeligheden bare med, at man ved chiamel ikke bare kan male dem selv, uden at jeg præcis kan huske hvorfor (bager tit dine valnøddeboller, dog kun med pofiber i stedet for halvt chiamel).
Ah ja, det er helt rigtigt. Det er et funktionelt produkt, ligesom det fedtreducerede mandelmel fra Funktionel Mad også er det. De to typer mandelmel kan heller ikke bruges på samme måde, men det, jeg har brugt i denne opskrift, er det helt almindelige (svarende til malede mandler)
Hej Jane
Jeg vil bare lige høre, om du kan huske om du virkelig kun gav din tærte 20 min i 150°?
Jeg har min i ovnen nu, den fik 3 kvarter i 150° og så skruede jeg op til 165°. Der har den stået i 3 kvarter nu og er stadig ikke færdig. Jeg tror først vi får tærte i morgen :)
Men er sikker på, at den er værd at vente på.
Bh/Ditte
Har du bagt den i seks kvarter uden den er færdig? Det lyder lidt sært.
Jeg kan ikke huske denne præcis men jeg vil skyde på at en 20-30 minutter ikke er helt skøvt. Jeg plejer at forbage i ca. 10 minutter og herefter give den cirka 20. men det er når der er en masse i midten, der ligesom skal gennembages. Det er der jo ikke på samme måde her. Men bunden skal selvfølgelig være bagt.
Håber det lykkes jer at få tærte❤️
Hej
Kan man bruge FiberHUSK istedet for Pofiber i opskriften?
Pft
Mvh
Allan
Ja måske kan man godt det her, hvor mængden er så lille. Det er dog ikke noget, jeg har testet…
Ok tak
Jeg må prøve det af her i weekenden :-)
//Allan
Kan man bruge andet end pofiber ? bor ikke lige i nærheden af en helsebutik
Hej Lene
Du kan få pofiber i de fleste supermarkeder. Rød pakke, der står på glutenfrihylden??
Bagetid en holder altså ikke.
Min skulle næsten have en time.
Det er svært med bagetider, da alle ovne er forskellige. Det er især blevet tydeligt efter jeg er flyttet og har fået ny ovn og jeg pludselig ikke kan regne med de tider, jeg plejer at arbejde med. Godt du fandt en bagetid, der passede til din ovn.
Min første tanke da jeg så denne tærte var “Jane du kan simpelthen ikke vente med at komme i gang med dit køkken” blev næsten lettet når du skriver at du lavede den før flytningen.
Jeg er ikke nået til Mazarinen endnu, men jeg glæder mig. Så kom æbletærten den har jeg heller ikke nået og nu pæretærte, det er ganske enkelt for lækkert.
Vil lige sige til dig at vi hjemme hos os er blevet enige om at vi kan leve af blomkålssuppe med hvidløg og chorizo og dertil brød med bacon, ost og chili. Det er vildt velsmagende og mættende. Jeg brugte chorizo fra Rigtigmad der allerede er skåret i skiver, den har en vidunderlig smag. Mon de der brød kunne laves i sød version, med kardemomme eller noget? Har ikke lige ide til hvordan uden osten.
Dit køkken er to die for, ærligt jeg er så misundelig, men på den gode måde. Det er dælme dejligt for jer. Kæmpe forandring fra da i overtog huset, jeg kunne slet ikke forstille mig, at det kunne blive så lækkert. Uhhh hvilke opskrifter og bøger der kan komme fra det køkken.
Arh hvor dejligt at høre, Heidi! Jeg var til den middag, som rigtigmad arrangerede i går og vi fik bare forrygende mad. Og jeg fik smagt et par nye favoritter, som ryger på næste bestilling. Men først skal jeg lige have skaffet mig en større fryser.
Jeg tror da såmænd godt at brødene kan laves sødlige. Ellers kan du måske kigge på opskriften på scones her: https://www.madbanditten.dk/scones-med-citron-birkes/ :)