Pad Thai, dvs. stegte nudler, er en af Silas’ yndlingsret, når vi rejser i Thailand. Det og så Chicken Cashew.
Pad Thai med spidskåls-nudler og peanutbuttersauce
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 500 g kyllingebryst
- 800 g spidskål fintsnittet
- 3-4 fed hvidløg
- 100 g løg i fine skiver
- 3 æg
- 200 g bønnespirer
- 200 g forårsløg fintsnittet i skiver
Sauce til stegning
- 3 spsk fiskesovs
- 1 lime saft herfra
- 4 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 1-2 spsk SukrinSirup gold
- 3-4 spsk risvineddike
- smagsneutral kokosolie til stegning
Peanutbuttersauce
- 4 spsk peanutbutter smooth
- 4 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 1 lime saften herfra
- 1 tsk SukrinSirup gold
- 1,5 dl vand
Drys
- 20 g peanuts hakkede
- 1 håndfuld frisk koriander
Sådan gør du
- Skær kyllingen i tern eller strimler og svits dem i kokosolie i ca. 1 minut på en varm pande.
- Tilsæt løg og hvidløg og lad det stege med.
- Tilsæt spidskål og rør godt, til det begynder at falde sammen.
- Skrab det hele til den ene side på panden eller tag det af panden et øjeblik.
- Tilsæt lidt mere kokosolie og slå æggene ud på panden, lad dem stege et øjeblik og rør så godt rundt i dem så de bliver ødelagt og bland dem så med kylling-spidskåls-nudlerne.
- Tilsæt bønnespirer og forårsløg.
- Rør ingredienserne til stegesaucen sammen og hæld på panden, vend godt rundt, til væsken er fordampet.
- Rør ingredienserne til peanutbutterdressingen sammen og smag til.
- Server pad thai med hakkede peanuts, koriander, limebåde og peanutbutterdressingen til selvbetjening.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Og lige som jeg skriver det, får jeg sådan lyst til at rejse. Og det er egentlig lidt skørt, for vi holdt jo lang sommerferie i sydeuropa.
Måske er det, fordi sommeren lakker mod enden, eller måske fordi så meget af ferien gik med diffuse smerter. Det kan også være, det er udsigten til, at der er længe før vi skal holde ferie igen. Vi går jo i flyttetanker og med det i mente virker det smartest at bruge penge på istandsættelse end på vinterrejse (siger ham den økonomisk fornuftige).
Men så kan vi jo nyde den gode thai-mad herhjemme.
Pad thai i en sundere version
Pad Thai, eller stegte nudler, er jo ikke ligefrem en helbredsfremmende ret i sin originale form. Derfor har jeg lavet denne med spidskåls-“nudler”, hvilket jo bare er tyndt strimlet spidskål. Det giver ikke helt så meget bid som almindelige nudler, men smagen sidder i saucen og især i den lækre peanutbuttersauce.
Jeg tænker også, at man ville kunne lave denne med de kulhydratfrie shiratakinudler (adlink), hvis man kan lide dem. Selv har jeg et lidt anstrengt forhold til dem, men jeg ved, at mange synes, de er super.
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Uh, det lyder lækkert!!
Jeg kender ikke risvineddike, er det meget surt? Tænker om feks granatæbleeddike kunne bruges i stedet for ?
Jeg tror jeg ville bruge en hvidvinseddike i stedet, hvis du har det. Jeg er bekymret for at frugtsmagen i granatæbleeddike vil smage igennem…
Hm, ja det ville det nok ?
Jeg serverede retten for mine gæster. Det smagte fantastik! Det er var gæsternes og min nye favoritmad. Du er så dygtig???
Ej hvor dejligt at høre. Tusind tak :)
Hej Jane.
Det ser bare super lækkert ud!! Kan jeg bruge andet end risvinseddike og hvis ikke hvor kan det så købes henne? :)
Jeg tror, jeg har købt min i et almindeligt supermarkede. Den står sammen med de asiatiske produkter. Ellers tænker jeg en sjat hvidvinseddike kan gøre det :)
Jeg lavede det i går og manglede risvineddike. Jeg brugte to spsk hvidvinseddike. Det virkede fint. I øvrigt super lækker ret.
Vh Susanne
Hej Jane
Der ser vildt lækkert ud. Bruger du saltede peanuts?
Vh Susanne
Yes, saltede :)
Åårrhh, smadder god variant:-)
Den bliver afprøvet straks, så diabetikeren kan få lidt mere varieret kost;-)
Hej Jane. Kan man spise HFLC hvis man har fedtlever?
Mvh Tina
Mit svar er ja, hvis vi taler NAFLD (non alcoholic fatty liver disease), som er associeret med både overvægt, høje triglycerider og insulinresistens. LCHF adresserer alle disse ting, og der er også lavet enkelte studier på det. Men husk på, at jeg ikke er læge og derfor ikke kan rådgive ved sygdom.
Nøj hvor lyder det lækkert søde Jane! :-)
Megalækkert! sendte mig direkte til Thailand jo! :)