Leder du efter en lækker påskesalat? Her har du en skøn salat med grønne bønner, friske og semidried tomater og kapers vendt i en vinaigrette.
Påskesalat
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 300 g grønne bønner gerne de friske
- 250 g cherrytomater
- 125 g semidried tomater hakket
- 60 g kapers
- 1 rødløg (kan udelades)
Dressing
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 tsk dijonsennep
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skyl de grønne bønner og nip enderne af.
- Kom dem i en gryde med letsaltet vand og kog dem i 3 minutter.
- Hæld vandet fra og skyl bønnerne i iskoldt vand. Lad dem køle af.
- Halver cherrytomaterne han over maven og kom dem i en skål.
- Snit rødløget helt fint og kom dem ved.
- Dræn de semidried tomater for olie og kapers i vand og kom dem i skålen med de friske tomater og rødløg.
- Kom de afkølede grønne bønner i skålen også.
- Rør en vinaigrette af olivenolie, æblecidereddike, dijonsennep, salt og peber. Kom den over salaten og vend den sammen.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Påskesalat til æg, fisk eller lam
Der er særligt smæk på umami-smagen i denne her salat fra både kapers og semidried tomater, og samtidig får den så lidt modspil af den syrlige vinaigrette og de friske tomater.
Jeg har forsøgt at sammensætte en påskesalat, som både kan gå sammen med det kolde påskefrokostbord med æg og fisk eller til påskemiddagen med lammekølle og falske flødekartofler (aka glaskål i fad).
Hvis du leder efter flere opskrifter til påskefrokost eller påskemiddagen, kan du finde alle mine påskeopskrifter lige her.
Fyr op for det grønne i påsken
For mange er påsken en tid, hvor meget tid er tilbragt ved bordet og hvor der bare generelt er meget mad. Heldigvis er påskens mad jo supernem at holde Low Carb og der er masser af æg, rejer, kød, fedt og grønt.
Men det bliver stadig lidt meget og lidt tungt og derfor er det en god idé at fyre op for de grønne retter, som kan fylde på tallerkenen, så kalorieindtaget ikke stikker helt af.
Denne påskesalat er skøn at have på bordet og alle vil kunne lide den. En anden af mine favoritsalater til påske er den syrlige blomkålssalat. Den er sprød og frisk og altid et hit.
Jeg er i øvrigt helt vild med at være +medlem, det er superlet at navigere rundt i opskrifterne, lave madplan og så med indkøbsliste- tak
Det er jeg virkelig glad for at høre❤️❤️
Jeg droppede både semidried tomater, kapers og løg, vendte bønner i olie, salt og peber, satte dem og Alm. Tomater i både i ovnen- serverede det til grillet minutbøf fra grillen- med en god mayonnaise til. superlækkert
Uhhmm den ser god ud. Må man godt spise påskesalat før påske? 😜😜😜😜
Tilladelse hermed givet😂🙏🏼