Denne Low Carb påskekage, som er en slags moussekage, hvor en lækker mazarinbund er toppet med passionsfrugtmousse, er en lækker og elegant påskekage at servere for gæster i påsken.
Påskekage – nemmere end den ser ud
Påskekagen kræver ikke, at du er ‘mesterbager’, for det er jeg bestemt ikke. Bunden består af en mazarinbund og toppet med passionsfrugtmousse og selvom det måske lyder avanceret, og udover at det tager lidt tid, er det faktisk ret nemt.
Mazarinbunden med hvide bønner har jeg lavet et par gange før, blandt andet i jordbærkage på mazarinbund. Ovenpå har jeg lavet en passionsfrugtsmousse med flødeskum og græsk yoghurt.
Det mest avancerede her er husblassen og den giver jeg nogle tips til længere nede. Kagen skal helst laves dagen før, for så kan moussen nå at sætte sig. Og så pyntes den lige af med blåbær, brombær og lidt citronskal.
Påskekage
Føj til favoritter Udskriv PinUdstyr
- evt. kageplast til moussen
Ingredienser
Mazarinbund
- 240 g butterbeans kogte og drænede
- 4 æg
- 100 g mandelmel
- 15 g fiberhusk
- 100 g SukrinMelis
- 50 g smør smeltet
- 2 tsk mandelessens eller vaniljeessens / pulver
- 0,5 øko-citron skallen herfra
Passionsfrugtsmousse
- 2 blad husblas udblødt i koldt vand
- 6 passionsfrugt
- 30 g SukrinMelis
- 0,5 øko-citron skallen herfra
- 3 dl fløde
- 100 g græsk yoghurt 10%
Sådan gør du
Mazarinbund
- Forvarm ovnen til 160 grader varmluft.
- Skyl bønnerne godt under koldt vand.
- Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør til en ensartet dej.
- Kom dejen i en smurt springform (20-22 cm) med bagepapir i bunden. Glat overfladen meden dejskraber.
- Bag kagen i den varme ovn i ca. 25 minutter, til du kan stikke en pind i midten af kagen uden at få dej med op.
- Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af, mens du laver mousse.
- Tag den ud af formen og fjern bagepapiret og rester af kage på kanterne og kom kagen tilbage i springformen.
Passionsfrugtsmousse
- Udblød husblas i en skål med koldt vand, i min. 5-10 min.
- Kom passionsfrugtskød, sødning og citronskal i en gryde og giv det et opkog. Lad simre i nogle minutter.
- Hæld den lune passionsmos over i en sigte og pres saften ud, så kernerne sies fra. Det kan tage lidt tid, hvis sien er meget finmasket, brug en ske til at presse så meget frugtkød som muligt igennem.
- Vrid husblas fri for væske og rør den ud i den stadigt lune passionsmos. Sørg for, at husblassen er helt rørt ud. Lad den derefter køle af.
- Pisk fløde til let skum og vend forsigtigt den græske yoghurt heri.
- Kom lidt af fløde-yoghurt-massen over i passionsmosen og rør derefter forsigtigt passionsmosen ud i resten af moussen, lidt efter lidt.
- Fordel moussen ovenpå mazarinbunden i springformen. Du kan evt. komme kageplast rundt i siden inden, jeg brugte et langt stykke foldet madpakkepapir.
- Sæt i køleskab nogle timer, evt. til næste dag, så moussen stivner helt.
- Pynt med blåbær, brombær og citronskal.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Tips til husblas
Husblas kan være lidt tricky, så her gennemgår jeg lige nogle få do’s and dont’s, så du undgår, at husblassen klumper i passionsfrugtmoussen.
- Husblas skal udblødes i koldt vand, gerne hver for sig og op til 10 min. Sørg derefter for at vride husblassen godt for vand, inden den bruges.
- Husblas skal smeltes ved svag varme. Det kan både være i en gryde eller en i lun masse som i denne opskrift.
- Sørg for at husblassen ikke får et temperaturchok, så danner den nemlig klumper. Hvis du skal røre varm husblas i en koldere mousse, creme eller væske skal du sørge for, at de to ting har nogenlunde samme temperatur. Det kan både være ved at køle husblas-massen ned eller ved fx at røre lidt af moussen/cremen etc. i husblassen for at køle den ned, inden de to blandes.
0 kommentarer til “Påskekage – Mazarinbund med passionsfrugtmousse”