Påskekage – Mazarinbund med passionsfrugtmousse


Denne Low Carb påskekage, som er en slags moussekage, hvor en lækker mazarinbund er toppet med passionsfrugtmousse, er en lækker og elegant påskekage at servere for gæster i påsken.

Påskekage – nemmere end den ser ud

Påskekagen kræver ikke, at du er ‘mesterbager’, for det er jeg bestemt ikke. Bunden består af en mazarinbund og toppet med passionsfrugtmousse og selvom det måske lyder avanceret, og udover at det tager lidt tid, er det faktisk ret nemt.

Mazarinbunden med hvide bønner har jeg lavet et par gange før, blandt andet i jordbærkage på mazarinbund. Ovenpå har jeg lavet en passionsfrugtsmousse med flødeskum og græsk yoghurt.

Det mest avancerede her er husblassen og den giver jeg nogle tips til længere nede. Kagen skal helst laves dagen før, for så kan moussen nå at sætte sig. Og så pyntes den lige af med blåbær, brombær og lidt citronskal.

Påskekage med mazarinbund og passionsfrugtsmousse

Påskekage

Føj til favoritter Udskriv Pin
Mazarinbund med passionsfrugtmousse
10
|
1 dag

Udstyr

Ingredienser

Mazarinbund

Passionsfrugtsmousse

Pynt

Sådan gør du

Mazarinbund

  • Forvarm ovnen til 160 grader varmluft.
  • Skyl bønnerne godt under koldt vand.
  • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør til en ensartet dej.
  • Kom dejen i en smurt springform (20-22 cm) med bagepapir i bunden. Glat overfladen meden dejskraber.
  • Bag kagen i den varme ovn i ca. 25 minutter, til du kan stikke en pind i midten af kagen uden at få dej med op.
  • Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af, mens du laver mousse.
  • Tag den ud af formen og fjern bagepapiret og rester af kage på kanterne og kom kagen tilbage i springformen.

Passionsfrugtsmousse

  • Udblød husblas i en skål med koldt vand, i min. 5-10 min.
  • Kom passionsfrugtskød, sødning og citronskal i en gryde og giv det et opkog. Lad simre i nogle minutter.
  • Hæld den lune passionsmos over i en sigte og pres saften ud, så kernerne sies fra. Det kan tage lidt tid, hvis sien er meget finmasket, brug en ske til at presse så meget frugtkød som muligt igennem.
  • Vrid husblas fri for væske og rør den ud i den stadigt lune passionsmos. Sørg for, at husblassen er helt rørt ud. Lad den derefter køle af.
  • Pisk fløde til let skum og vend forsigtigt den græske yoghurt heri.
  • Kom lidt af fløde-yoghurt-massen over i passionsmosen og rør derefter forsigtigt passionsmosen ud i resten af moussen, lidt efter lidt.
  • Fordel moussen ovenpå mazarinbunden i springformen. Du kan evt. komme kageplast rundt i siden inden, jeg brugte et langt stykke foldet madpakkepapir.
  • Sæt i køleskab nogle timer, evt. til næste dag, så moussen stivner helt.
  • Pynt med blåbær, brombær og citronskal.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tips til husblas

Husblas kan være lidt tricky, så her gennemgår jeg lige nogle få do’s and dont’s, så du undgår, at husblassen klumper i passionsfrugtmoussen.

  • Husblas skal udblødes i koldt vand, gerne hver for sig og op til 10 min. Sørg derefter for at vride husblassen godt for vand, inden den bruges.
  • Husblas skal smeltes ved svag varme. Det kan både være i en gryde eller en i lun masse som i denne opskrift.
  • Sørg for at husblassen ikke får et temperaturchok, så danner den nemlig klumper. Hvis du skal røre varm husblas i en koldere mousse, creme eller væske skal du sørge for, at de to ting har nogenlunde samme temperatur. Det kan både være ved at køle husblas-massen ned eller ved fx at røre lidt af moussen/cremen etc. i husblassen for at køle den ned, inden de to blandes.

Skal jeg sende dig en e-bog?

Skriv dig op til at modtage mine meget populære lørdagsmails og jeg sender dig kvit og frit min e-bog 5 hemmeligheder til vægttab med Keto.

Ja tak – den vil jeg gerne have >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Påskekage – Mazarinbund med passionsfrugtmousse”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?