Hjemmelavede påskeæg med pistacie og nougat er himmerigsbidder og perfekte at lave til påske. Påskeæggene er lavet helt uden sukker og jeg synes personligt, at de smager langt bedre end dem, man køber. Men jeg er heller ikke så vild med marcipan (pånær min egen altså), jeg synes, det er så hvinende sødt og klistret.
Sukkerfri påskeæg med pistacie og nougat
Disse lækre påskeæg med pistacie og nougat kræver lidt forberedelse, så start gerne lige en dag eller to før. De er alle anstrengelserne værd!
Påskeæggene er nemlig lavet med både hjemmelavet sukkerfri marcipan og hjemmelavet nougat. Derudover er der tilføjet pistacienødder og mørk chokolade som overtræk. De hjemmelavede elementer gør, at påskeæggene er stort set sukkerfri, pånær lige chokoladen altså. Du kan fint bruge sukkerfri chokolade, hvis du foretrækker det. Det er et af de steder, hvor jeg ikke går på kompromis.
Hvis du ønsker dem sødere, kan du tilføje lidt ekstra Sukrin til marcipanen eller nougat. Som du måske ved, har jeg det lidt stramt med sødemidlerne og eftersmagen heraf, så holder det altid på et minimum i mine opskrifter.
Ingredienser
- 250 g hjemmelavet marcipan
- 50 g usaltede pistacienødder
- 100 g hjemmelavet nougat
- 1 knsp salt
- 200 g mørk chokolade 70-85%
- pistacienødder til pynt
Sådan gør du
- Blend pistacienødderne til fint mel fx i en kaffekværn.
- Ælt pistacienødderne sammen med marcipan og et knsp salt.
- Skær nougaten ud i 8-10 aflange stykker og tril dem runde i formen.
- Del marcipanen i 8-10 lige store stykker og tryk stykkerne lidt flade.
- Kom et stykke nougat ovenpå hvert stykke og pak det ind i marcipanen. Form stykkerne til æggeform.
- Hak chokoladen og kom 2/3 dele i en skål og smelt det over vandbad.
- Tag chokoladen væk fra varmen, når den er smeltet og rør resten af chokoladen i og lad den smelte.
- Læg påskeæggene på en rist med bagepapir under og hæld den smeltede chokolade over æggene så den dækker dem helt.
- Pynt med hakkede pistacienødder, imens chokoladen er våd.
- Opbevar påskeæggene på køl i en lufttætbeholder. De smager bedst indenfor et par dage.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Flere påskeæg
Er du i markedet for nogle nemmere påskeæg, der ikke kræver helt så meget forberedelse, vil jeg gerne give en stemme til de klassiske marcipan-påskeæg. De er altså også utroligt lækre og vellykkede.
Er du derimod i markedet for noget, der tilfredsstiller alle dine chokoladelængsler, er chokoladeæggene med saltkaramel din ven. Er du klar til at hoppe fuldstændig ombord i de farlige sager, er de hjemmelavede skildpadder et godt bud. Jeg er chanceløs over for dem og laver dem derfor helst ikke – haha!
0 kommentarer til “Påskeæg med pistacie og nougat”