Påskeæg med pistacie og nougat


Hjemmelavede påskeæg med pistacie og nougat er himmerigsbidder og perfekte at lave til påske. Påskeæggene er lavet helt uden sukker og jeg synes personligt, at de smager langt bedre end dem, man køber. Men jeg er heller ikke så vild med marcipan (pånær min egen altså), jeg synes, det er så hvinende sødt og klistret.

Påskeæg med pistacie og nougat

Påskeæg med pistacie og nougat

Føj til favoritter Print Pin
10 stk
|
45 minutter

Sådan gør du

  • Blend pistacienødderne til fint mel fx i en kaffekværn.
  • Ælt pistacienødderne sammen med marcipan og et knsp salt.
  • Skær nougaten ud i 8-10 aflange stykker og tril dem runde i formen.
  • Del marcipanen i 8-10 lige store stykker og tryk stykkerne lidt flade.
  • Kom et stykke nougat ovenpå hvert stykke og pak det ind i marcipanen. Form stykkerne til æggeform.
  • Hak chokoladen og kom 2/3 dele i en skål og smelt det over vandbad.
  • Tag chokoladen væk fra varmen, når den er smeltet og rør resten af chokoladen i og lad den smelte.
  • Læg påskeæggene på en rist med bagepapir under og hæld den smeltede chokolade over æggene så den dækker dem helt.
  • Pynt med hakkede pistacienødder, imens chokoladen er våd.
  • Opbevar påskeæggene på køl i en lufttætbeholder. De smager bedst indenfor et par dage.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Sukkerfri påskeæg med pistacie og nougat

Disse lækre påskeæg med pistacie og nougat kræver lidt forberedelse, så start gerne lige en dag eller to før. De er alle anstrengelserne værd!

Påskeæggene er nemlig lavet med både hjemmelavet sukkerfri marcipan og hjemmelavet nougat. Derudover er der tilføjet pistacienødder og mørk chokolade som overtræk. De hjemmelavede elementer gør, at påskeæggene er stort set sukkerfri, pånær lige chokoladen altså. Du kan fint bruge sukkerfri chokolade, hvis du foretrækker det. Det er et af de steder, hvor jeg ikke går på kompromis.

Hvis du ønsker dem sødere, kan du tilføje lidt ekstra Sukrin til marcipanen eller nougat. Som du måske ved, har jeg det lidt stramt med sødemidlerne og eftersmagen heraf, så holder det altid på et minimum i mine opskrifter.

Flere påskeæg

Er du i markedet for nogle nemmere påskeæg, der ikke kræver helt så meget forberedelse, vil jeg gerne give en stemme til de klassiske marcipan-påskeæg. De er altså også utroligt lækre og vellykkede.

Er du derimod i markedet for noget, der tilfredsstiller alle dine chokoladelængsler, er chokoladeæggene med saltkaramel din ven. Er du klar til at hoppe fuldstændig ombord i de farlige sager, er de hjemmelavede skildpadder et godt bud. Jeg er chanceløs over for dem og laver dem derfor helst ikke – haha!

Påskeæg med pistacie og nougat

Vil du gerne spise flere grøntsager?🥦🥕🥒

… men stadig gerne rimelig Low Carb? Så overvej min Low Carb-kostplan. Den er lavet, så du får mindst 600 g grønt om dagen, godt med protein og moderat med sundt fedt. Det er sund og lækker og let mad – perfekt til foråret🌱

Find den her: Low Carb kostplan

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Påskeæg med pistacie og nougat”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?