Påskeæg med pistacie og nougat


Hjemmelavede påskeæg med pistacie og nougat er himmerigsbidder og perfekte at lave til påske. Påskeæggene er lavet helt uden sukker og jeg synes personligt, at de smager langt bedre end dem, man køber. Men jeg er heller ikke så vild med marcipan (pånær min egen altså), jeg synes, det er så hvinende sødt og klistret.

Sukkerfri påskeæg med pistacie og nougat

Disse lækre påskeæg med pistacie og nougat kræver lidt forberedelse, så start gerne lige en dag eller to før. De er alle anstrengelserne værd!

Påskeæggene er nemlig lavet med både hjemmelavet sukkerfri marcipan og hjemmelavet nougat. Derudover er der tilføjet pistacienødder og mørk chokolade som overtræk. De hjemmelavede elementer gør, at påskeæggene er stort set sukkerfri, pånær lige chokoladen altså. Du kan fint bruge sukkerfri chokolade, hvis du foretrækker det. Det er et af de steder, hvor jeg ikke går på kompromis.

Hvis du ønsker dem sødere, kan du tilføje lidt ekstra Sukrin til marcipanen eller nougat. Som du måske ved, har jeg det lidt stramt med sødemidlerne og eftersmagen heraf, så holder det altid på et minimum i mine opskrifter.

Påskeæg med pistacie og nougat

Påskeæg med pistacie og nougat

Føj til favoritter Udskriv Pin
10 stk
|
45 min

Ingredienser

Sådan gør du

  • Blend pistacienødderne til fint mel fx i en kaffekværn.
  • Ælt pistacienødderne sammen med marcipan og et knsp salt.
  • Skær nougaten ud i 8-10 aflange stykker og tril dem runde i formen.
  • Del marcipanen i 8-10 lige store stykker og tryk stykkerne lidt flade.
  • Kom et stykke nougat ovenpå hvert stykke og pak det ind i marcipanen. Form stykkerne til æggeform.
  • Hak chokoladen og kom 2/3 dele i en skål og smelt det over vandbad.
  • Tag chokoladen væk fra varmen, når den er smeltet og rør resten af chokoladen i og lad den smelte.
  • Læg påskeæggene på en rist med bagepapir under og hæld den smeltede chokolade over æggene så den dækker dem helt.
  • Pynt med hakkede pistacienødder, imens chokoladen er våd.
  • Opbevar påskeæggene på køl i en lufttætbeholder. De smager bedst indenfor et par dage.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Flere påskeæg

Er du i markedet for nogle nemmere påskeæg, der ikke kræver helt så meget forberedelse, vil jeg gerne give en stemme til de klassiske marcipan-påskeæg. De er altså også utroligt lækre og vellykkede.

Er du derimod i markedet for noget, der tilfredsstiller alle dine chokoladelængsler, er chokoladeæggene med saltkaramel din ven. Er du klar til at hoppe fuldstændig ombord i de farlige sager, er de hjemmelavede skildpadder et godt bud. Jeg er chanceløs over for dem og laver dem derfor helst ikke – haha!

Påskeæg med pistacie og nougat

Nyhed: Ny bog til januar

FIX din fordøjelse er en bog, som hjælper dig med at løse dine fordøjelsesproblemer, uanset hvilken slags du måtte lide af. Fem forskellige skræddersyede handlingsplaner til de fem hyppigste fordøjelsesproblemer.

Læs mere her >>

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Påskeæg med pistacie og nougat”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?