På med iltmasken!


Jeg har ét mål for ugen, og det er, at jeg skal behandle mig selv bedre. Jeg har ikke været god ved mig selv længe, og det giver bare en rigtig, rigtig skidt følelse i kroppen, når man gentager det mønster dag efter dag. Og det gælder både, hvis man spiser forkert, fylder sig med sukker, udsætter sig for stress, arbejder for meget, sover for lidt, overhører sine egne behov, gør ting, man synes er forkerte for at passe ind, eller fordi man ikke kan finde mod til at stille sig op og sige klart fra. Eller simpelthen når man gør alle disse ting på en gang.

 

Jeg har i en lang periode udsat mig selv for alt for meget stress. Og det fører hurtigt alle de andre ting med sig. Og det er en rigtig skidt kombination, som gør mig meget ked af det. For jeg synes faktisk, at jeg er et fint menneske, og at jeg fortjener at blive behandlet godt, og derfor gør det endnu mere ondt, når det er mig selv, der påfører mig den smerte. Så det er en tendens, jeg gerne vil vende, så jeg kan komme tilbage dertil, hvor jeg igen prioriterer mig selv og mine behov. For i sidste ende er de vigtigere end både min families og min arbejdsplads’ behov. Det er jo her, det klassiske metafor med iltmasken kommer ind i billedet. Sæt masken på dig selv først, før du hjælper andre med at få den på. Hvis du ikke hjælper dig selv først, ender du med at løbe tør for ilt i processen, og så er der ingen, der får hjælp. Tak, jeg har fattet det!

 

Så på med iltmasken. Og det betyder en tilbagevenden til den gode mad, de raske gåture og de stille stunder. Og grundig mærken efter i maven, når jeg kan mærke, at jeg går for langt. For det kan jeg udmærket mærke. Men i øjeblikket kniber det med at reagere på det. Så det må jeg også øve mig i.

 

 

 

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

9 kommentarer til “På med iltmasken!”

Skriv en kommentar

 1. Det er helt utroligt, hvad man kan byde sig selv! Og det er lige så utroligt, så svært det kan være, at være god ved sig selv. Jeg håber, du får en dejlig uge :)

  Svar
  • Det kan være, jeg tager dig på ordet der, Henriette! Det ville helt sikkert være gavnligt for mig. Og tak :-)

   Svar
 2. Jeg synes egentlig det går ok – men jeg savner en treat engang imellem. Har købt stevia og raw kakao, men kan simpelthen ikke få de ting jeg forsøger at lave til at smage godt. Hvordan finder du ud af, hvilke mængder du skal bruge, når du bruger sødning?

  Svar
  • Jeg prøver mig lidt frem. Stevia er lidt svær, synes jeg, fordi der er så store forskelle i sødningsgrad fra produkt til produkt. Rent stevia søder 300 gange mere end sukker, og det lykkedes jeg aldrig med. Jeg bruger sukrin, sukrin+ (sukrin blandet med stevia), agavesirup og kokossukker. Som regel blander jeg dem, da det giver mindst bismag, synes jeg. Men du er nødt til at smage dig frem. Sukrin, agavesirup og kokossukker har cirka samme sødningsgrad som sukker, og sukrin+ søder dobbelt så meget. Bemærk at kun sukrin er lavt på kulhydrat. De andre har dog væsentligt lavere GI end sukker.

   Svar
 3. Du er et pragtfuldt menneske Jane … Du skal sgu passe på dig selv! Har en ide til din blog – hvad med en brevkasse? Jeg har masser af spørgsmål, da jeg forsøger at skære ned på kulhydraterne:)

  Svar
  • Tak søde Heidi, og jeg ved godt at jeg skal passe på mig selv. Oh do I know… også en ting, der er nemmere i teori end praksis. Og en brevkasse, siger du? jamen du fyrer da bare løs! Eller havde du en bestemt form i tankerne?

   Svar
 4. Held og lykke med at passe på dig selv. Er sikker på du er et fantastisk menneske der fortjener det. Men jeg kender også godt det der med at man godt ved hvad der er godt for en men det kniber med at rent faktisk udføre det…

  Svar