Ovnbagte grøntsager med feta og timian


Ovnbagte grøntsager er sådan et taknemmeligt tilbehør. Det smager dejligt og er uhørt nemt at lave. Når man bager grøntsagerne i ovnen, får flere af dem en lidt sødlig smag, og den sødlige smag passer perfekt sammen med lidt smuldret salt feta på toppen. Jeg elsker det!

Food prep – genvejen til sund mad i en travl hverdag

I sidste uge prøvede jeg at være supertjekket med food prep, som det hedder, når man laver mad klar i store portioner, så man har til flere dage.

Jeg brugte broccoli, squash, butternut squash, peberfrugt og rødløg. Jeg skar dem alle sammen i mindre stykker/buketter og fordelte dem på bageplader, vendte dem i olivenolie og dryssede med salt, peber og timian, og så bagte jeg alle pladerne i ovnen.

Ovnbagte grøntsager – bagetider

 • Broccoli og squash fik ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft
 • Peberfrugt og rødløg fik måske 30 minutter ved 200 grader varmluft
 • Butternut squash inkl. skræl fik henad 40 minutter ved 200 grader varmluft

Herefter lod jeg dem alle køle ned og puttede dem herefter i lukkede beholdere i køleskabet.

Ovnbagte grøntsager med feta og timian - opskrift på lækkert og sundt tilbehør

Lun i ovnen og du har nemt tilbehør

I dagene efter når jeg så skulle spise, skulle jeg bare tage lidt af hver slags og vælte det ud på en bageplade og varme dem i ovnen.

Inden servering smuldrede jeg lidt feta over og stænkede lidt ekstra olivenolie over også.

Det gjorde det ret nemt at spise kød med ovnbagte grøntsager. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Food prep -Kød

Jeg er sjældent så god med food preppingen på grøntsagerne, men jeg er næsten altid god til det med kødet. Her laver jeg fx:

Jeg spiser jo stort set alle mine måltider hjemme, og de består som basis af grøntsager, kød og fedt.

Hvis jeg skal stå og lave hvert måltid fra bunden, ved jeg, at jeg dropper det og bare tager en skål græsk yoghurt eller lign. i stedet. Og græsk yoghurt, hvor lækkert det end er, mætter bare ikke i samme grad som kød, grøntsager og fedt.

Jeg har næsten altid også nogle forskellige fedtkilder klar i køleskabet. Chilimayo eller aioli eller en pesto. Men for det meste bruger jeg bare olivenolie eller smør, som jeg enten smelter eller bruner.

Hvad er dine bedste tip til nem og sund mad i hverdagene? Det håber jeg, du har lyst til at dele med mig!

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

14 kommentarer til “Ovnbagte grøntsager med feta og timian”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane. Tak for din blog , jeg følger tit med. Jeg savner dog lidt inspiration til mere vegetarmad på lchf.

  Den bedste foodprepping idé for mig er “salad-in-a-jar” konceptet. Med 150 km hver vej til arbejde, er der ikke meget ekstra tid om morgenen til at lave frokost-madpakken. Når jeg søndag eftermiddag foodprepper, laver jeg også smoothie-bags til fryseren. Tager en op i køleskabet inden sengetid, så er den klar til at blive blended med yoghurt om morgenen, lige til at tage med i bilen :)

  Svar
  • Ja vegetarmad laver jeg ikke meget af. Jeg kan ikke spise bønner og linser og det begrænser mulighederne noget. Desuden foretrækker jeg kød?
   Genialt med de der smoothie-poser. Det vil jeg huske!??

   Svar
 2. Til morgenmad spiser jeg ofte chiagrød, det er dejlig nemt synes jeg, kan bare sættes i køleskabet aftenen før. Når jeg møder sent i skole, kan jeg godt lide at spise din opskrift på pocherede æg, parmaskinke, spinat og hollandaise sauce. Ingredienser jeg altid har i køleskabet. Når jeg spiser dette, bliver jeg først sulten igen sent på eftermiddagen/tidlig aften. Det er jo fantastisk at man kun behøver at spise to måltider om dagen, fordi mætheden holder så længe. Til aftensmad elsker jeg mad, der kan tilberedes i fad. På den måde kan jeg lave en stor portion, og det smager ligeså godt på 2. og 3. dagen. Jeg prøvede fornyligt din opskrift på cheeseburger-fad (Holy God, hvor smager det lækkert) – den holdt fire dage, og nogen dage spiste jeg også en portion til morgenmad.

  Tak for dine dejlige opskrifter! – Du er min eneste (og bedste) inspiration til LCHF mad. Måske du kunne komme med anbefalinger til andre LCHF blogs/bøger, som du selv bliver inspireret af? :)

  Svar
  • Ej hvor er du god! Det lyder bare megalækkert det hele!

   Jeg læser faktisk ingen LCHF blogs. Jeg følger nogle amerikanske Paleo profiler på Instagram men det er vist det hele :)

   Svar
 3. Bonusinfo: Den bedste grøntsag til ovnbagning er BLOMKÅL. Det smager supergodt, kan krydres indisk, fransk, kinesisk osv… Vi får det HVER uge (nogle gange er familien liiidt træt at det – men spist bliver det). De tager kun 5 min at genvarme i ovnen og smager fantastisk med fx parmesanost – eller dryppet med tahindressing med citron og hvidløg. Har man en rest, så koges den 5 min i hønseboullion, krydderier og fløde og lidt citronsaft og voilá: Du har den beste karameliserede blomkålssuppe.

  Svar
 4. Hej Jane,
  Har fulgt dit striks hold her i Januar – og hold nu op hvor er det altså bare nemt… Fedt, kød, grøntsager… Mums.
  Et lille tip. Jeg købte en Sous Vide til min dejlige kæreste i julegave – og den er flittigt i brug… Det er mega monster nemt og virkelig godt til food-prep! Afhængig af kødtype, skal kødet have x antal timer i varmt vand… Og man kan time det – så det passer med at kødet blot skal op lige inden spisetid og blot brunes på panden… En Roastbeef exempelvis skal have 10 timer ved 56 grader. Jeg sætter den over om morgenen og tager den ud inden spisetid og bruner den kraftigt… Det er det mørreste kød, jeg aldrig før har smagt…! Og selvom den er “rød” i midten – så er det ikke sådan en rødme af råt kød… der giver mavepine (før kunne jeg ikke spise rødt kød af nogen art… var simpelthen for voldsomt for min mave)
  Denne her tilberedningsmetode gør noget ved kødet, så strukturen ændres og det er bare hammer lækkert…
  Så er det pludselig ret nemt at vælte nogle grøntsgaer i ovnen, åbne Eriks Bearnaise og så lige brune kødet, når familien er ved at sætte sig…
  BUM…

  Tak for en fed blog og for et spark i r* til en dejlig livsstil :-)
  Hilsen Maria

  Svar
  • Uuuh, du pirrer virkelig min lyst til sous vide! Jeg har smagt det ved flere lejligheder, og jeg er enig med dig i at det er uhørt lækkert. Men jeg er så plastikforskrækket og jeg bryder mig virkelig ikke om tanken med at tilberede min mad i opvarmet plastik. I hvert fald ikke sådan på daglig basis. Og det er faktisk det, der har afholdt mig fra at købe en…

   Jeg skal lige overveje det igen, kan jeg mærke :)

   Svar
   • Du skal blot købe poserne i en ordentlig godkendt kvalitet (EU direktiv 2002/72/EF), så er de garanteret fri for BPA, bly og ftalater.

    Gode poser kan tåle 99 grade i op til 72 timer og de grader kommer man aldrig i nærheden af med sous vide.

    Og det gør underværker ved en masse fødevare ;-)

    Svar
 5. Min morgenmad består gerne af peberfrugt og agurk med smør og ost eller pålæg og bladselleri også æg eller chiagrød eller noget tredje ved siden af. Grønsagerne skærer jeg ud om aftenen før og pakker i en bøtte, så det er klar næste morgen til at blive smurt.

  Til frokost har jeg gerne en eller anden salat (i dag din geniale rødkålssalat med tahindressing) med på arbejde, og der laver jeg også en stor portion et par gange om ugen. Også kan jeg nemt supplere med en kødrest fra aftensmaden eller en rest fra fryseren.

  Jeg fryser alle rester fra aftensmaden ned, hvis det ikke lige passer med, at jeg kan bruge det til næste dags madpakke.

  Jeg forsøger i det hele taget at lave dobbeltportioner, når jeg er i gang med madlavningen, så der er mad til flere dage.

  Svar
 6. Har egentlig aldrig tænkt over at man kunne tilberede grøntsager i ovn til flere dage, super ide.
  Stort set alt hvad jeg laver, vintergrydem boller i karry osv laver beg altid i mindst dobbelt portion. Det tager minimum af ekstra tid og så er der altid både til frokost og fryser.

  Svar
  • Me too! Det redder os på travle dage.

   Problemet med de fortilberedte grøntsager er at de ikke rækker særligt langt, når man er fire sultende spisende i huset :)

   Svar