Ovnbagt laks med limesmør


Ovnbagt laks er jo virkelig lækkert i sig selv, men det bliver kun endnu bedre af at få selskab af sådan en frisk klat limesmør. Det er virkelig lækker og nem hverdagsmad.

ovnbagt laks

Ovnbagt laks med limesmør

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

  • 900 g laks 1 stk ca. 225 g pr person
  • 4 spsk limesmør

Limesmør

  • 100 g blødt smør
  • 2 lime saft og skal herfra
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk frisk koriander kan udelades
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 lime til at presse over til sidst

Sådan gør du

  • Rør smør sammen med limesaft og skal, hvidløg, salt og koriander
  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Læg laksen i et ovnfast fad. Drys med salt og peber og kom en god klat limesmør på hvert laksestykke. Gem resten af limesmørret.
  • Bag laksen i ovnen i ca. 20-25 minutter (afhængigt af størrelse). Lad resten af limesmørret smelte ud over laksen inden servering.
  • Server evt. med grillede asparges med ristede mandler og parmesan (lav ekstra limesmør og brug det på aspargesene også)

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Keep it simple!

I øjeblikket er jeg optaget af at gøre ting som mad så simpelt som muligt. Jeg oplevede i Paris, hvordan det simple fungerede supergodt, og det prøver jeg virkelig at tage med hjem.

Det er svært at formidle, hvordan der godt kan være et gab mellem det mad, jeg laver her på bloggen og det mad, jeg spiser. Altså jeg spiser jo det hele, men maden her på bloggen er tit lavet til formålet. Men størstedelen af mine måltider er ekstremt simple: 3 spejlæg stegt i smør. En rest kød vendt i mayo serveret med gnavegrønt. Ost-skinke-pølse-tallerken. Rejer vendt i mayo spist med en avokado. Den slags.

Og de opskrifter ligger jo også her på bloggen, men jeg kan jo ikke bringe opskriften på spejlæg hele tiden, hvis du forstår.

Ensformigt? Really?

Mange folk skriger på variation. Især i forbindelse med kostomlægning.

Jamen skal jeg spise æg HVER DAG? Det kan jeg da ikke! Det bliver da aaaalt for ensformet!

Udtalt af en, der har spist havregryn til morgenmad og rugbrød til frokost hver dag i de sidste 20 år.

For sagen er, at vi er simple væsener. Vi kan godt lide det simple og det velkendte.

Og en madblog som min skævvrider det billede lidt.

Læs også: Spis varieret! – men hvad betyder det egentlig?

Ovnbagt laks er jo helt simpelt, og det er med garanti noget, du allerede spiser i hvert fald et par gange om måneden. Det eneste, jeg har gjort her, er, at jeg har peppet den op med en hurtig rørt limesmør.

Ovnbagt laks med limesmør - opskrift på lækker hverdagsmad med laks
Ovnbagt laks med limesmør - opskrift på lækker hverdagsmad med laks

Server evt. med grillede asparges med ristede mandler og parmesan (lav ekstra limesmør og brug det på aspargesene også)

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

9 kommentarer til “Ovnbagt laks med limesmør”

  1. Det ser lækkert ud og det vil jeg prøve i dag.

    Desværre kan jeg ikke se dele af opskriften pga en reklame fra Myhome, som jeg ikke kan få lov til at lukke ned ? Jeg bruger mobiltelefon.
    Jeg improviserer ?

    Svar
    • Ja sorry. Jeg har fejlmeldt det hos mit mediebureau og jeg kan desværre ikke fixe det selv. Refresh siden eller prøv fra computer. Det løser det her og nu.

      Svar
  2. Har lavet limesmør til vores laksefileter. Eiii det er godt!! Kan altid finde inspiration på din side. Tak for det :-)

    Svar
  3. Jeg er helt ny i blogverdenen, men jeg forstår virkelig godt hvad du mener. Det er ikke alt der er blogmateriale ? Jeg syntes dig det er endnu værre at skulle måle og veje alt, for at kunne bringe en opskrift videre. Det plejer jeg ikke ?

    Svar
    • Åh helt enig. Jeg gør det faktisk heller ikke altid til bloggen. Så sjusser jeg mig lidt frem. Når jeg laver bøger derimod, så skal mine mængder være rimeligt testet af. Det er en pine at stå og måle og veje… :-/

      Svar