Ovnbagt laks er jo virkelig lækkert i sig selv, men det bliver kun endnu bedre af at få selskab af sådan en frisk klat limesmør. Det er virkelig lækker og nem hverdagsmad.
Ingredienser
- 800 g laks
- 4 spsk limesmør
Limesmør
- 100 g blødt smør
- 2 lime saft og skal herfra
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk frisk koriander kan udelades
- salt og friskkværnet peber
- 1 lime til at presse over til sidst
Sådan gør du
- Rør smør sammen med limesaft og skal, hvidløg, salt og koriander
- Opvarm ovnen til 180 grader.
- Læg laksen i et ovnfast fad. Drys med salt og peber og kom en god klat limesmør på hvert laksestykke. Gem resten af limesmørret.
- Bag laksen i ovnen i ca. 20-25 minutter (afhængigt af størrelse). Lad resten af limesmørret smelte ud over laksen inden servering.
- Server evt. med grillede asparges med ristede mandler og parmesan (lav ekstra limesmør og brug det på aspargesene også)
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Keep it simple!
I øjeblikket er jeg optaget af at gøre ting som mad så simpelt som muligt. Jeg oplevede i Paris, hvordan det simple fungerede supergodt, og det prøver jeg virkelig at tage med hjem.
Det er svært at formidle, hvordan der godt kan være et gab mellem det mad, jeg laver her på bloggen og det mad, jeg spiser. Altså jeg spiser jo det hele, men maden her på bloggen er tit lavet til formålet. Men størstedelen af mine måltider er ekstremt simple: 3 spejlæg stegt i smør. En rest kød vendt i mayo serveret med gnavegrønt. Ost-skinke-pølse-tallerken. Rejer vendt i mayo spist med en avokado. Den slags.
Og de opskrifter ligger jo også her på bloggen, men jeg kan jo ikke bringe opskriften på spejlæg hele tiden, hvis du forstår.
Ensformigt? Really?
Mange folk skriger på variation. Især i forbindelse med kostomlægning.
Jamen skal jeg spise æg HVER DAG? Det kan jeg da ikke! Det bliver da aaaalt for ensformet!
Udtalt af en, der har spist havregryn til morgenmad og rugbrød til frokost hver dag i de sidste 20 år.
For sagen er, at vi er simple væsener. Vi kan godt lide det simple og det velkendte.
Og en madblog som min skævvrider det billede lidt.
Læs også: Spis varieret! – men hvad betyder det egentlig?
Ovnbagt laks er jo helt simpelt, og det er med garanti noget, du allerede spiser i hvert fald et par gange om måneden. Det eneste, jeg har gjort her, er, at jeg har peppet den op med en hurtig rørt limesmør.
Server evt. med grillede asparges med ristede mandler og parmesan (lav ekstra limesmør og brug det på aspargesene også)
Simpelt men vildt lækkert!!! Hit hos middag til veninderne idag. Tak☺️
Det ser lækkert ud og det vil jeg prøve i dag.
Desværre kan jeg ikke se dele af opskriften pga en reklame fra Myhome, som jeg ikke kan få lov til at lukke ned ? Jeg bruger mobiltelefon.
Jeg improviserer ?
Ja sorry. Jeg har fejlmeldt det hos mit mediebureau og jeg kan desværre ikke fixe det selv. Refresh siden eller prøv fra computer. Det løser det her og nu.
Har lavet limesmør til vores laksefileter. Eiii det er godt!! Kan altid finde inspiration på din side. Tak for det :-)
Fedt Tina! Det limesmør giver altså virkelig lige et ekstra pift. :)
Jeg er helt ny i blogverdenen, men jeg forstår virkelig godt hvad du mener. Det er ikke alt der er blogmateriale ? Jeg syntes dig det er endnu værre at skulle måle og veje alt, for at kunne bringe en opskrift videre. Det plejer jeg ikke ?
Åh helt enig. Jeg gør det faktisk heller ikke altid til bloggen. Så sjusser jeg mig lidt frem. Når jeg laver bøger derimod, så skal mine mængder være rimeligt testet af. Det er en pine at stå og måle og veje… :-/
Ej hvor ser det bare lækkert ud. Du gør mig sulten, Jane!! ;)
Hehe, lakseporn eller noget! ;-)