Her får du opskriften på havtaske, lavet i ovnen, serveret med hollandaise og broccolifritter. Super lækkert og nemt!
Er I gode til at få spist fisk? Herhjemme er vi lidt svingende på det punkt, må jeg indrømme. Vi kan ellers allesammen virkelig godt lide fisk, men jeg er nogle gange lidt idéforladt ift. tilberedningen. Derfor bestiller jeg også næsten altid fisk, når jeg spiser ude. Simpelthen for at se og lære hvor lækkert det kan laves.

Ovnbagt havtaske med hollandaise og broccolifritter
Føj til favoritter Print PinIngredienser
Havtaske
- 600 g havtaske eller anden hvid fisk, uden ben
- salt og friskkværnet peber
Hollandaise
- 2 æggeblommer
- 150 g smør
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk citronsaft
- knsp cayennepeber
Tilbehør
- 600 g broccolifritter
Evt.
Sådan gør du
Havtaske
- Opvarm ovnen til 170 grader varmluft.
- Læg havtasken i et smurt fad og drys den med salt.
- Bag fisken i ovnen i ca. 20 minutter. Tjek med en gaffel om kødet let går fra hinanden, ellers giv den lidt mere.
- Jeg havde broccolifritterne i ovnen på samme tid men på en anden plade og så havde jeg jo tid til at lave sovs!
Hollandaise på den nemme måde
- Hæld de to æggeblommer i det høje glas, der hører til stavblenderen sammen med lidt urtesalt.
- Smelt smør i en kasserolle ved lav varme.
- Blend æggeblommerne så godt du kan, til de tykner lidt.
- Hæld nu det smeltede smør i lidt efter lidt, imens du stadig blender, ligesom når du laver mayonnaise.
- Sovsen bliver nu tykkere og tykkere. Fortsæt, til du kommer til bundfaldet i smøret. Det kasserer du.
- Smag sovsen til med citronsaft, salt, hvid peber og cayennne for lidt ekstra bid.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter


Supermarkedsfisk går jeg helt kold i. De der blå bakker i kølesdisken giver mig totalt ulyst til at spise fisk. Heldigvis har vi en god fiskehandler herude, hvor jeg bor, og i øjeblikket får jeg også fisk sammen med min kødlevering.
Fisken, jeg har bestilt her, er udefineret, så jeg ved aldrig, hvilken slags jeg får, men indtil videre har vi fået torsk, rødspætter, mørksej og nu også havtaske, og alle gangene har det været både lækkert og virkelig høj kvalitet.
Havtaske – den grimme fisk med den guddommelige smag
Havtaske er måske en af de grimmeste fisk, der findes. Havtaskekæber er jo nærmest en delikatesse, men for nyligt fik jeg halestykket i min fiskelevering. Det gode ved havtasken er, at den er dejligt fast i kødet, og den smager ikke særlig meget af fisk. Hvis nu man skulle være sart over for det.
Min far plejede altid at servere den rullet i serranoskinke og tilberedt på grillen for os. Se fx her: Grillet havtaske med serranoskinke. Det smager helt forrygende!
Men herhjemme fik vi den sammen med hollandaisesovs (som bearnaise, bare med citron i stedet for estragon) og broccolifritter og en ostebolle med blomkål, som jeg havde i fryseren fra sidst. Og det var simpelthen et dejligt hverdagsmåltid også. En god smørsovs er i det hele taget altid med til at højne oplevelsen!

600 g hel stykke havtaske i ovn, varmluft, men den er stadig rå omkring benet!
Hej Anette
Min opskrift er på havtaske i fileter uden ben.