Ovnbagt havtaske med hollandaise og broccolifritter


Er I gode til at få spist fisk? Herhjemme er vi lidt svingende på det punkt, må jeg indrømme. Vi kan ellers allesammen virkelig godt lide fisk, men jeg er nogle gange lidt idéforladt ift. tilberedningen. Derfor bestiller jeg også næsten altid fisk, når jeg spiser ude. Simpelthen for at se og lære hvor lækkert det kan laves.

Ovnbagt havtaske med hollandaise og broccolifritter --> Madbanditten.dk

Ovnbagt havtaske med hollandaise og broccolifritter

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
20 minutter

Ingredienser

Havtaske

 • 600 g havtaske eller anden hvid fisk
 • salt og friskkværnet peber

Hollandaise

 • 2 æggeblommer
 • 150 g smør
 • salt og friskkværnet peber
 • 1 spsk citronsaft
 • nip cayennepeber

Tilbehør

Sådan gør du

Havtaske

 • Opvarm ovnen til 170 grader varmluft.
 • Læg havtasken i et smurt fad og drys den med salt.
 • Bag den i ovnen i ca. 20 minutter. Jeg havde broccolifritterne i ovnen på samme tid men på en anden plade og så havde jeg jo tid til at lave sovs!

Hollandaise på den nemme måde

 • Hæld de to æggeblommer i det høje glas, der hører til stavblenderen sammen med lidt urtesalt.
 • Smelt smør i en kasserolle ved lav varme.
 • Blend æggeblommerne så godt du kan, til de tykner lidt.
 • Hæld nu det smeltede smør i lidt efter lidt, imens du stadig blender, ligesom når du laver mayonnaise.
 • Sovsen bliver nu tykkere og tykkere. Fortsæt, til du kommer til bundfaldet i smøret. Det kasserer du.
 • Smag sovsen til med citronsaft, salt, hvid peber og cayennne for lidt ekstra bid.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Supermarkedsfisk går jeg helt kold i. De der blå bakker i kølesdisken giver mig totalt ulyst til at spise fisk. Heldigvis har vi en god fiskehandler herude, hvor jeg bor, og i øjeblikket får jeg også fisk sammen med min kødlevering. Fisken, jeg har bestilt her, er udefineret, så jeg ved aldrig, hvilken slags jeg får, men indtil videre har vi fået torsk, rødspætter, mørksej og nu også havtaske, og alle gangene har det været både lækkert og virkelig høj kvalitet.

Havtaske – den grimme fisk med den guddommelige smag

Havtaske er måske en af de grimmeste fisk, der findes. Havtaskekæber er jo nærmest en delikatesse, men for nyligt fik jeg halestykket i min fiskelevering. Det gode ved havtasken er, at den er dejligt fast i kødet, og den smager ikke særlig meget af fisk. Hvis nu man skulle være sart over for det.

Min far plejede altid at servere den rullet i serranoskinke og tilberedt på grillen for os. Se fx her: Grillet havtaske med serranoskinke. Det smager helt forrygende!

Men herhjemme fik vi den sammen med hollandaisesovs (som bearnaise, bare med citron i stedet for estragon) og broccolifritter og en ostebolle med blomkål, som jeg havde i fryseren fra sidst. Og det var simpelthen et dejligt hverdagsmåltid også. En god smørsovs er i det hele taget altid med til at højne oplevelsen!

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Ovnbagt havtaske med hollandaise og broccolifritter”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?