Perimenopause

Perimenopause

Perimenopause er de 5-10 år, der går forud for menopausen. Er du i 40’erne, skal du kende og forstå denne hormonelle periode.

Skal jeg hjælpe dig med livsstil & vægttab?

Igennem 10 år har jeg hjulpet tusindevis af mennesker med livsstilsomlægning og vægttab.

Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:

Vis mig mulighederne
Kost og overgangsalder

Kost og overgangsalder

Hvordan sammensætter man en sund og slankende kost, når man er i overgangsalder? Læs om det her.

Insulinresistens

Insulinresistens

Insulinresistens er en tilstand, du bør interessere dig for, hvis du er overvægtig eller +50 år.

Overgangsalder og kroppen

Overgangsalderen kan være en strabadserende tid for den kvinde, der står midt i det. At forstå den proces, kroppen gennemgår og hvordan man bedst kan støtte op om den, kan være med til at gøre tiden bedre og nemmere at komme igennem.

Vi kan ikke altid helt selv bestemme, hvor ramte vi bliver af symptomer på overgangsalder, men der er masser, vi kan gøre med kost og livsstil, som vil forøge velværet.

Hvad spiser man i overgangsalderen?

De fleste kvinder oplever, at den kost, de måske har spist hele deres liv, ikke længere føles helt optimal, efter de er kommet i overgangsalder. Måske mærker de øget sult på tidspunkter, de ikke plejede at være sultne, eller de oplever, at vægten sniger sig op, selvom de gør det samme, som de plejer.

Hvad skal man spise i overgangsalderen, hvad er gode madvarer og måske mindre gode madvarer i denne fase af livet? Det kan du læse om i denne artikel om kost til overgangsalderen.

Low Carb, Keto, LCHF – kært barn har mange navne, er ofte gode koststrategier i overgangsalderen. Det er koststrategier, der tager højde for insulinresistens, der ofte kommer snigende i overgangsalderen og for, at det kræver noget lidt andet at tabe sig i denne alder.

Overgangsalderen kommer ikke med en manual (men det burde den måske).

Kan man tabe sig i overgangsalderen?

Selv kvinder, der har været normalvægtige hele deres liv, kan opleve, at mavefedtet sætter sig ekstra godt fast i overgangsalderen. Og det er ofte en stor frustration, at fedtet sidder om maven og kroppen føles mindre tilpas.

Det genstridige mavefedt skyldes den begyndende insulinresistens, som er normal i overgangsalderen, og det kræver ofte andre koststrategier at opnå vægttab i overgangsalder.

Motiveres du af andre kvinders seje historier om vægttab i overgangsalder, kan du læse dem her: Vægttab og overgangsalder

Og har du brug for en Keto kostplan, som er sat sammen på den måde, der er mest effektiv til vægttab i overgangsalderen, er det denne Keto kostplan du skal have fingrene i. Her har jeg taget højde for, at du har brug for et lavt kulhydratindtag, et højt proteinindtag og et moderat fedtindtag, så kalorierne holdes nede. Samtidig er kostplanen så nem at den er realistisk at følge, selv i perioder med lavt overskud, som fx når søvnen svigter.