Ostesuppe med porre er faktisk en gammel kending fra Karolines køkken. Endnu en 80er klassiker til bunken. Det må være noget med, at det vækker minder, at de her klassiske retter bare smager skønt?
Suppe med hjemmelavet bouillon
Ostesuppen med porre jævnes originalt med smør og mel, men jeg har her – udover flødeost – brugt blomkål som jævning. Den kunne derfor også godt hedde blomkålssuppe med flødeost og porre.
Derudover har jeg brugt en hjemmelavet kyllingebouillon som base. Hvis du ikke allerede har opdaget det, er jeg virkelig fan af at lave min egne bouillon af både kylling og okse. Det giver sådan en lækker dyb smag til fx suppe og så er det super sundt.
Ingredienser
- 400 g blomkål
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 l kyllingebouillon eller grøntsagsbouillon
- 200 g flødeost naturel
- 1 dl fløde
- 2 porre ca. 250 gram
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Del blomkålen i mindre buketter og hak hvidløg og løg groft.
- Kom hakket løg og hvidløg, blomkålsbuketter og bouillon i en gryde og kog det op. Lad det koge ca. 10 minutter til blomkålen er mør.
- Snit porrerne i fine ringe.
- Tjek om blomkålen er mør og blend herefter suppen, evt. med stavblenderen direkte i gryden.
- Tilsæt fløde og flødeost og give suppen et opkog.
- Tilsæt porreringe og smag til med salt og peber. Evt. også timian.
- Lad suppen simre 5 min. mere før den serveres.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Tilbehør til ostesuppe
Jeg har ikke tilført andet fyld til ostesuppen end porre. Så hvis du ikke bruger kyllingebouillon men i stedet grøntsagsbouillon, er den som udgangspunkt vegetarisk.
Jeg vil dog anbefale dig, der spiser Low Carb eller Keto, at spise noget proteinholdigt til. Godt proteinrigt fyld i denne ostesuppe med porre kunne fx være kylling eller hvid fisk, fordi de begge er så milde i smagen. Eller måske blot et æg on the side.
Vil du peppe den lidt op, kunne sprødtstegt bacon eller chorizo som jo er klassiske suppe-toppings, være megalækkert.
Hvis det skal være ekstra frækt kan du også servere de lækre ostebrød eller de gode suppebrød med chili, bacon og cheddar til eller du kan slå to fluer med et smæk for servere kyllingevafler som suppebrød til. Så får du protein og brød i ét.
Hvor meget vand?
Ikke noget vand. Jeg bruger bouillonen som væske.
Uhhh… det fik mig lige til at mindes en af mine yndlingssupper fra 80’erne:
Borgmestergårdens suppe, fra en af Karolines små opskriftsbøger.
Den må snart på menuen 😋
Tak for det tip, det lyder da som noget, jeg sagtens kunne lave en version af også :)
Den her tror jeg godt jeg kan sælge til gemalen – især med bacon ;)