Ostesuppe med porre


Ostesuppe med porre er faktisk en gammel kending fra Karolines køkken. Endnu en 80er klassiker til bunken. Det må være noget med, at det vækker minder, at de her klassiske retter bare smager skønt?

Ostesuppe med porre - cremet suppe med flødeost

Ostesuppe med porre

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Del blomkålen i mindre buketter og hak hvidløg og løg groft.
  • Kom hakket løg og hvidløg, blomkålsbuketter og bouillon i en gryde og kog det op. Lad det koge ca. 10 minutter til blomkålen er mør.
  • Snit porrerne i fine ringe.
  • Tjek om blomkålen er mør og blend herefter suppen, evt. med stavblenderen direkte i gryden.
  • Tilsæt fløde og flødeost og lad den smelte i suppen ved lav varme uden at den koger.
  • Tilsæt porreringe og smag til med salt og peber. Evt. også timian.
  • Lad suppen simre 5 min. mere før den serveres.

Noter

Suppen skal have et tilskud af protein for at blive et komplet måltid. Kylling eller hvid fisk fungerer godt og lidt knuste baconstykker på toppen, gør den bestemt ikke værre.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Suppe med hjemmelavet bouillon

Ostesuppen med porre jævnes originalt med smør og mel, men jeg har her – udover flødeost – brugt blomkål som jævning. Den kunne derfor også godt hedde blomkålssuppe med flødeost og porre.

Derudover har jeg brugt en hjemmelavet kyllingebouillon som base. Hvis du ikke allerede har opdaget det, er jeg virkelig fan af at lave min egne bouillon af både kylling og okse. Det giver sådan en lækker dyb smag til fx suppe og så er det super sundt.

Tilbehør til ostesuppe

Jeg har ikke tilført andet fyld til ostesuppen end porre. Så hvis du ikke bruger kyllingebouillon men i stedet grøntsagsbouillon, er den som udgangspunkt vegetarisk.

Jeg vil dog anbefale dig, der spiser Low Carb eller Keto, at spise noget proteinholdigt til. Godt proteinrigt fyld i denne ostesuppe med porre kunne fx være kylling eller hvid fisk, fordi de begge er så milde i smagen. Eller måske blot et æg on the side.

Vil du peppe den lidt op, kunne sprødtstegt bacon eller chorizo som jo er klassiske suppe-toppings, være megalækkert.

Hvis det skal være ekstra frækt kan du også servere de lækre ostebrød eller de gode suppebrød med chili, bacon og cheddar til eller du kan slå to fluer med et smæk for servere kyllingevafler som suppebrød til. Så får du protein og brød i ét.

Ostesuppe med porre - cremet suppe med flødeost

Er du frisk på en lille (vægt)udfordring?

Det er nu, du skal i gang, hvis du skal opnå et ansvarligt vægttab før sommerferien. Jo tættere på sommerferien, vi kommer, jo mere uansvarlige (og uholdbare) bliver strategierne.

Min vægttabsprotokol, Sommerklar med Madbanditten, hitter helt vildt i øjeblikket – skal du prøve den?

Læs om den her: Sommerklar med Madbanditten

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

9 kommentarer til “Ostesuppe med porre”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Smager fantastisk, men suppen skiller. Jeg har brugt vand og en kylling bouillonterning, er det derfor den skiller?

    Svar
    • Nej det synes jeg ikke burde gøre en forskel. Men hvordan kan den skille, når den er blendet? Mener du nedkølet bagefter?

      Svar
        • Hejsa. Der skete nøjagtig det samme for mig Da flødeost og fløden kom ned i det varme blended suppe skilte det fuldstændigt. Nu skal jeg varme det op i aften, når jeg kommer hjem fra svømning så må vi se om familien siger nej tak for det ser lidt underligt ud når man ser på skeen. God dag og du er så ikke helt alene om problemet

          Svar
  2. Uhhh… det fik mig lige til at mindes en af mine yndlingssupper fra 80’erne:
    Borgmestergårdens suppe, fra en af Karolines små opskriftsbøger.
    Den må snart på menuen 😋

    Svar