Ostesuppe med porre er faktisk en gammel kending fra Karolines køkken. Endnu en 80er klassiker til bunken. Det må være noget med, at det vækker minder, at de her klassiske retter bare smager skønt?

Ingredienser
- 400 g blomkål
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 liter kyllingebouillon/hønsebouillon eller grøntsagsbouillon
- 2 porre 2 stk = ca. 250 gram
- 200 g flødeost naturel
- 1 dl fløde
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Del blomkålen i mindre buketter og hak hvidløg og løg groft.
- Kom hakket løg og hvidløg, blomkålsbuketter og bouillon i en gryde og kog det op. Lad det koge ca. 10 minutter til blomkålen er mør.
- Snit porrerne i fine ringe.
- Tjek om blomkålen er mør og blend herefter suppen, evt. med stavblenderen direkte i gryden.
- Tilsæt fløde og flødeost og lad den smelte i suppen ved lav varme uden at den koger.
- Tilsæt porreringe og smag til med salt og peber. Evt. også timian.
- Lad suppen simre 5 min. mere før den serveres.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Suppe med hjemmelavet bouillon
Ostesuppen med porre jævnes originalt med smør og mel, men jeg har her – udover flødeost – brugt blomkål som jævning. Den kunne derfor også godt hedde blomkålssuppe med flødeost og porre.
Derudover har jeg brugt en hjemmelavet kyllingebouillon som base. Hvis du ikke allerede har opdaget det, er jeg virkelig fan af at lave min egne bouillon af både kylling og okse. Det giver sådan en lækker dyb smag til fx suppe og så er det super sundt.
Tilbehør til ostesuppe
Jeg har ikke tilført andet fyld til ostesuppen end porre. Så hvis du ikke bruger kyllingebouillon men i stedet grøntsagsbouillon, er den som udgangspunkt vegetarisk.
Jeg vil dog anbefale dig, der spiser Low Carb eller Keto, at spise noget proteinholdigt til. Godt proteinrigt fyld i denne ostesuppe med porre kunne fx være kylling eller hvid fisk, fordi de begge er så milde i smagen. Eller måske blot et æg on the side.
Vil du peppe den lidt op, kunne sprødtstegt bacon eller chorizo som jo er klassiske suppe-toppings, være megalækkert.
Hvis det skal være ekstra frækt kan du også servere de lækre ostebrød eller de gode suppebrød med chili, bacon og cheddar til eller du kan slå to fluer med et smæk for servere kyllingevafler som suppebrød til. Så får du protein og brød i ét.
Lavede den lige her i dag nøj hvor den fantastisk! Lavede noget kylling og bacon ved siden af og puttede det i min skål med suppen. Den laver jeg helt klart igen.
Smager fantastisk, men suppen skiller. Jeg har brugt vand og en kylling bouillonterning, er det derfor den skiller?
Nej det synes jeg ikke burde gøre en forskel. Men hvordan kan den skille, når den er blendet? Mener du nedkølet bagefter?
Nej det var da fløde og flødeost naturel kom i.
Hejsa. Der skete nøjagtig det samme for mig Da flødeost og fløden kom ned i det varme blended suppe skilte det fuldstændigt. Nu skal jeg varme det op i aften, når jeg kommer hjem fra svømning så må vi se om familien siger nej tak for det ser lidt underligt ud når man ser på skeen. God dag og du er så ikke helt alene om problemet
Hvor meget vand?
Ikke noget vand. Jeg bruger bouillonen som væske.
Uhhh… det fik mig lige til at mindes en af mine yndlingssupper fra 80’erne:
Borgmestergårdens suppe, fra en af Karolines små opskriftsbøger.
Den må snart på menuen 😋
Tak for det tip, det lyder da som noget, jeg sagtens kunne lave en version af også :)
Den her tror jeg godt jeg kan sælge til gemalen – især med bacon ;)