Ostesuppe med porre


Ostesuppe med porre er faktisk en gammel kending fra Karolines køkken. Endnu en 80er klassiker til bunken. Det må være noget med, at det vækker minder, at de her klassiske retter bare smager skønt?

Suppe med hjemmelavet bouillon

Ostesuppen med porre jævnes originalt med smør og mel, men jeg har her – udover flødeost – brugt blomkål som jævning. Den kunne derfor også godt hedde blomkålssuppe med flødeost og porre.

Derudover har jeg brugt en hjemmelavet kyllingebouillon som base. Hvis du ikke allerede har opdaget det, er jeg virkelig fan af at lave min egne bouillon af både kylling og okse. Det giver sådan en lækker dyb smag til fx suppe og så er det super sundt.

Ostesuppe med porre - cremet suppe med flødeost

Ostesuppe med porre

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 min

Ingredienser

Sådan gør du

 • Del blomkålen i mindre buketter og hak hvidløg og løg groft.
 • Kom hakket løg og hvidløg, blomkålsbuketter og bouillon i en gryde og kog det op. Lad det koge ca. 10 minutter til blomkålen er mør.
 • Snit porrerne i fine ringe.
 • Tjek om blomkålen er mør og blend herefter suppen, evt. med stavblenderen direkte i gryden.
 • Tilsæt fløde og flødeost og give suppen et opkog.
 • Tilsæt porreringe og smag til med salt og peber. Evt. også timian.
 • Lad suppen simre 5 min. mere før den serveres.

Noter

Suppen skal have et tilskud af protein for at blive et komplet måltid. Kylling eller hvid fisk fungerer godt og lidt knuste baconstykker på toppen, gør den bestemt ikke værre.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tilbehør til ostesuppe

Jeg har ikke tilført andet fyld til ostesuppen end porre. Så hvis du ikke bruger kyllingebouillon men i stedet grøntsagsbouillon, er den som udgangspunkt vegetarisk.

Jeg vil dog anbefale dig, der spiser Low Carb eller Keto, at spise noget proteinholdigt til. Godt proteinrigt fyld i denne ostesuppe med porre kunne fx være kylling eller hvid fisk, fordi de begge er så milde i smagen. Eller måske blot et æg on the side.

Vil du peppe den lidt op, kunne sprødtstegt bacon eller chorizo som jo er klassiske suppe-toppings, være megalækkert.

Hvis det skal være ekstra frækt kan du også servere de lækre ostebrød eller de gode suppebrød med chili, bacon og cheddar til eller du kan slå to fluer med et smæk for servere kyllingevafler som suppebrød til. Så får du protein og brød i ét.

Ostesuppe med porre - cremet suppe med flødeost

Står der Keto og vægttab på dit 2023?

Keto har den unikke egenskab, at det nedsætter din appetit, hvilket giver mulighed for at gå ned i vægt uden sulten som den konstante og klæbrige makker.

Men det er ikke helt uden betydning, hvordan du griber Keto an. Lad Keto kostplanen guide dig eller overvej, om du ikke skal tage 6 uger med mig som din guide på mit Keto kursus. Kurset starter på mandag.

Vil du have mere ud af Madbanditten?

Se alle de fordele du kan få for bare 1 krone om dagen!

>> MadbandittenPLUS <<

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “Ostesuppe med porre”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Uhhh… det fik mig lige til at mindes en af mine yndlingssupper fra 80’erne:
  Borgmestergårdens suppe, fra en af Karolines små opskriftsbøger.
  Den må snart på menuen 😋

  Svar