Kan man være vegetar og spise LCHF? Yes, det kan man godt. Vegetar kan man godt være, men ikke veganer. Det bliver for svært.
Ingredienser
- 500 g squash beregn 1 pr person som måltid, 1/2 som tilbehør
- 250 g champignon renset og groft hakket
- 40 g valnødder groft hakket
- 1 spsk sojasauce eller glutenfri tamari glutenfri soja
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld frisk persille
- 50 g smør
- 60 g ost revet, fx cheddar
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Skær enderne af squash og halver dem på langs. Skrab den våde midte ud med en teske.
- Opvarm smør på en pande og steg hvidløg, champignon, valnødder, tamari heri. Vend til sidst persille i blandingen.
- Fordel fyldet i hullet i de to halve squash og læg osten på toppen.
- Gratiner i ovnen i ca. 20 minutter. Tag ud, drys lidt ekstra persille over og server.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Måltider uden kød
Selv bliver jeg aldrig nogen af delene, men jeg kan sagtens spise måltider uden kød. Min familie derimod! De forstår kødfrie retter som tilbehør. Uuuhm… dejlige squashbåde med svampefyld, du har lavet! Hvor er kødet? Vega undtaget. Hun er god til al slags mad. Undtagen champignoner, så lige der var denne lidt uheldig.
De her ostegratineret squash med svampefyld gør det nemt at spise et måltid uden kød. For der er både bid fra valnødderne og godt med umami-smag fra både soja (tamari) og osten. Jeg spiste dem til min frokost i weekenden, sammen med en rest af de græske frikadeller (ironisk nok), men de kunne sagtens have stået alene. Og de smager virkelig dejligt.
Og vil du gerne have kød til, serverer du bare den ostegratineret squash som tilbehør.
Server evt. en grøn salat til.
Det er rimelig enkelt at lave og super lækkert – en ny favorit her i huset (hos forældrene. Børnene taler vi ikke om).