Ostefritter, altså pomfritter lavet af ost, lyder måske skørt, men det smager så uhyrligt godt. Osten, jeg har brugt, er en grillost, men det kunne også være en ægte halloumi, så det blev til halloumi-fritter.
Pomfritter uden kulhydrat
Ostefritter er jo pomfritter næsten uden kulhydrat. De består jo af ost. Et par gram kulhydrat er der dog i, men sammenlignet med diverse andre pomfritter, også de mange egnede Keto-fritter, er disse bestemt i den lave ende.
Men det bedste er alligevel, hvor godt de smagte. Jeg dyppede dem i den lækre smør-mayonnaise, som er jeg er helt forelsket i i øjeblikket og det var simpelthen bare uhørt godt.
Udstyr
- airfryer eller ovn
Ingredienser
- 200 g halloumi/grillost eller halloumi
- olivenolie eller smeltet smør
- tørret rosmarin
Sådan gør du
- Skær grillosten i aflange stave.
- Vend dem i en lillesmule olivenolie eller pensl dem med smeltet smør. Drys lidt rosmarin på.
Airfryer
- Læg ostestavene på række i airfryerens kurv uden at de rører ved hinanden.
- Giv dem cirka 10 minutter ved 180 grader. Kig til dem efter 7-8 minutter og se hvordan det går.
- De er færdige, når er gyldne og de nemt slipper kurven.
Ovn
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Fordel ostestavene på en bageplade beklædt med bagepapir uden at de rører ved hinanden.
- Giv dem ca. 10 minutter i den forvarmede ovn. Hold øje med dem og tjek om de evt. skal vendes.
- De er færdige, når er gyldne og de nemt slipper papiret.
- Server evt. med en lækker dip – det kunne fx være en lille skål med den lækre smør-mayonnaise.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvilken ost er bedst til ostepomfritter?
For at lave ostefritter skal du have en fast ost, der kan holde formen, selv når den varmes. Det er jo fx den gode halloumi, som er en cypriotisk grillost, der er lavet af en blanding af fåre- og gedemælk. Du kan dog også bruge grillost, som oftest er lavet på komælk. Halloumi har typisk en lidt mere gennemtrængende smag end grillosten.
Ostefritter – prøv dem!
Jeg kan kun sige: prøv dem! De er virkelig gode. Og så mætter de jo virkelig meget. Jeg serverede dem til en hakkebøf og det var faktisk for tungt – haha. Jeg måtte levne lidt af kødet fordi fritterne var så gode at jeg ikke kunne levne fra dem.
Vil du hellere have grøntsagsfritter, vil jeg anbefale dig enten bønnefritter eller broccolifritter. Jeg tror, de to er min favorit. Vrider du armen om på ryggen af mig og beder mig vælge én kun, bliver det broccolifritterne. Virkelig gode også. Men disse ostefritter er jo i en kategori for sig.
Holda makrel de smager godt. Fik endelig stødt på grillost i netto og smed dem i AF. Mums de er farlige gode. De 2 sidste spiste jeg til mine morgen spejlæg. 😋
Ja ikke? De var næsten FOR gode😅🙈
Så skønt du har fået de her med på listen! Jeg smagte halloumi fritter for første gang i foråret på en restaurant i Stockholm – og de smager bare tosset godt!