Ostebrød med hvidløg – helt uden mel


Disse meget lækre ostebrød med hvidløg opstod ud af en kombination af at have massiv lyst til ost og samtidig have behov for at rydde ud i nogle af de triste rester i grøntskuffen. Og tænk, at man kan få så dejlig mad ud fra sådan et udgangspunkt.

Jeg tog udgangspunkt i bunden fra blomkålspizzaen, og med et par justeringer lykkes det mig at få to lækre ostebrød med hvidløg. Helt uden mel og primært lavet på grønt. Win-win, siger jeg bare!

Ostebrød med hvidløg - opskrift på lækre minipizzaer

Ostebrød med hvidløg – helt uden mel

Føj til favoritter Udskriv Pin
2 stk
|
20 minutter

Ingredienser

 • 2,5 dl blomkålsris (revet blomkål)
 • 150 g squash revet og drænet for vand.
 • 2,5 dl ost fintrevet – jeg brugte parmesan. Resultatet bliver bedst, hvis osten har lidt smag
 • 1 æg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 tsk tørret oregano
 • salt og friskkværnet peber

Ingredienser til fyldet

 • 150 g tomatsauce jeg brugte Urtekrams
 • 1 fed hvidløg
 • 1 håndfuld frisk basilikum
 • salt og friskkværnet peber
 • 140 g frisk mozzarella eller revet

Sådan gør du

 • Måske er du hoppet med på et af de tre tips til nem og hurtig hverdagsmad og har derfor allerede blomkålsris i køleskabet.
 • Hvis ikke, river du blomkålen med det fine rivejern i din foodprocessor eller på dit manuelle rivejern.
 • Squashen kan snildt rives på den fine side af det manuelle rivejern, hvorefter den skal drænes for vand. Det kan du gøre ved at tage den revne squash og knuge væsken ud af ved hjælp af et stykke køkkenrulle eller to. Der kommer altså pænt meget vand ud af sådan en squash!
 • Hvis du vil have en finere konsistens i bunden, kan du herefter køre alle de revne grøntsager igennem minihakkeren, så du til sidst har noget, der ligner en grov grøntsagsgrød.
 • Grøntsagerne blander du med ost, æg, hvidløg, oregano, salt og peber og lægger ud på et stykke bagepapir.
 • Jeg lavede to brød af mine, da jeg ville være sikker på, at de hang ordentligt sammen. Bag brødene i ca. 12 min ved 250 grader. Hold øje med dem efter 10 min. og tag dem ud, når de begynder at se mørke og sprøde ud i kanterne.
 • Mange oplever, at bunden til blomkålspizzaen bliver meget porøs. Det har jeg aldrig været plaget af, men selvfølgelig er den ikke lige så sprød og sammenhængende som den traditionelle hvedebund. Bunden her synes jeg hænger fint sammen. Jeg kunne i hvert fald løfte den op med fingrene, uden at den faldt fra hinanden.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
ostebrød med hvidløg

Hvis du vil have en finere konsistens i bunden, kan du herefter køre alle de revne grøntsager igennem minihakkeren, så du til sidst har noget, der ligner en grov grøntsagsgrød.

Grøntsagerne blander du med ost, æg, hvidløg, oregano, salt og peber og lægger ud på et stykke bagepapir.

Jeg lavede to brød af mine, da jeg ville være sikker på, at de hang ordentligt sammen. Bag brødene i ca. 12 min ved 250 grader. Hold øje med dem efter 10 min. og tag dem ud, når de begynder at se mørke og sprøde ud i kanterne.

Mange oplever, at bunden til blomkålspizzaen bliver meget porøs. Det har jeg aldrig været plaget af, men selvfølgelig er den ikke lige så sprød og sammenhængende som den traditionelle hvedebund. Bunden her synes jeg hænger fint sammen. Jeg kunne i hvert fald løfte den op med fingrene, uden at den faldt fra hinanden.

Ostebrød med hvidløg

Bland tomatsaucen med hvidløg, finthakkede basilikumsblade og smag til med salt og peber. Smør et tyndt lag ud på bundene og fordel mozzarellaen ovenpå. Du kan også vælge noget helt andet fyld.

Ind i ovnen igen indtil osten er smeltet. Det tager max 5 min. Tag ostebrødene ud og lad dem hvile lidt, før du begynder at flytte på dem.

Efter brødene har været en tur i ovnen med fyld på, bliver de en smule porøse i bunden, og det er derfor vigtigt, at de får lov at hvile, så osten i bunden kan samle dejen igen. Herefter kan man godt kan flytte dem over på en tallerken eller et fad. Vi spiste dem som tilbehør til en kalveculotte, og det var et dejligt, mættende måltid. De ville også være skønne som appetizer eller klappet sammen som pizzasandwich til frokost. Mulighederne er uendelige.

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

11 kommentarer til “Ostebrød med hvidløg – helt uden mel”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej :-) Nu sidder jeg og kigger på alle dine dejlige opskrifter – det kunne være mega sjovt hvis du regnede ud hvor mangel kcal der er i dine opskrifter! :) De ser godt nok lækre ud!

  Svar
  • Hej.
   Kalorieberegningen står under opskriften, sammen med andre beregninger, så som protein, fedt og kh😃

   Svar
 2. Nøj, det lyder lækkert! Det skal helt sikkert afprøves – måske næste gang der er tømmermænd på programmet? Jeg er altid på jagt efter nærende måltider, som føles syndige, til de famøse søndage ;-)

  Svar