Osso Buco er jo den ultimative simreret og selvom de normalt spises om efteråret, er det jo ærgerligt at begrænse det til en del af året.
Simreretter er ikke forbeholdt efteråret og vinteren eller måske er de, men i øjeblikket hvor kalenderen måske nok siger sommer, men hvor man nogle dage godt kan være i tvivl, kan simreretterne sagtens have sin berettigelse.
Udstyr
Ingredienser
- 4 stk kalveskank/osso buco
- 1 spsk smør
- salt og friskkværnet peber
- 3 dl oksebouillon
- 1 dl BBQ-sauce
- 2 spsk æblecidereddike
- 100 g løg
- 3 frisk rosmarin
- frisk timian som drys
Sådan gør du
- Snit kødstykkerne rundt i kanten, så de ikke krøller ved tilberedningen. Opvarm smør på en pande og brun kødstykkerne heri. Drys med salt og peber og læg dem til side, når de har fået brun farve.
- Hæld oksebouillon og BBQ-sauce på panden med stegefedtet sammen med æblecidereddike og lad det koge op.
- Læg kødstykkerne i sin crock pot eller anden form for slowcooker og hæld saucen fra panden over. Skær løg i kvarter og læg dem ned i potten sammen med rosmarinkvistene.
- Jeg gav min ca. 5 timer på LOW, hvilket vist svarer til lidt under 100 grader. Steger du i ovn kan du bruge det som vejledning. Jeg tror ikke, den præcise stegetid kommer sig så nøje igen. Det vigtigste er næsten, at den ikke får for kort tid, så kødet ikke når at blive rigtig mørt.
- Fisk det færdige kød forsigtigt op og læg det i et serveringsfad. Si simresovsen for løg og rester og tag noget af den fra til sovs. Giv det et opkog sammen med lidt fløde. Hæld sovsen ud over kødstykkerne og drys med timian og rosmarin.
- Hæld resten af simresovsen på glas og opbevar i køleskabet. Den kan du bruge til at lave lækker sovs en anden dag.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Sommer Osso Buco
Det er mit indtryk, at mange er lidt forskrækkede over Osso Buco -stykkerne. De ser lidt voldsomme ud med det store ben i midten, og hvis man skulle have forvildet nogle med hjem og har stegt dem på panden som en bøf, har man sikkert for altid besluttet, at det var både tørt og kedeligt og ikke værd at købe igen. Og det er synd. For tilberedt med tålmodighed er det både mørt og fyldt med smag.
Da Søren fornyligt købte en stor kødpakke fra Fresh Food People, var der Osso Buco med. Osso Buco er jo normalt en tung simret med rødvin og god smag fra marven. Jeg prøvede at bytte rødvinen ud med en sukkerfrie BBQ-sovs fra forleden, og det gav en dejlig og lidt mindre tung sovs. Vega, som elsker simreretter og det “bløde kød”, var så vild med sovsen i denne, at hun bad om lov til at spise den i en skål med ske. Det fik hun selvfølgelig lov til. Who am I to judge?! Så her kommer der en opskrift på “Osso Buco i sommerhumør”…
Hæld resten af simresovsen på glas og opbevar i køleskabet. Den kan du bruge til at lave lækker sovs en anden dag.
Hej,
Vi elsker dine opskrifter.
Osse buco, må det laves med hvidvin?
Det kan du godt. Jeg har en variant med hvidvin her: Osso Buco
Hvad spiser man til retten?
Mvh fra Jane
Åh det afhænger lidt af årstiden, synes jeg. Vi får ofte dampet broccoli eller ovnbagt blomkål. Blomkålsmos kunne også være rart til :)
Jeg lavede denne sommer Osso Buco i dag, og hold nu op, hvor var det bare lækkert. Jeg er helt solgt :-D