Orientalske kødboller med taboulé


Vi kom hjem i går til to sultne, hårdt arbejdende mænd, der knoklede løs i badeværelset, og jeg strøg direkte i køkkenet. Her lavede jeg en røvfuld orientalske kødboller og taboulé, som jeg serverede sammen med købehumus (forgive me, jeg er bare menneske, og den fra Irma smager altså ret godt!) og hjemmebagte naanbrød til de brødspisende.

Jeg lavede kødboller af 1200 g kød med den tanke, at jeg så ville have til frokost i dag, men der tog jeg grueligt fejl. Drengebarnet, som virkelig er et madorgel, fortærede 7 kødboller, og mændene tog også godt for sig, og før jeg fik set mig om, var fadet tomt. Og jeg fik kun 4!

Pyt, for så havde jeg en undskyldning for at toppe op med den lækre konfektchokolade, som de hårdt arbejdende mænd ikke havde spist endnu. Den har jeg så hjulpet dem af med, kan man sige.

Men tilbage til kødbollerne, for de var altså virkelig lækre, og det var dejligt med sådan et lille strejf af exotik, når man har valgt at feriere i det danske.

Lækre saftige kødboller LCHF

Orientalske kødboller med taboulé

Føj til favoritter Udskriv Pin
8 personer
|
25 minutter

Ingredienser

Taboulé

Sådan gør du

 • Rør farsen sammen i en stor skål med dejkroge.
 • Lad farsen hvile i 10-15 minutter, hvis du har tid.
 • Form farsen til kødboller og steg dem i smør eller kokosolie.
 • Stege, stege, stege og server! Jeg måtte stege dem af to omgange pga. den store portion.

Taboulé

 • Hak rucola og urter fint og bland sammen.
 • Skær tomater og agurk i små tern og vend sammen med det grønne.
 • Rør dressingen sammen og vend det i tabouléen.

Noter

Jeg kogte bulgur ved siden af til familien. Lidt rå blomkålsris kunne være et fint low carb alternativ til det.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

I mellemtiden fik jeg vasket og snittet lidt urter og rucola til taboulén.

Skøn taboulé med friske krydderurter

Tabouléen her er lavet af en stor håndfuld persilleblade (bredbladet persille), en stor håndfuld rucola, resterne af den mynteplante, der blev grundigt afpillet i kødbollernes ære, 8-10 små blommetomater og en stang agurk. Rucolaen og urterne blev hakket og agurken og tomaterne blev skåret i tern.

Tomaterne drænede jeg lige for væske ved at vride ternene i et stykke køkkenrulle, inden de røg i salaten. Hele herligheden blev vendt i en dressing af lige dele god koldpresset olivenolie og frisk citronsaft smagt til med salt og peber. Denne portion var i virkeligheden lige i underkanten til tre voksne. Det snyder altid, hvor lidt urterne fylder, når de bliver hakket. Men godt smagte det.

Jeg lavede noget bulgur ved siden af, som de glutenspisende medlemmer selv kunne blande i efter behov. Jeg savnede det ikke.

Hver gang jeg laver taboulé, slår det mig, hvor fantastiske mad smager, når man laver den med friske krydderurter. Og det er jeg faktisk for dårlig til, så det vil jeg gøre en indsats for skal blive bedre. Særligt mynten giver jo skøn, skøn smag i både kødretter og grønne retter. For ikke at nævne mojitos, som jeg afgjort også drikker for få af.

Og stort TAK…

Tusind tak for alle jeres fine kommentarer til konkurrenceindlægget i går. Lad mig bare indrømme, at jeg labber alle jeres flotte ord i mig :-)

Sandheden er, at jeg er et lidt mærkeligt sted i øjeblikket, og for første gang oplever jeg, at jeg ikke kan skrive om det. Ikke fordi jeg ikke har lyst til at dele, men mere fordi der er nogle ting, der har bedst af ikke at blive blæst ud på the world wide web.

For man kan jo ikke trække det tilbage, hvis man fortryder. Faktisk ramte det hovedet på sømmet, da Rikke i sin kommentar til indlægget i går skrev, at hun troede, at maden bare var min undskyldning for at skrive om livet. Helt rigtigt set.

For udover at jeg elsker mad og nyder at dele ud af det, holder jeg meget af at skrive om livet – måske især om de svære ting. Jeg synes, det er rensende at få sat ord på, og jeg nyder at få feedbacken fra en hel hær af menneske, som jeg ikke engang kender, men som står parat til at ae og trøste og dele ud af deres livserfaring, når jeg ramler ind i noget svært.

Jeg elsker blogmediet på det punkt. Og derfor føler jeg mig lidt i stampe lige nu. Der er bare alt for mange løse ender lige nu, til at jeg kan dele det.

Vi flytter lidt rundt…

En anden ting er, at jeg flytter lidt rundt i øjeblikket. Altså sådan fysisk flytter. Bedre halvdel og kammerat laver vores badeværelse, og vores hjem er et støvet og larmende kaos. Så ungerne og jeg har boet i svigermor og svigerfars lejlighed i indre by siden i fredags og er først flyttet tilbage til Valby i går.

Nu bor vi i vores underboers lejlighed (de er på ferie), så jeg har i det mindste adgang til mit eget køkken. Thank God! For jeg er noget træt af kødsovs, kan jeg godt afsløre.

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

16 kommentarer til “Orientalske kødboller med taboulé”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Ser super duper lækkert ud, men man kunne jo evt. overveje at når vi nu pænt afholder os fra at svælge i bulgur el.lign. at man kan skære nødder ud i en passende størrelse og eller granatæble kerner, Bón Appetit

  Svar
 2. Jeg lod mig inspirere af denne opskrift og fik en hel anden salat ud af det, men ikke dårlig. Den kommer her:
  Blomkål i tynde skiver(brug evt. mandolinjern), agurk i tern (uden kernerne), rødløg i tynde skiver, asparges i mindre stykker (blancheret i ca. 1 min.). Fint hakket persille, purløg og dild. Det hele vendes sammen og hældes over med en dressing af Oliven olie, æbleeddike, dijonsennep samt salt og peber. Salaten kan med fordel trække nogle timer inden spisning, eller laves dagen før.
  Krydderurterne kan varieres efter smag.
  God appetit.

  Svar
 3. Hej Jane.
  Jeg er uddannet kok, har lige købt din bog Spis dig mæt og glad, sikke nogle spændende og anderledes opskrifter Uhm.
  Du skriver her på siden at du godt kan lide mojitos, super drink, men hvordan laver du den uden rørsukker?
  Mvh Pia

  Svar
 4. Hvor er det morsomt
  Igår lavede jeg tilsvarende kødboller bare med hakket kalkun :)
  Jeg har jo massere af krydderurter( kun persillen er mikro på grund af kulden ;)

  nåh ja og så lavede jeg en vildt god nektarin/mango chutney smør sovs til…
  nektariner i gryde med en rest stærk mango chutney, lidt æble eddike -kog let til nektariner er mører – blend med riiigeligt iskoldt smør til cremet og fint. Passede virkelig godt til kalkun/korinader kødboller.

  Svar
 5. Skønt ser det ud – og to sjæle, én tanke, for jeg har også planer om at lave tabouleh i morgen, men det bliver med lidt ekstra fyld af diverse grøntsager, i stedet for bulgur.
  Elsker også krydderurter, og der står heldigvis de vigtigste i tønder og krukker på terrassen :-)
  Held og lykke med badeværelset!

  Svar
  • Blomkålsris fungerer fint i stedet for bulgur. Og du er også god med krydderurterne. Jamen, jeg skal jo bare tage mig sammen. Det er jo noget sjusk, at jeg går og køber dem i dyre domme.

   Svar
 6. Noget andet med de krydderurter der…de er jo latterligt dyre!! Det er ren røveri, det holder jeg på. Nå men selvom vi har verdens mindste have, så er krydderurter meget højt prioriteret. Det meste af sommeren og efteråret kan vi selv klare den med i hvert fald dild, basilikum, mynte og persille. Resten af året må vi klare den med supermarkedernes dyre og ofte halvtarvelige udvalg.
  Det er længe siden jeg har smagt Irmas hummus men jeg husker den altså også som en rigtig god en af slagsen, når nu det skal være :)
  Håber du får styr på tankerne :)

  Svar
  • Åh du er god, Rikke! Jeg vil fluks sætte det på min to-do for næste uge at få plantet krydderurter i haven.

   Svar
 7. Jeg kommenterer ikke på din blog særligt ofte, men synes virkelig godt om dine indlæg. Jeg er ikke vild med at lave mad, men elsker at spise den. Dog er jeg nok nødt til at tage fat i madsagen, for min kæreste og jeg er blevet for omfangsrige. Vi har talt om at kaste os ud i LCHF-projekt, men er usikre på om det er det rette for os og vores familie. Vi forsøger at lære vores børn at spise alsidigt, men har svært ved at se det alsidige i lige netop LCHF. Jeg ved du har haft indlæg om det, men kan du anbefale et link som kan hjælpe os i gang og give os et ordentligt indblik i ny-livsstil-projektet? :D

  Svar
  • Hej Ann

   Jeg kan godt forstå, at I er usikre på om LCHF er noget for jer, men I kan jo give det et forsøg i et par uger og se hvad I synes. Jeg har skrevet en “i gang guide”, som du måske kan bruge: https://www.madbanditten.dk/i-gang-med-lchf-hvordan/

   Jeg synes ikke, at alsidighed er et problem, men jeg er jo også meget glad for at lave mad og eksperimentere med alt muligt.

   I min familie er jeg faktisk den eneste, der spiser LCHF. Min familie spiser min mad + ris/pasta/brød. Ikke i ubegrænsede mængder, men det er stadig på bordet.

   Svar
 8. Uhm hvor ser det lækkert ud, tabouleh er også noget jeg laver alt for lidt, og det med tanke at jeg altid har mynte i vindueskarmen, jeg elsker at smide mynte i mine drikke og salater, giver en fantastisk smag!

  Din blog er fantastisk og inspirerende, jeg er glad for at have fundet frem til den, og at du deler dit liv og hverdagstanker med os, er jo en del af det skønne ved din blog!

  – Maj :D

  Svar
 9. Hej Jane,
  Fortsæt endelig dine skriverier om livet, hverdagen og maden – jeg er vild med at læse med om dit ‘univers’ :-)
  Lækker aftensmad – jeg vil virkelig også gerne blive bedre til at bruge de friske krydderurter i min madlavning. Det er jeg nemlig også ALT for dårlig til. Har du dem i køkkenhaven? eller må du som jeg på indkøb for at bringe dem hjem? Jeg er ked af, de ikke kan holde sig ret længe – da jeg typisk kun laver mad til én og derfor ikke skal bruge en hel potte pr. gang.
  Men tak for påmindelsen om at implementere dem pga. al den gode smag de kan tilføre.
  KH
  – frk. sveske

  Svar
  • Jeg er desværre også på potteløsningen i år. Sidste år fik plantede jeg en masse krydderurter ud i en stor potte på terrrassen, men jeg har været for sløv i år. Må se om ikke jeg kan nå det endnu, for du har ret i, at det er dyrt at gå og købe dem fra gang til gang.

   Svar