Orange-chokoladetrøfler med avokado og regnbuedrys


Du kender helt sikkert godt det her med, at du åbner en avokado for at spise den, og så er den brunlig og overmoden indeni. Grrrr…! Du ærgrer dig over, at den nu ikke kan komme på Instagram med tagget #perfectavocado og kyler den i skraldespanden i raseri. Men næste gang det sker for dig, smider du den ikke ud.  I stedet glæder du dig over, at du nu kan gå i gang med at lave orange-chokoladetrøfler.

De af jer, der har lavet den sunde nutella fra Spis dig mæt & glad vil se, at opskriften her er næsten identisk. Gider du ikke trille kugler, kan du derfor bruge opskriften til nutella i stedet. Du kan faktisk også fryse den som is. Det giver en dejlig chokolade-is.

Ungerne elsker disse og især syntes de, det var rimeligt sejt med alle farverne, og de døbte dem med det samme regnbuekugler. Jeg kan ikke helt afgøre, om jeg synes, det klinger lidt forkert, men fine er de i hvert fald.

Drysset, jeg har brugt, består af:

 • brun = raw kakaopulver
 • orange = frysetørret havtorn
 • pink = knuste frysetørrede hindbær
 • grøn = matcha-tepulver
Orange-chokoladetrøfler med avokado og regnbuedrys --> Madbanditten.dk

Orange-chokoladetrøfler med avokado og regnbuedrys

Føj til favoritter Udskriv Pin
16 stk
|
1 time

Ingredienser

Sådan gør du

 • Smelt chokoladen i vandbad.
 • Halver avokado, fjern sten og skær kødet i tern.
 • Kom det i en skål sammen med yaconsirup (eller anden sødning), appelsinskal og -saft, kakaopulver og salt. Rør det lidt sammen.
 • Hæld den smeltede chokolade herned i og enten rør vildt og voldsomt med en ske, til der ikke er flere avokadoklumper eller brug stavblenderen, til du har en fin og ensartet masse.
 • Sæt skålen i køleskabet i ca. 20 minutter. Er massen stadig for fedtet, lader du den stå lidt længere, men pas på den ikke kommer til at stå for længe, for så bliver massen for hård til at trille kugler af.
 • Form chokolademassen til kugler og tril dem i dit foretrukne drys og spis!

Noter

Synes du, det er noget pjat at putte avokado i en chokoladetrøffel, så prøv i stedet de “ægte trøfler” her: Chokoladetrøfler med lakrids.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Orange-chokoladetrøfler Appelsin-chokoladetrøfler md avokado

Synes du, det er noget pjat at putte avokado i en chokoladetrøffel, så prøv i stedet de “ægte trøfler” her: Chokoladetrøfler med lakrids.

linje.png

Indlægget indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

10 kommentarer til “Orange-chokoladetrøfler med avokado og regnbuedrys”

 1. Lækkert, som mange andre opskrifter – og ja, nogle gange er det svært at ramme tilpas modne avocadoer.
  Jeg hørte for nylig, at stenen fra avocado burde anvendes pga. fibre og antioxidanter. Er det korrekt, Jane – og har du forslag til, hvordan man kan gøre det?
  Hilsen Hanne.

  Svar
 2. Waow!! Sikke en lækkerbidsken! Jeg har gået og ventet på at have en overmoden avokado og det fik jeg endelig i dag :-) Men så havde jeg ikke appelsin, så det blev citron. Sirup blev til honning. Dryssen blev til kakao med lidt salt, kakao med lakrids og knust frysetørret brombær. Da min mand havde spist 2 blev de beordret væk, hvor han ikke kunne finde dem, eller ville han have fortsat. Jeg tog 3 og pakkede dem så i køleskabet :-D

  Svar
 3. Er det ikke nemmere/smartere at blende avocadoen inden den blandes med de andre ingredienser?? Så er man sikker på at undgå klumper.

  Svar
 4. Hej Jane. :-) lavede disse trøfler i fredags. De var rigtig lækre og endnu bedre efter en dags tid. :-) kunne det tænkes, at man kunne bruge trøffelmassen til kiksekage? Så den i stedet blev til chokolademassen, der skal være mellem kikselagene?

  Svar
 5. Lyder lækkert, og sikke nogle flotte billeder!
  Hvor store skal kuglerne ca være?
  Hvor gennemtrængende er appelsinsmagen? Jeg spørger, da jeg normalt ikke er særlig vild med appelsin og chokolade sammen.

  Hvordan opbevares massen, hvis man ønsker at lave nutella?

  Hav en god dag :-)

  Svar
  • Jeg har det ligesom dig med appelsin og chokolade, så jeg ville bare undlade appelsinskallen (eller erstatte med lidt lakridspulver) og erstatte saften med kaffe (eller vand hvis du vil have den neutrale chokoladesmag) :-)

   Svar