Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • KETO Living
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Opskrifter » Tilbehør

Tilbehør

TILBEHØR FRA MADBANDITTEN - LOW CARB - LCHF - KETO - GLUTENFRI

Her på siden finder du masser af idéer til tilbehør, der kan erstatte ris, pasta og kartofler på tallerkenen. Det er bare at tage for sig af retterne!

TILBEHØR OG GRØNNE RETTER

5 x lækkert tilbehør til grillmaden

8 x grønt tilbehør til Mortens aften menuen

Agurkesalat med dilddressing

Annes bønnefritter

Asiatisk agurkesalat

Asiatisk bønnesalat med ristede sesam

Asiatisk sushisalat

Aspargesbroccoli med hvidløg, ingefær og sesam

Asparges-salat med parmesan og hasselnødder

Avocado-fritter med bacon og chilidip

Aubergine pizza med tomat og mozzarella

Aubergine-pizzaer à la bruschetta

Bagt blomkål med chorizo og mandler

Bagt blomkål med ostesovs

Bagt blomkålsmos med bacon, ost og urter

Bagt blomkålsmos med pikantost

Bagt blomkål med andefedt

Bagt blomkål med trøffelsmør

Bagte blomkålsris med hvidløg og Dukkah

Bagte rosenkål med Dijon-aioli

Bagte svampe med mozzarella og timian

Blomkål i estragoncreme (wannabe kartoffelsalat)

Blomkål i fad med ost og bacon

Blomkålschips med parmesan

Blomkålscouscous med krydret smag

Blomkålscouscous med persille, citron og saltede mandler

Blomkålsmos – basisopskrift + 2 lækre varianter

Blomkålsmosvafler med ost og bacon

Blomkåls-røsti

Blomkålssalat med citronskal, kapers og urter

Blomkålssalat med mynte, persille og pinjekerner

Blomkålssalat med syrlig dressing og knas

Blomkålssteaks med brunet smør og urter

Blomkålspandekager

Blomkålsris

Broccolifritter

Broccoli med bacon, ristede mandler og parmesan

Broccolimos – 2 varianter

Broccolisalat med chili og peanuts

Brunkål

Butternut-fritter med stærk aioli

Citronstegte grøntsager med sorte sesam og ramsløgsmør

Coleslaw – klassisk opskrift uden sukker

Fennikelfad à la flødekartofler

Fennikelsalat med sesam

Fermenteret broccoli med karry

Fermenteret tomatsalsa med koriander

Fyldte portobellosvampe med ost og bacon

Gratinerede rosenkål med flæskesvær og bacon

Græskargratin med sennep og ost

Græskarmos med parmesan og timian

Græskarpizzaer med feta og rosmarin

Græskarskiver med lækre toppings

Græskar-“spaghetti”

Grønkålssalat med glaskål og æble

Grønkålssalat med karry og æbler

Grønkålssalat med svampe og bacon (lun)

Grønne bønner med brunet smør og ristede mandler

Grøntsagsspaghetti – mange forskellige slags

Grøntsagstatar med sennepsdressing

Gule beder med mynte og blåbær

Hasselback butternut squash med hasselnødder og brunet smør

Hokkaido-fritter

Hokkaido-fritter med bacon og røget chilidip

Hvidkålspandekager

Indisk salat med appelsin, koriander og birkes

Karrystegt grønkål med æbler og valnødder

Kålsalat med fennikel, græskarkerner og granatæble

Kålsalat med spidskål og grønkål og limedressing

Kålssalat med grønkål og rødkål

Langtidsbagte cherrytomater med hvidløg og urter

Lun rødkålssalat med mandler og urter

Løgringe med bacon

Marinerede rødløg med appelsin og timian

Mexicanske blomkål (à la mexicanske majskolber)

Mexicansk coleslaw

Ostebrød med hvidløg

Ostegratinerede svampe

Ovnbagte grøntsager med feta og timian

Palmekål med chili og bacon

Persillerodsfritter

Ratatouille

Rodfrugt-fritter 

Rosenkål stegt i soja med rødbedespirer og mandler

Rødkål til jul (men sundere og lækrere)

Rødkålsråkost med tahindressing og kerneknas

Rødkålssalat med blåbær og citrus

Rødkålssalat med granatæble og mynte

Rødkålssalat med passionsfrugt

Rødkålssalat med æblecidereddike og mandler (à la Claus Meyer)

Rød spidskålssalat med tahin-dressing og dukkah

Råkost med hvidløg og jordskokker

Råkost med karse og græskarkerner

Råkost med selleri og gulerod

Råmarinerede rødløg

Råsyltede rødbeder

Sauerkraut 

Selleri med flødeost

Sellerimos

Smørstegt græskar-“spaghetti” med hvidløg og rosmarin

Sommersalat med fersken og sojaristede solsikkekerner

Sommersalat med jordbær og feta

Sommersalat med spidskål og grape

Spaghetti-squash (græskarret)

Spicy broccolisalat

Spicy kålsalat med asiatisk dressing og peanuts

Spicy spidskålssalat – thai style

Spidskål med brunet smør og hasselnødder

Spidskålssalat med brombær og blomkål

Squashghetti

Stegt hvidkål med æble, chili og hasselnødder

Stegt squash med urter og pinjekerner

Sticky rice (aka kokosris)

Stuvet hvidkål (uden mel)

Stuvet kål med bacon (uden mel)

Sushisalat

Syltede rødløg

Syrlig sommerssalat med fersken

Taboulésalat

Tilbehør med sæsonens grøntsager i LCHF Året Rundt

aaretrundt

DIPS, SOVS OG DRESSINGER

Aioli – hjemmelavet

Ajvar – serbisk grøntsagsdip/relish

Asiatisk dressing med soja og ingefær

Avokadodip med agurk og mynte

Bacon-mayo

Baconsmør

Basilikumsmayo

Basilikumspesto

BBQ-sovs

Bearnaisedip

Blomkålsbearnaise

Broccolipesto

Brunet smør

Cremet ranch-dressing

Gem dine urter

Grønkålspesto

Grøn persilledressing

Guacamole – min bedste opskrift!

Hjemmelavet ketchup uden tilsat sukker

Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut – idiotsikker opskrift!

Hjemmerørt mayo (to slags)

Hurtig humus (ikke LCHF)

Klaret smør

Kryddersmør

Kyllingebouillon/fond

Lime-mayonnaise

Marinader – 5 marinader til kylling, kød og fisk

Mascarpone – hjemmelavet

Mayonnaise med tre slags olie

Misodip

Mexicansk krydderiblanding uden sukker og skrammel

Oliventapenade

Parmesan mayo

Pebersovs

Ramsløg-pesto

Ramsløg-smør

Ristede løg – uden hvedemel

Rygeostecreme med purløg og citron

Sauce royale

Shawarmachili

Solskinsdip

Svampesauce

Tahindressing

Tzatziki – den bedste opskrift


SNACKS

Bedste sojaristede mandler

Brie og avokado-snack

Cheddar-chips med guacamole

Chiliristede mandler

Energikugler til aktive børn (og voksne)

Flapjacks (myslibarer)

Grønkålschips med salt og spidskommen

Honningristede nødder til osten (ikke LCHF)

Kebab-mandler

Myslibarer

Pølsehorn

Salt & vinegar nødder

Saltmandler

Selleristængler med flødeost

Soyamandler

Søde valnødder

DIVERSE

Bacon-salt

Garam Masale krydderiblanding

Harissa (hjemmelavet chilipasta)

Kebab / shawarma-krydderiblanding uden sukker

Mexicansk krydderiblanding uden sukker

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. Betina skriver

    24. februar 2021 kl. 15:53

    Du havde en story forleden dag, om broccoli asparges med noget sesam/hvidløgs halløj og skrev, at opskriften var på bloggen.
    Men jeg kan ikke finde den – under tilbehør, som er det mest oplagte for mig – kan du mon hjælpe med at få den lokaliseret?🙏

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      24. februar 2021 kl. 16:09

      Den ligger som første opskrift på forsiden 🙂 – eller direkte her: Aspargesbroccoli

      Sorry, har ikke lige fået opdateret arkivet.

      Svar
  2. Tenna Jensen skriver

    10. februar 2021 kl. 18:13

    Super lækre opskrifter 👌🏼😊
    Har du mon et forslag til en tomat sovs?
    Mvh Tenna

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      10. februar 2021 kl. 19:13

      Det er så underligt, du er nok den femte i den her uge, der spørger til en tomatsovs.

      Jeg kan såmænd godt lide at lave mad men i langt de fleste tilfælde gider jeg simpelthen ikke lave tomatsovs selv så jeg køber bare en. Enten en smagssat med fx basilikum eller en af de der flasker med Mosede Tomater. Lægger jeg mig i selen og laver den selv, laver jeg den lidt à la denne her opskrift.

      Svar
  3. Lene skriver

    16. maj 2020 kl. 11:49

    Hejsa.

    Jeg ville lige høre om hvor længe blomkålsbearnaisen kan holde sig i køleskabet?

    Mvh Lene

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      16. maj 2020 kl. 16:37

      Den kan holde sig lige så længe som ingredienserne, du har brugt i. Vi plejer at bruge den i nogle dage efter den er lavet.

      Svar
  4. Pia Vildbæk skriver

    14. november 2019 kl. 19:04

    Hej, har du en opskrift på tarteletter?
    Det er jo ikke så godt med hvedemel?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      14. november 2019 kl. 20:14

      Ja jeg har. tjek denne: https://www.madbanditten.dk/2018/09/27/tarteletter/

      Svar
  5. Marlene Hansen skriver

    7. oktober 2019 kl. 21:09

    Hej
    Jeg er lidt nysgerrig på om Cæsar dressing er tilladt hvis jeg nu spiser efter lchf?
    Hilsen Marlene

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      8. oktober 2019 kl. 07:13

      Det kommer an på hvor mange kulhydrater, den indeholder. Min Cæsar-dressing er meget kulhydratfayttig: Cæsar-dressing

      Svar
      • Marlene Hansen skriver

        8. oktober 2019 kl. 18:36

        Så længe den er under 5g pr 100g er den okay?
        Marlene

        Svar
        • Jane Faerber skriver

          8. oktober 2019 kl. 19:06

          Ja det synes jeg er en god tommelfingerregel👍🏼

          Svar
  6. Louise skriver

    3. marts 2019 kl. 15:42

    Mums nogle lækre opskrifter, jeg har efterhånden prøvet en del 😍 har herved smidt 2 kg på 14 dage.
    Igår lavede jeg blomkålsris og skindstegt kylling. Hertil ville jeg SÅ gerne have karrysauce, og valgte at prøve mig ad.
    Jeg lavede det sådan:
    Smelte lidt smør i en gryde, brænde karryen af. Tilsætte 2 dl piskefløde, lidt salt og peber. Da det havde kogt lidt, tilsatte jeg to æggeblommer, en ad gangen, rørt i ved svag varme til at tykne saucen. Så lækkert!

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      3. marts 2019 kl. 16:11

      Hvor lyder det skønt. Tak for idéen.

      Svar
  7. Lone Nielsen skriver

    22. november 2018 kl. 19:03

    Hej.
    Der er rigtig mange lækre opskrifter her i dit tilbehør, Jane, som jeg har tilgode at afprøve. Om jeg når dem alle er spændende🤔
    Men jeg vil også lige tillade mig at komme med et tip: smørsyltede grønsager!
    Det var noget der blev vist i tv programmet “med kniven for struben” med kok Thomas Castberg.
    Man skærer sine valgte grønsager ud i grove stykker. I aften blev det gulerødder og porrer, for det har vi stadig i haven, og et par rødløg.
    Så smider man en god klat smør på en middelvarme pande, dernæst grønsager, salt, peber og evt timian eller andet krydderi.
    Når grønsagerne er blevet let brune på den ene side, vendes de, varmen dæmpes og der lægges låg på. Ca 10 minutter efter er det klar.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      22. november 2018 kl. 19:40

      Gud hvor lyder det lækkert – og nemt! Tak for det fantastiske tip!

      Svar
  8. Emilie Vester skriver

    17. november 2017 kl. 06:09

    Hej Jane!

    Jeg landede på din side efter min søgen på opskriften på bønnefritter. Men jeg er nysgerrig så jeg endte med at se samtlige af dine opskrifter på alt muligt lækkert og du har virkelig givet inspiration til mig som ellers foretrække at spise det samme igen og igen. Dog kan jeg ikke se nogle opskrifter med spinat, har du nogle jeg blot ikke kan finde eller er det noget du kunne finde på at lave?

    Mvh. Emilie((:

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      17. november 2017 kl. 15:23

      Hej Emilie
      Pudsigt du spørger til spinat, for jeg spiser faktisk virkelig meget spinat men laver åbenbart relativt sjældent opskrifter med det. Tit spiser jeg det flødestuvet eller stegt på panden i smør. Eller også putter jeg det i en omeletter eller salater.

      Jeg har gravet lidt forslag frem her:
      https://www.madbanditten.dk/2016/11/13/sandwich-med-pate-og-spinat/
      https://www.madbanditten.dk/2016/04/05/spinatpandekage-med-hytteost-og-hindbaer/
      https://www.madbanditten.dk/2016/03/12/soede-spinatboller/
      https://www.madbanditten.dk/2015/10/26/omelet-med-spinat-og-ost-en-dagsmenu/
      https://www.madbanditten.dk/2015/09/01/cremet-spinat-med-ost-og-kylling/

      God fornøjelse!

      Svar
  9. Katarina skriver

    15. september 2014 kl. 10:36

    Hej Jane. Jeg drikker gerne kaffe med fløde, olie og æg…synes det smager fint og jeg opnår en god mæthed. Jeg bruger det nogle gange om morgenen, hvis jeg ikke lige er i humør til at spise, og jeg bruger det ofte, når jeg har en lille sult mellem de store måltider. Tror du, det er dårlig stil 😉 når jeg ønsker vægttab?

    Svar
    • Jane skriver

      15. september 2014 kl. 10:53

      Næh, det synes jeg da lyder helt fint 🙂

      Svar
  10. Iben skriver

    10. september 2014 kl. 22:23

    Hej Jane.
    Den “Spicy peanutdip” på side 159 i “Spis dig mæt og glad”, SKAL den serveres varm, eller kan den stilles på køl og serveres kold dagen efter?
    Mvh. Iben

    Svar
    • Jane skriver

      11. september 2014 kl. 07:31

      Jeg tror, den bliver stiv/hård, hvis den ryger på køl…

      Svar
  11. Kathrine skriver

    18. august 2014 kl. 10:57

    Hej Jane..
    Jeg står med et stort kinakål jeg skal have brugt.. har planer om salater med fed dressing, men tænkte også på noget varmt med smør.. kan man lave smørstuvet kinakål? eller noget andet sjovt?

    MVH
    Kathrine

    Svar
    • Jane skriver

      18. august 2014 kl. 11:48

      Jeg har ikke lige prøvet med kinakål men det fungerer fint med hvidkål fx 🙂

      Svar
  12. Mie skriver

    2. maj 2014 kl. 10:31

    Hej Jane

    Har du ikke en opskrift til en lækker LCHF karrydressing, som kan bruges til kyllingesalater med bacon? :0)

    Svar
    • Jane skriver

      2. maj 2014 kl. 17:06

      Jeg rører bare mayo med karrypulver og urtesalt 🙂

      Svar
  13. Mette Rasmussen skriver

    3. marts 2014 kl. 10:46

    Vil lige dele en fantastisk bønnesalat med alle. Skulle den allerede eksistere som nedskrevet et sted, så bær over medgentagelsen……men omvendt: en god opskrift kan ikke deles for tit 🙂
    Blancherede/ letkogte bønner afkøles og skæres i passende stykker. Bacon ristes på pande i eget fed, pinjekerner tilsættes i slutningen af stegningen. Afkøles på et stykke køkkenrulle (eller andet der suger den overskydende fedt!). En god feta skæres i passende stykker og blandes med bønnerne. En dressing af balsamico, olivenolie, salt, peber og efter smag lidt sukrin vendes i salaten og bacon/pinjekernerne drysses over.
    Helt utroligt at det faktisk er mad jeg godt må spise!!!
    Vh. Mette

    Svar
  14. Isabella Zibert skriver

    16. februar 2014 kl. 17:48

    Hej Jane

    Kiggede lidt på din hjemmeside og kunne ikke rigtig finde en opskrift på hjemmelavet Müsli.. Har du en opskrift på det? 🙂

    Svar
    • Jane skriver

      17. februar 2014 kl. 07:09

      Jeg har fx denne: https://www.madbanditten.dk/2012/07/29/lchf-musli-med-nodder-og-kokos/

      Svar
  15. Pia Høier skriver

    4. februar 2014 kl. 15:03

    Hej
    Jeg er ikke rigtig faldet over hvad man må drikke????
    Jeg elsker grøn te, hvad siger du til det??
    Hvad med rødvin???
    Hvad med kaffe??

    Svar
  16. Heidi Krogsgaard skriver

    2. februar 2014 kl. 14:11

    Hej Jane. Først tak for en masse inspiration til den sunde livsstil. Og tillykke med din nye “BESTSELLER” Jeg har altid elsket syltede røde peberfrugter med feta, på tapas-bordet. Kan du anbefale en lage uden sukker, så de kan komme på bordet igen? Weekend- hilsner fra en STOR fan….

    Svar
  17. Sabine Strand skriver

    14. november 2013 kl. 16:54

    Hej Jane.
    Hvorfor har du ikke en opskrift på noget tzatziki? Græsk yougurt og creme fraice er da ellers meget high fat?

    Svar
    • Jane skriver

      15. november 2013 kl. 14:50

      Det må være fordi den opskrift er i bogen 🙂

      Svar
  18. Ane skriver

    24. september 2013 kl. 20:14

    Hej Jane.
    Er jeg den eneste der synes at fanebladet “opskrifter” ikke bliver opdateret så meget?!
    Jeg synes tit jeg falder over en lækker opskrift i dine blogindlæg, men når jeg så noget tid efter vil lave maden skal jeg bladre tilbage i tiden for at finde den.
    Og hvis man søger på suppe eller karry fx kommer der jo rimelig mange hits frem 🙂
    Tak for en ellers god blog!

    Svar
    • Jane skriver

      24. september 2013 kl. 20:33

      Uha, hello dårlig samvittighed! Opskriftsindexet skal opdateres manuelt og jeg får det ganske enkelt ikke gjort. Det står dog på min alenlange to do liste til når jeg en dag får tid til overs. Indtil da anbefaler jeg søgefeltet 🙂

      Svar
  19. Lotte Dalgaard skriver

    23. august 2013 kl. 06:42

    Hej Jane.

    Først og fremmest vil jeg sige tak for din supergode bog samt hjemmesiden her, hvor jeg finder inspiration til mit lchf-liv 🙂

    Jeg begyndte på lchf i foråret og levede sådan i 7-8 uger, inkl. mælkeprodukter, bl.a. masser af fed ost. Jeg tabte mig fem kilo men tog tre af dem på igen. Jeg var i ketose hele perioden.

    Jeg blev frustreret over det ringe resultat på vægten, og i sommerferien har jeg ikke fulgt lchf-principperne, det kostede to kilo. Jeg kan tilføje, at jeg skal tabe ca 45 kilo. Den 5. august gik jeg i gang igen, nu kun med gedeost, (og ikke ret meget), samt smør, lidt fed creme fraiche og fløde, primært i kaffen. Plus selvfølgelig masser af kokosolie… Derudover kød, fjerkræ, æg, grønt samt ganske lidt lchf rug- og knækbrød, det bliver til en-to skiver om ugen.

    Jeg spiser heller ikke lækkerier… Og jeg drikker masser af vand samt en-to kopper kaffe og en kop grøn te dagligt.

    Jeg har ikke tabt et gram siden den 5.8., og det er jeg jo meget ked af… Hvad pokker gør jeg forkert? Er i øvrigt glad for at leve på denne måde men meget frustreret over manglende vægttab.

    Mange hilsner Lotte.

    Svar
    • Jane skriver

      23. august 2013 kl. 09:54

      Kære Lotte – det er umuligt for mig at sige. Har du målt dig? Spiser du måske for meget? Få kulhydrater og mere fedt giver ikke vægttab i sig selv. Det kræver jo stadig en negativ energibalance. For de fleste sker det automatisk at man spiser mindre, mens andre har brug for at være mere opmærksomme på mængderne. Måske har du været på mange slankekure i dit liv. Hvis kroppen er vant til at gå ned i vægt og op igen kan den ende med at værgre sig mod vægttab. Men altså, det er jo langt mere kompleks end jeg kan redegøre for her. Men det var i hvert fald et par bud…

      Svar
  20. Lone Flak skriver

    21. juni 2013 kl. 18:49

    Hej Jane
    Jeg skylder dig så meget tak – du har og giver mig stadig så meget lyst til at spise sund mad (og lidt usundt engang imellem)
    Jeg har et sygt barnebarn og lige nu er han på gluten og mælkefri diæt og her har jeg også fundet gode opskrifter.
    Tobias er vild med din køleskabsgrød 🙂
    kærlig hilsen
    Lone

    Svar
  21. Birgitte Bramming skriver

    28. november 2012 kl. 14:37

    Hej, jeg kan lige se en oliventapenade snige sig med på ét af dine billeder. Kan man få lov at se opskriften også? 😉

    Svar
    • Jane skriver

      28. november 2012 kl. 19:51

      Tænk, har jeg aldrig bragt den? Jamen, jeg laver den som regel helt simpel med sorte og grønne oliven, som jeg blender med hvidløg, timian, kapers og god olivenolie. 🙂

      Svar
  22. Victoria skriver

    23. november 2012 kl. 18:12

    Endnu en af mine ynglingsopskrifter, man kan bare erstatte rommen med kaffe el.lig.

    Valnødde budding.
    6 portioner.
    6 blade husblas
    5 dl piskefløde
    4 æggeblommer
    2 spsk birkesød eller tilsvarende sødemiddel efter ønske
    50 gr valnødder
    ½ dl rom
    2½ dl piskefløde
    2 æggehvider

    Læg husblas i koldt vand. Kog fløden op. Pisk æggeblommer og sød til æggemasse. Pisk lidt af den kogende fløde i æggemassen og hæld det tilbage i gryden. Varm det til kogepunktet, men det må IKKE koge, for så skiller den. Tag gryden af varmen, klem vandet af husblas og smelt den direkte i den varme creme under omrøring. Hak valnødderne og bland dem med rom. Lad cremen blive kold.
    Pisk fløde og æggehvider stive hver for sig. Bland rom/nødde-blandingen i cremen, så flødeskum og til sidst, når det er ved at stivne, blandes de stift-piskede æggehvider i.
    Hæld buddingen i en skål. Pynt med flødeskum og valnødder.

    Svar
    • Jane skriver

      24. november 2012 kl. 08:34

      Uhm, spændende! Tak for opskriften 🙂

      Svar
  23. Victoria skriver

    23. november 2012 kl. 18:04

    Lækker tilbehør til juleanden eller buffet, stammer fra Eat-kuren, smager aldeles pragtfuldt. Mine vegetarvenner sætter pris på den til julebordet

    Nøddesalat.
    12-14 portioner.
    150 gr. Mayonnaise
    300 gr. Creme fraice
    100 gr. valnødder
    50 gr. Pekan nødder
    25 gr. Hasselnødder
    100 gr. Purløg
    3-4 fed hvidløg
    10-20 gr. Finthakket ingefær

    Hak purløg og nødder fint og bland det hele.
    Bruges til kød, fisk, kylling osv.

    Svar
    • Jane skriver

      24. november 2012 kl. 08:34

      Genialt! Den skal jeg da have på bordet her til jul! 🙂

      Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • KETO Living
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler