Her på siden finder du masser af idéer til tilbehør, der kan erstatte ris, pasta og kartofler på tallerkenen. Det er bare at tage for sig af retterne!
TILBEHØR OG GRØNNE RETTER
5 x lækkert tilbehør til grillmaden
8 x grønt tilbehør til Mortens aften menuen
Asiatisk bønnesalat med ristede sesam
Aspargesbroccoli med hvidløg, ingefær og sesam
Asparges-salat med parmesan og hasselnødder
Avocado-fritter med bacon og chilidip
Aubergine pizza med tomat og mozzarella
Aubergine-pizzaer à la bruschetta
Bagt blomkål med chorizo og mandler
Bagt blomkålsmos med bacon, ost og urter
Bagt blomkålsmos med pikantost
Bagte blomkålsris med hvidløg og Dukkah
Bagte rosenkål med Dijon-aioli
Bagte svampe med mozzarella og timian
Blomkål i estragoncreme (wannabe kartoffelsalat)
Blomkål i fad med ost og bacon
Blomkålscouscous med krydret smag
Blomkålscouscous med persille, citron og saltede mandler
Blomkålsmos – basisopskrift + 2 lækre varianter
Blomkålsmosvafler med ost og bacon
Blomkålssalat med citronskal, kapers og urter
Blomkålssalat med mynte, persille og pinjekerner
Blomkålssalat med syrlig dressing og knas
Blomkålssteaks med brunet smør og urter
Broccoli med bacon, ristede mandler og parmesan
Broccolisalat med chili og peanuts
Butternut-fritter med stærk aioli
Citronstegte grøntsager med sorte sesam og ramsløgsmør
Coleslaw – klassisk opskrift uden sukker
Fennikelfad à la flødekartofler
Fermenteret broccoli med karry
Fermenteret tomatsalsa med koriander
Fyldte portobellosvampe med ost og bacon
Gratinerede rosenkål med flæskesvær og bacon
Græskargratin med sennep og ost
Græskarmos med parmesan og timian
Græskarpizzaer med feta og rosmarin
Græskarskiver med lækre toppings
Grønkålssalat med glaskål og æble
Grønkålssalat med karry og æbler
Grønkålssalat med svampe og bacon (lun)
Grønne bønner med brunet smør og ristede mandler
Grøntsagsspaghetti – mange forskellige slags
Grøntsagstatar med sennepsdressing
Gule beder med mynte og blåbær
Hasselback butternut squash med hasselnødder og brunet smør
Hokkaido-fritter med bacon og røget chilidip
Indisk salat med appelsin, koriander og birkes
Karrystegt grønkål med æbler og valnødder
Kålsalat med fennikel, græskarkerner og granatæble
Kålsalat med spidskål og grønkål og limedressing
Kålssalat med grønkål og rødkål
Langtidsbagte cherrytomater med hvidløg og urter
Lun rødkålssalat med mandler og urter
Marinerede rødløg med appelsin og timian
Mexicanske blomkål (à la mexicanske majskolber)
Ovnbagte grøntsager med feta og timian
Rosenkål stegt i soja med rødbedespirer og mandler
Rødkål til jul (men sundere og lækrere)
Rødkålsråkost med tahindressing og kerneknas
Rødkålssalat med blåbær og citrus
Rødkålssalat med granatæble og mynte
Rødkålssalat med passionsfrugt
Rødkålssalat med æblecidereddike og mandler (à la Claus Meyer)
Rød spidskålssalat med tahin-dressing og dukkah
Råkost med hvidløg og jordskokker
Råkost med karse og græskarkerner
Smørstegt græskar-“spaghetti” med hvidløg og rosmarin
Sommersalat med fersken og sojaristede solsikkekerner
Sommersalat med jordbær og feta
Sommersalat med spidskål og grape
Spicy kålsalat med asiatisk dressing og peanuts
Spicy spidskålssalat – thai style
Spidskål med brunet smør og hasselnødder
Spidskålssalat med brombær og blomkål
Stegt hvidkål med æble, chili og hasselnødder
Stegt squash med urter og pinjekerner
Stuvet kål med bacon (uden mel)
Syrlig sommerssalat med fersken
Tilbehør med sæsonens grøntsager i LCHF Året Rundt
DIPS, SOVS OG DRESSINGER
Ajvar – serbisk grøntsagsdip/relish
Asiatisk dressing med soja og ingefær
Guacamole – min bedste opskrift!
Hjemmelavet ketchup uden tilsat sukker
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut – idiotsikker opskrift!
Hurtig humus (ikke LCHF)
Marinader – 5 marinader til kylling, kød og fisk
Mexicansk krydderiblanding uden sukker og skrammel
Rygeostecreme med purløg og citron
Tzatziki – den bedste opskrift
SNACKS
Energikugler til aktive børn (og voksne)
Grønkålschips med salt og spidskommen
Honningristede nødder til osten (ikke LCHF)
DIVERSE
Harissa (hjemmelavet chilipasta)
Du havde en story forleden dag, om broccoli asparges med noget sesam/hvidløgs halløj og skrev, at opskriften var på bloggen.
Men jeg kan ikke finde den – under tilbehør, som er det mest oplagte for mig – kan du mon hjælpe med at få den lokaliseret?🙏
Den ligger som første opskrift på forsiden 🙂 – eller direkte her: Aspargesbroccoli
Sorry, har ikke lige fået opdateret arkivet.
Super lækre opskrifter 👌🏼😊
Har du mon et forslag til en tomat sovs?
Mvh Tenna
Det er så underligt, du er nok den femte i den her uge, der spørger til en tomatsovs.
Jeg kan såmænd godt lide at lave mad men i langt de fleste tilfælde gider jeg simpelthen ikke lave tomatsovs selv så jeg køber bare en. Enten en smagssat med fx basilikum eller en af de der flasker med Mosede Tomater. Lægger jeg mig i selen og laver den selv, laver jeg den lidt à la denne her opskrift.
Hejsa.
Jeg ville lige høre om hvor længe blomkålsbearnaisen kan holde sig i køleskabet?
Mvh Lene
Den kan holde sig lige så længe som ingredienserne, du har brugt i. Vi plejer at bruge den i nogle dage efter den er lavet.
Hej, har du en opskrift på tarteletter?
Det er jo ikke så godt med hvedemel?
Ja jeg har. tjek denne: https://www.madbanditten.dk/2018/09/27/tarteletter/
Hej
Jeg er lidt nysgerrig på om Cæsar dressing er tilladt hvis jeg nu spiser efter lchf?
Hilsen Marlene
Det kommer an på hvor mange kulhydrater, den indeholder. Min Cæsar-dressing er meget kulhydratfayttig: Cæsar-dressing
Så længe den er under 5g pr 100g er den okay?
Marlene
Ja det synes jeg er en god tommelfingerregel👍🏼
Mums nogle lækre opskrifter, jeg har efterhånden prøvet en del 😍 har herved smidt 2 kg på 14 dage.
Igår lavede jeg blomkålsris og skindstegt kylling. Hertil ville jeg SÅ gerne have karrysauce, og valgte at prøve mig ad.
Jeg lavede det sådan:
Smelte lidt smør i en gryde, brænde karryen af. Tilsætte 2 dl piskefløde, lidt salt og peber. Da det havde kogt lidt, tilsatte jeg to æggeblommer, en ad gangen, rørt i ved svag varme til at tykne saucen. Så lækkert!
Hvor lyder det skønt. Tak for idéen.
Hej.
Der er rigtig mange lækre opskrifter her i dit tilbehør, Jane, som jeg har tilgode at afprøve. Om jeg når dem alle er spændende🤔
Men jeg vil også lige tillade mig at komme med et tip: smørsyltede grønsager!
Det var noget der blev vist i tv programmet “med kniven for struben” med kok Thomas Castberg.
Man skærer sine valgte grønsager ud i grove stykker. I aften blev det gulerødder og porrer, for det har vi stadig i haven, og et par rødløg.
Så smider man en god klat smør på en middelvarme pande, dernæst grønsager, salt, peber og evt timian eller andet krydderi.
Når grønsagerne er blevet let brune på den ene side, vendes de, varmen dæmpes og der lægges låg på. Ca 10 minutter efter er det klar.
Gud hvor lyder det lækkert – og nemt! Tak for det fantastiske tip!
Hej Jane!
Jeg landede på din side efter min søgen på opskriften på bønnefritter. Men jeg er nysgerrig så jeg endte med at se samtlige af dine opskrifter på alt muligt lækkert og du har virkelig givet inspiration til mig som ellers foretrække at spise det samme igen og igen. Dog kan jeg ikke se nogle opskrifter med spinat, har du nogle jeg blot ikke kan finde eller er det noget du kunne finde på at lave?
Mvh. Emilie((:
Hej Emilie
Pudsigt du spørger til spinat, for jeg spiser faktisk virkelig meget spinat men laver åbenbart relativt sjældent opskrifter med det. Tit spiser jeg det flødestuvet eller stegt på panden i smør. Eller også putter jeg det i en omeletter eller salater.
Jeg har gravet lidt forslag frem her:
https://www.madbanditten.dk/2016/11/13/sandwich-med-pate-og-spinat/
https://www.madbanditten.dk/2016/04/05/spinatpandekage-med-hytteost-og-hindbaer/
https://www.madbanditten.dk/2016/03/12/soede-spinatboller/
https://www.madbanditten.dk/2015/10/26/omelet-med-spinat-og-ost-en-dagsmenu/
https://www.madbanditten.dk/2015/09/01/cremet-spinat-med-ost-og-kylling/
God fornøjelse!
Hej Jane. Jeg drikker gerne kaffe med fløde, olie og æg…synes det smager fint og jeg opnår en god mæthed. Jeg bruger det nogle gange om morgenen, hvis jeg ikke lige er i humør til at spise, og jeg bruger det ofte, når jeg har en lille sult mellem de store måltider. Tror du, det er dårlig stil 😉 når jeg ønsker vægttab?
Næh, det synes jeg da lyder helt fint 🙂
Hej Jane.
Den “Spicy peanutdip” på side 159 i “Spis dig mæt og glad”, SKAL den serveres varm, eller kan den stilles på køl og serveres kold dagen efter?
Mvh. Iben
Jeg tror, den bliver stiv/hård, hvis den ryger på køl…
Hej Jane..
Jeg står med et stort kinakål jeg skal have brugt.. har planer om salater med fed dressing, men tænkte også på noget varmt med smør.. kan man lave smørstuvet kinakål? eller noget andet sjovt?
MVH
Kathrine
Jeg har ikke lige prøvet med kinakål men det fungerer fint med hvidkål fx 🙂
Hej Jane
Har du ikke en opskrift til en lækker LCHF karrydressing, som kan bruges til kyllingesalater med bacon? :0)
Jeg rører bare mayo med karrypulver og urtesalt 🙂
Vil lige dele en fantastisk bønnesalat med alle. Skulle den allerede eksistere som nedskrevet et sted, så bær over medgentagelsen……men omvendt: en god opskrift kan ikke deles for tit 🙂
Blancherede/ letkogte bønner afkøles og skæres i passende stykker. Bacon ristes på pande i eget fed, pinjekerner tilsættes i slutningen af stegningen. Afkøles på et stykke køkkenrulle (eller andet der suger den overskydende fedt!). En god feta skæres i passende stykker og blandes med bønnerne. En dressing af balsamico, olivenolie, salt, peber og efter smag lidt sukrin vendes i salaten og bacon/pinjekernerne drysses over.
Helt utroligt at det faktisk er mad jeg godt må spise!!!
Vh. Mette
Hej Jane
Kiggede lidt på din hjemmeside og kunne ikke rigtig finde en opskrift på hjemmelavet Müsli.. Har du en opskrift på det? 🙂
Jeg har fx denne: https://www.madbanditten.dk/2012/07/29/lchf-musli-med-nodder-og-kokos/
Hej
Jeg er ikke rigtig faldet over hvad man må drikke????
Jeg elsker grøn te, hvad siger du til det??
Hvad med rødvin???
Hvad med kaffe??
Hej Jane. Først tak for en masse inspiration til den sunde livsstil. Og tillykke med din nye “BESTSELLER” Jeg har altid elsket syltede røde peberfrugter med feta, på tapas-bordet. Kan du anbefale en lage uden sukker, så de kan komme på bordet igen? Weekend- hilsner fra en STOR fan….
Hej Jane.
Hvorfor har du ikke en opskrift på noget tzatziki? Græsk yougurt og creme fraice er da ellers meget high fat?
Det må være fordi den opskrift er i bogen 🙂
Hej Jane.
Er jeg den eneste der synes at fanebladet “opskrifter” ikke bliver opdateret så meget?!
Jeg synes tit jeg falder over en lækker opskrift i dine blogindlæg, men når jeg så noget tid efter vil lave maden skal jeg bladre tilbage i tiden for at finde den.
Og hvis man søger på suppe eller karry fx kommer der jo rimelig mange hits frem 🙂
Tak for en ellers god blog!
Uha, hello dårlig samvittighed! Opskriftsindexet skal opdateres manuelt og jeg får det ganske enkelt ikke gjort. Det står dog på min alenlange to do liste til når jeg en dag får tid til overs. Indtil da anbefaler jeg søgefeltet 🙂
Hej Jane.
Først og fremmest vil jeg sige tak for din supergode bog samt hjemmesiden her, hvor jeg finder inspiration til mit lchf-liv 🙂
Jeg begyndte på lchf i foråret og levede sådan i 7-8 uger, inkl. mælkeprodukter, bl.a. masser af fed ost. Jeg tabte mig fem kilo men tog tre af dem på igen. Jeg var i ketose hele perioden.
Jeg blev frustreret over det ringe resultat på vægten, og i sommerferien har jeg ikke fulgt lchf-principperne, det kostede to kilo. Jeg kan tilføje, at jeg skal tabe ca 45 kilo. Den 5. august gik jeg i gang igen, nu kun med gedeost, (og ikke ret meget), samt smør, lidt fed creme fraiche og fløde, primært i kaffen. Plus selvfølgelig masser af kokosolie… Derudover kød, fjerkræ, æg, grønt samt ganske lidt lchf rug- og knækbrød, det bliver til en-to skiver om ugen.
Jeg spiser heller ikke lækkerier… Og jeg drikker masser af vand samt en-to kopper kaffe og en kop grøn te dagligt.
Jeg har ikke tabt et gram siden den 5.8., og det er jeg jo meget ked af… Hvad pokker gør jeg forkert? Er i øvrigt glad for at leve på denne måde men meget frustreret over manglende vægttab.
Mange hilsner Lotte.
Kære Lotte – det er umuligt for mig at sige. Har du målt dig? Spiser du måske for meget? Få kulhydrater og mere fedt giver ikke vægttab i sig selv. Det kræver jo stadig en negativ energibalance. For de fleste sker det automatisk at man spiser mindre, mens andre har brug for at være mere opmærksomme på mængderne. Måske har du været på mange slankekure i dit liv. Hvis kroppen er vant til at gå ned i vægt og op igen kan den ende med at værgre sig mod vægttab. Men altså, det er jo langt mere kompleks end jeg kan redegøre for her. Men det var i hvert fald et par bud…
Hej Jane
Jeg skylder dig så meget tak – du har og giver mig stadig så meget lyst til at spise sund mad (og lidt usundt engang imellem)
Jeg har et sygt barnebarn og lige nu er han på gluten og mælkefri diæt og her har jeg også fundet gode opskrifter.
Tobias er vild med din køleskabsgrød 🙂
kærlig hilsen
Lone
Hej, jeg kan lige se en oliventapenade snige sig med på ét af dine billeder. Kan man få lov at se opskriften også? 😉
Tænk, har jeg aldrig bragt den? Jamen, jeg laver den som regel helt simpel med sorte og grønne oliven, som jeg blender med hvidløg, timian, kapers og god olivenolie. 🙂
Endnu en af mine ynglingsopskrifter, man kan bare erstatte rommen med kaffe el.lig.
Valnødde budding.
6 portioner.
6 blade husblas
5 dl piskefløde
4 æggeblommer
2 spsk birkesød eller tilsvarende sødemiddel efter ønske
50 gr valnødder
½ dl rom
2½ dl piskefløde
2 æggehvider
Læg husblas i koldt vand. Kog fløden op. Pisk æggeblommer og sød til æggemasse. Pisk lidt af den kogende fløde i æggemassen og hæld det tilbage i gryden. Varm det til kogepunktet, men det må IKKE koge, for så skiller den. Tag gryden af varmen, klem vandet af husblas og smelt den direkte i den varme creme under omrøring. Hak valnødderne og bland dem med rom. Lad cremen blive kold.
Pisk fløde og æggehvider stive hver for sig. Bland rom/nødde-blandingen i cremen, så flødeskum og til sidst, når det er ved at stivne, blandes de stift-piskede æggehvider i.
Hæld buddingen i en skål. Pynt med flødeskum og valnødder.
Uhm, spændende! Tak for opskriften 🙂
Lækker tilbehør til juleanden eller buffet, stammer fra Eat-kuren, smager aldeles pragtfuldt. Mine vegetarvenner sætter pris på den til julebordet
Nøddesalat.
12-14 portioner.
150 gr. Mayonnaise
300 gr. Creme fraice
100 gr. valnødder
50 gr. Pekan nødder
25 gr. Hasselnødder
100 gr. Purløg
3-4 fed hvidløg
10-20 gr. Finthakket ingefær
Hak purløg og nødder fint og bland det hele.
Bruges til kød, fisk, kylling osv.
Genialt! Den skal jeg da have på bordet her til jul! 🙂