STRIKS LCHF (keto)

8 kommentarer til “STRIKS LCHF (keto)”

Skriv en kommentar

 1. Hej jeg bliver meget forvirret over det hedder lchf men også keto men det er to forskellige ting ik? Jeg er diabetiker type 2 og vil rigtig gerne prøve lchf men bliver nemt forvirret pga jeg er ordblind og har det svært når Nogle siger man skal spise meget kød og lidt grønsager og andre siger det er omvendt?
  Hilsen jean

  Svar
  • Hej Jean

   Det forstår jeg godt er forvirrende. Det er dybest set det samme. Keto er den helt kulhydratfattige variant, hvor man skærer kulhydraterne helt ned til 20-30 g pr. dag.

   Uanset hvad du vælger at kalde din kost, vil det være et godt valg at spise godt med kød/protein og godt med grøntsager. Hertil kan du så lægge lidt ekstra fedt, hvis du har brug for det for at blive mæt. Det vil være en fin vej til dig som type 2 diabetiker.

   Svar
 2. Hej Jane,
  Jeg har tilmeldt mig dit kursus med opstart 7 januar 2019, og har lige et spørgsmål da vi har en familie weekend i januar, hvilket kan give en udfordring. Hvad sker der hvis man ryger i vandet en enkel gang, skal man så starte helt forfra eller forlænger man bare forløbet?
  Venlig hilsen
  Kirsten

  Svar
  • Åh jamen det er altid et svært spørgsmål.
   Mit svar vil altid være noget i retning af dette: På Kickstart bliver du præsenteret for de retningslinjer, som jeg har stor succes med at hjælpe folk ned i vægt. Men jeg kan kun tilbyde dig og de andre den viden. Hvordan du og I hver især vælger at forvalte dem, er jeres ansvar.

   Sådan rent fysiologisk kræver det en sammenhængende periode på 3-6 uger med kulhydratrestriktion at få kroppen til at dels lægge om til fedtforbrænding og dels optimere fedtforbrændingen. Begge dele er vigtige ift. at opnå den appetitnedsættelse, der hjælper til at gøre det behageligere at være i kalorieunderskud imens vægten går ned. Spiser du kulhydrater midt i denne periode, sætter du dig selv tilbage.

   Min rolle er ikke at give hverken tilladelse eller tilgivelse. Min rolle er at hjælpe dig til at gennemføre bedst muligt.

   Vælger du, at du vil gennemføre familieweekenden indenfor rammerne af Kickstart, står jeg og de andre klar med at tilbyde dig hjælp og strategier til det :)

   Svar
 3. Hej Jane
  Jeg er så en nybegynder LCHF (4. uge) og jeg syntes det er rigtig svært af få nok fedt I hver måltid. Men jeg bliver alligevel mæt og spiser ikke noget “ulovligt” undervejs. Men jeg dog ikke gået ned I vægt på trods af at jeg har været her I 4 uger… er jeg bare utålmodig? Jeg er rigtig glad for LCHF og finde det utroligt spændende med alle disse nye opskrifter….. børnenen syntes også det er lækkert med nye og spændende ting som kommer på bordet.

  Svar
  • Hej Krestine

   Det er en misforståelse at man skal spise en ‘bestemt mængde fedt’. Fedt bruger du til energi og mæthed. Er du fint mæt, spiser du altså ‘nok fedt’.

   Fedt bruger du også til at justere mængden af kalorier, du spiser. Vil du ned i vægt, spiser du mindre fedt, vil du vedligeholde vægt spiser du mere fedt. Hvis hverken vægt eller centimeter går nedad, spiser du ligevægt i kalorier og skal skære fra. Men vægten alene er ikke altid den bedste målestok for det.

   Læs evt. guiden til Keto her: begynderguide til striks LCHF/Keto

   Svar
 4. Hej Jane
  Tak for skønne opskrifter. Jeg elsker, blandt andre, dine påskeæg.
  Trænger du til en udfordring? eller i hvert fald et ønske fra mig :0)
  Jeg savner florentiner, de dobbelte fra bageren med smørcreme imellem, evt med kanten dyppet i chokolade.

  Svar
  • Uha, det lyder svært. Jeg er ikke selv den store kagespiser, så jeg var nødt til at google dine kager for at se, hvad det var for nogen. Det ser svært ud, tænker jeg… :)

   Svar