Opskrifter


Over 1.900 opskrifter

Her på siden finder du alle mine inspirerende opskrifter til en low carb livstil. Fokus er på sunde opskrifter med få kulhydrater og basis ad grøntsager, kød og fedt. Alle LCHF opskrifterne er inddelt i kategorier, så du nemt kan finde lige den opskrift du skal bruge. Uanset måltid eller højtid.

Der er over 1.900 opskrifter i alt. Du finder både lækker morgenmad og brunchnem frokost, madpakke-opskrifter, tapas, vidunderlig aftensmadskønne desserter og kage – for ikke at nævne en masse snacks og low carb brød.

Derudover er der også flere samlinger af Low Carb / Keto opskrifter, der kan guide dig igennem højtider såsom fødselsdagepåske, livets store fester og ikke mindst julen og nytåret.

Jeg har også inddelt nogle af mine opskrifter i temaer såsom Keto opskrifterMexicansk og texmex og gode gryderetter. Jeg håber du kan finde en masse inspiration der.

Opskrifter med få kulhydrater

Alle mine opskrifter er lavet med så få kulhydrater som muligt, de er altså Keto og Low Carb. Det vil sige, at de ofte er med færre kulhydrater end de tradtionelle retter og almindelige opskrifter. Fokus er nemlig på grøntsager, kød og fedt, hvilket i sig selv giver opskrifter med langt færre kulhydrater.

Nogle af opskrifterne indeholder meget få kulhydrater. De egner sig rigtig godt til dig der spiser Keto / striks LCHF. Disse opskrifter finder du her: KETO-opskrifter.

Populære LCHF opskrifter uden gluten og sukker

Alle opskrifter her på siden er uden gluten og sukker. Hvis du er på udkig efter mine mest populære opskrifter, kan du evt. kigge her: De 10 mest populære opskrifter.

Derudover har jeg natuligvis også opskrifter på andre populære opskrifter såsom pandekager, bananpandekager og boller i karry som jeg ved er nogen af de opskrifter, som der oftest bliver søgt efter. Her er de i en glutenfri og sukkerfri version.

Low Carb aftensmad

Jeg har også en masse opskrifter til Low Carb aftensmad med få kulhydrater. De mest populære aftensmadsopskrifter er blandet andet VikingegrydeKarameliseret hvidkål med spicy oksekød og bønnefritter. Så det er altid en sikker vinder at starte ud der.

Aftensmadsopskrifterne er inddelt i hovedingrediens, så du nemt fx. kan finde en opskrift med kylling, opskrift med oksekød eller opskrift med fisk. Nemt ikke?

De fleste af mine aftensmadsopskrifter er virkelig nemme og hurtigt lavet. Jeg sætter nemlig stor pris på nem aftensmad. Derfor er mange af opskrifterne lavet på kun 20-30 minutter.

Noget af det vigtigste for mig er at aftensmad er super simpelt og ikke virker uoverskueligt. Mange af opskrifterne er mad vi selv spiser herhjemme, det er altså hverdagsmad. Derfor er ingredienslisten også så kort som muligt.

Energiberegninger på alle opskrifter

Hvis du er medlem af MadbandittenPLUS får du energiberegninger på alle mine 1.900+ opskrifter. Så kan du nemt afgøre, om en opskrift passer ind i netop din livsstil, uanset hvordan du spiser.

Derudover får du nye madplaner hver måned. Hvis du melder dig ind nu, får du de første 7 dage gratis – hvor du samtidig kan hente den første af madplanerne. Meld dig ind nu – alt andet er da for skørt? ;-)

Du kan samtidig gemme opskrifterne som favoritter og nemt finde dem frem en anden gang. Her kan du også nemt lave dine egne madplaner med dine egne udvalgte opskrifter, ved at oprette samlinger og dernæst udskrive en indkøbsliste.

Læs om alle fordelene ved MadbandittenPLUS lige her.

Opskrifter og madplaner

Hvis du ønsker mere inspiration – eller en hjælpende hånd med at sammensætte opskrifter og måltider – kan du se om mine Keto Madplaner eller Low Carb Madplaner er noget for dig.

Du får 5 ugers opskrifter med aftensmadsopskrifter til 5 ud af ugens 7 dage. Opskrifterne leveres som PDF og madplanen er inkl. indkøbsliste til hver uge. Alle madplanerne er inddelt efter sæson. Der findes derfor både seks forskellige Keto Madplaner samt fire forskellige Low Carb Madplaner – med masser af opskrifter.

Opskrifter i bogform

Hvis du har brug for mere inspiration og viden kan du tage et kig på mine mange bøger. De bedste fra Madbanditten er min store jubilæumsbog som indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil. Det er, uanset om du ønsker et vægttab eller bare en sundere livsstil. En Low Carb livstil med rigtig mad og uden sukker og uden kornprodukter.

Bogen indeholder 120 af mine bedste LCHF opskrifter. Du får opskrifter på både morgenmad, frokost og aftensmad. Derudover er der også en masse lækkert tilbehør, lækre dips og dressinger. For ikke at nævne opskrifter på Low Carb brød, kager og desserter. Alle opskrifterne har energiberegninger.

(reklamelink til Saxo.com)

Spørgsmål til en opskrift?

Har du spørgsmål til en opskrift, finder du et kommentarfelt under den. Her kan du også se, hvad andre har spurgt om.

Har du generelle spørgsmål til Keto, livsstil og Low Carb, kan du gå på opdagelse i alle mine Keto-artikler eller stille et spørgsmål på spørgesiden.

189 kommentarer til “Opskrifter”

 1. Hej Jane
  Jeg har købt din ‘grundbog’ i Keto og vi har været i gang i godt en uge. Det er en fed måde at tabe sig på og der er allerede røget 3-4 kilo. DEJLIGT :-)
  Jeg har et spørgsmål til smør. Du skriver ofte, at tingene skal steges i smør eller kokusolie. Når du skriver sådan steger jeg ofte i flydende stegemargerine, som jeg er vant til, men mener du i virkeligheden, at det skal være den rigtige, stenhårde, ikke smørbare smør? – Og i så fald hvorfor?
  – Tak for nogle gode opskrifter og baggrundsviden. Både her og i bogen.
  Mvh Line

  • Hej line
   Kæmpestort JA. Du skal smide det margarine direkte i din skraldespand og aldrig købe det igen😅 Margarine er virkelig, virkelig langt fra den type fedt, som din krop har brug for og godt af. Det er et ultraraffineret fedtstof. Når man skal fremstille margarine, gennemgår olierne forskellige processer for at fjerne lugt og smag og for at hærde den flydende olie til et fast produkt. Derved ændres planteoliernes fedtsyrekæder, som nu ikke længere er gavnlige for os. Desuden indeholder margarine store mængder omega 6, som virker inflammatorisk i kroppen, og som danskerne i forvejen får alt for meget af. Det har intet med menneskeføde at gøre. Ud med den og ind med de ægte vare. Det samme gælder hvis du køber cremefine i stedet for fløde og hvad der ellers findes af skrammelprodukter på hylderne i vores supermarkeder.

 2. Så skal det prøves. Jeg elsker dine opskrifter, der er smagsfulde og lækre.
  Jeg har fået type 2 diabetes og deraf også overvægtig så nu skal det prøves af ;)

 3. Stort tillykke med lanceringen af din nye hjemmeside og “Plus”.
  Et stort ønske kunne være, at man inde i opskrifterne kunne scrolle, hvor mange personer det skal laves til, om det så automatisk ændrede mængden af diverse ingredienser :-)

  • Det kan man allerede! Tallet, som står til højre for opskriften på favoritsiden er antal personer og der kan du justere det. Inde i selve opskriften er der også en ‘bar, man kan trække i’, ved tallet for antal personer/stk som også ændrer mængderne.

   Håber det giver mening – ellers sig lige til, så skal jeg prøve at forklare det bedre :)

  • Hej Camilla
   Jeg ved ikke rigtigt hvordan jeg skal svare på det. Striks LCHF var et begreb, vi brugte for mange år siden, fordi folk sejlede rundt i brøderstatninger og LCHF-brownies og ikke kunne forstå, de ikke tabte sig. I min forståelse er striks LCHF og Keto det samme. Dvs. det er her, hvor du kun spiser 20-30 g kulhydrat om dagen. Keto kan ikke gradbøjes i striks og ikke striks. Enten spiser du Keto (20-30 g pr. dag), ellers gør du ikke.

   Har du fået meldt til til MadbandittenPLUS? Det åbner for energiberegninger på alle opskrifter, så det er nemt at se, hvor mange kulhydrater/kalorier en given opskrift indeholder.

   • Ja og jeg elsker din hjemmeside. Ville bare være helt sikker på at jeg havde forstået korrekt :-) Men jeg synes da der er mange af dine aftensmadopskrifter som godt kunne høre ind under Striks LCHF men som ikke ligger der? Jeg spiser fx kun to måltider om dagen og må derfor godt skrue lidt op til aftensmaden ift kulhydrater hvis min frokost har indeholdt meget få. Det er vel korrekt ikke?
    Tusind tak for hurtigt svar. :-)

    / Camilla

    • Det er lige netop rigtigt. Jeg opdaterer slet ikke de kategorier, det er udelukkende for at folk havde noget at starte med, før vi fik lavet energiberegningerne.
     Og nøjagtigt som du er inde på, kan du spise flere kulhydrater pr. måltid, når du spiser færre måltider og netop derfor giver det ikke mening at kategorisere dem :)

 4. Mega fed hjemmeside.
  Meg Kinney dog gods mangle sådan en tøm køleskabet agtig, hvor man evt kunne søge på ingredienser.. og det kunne være mega fedt med en app.

  Kh Pia

  • Hej Pia
   Megagod idé med tøm køleskabet funktion!

   Mht. app, kender du tricket med at gemme til hjemmeskærm? Sætter lige guide ind her:

   Iphone

   Gå på Madbanditten.dk på din telefon
   Nederst er der en pil, der peger opad. Tryk på den og vælg ‘Føj til hjemmeskærm’.
   Nu lægger Madbanditten sig som en app på din telefon

   Android

   Åbn Firefox til Android og gå til madbanditten.dk
   Tryk på knappen Menu (enten nederest på skærmen (på nogen enheder) eller i det øverste højre hjørne af browseren) , og tryk så på “Side”.
   Tryk på “Føj til startskærmen”
   Din genvej til Madbanditten er nu oprettet og ligger som en app på din telefon

 5. Hej Jane.
  Rigtig flot hjemmeside du har fået lavet og mange gode opskrifter.
  Men har et ønske😉
  I favoritter gemmer jeg flere af de lækker opskrifter , men alle ligger mellem hinanden. Kunne det lade sig gøre at man selv kan lave mapper og gemme de forskellige opskrifter i???
  Mvh. Ulla

  • Ja det er netop den næste funktion, vi lancerer. Vi var ikke tilfredse med hverken design eller brugervenlighed i det system, vi havde købt til det, så vi er ved at designe vores eget, så det bliver både pænt og nemt at bruge. Her vil også kunne lave egne madplaner fx og generere en samlet indkøbsliste :)

   • Fedt! :-)
    Det var også lige netop det, jeg manglede. Mulighed for at sortere Favoritopskrifterne, og mulighed for at lave madplaner og tilhørende indkøbsliste.

 6. Et ønske:
  En mulighed for at skrive en ingrediens og der ud fra blive henvist med links til dine opskrifter med den ingrediens fx.:
  Søg opskrifter med: Rosenkål
  Links
  Links
  Links

  • Åh det ville være så rart. I mellemtiden kan søgefeltet måske agere den funktion. Søg på rosenkål og alle opskrifter med den kommer op❤️

 7. Hej

  Hvor ligger dine opskrifter på sødekartofler i ovnen ?
  Jeg har søgt men kan ikke finde det.

  Rikke

  • Jeg tror ikke, jeg har en opskrift på det her på bloggen. Hvor meget jeg end selv elsker dem, spiser jeg dem sjældent, da jeg forsøger at spise Low Carb det meste af året. Men har du måske min bog Madglad? Deri har jeg brugt søde kartofler et par gange…

 8. Hej Jane
  Det er en super flot hjemmeside du har fået lavet 😊 Med mange dejlige opskrifter.
  Det ville dog være dejligt med en indholdsfortegnelse over opskrifterne.
  Det tager herre lang tid at se alle siderne igennem hvis man ikke kan huske det nøjagtige navn på opskriften .
  Eller har jeg bare ikke fundet den 🤔

  • Hej Lise-Lotte
   Har du set de mange kategorier, der er, hvis du scroller ned? Vi har netop prøvet at opdele opskrifterne, så de er nemmere at finde ved at kategorisere dem på kryds og tværs. Måske kan du ikke huske, hvad opskriften hed, men du kan sikkert godt huske om den var med oksekød eller kylling. Det er derfor vi har lavet ‘aftensmad -oksekød’, ‘aftensmad-kylling´ osv. Og så har vi samtidig forbedret søgefunktionen, så den er mere effektiv.

   Der ligger 2000 opskrifter her på siden. Det er bare virkelig svært at fremhæve dem alle.

 9. Hej Jane, jeg er på keto på femte uge og jeg trives fint på dette, men pga. vandrivende medicin ligger jeg nu alt for lav i kalium, salt, magnesium og kreatinin, selvom jeg har taget magnesium tilskud i mange år. Lægen bad mig holde pause med centyl 1 måned, men hvad kan jeg selv gøre for at øge disse elektrolytter når jeg er på Keto? Hvilke grøntsager er der mest i? Jeg tager 1 spsk salt pr dag fordelt over dagen og jeg tager elektriske spormineral dråber og 800 mg magnesium og har ikke længere kramper i læggene om natten. Måske er dette spørgsmål uden for dine referencer men jeg ved du er eksperten på mad :D
  MVH Anne

  • Hej Anne
   Hvor er du sej. Og du har ret, det ligger udenfor mit kompetenceområde men det er faktisk også umuligt at svare på uden at lave en grundig analyse af din kost. For kun sådan kan vi se, hvad din nuværende kost indeholder og hvor du har brug for at justere.

   Selv bruger jeg et program, der hedder Cronometer. Det er amerikansk og læringskurven er lidt stejl. Men fordelen ved Cronometer er at det er det bedste redskab, der findes, når vi skal tracke mikronæringsstoffer (vitaminer og mineraler), og samtidig har Cronometer (i hvert fald betalingsversionen) en funktion, hvor den kan forelå madvarer for at lukke næringsstofhullerne.

   Generelt kan man sige at når vi analyserer en veltilrettelagt Ketokost (den slags, jeg taler om med kød/protein og grøntsager i centrum), så er det især natrium (salt) og magnesium, vi har svært ved at få nok af. Det er derfor mange supplerer med de to ting.

   Kalium kan vi normalt godt få nok af.
   Her er fx kalium pr. 100 g i en række gængse madvarer:
   Avokado: 450 mg
   Spinat: 449 mg
   Broccoli: 389 mg
   Laks: 362 mg
   Oksekød: 302 mg
   Svinekød: 320 mg
   Kylling: 281 mg

   Sammensat klogt kan du altså fint undgå tilskud. Skulle du have brug for tilskud alligevel, er Seltin Mineralsalt en fin og nem løsning. Det består af 50% natrium (salt), 40% kalium og 10% magnesium.

   Men idet du tager tilskud allerede er det svært at sige.

   Det vigtigste er jo også at balancen mellem natrium og kalium er, som den skal være.

   Men mest vigtigt synes jeg faktisk, du skal spørge din læge. Når der er medicin involveret, er det rette kommandovej, synes jeg.

   ❤️❤️

   • Hej Jane, tak for dit meget udførlige svar som jeg først har set i dag, da jeg ikke har kunnet finde mit eget indlæg hø hø, men jeg får heldigvis ikke længere vanddrivende medicin :D
    Rigtig god dag til dig

    Mvh Anne

 10. Hej Jane
  Jeg er rigtig glad for dine opskrifter og bøger. Min kæreste har været lidt med på sidelinjen men vi bliver i tvivl om det er en god ide at han skal gå helt over til keto, da han fik en gastic bypas operation sidste år i marts. Har du nogen erfaring med det?

  • Hej Sine
   Jeg har kun lidt erfaring med det igennem de af mine læsere, der er GB opererede. Mig bekendt går det helt fint. Ofte er de bange for at fedtindtaget fører til dumping men erfaringen er at det ikke sker, når fedt spises i fravær af kulhydrater som på Keto. Men at det kun er i den gode gamle fedt+kulhydrat-kontekst. Vibeke fortæller lidt om det her: Vibekes historie

   Men at rette fokus på protein og grønt, som jeg jo gør (modsat mange andre), og ikke på fedt, er også en god idé. Især når man skal sikre så næringsrig kost som muligt. Og er det ikke muligt at spise store portioner, kan man sagtens spise flere mindre måltider.

   Var det sådan nogle betænkeligheder, I havde? Eller var det andet, I tænkte på?

  • Hej Tugce
   Det afhænger af din kontekst, dit mål, din mad-strategi osv.

   Er du interesseret i Keto, er det ofte en kost, der nedsætter appetitten, sådan at reguleringen af mængder giver sig selv. Læs fx her: Begynderguide til Keto

   Du kan også købe min bog Keto på 4 uger, som indeholder komplette kostplaner til 4 uger, hvor jeg giver et bud på hvor meget, du bør spise. Kostplanerne er her rettet mod vægttab.

 11. Hej Jane
  Jeg har levet efter Keto i snart to måneder, og det går rigtig godt. Jeg taber mig stille og roligt, og der er forsvundet en del cm om maven💪 Jeg træner 3-4 gange om ugen.
  Synes dog at jeg tit oplever at have “gummiben”, som i at jeg næsten ikke orker at gå bare lidt? Jeg er god til at tage et glas vand med salt to gange om dagen, og et ekstra når jeg træner.
  Er der andet jeg kan gøre?

  Vh
  Anette

  • Hej Anette
   Hvis det skyldes elektrolytubalance skal du måle dit saltindtag op og så lave dine justeringer deri ud fra den baseline. Det er ikke helt nemt at gøre men afhængigt af din kost, altså hvilke madvarer, du rent faktisk spiser, kan du fx prøve at måle 5-10 g salt op i en lille skål og den skal du så have tømt ved dagens slutning. Dette er i supplement til at du salter din mad godt.

   Det vigtige er dog ikke kun saltindtaget men også samspillet med kalium. Kalium får vi dog nok af i kosten, hvis vi spiser en veltilrettelagt Keto-kost. At tracke sine mikronæringsstoffer i fx Cronometer i en periode kan være meget øjenåbnende. Det er bl.a. det, vi gør på Keto Udfordringen.

   Et andet godt bud er også kalorieindtaget og slutteligt også kulhydratindtaget. I min erfaring vægter kalorieindtaget tungest her. Så du kan også slet og ret spise mere. Det vil skrue ned for vægttabet men det kan jo være en byttehandel, der er værd at tage med.

   Håber det kan hjælpe dig lidt videre❤️

   • Tak for dit svar😊
    Jeg vil prøve at få mere salt, som du beskriver. Jeg tror faktisk ikke jeg salter min mad ret meget, så måske er det løsningen 😊 Jeg prøver💪🍀

    Bh
    Anette

 12. Hej Jane,
  Har netop købt Keto på 4 uger og er i gang med første uge. I går kørte jeg hård mountainbike træning uden at skulle snacke hele tiden undervejs- skønt at opleve, at jeg var mæt ‘bare’ på dagens morgenmad og frokost.

  Mit spørgsmål går på aftensmadopskrifterne, som er til 2 personer. Skal det forstås som A) 2 personer spiser aftensmad og der skal stadig være nok til 1 gang frokost, eller B) 1 person spiser aftensmad og gemmer resten til frokost?

  Det slog mig lige i går, at jeg måske har overspist jalapeno popper kylling, da jeg lavede retten, som den stod i opskriften og spiste halvdelen til aften og halvdelen til frokost.

  Med venlig hilsen Katrine

  • Hej Katrine
   Megafedt at høre!
   Sådan som jeg læser det, gjorde du det rigtigt. Hvis der står 2 personer, er opskriften til 2 personer og altså ingen frokost. Er du alene om at spise opskriften, kan du spise en portion til aften og én til frokost næste dag. Er I to til aftensmaden derhjemme, skal du skalere op for at have til frokost.

   Og kæmpe anbefaling til at gøre netop det: Spise rester næste dag. Det gør det hele så meget lettere.

 13. Kan man gå på keto som vegetar? Kan du hjælpe? Jeg spiser ingen dyr, men kan godt spise æg og mælkeprodukter.
  Glæder mig til dit svar

  • I teorien ja, i praksis nej. Keto har animalsk protein i centrum for at lykkes med den kraftige kulhydratrestriktion. Planteproteiner kommer med kulhydrater og kan ikke bruges i denne sammenhæng. For dig vil det betyde en absurd mængde æg og ost. Jeg har svært ved at se det som en langtidsholdbar løsning og jeg kan ikke stå på mål for det. En mere liberal Low Carb-kost kan være et fint alternativ. Her kan man kombinere med bønner og linser, så det ikke bliver så ægge- og ostetungt. Det synes jeg er langt mere realistisk og det har jeg lavet et forslag til her: Low Carb Vegetar

 14. Hej Jane.
  Nu er jeg prøvet at bage Lyst formbrød 2 gange. 1. gang baget jeg den 40 min på 175° der fald den sammen da den kom ud af ovnen og den var meget klæbrig. 2. Gang gav jeg den 50 min der fald den lidt sammen men den er men virker stadig klæbrig. Jeg har fuldt din opskrift helt.
  Skal brødet være sådan?
  Hilsen Heidi

  • Nej bestemt ikke. Min første tanke er at du har brugt almindeligt mandelmel i stedet for det fedtreducerede mandelmel fra Funktionel Mad, som der står i opskriften. Så vil du ende med en underlig omelet-agtig masse, der ikke rigtigt hænger sammen. Kan det være det?

   • Det er sikker det jeg har brugt mandelmel fra Svansø der er 53g fedt pr 100g
    Mange tak for info
    Heidi

 15. Hej.
  Kan jeg se nogen steder kalorie indhold i dine opskrifter?
  Mener du har skrevet eller sagt noget om det ! Men jeg kan altså ikke finde det….
  VH.
  Lykke

  • Nej det er ikke noget, jeg tilbyder som en del af de gratis opskrifter, der ligger her på bloggen. Jeg har skrevet om det her med tips til at lave dem selv: Energiberegninger

 16. Hej Jane ?
  Grønlangkål lavet på 1/2 hakket grønkål og 1/2 hakket hvidkål, lidt fløde, salt og hvid peber, sammen med kogt hamburgerryg. Er det ikke en menu med få kulhydrater?

  Hilsen Heidi

Der er lukket for kommentarer.