Opskrifter

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

De bedste fra Madbanditten viser dig vejen til langvarig succes med Low Carb og Keto.

120 nemme og lækre energiberegnede opskrifter. Både til vægttab og livsstil.

Bestil bogen nu

Vægttab og livsstil med Keto

Kom godt fra start med enkle retningslinjer, nemme og lækre opskrifter og 4 ugers komplet kostplan til vægttab.
Spring begynderfejlene over og hop direkte til resultaterne. Find bogen her:

KETO-opskrifter i bogform

Tag et kig på mine to Keto-bøger. Sammenlagt mere end 150 opskrifter med energiberegninger (kcal, kulhydrat, protein og fedt) og komplette kostplaner til at komme godt i gang:

Grundbog med grundig beskrivelse af keto som koncept: KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt

Hverdagspraktisk indføring til Keto uden tung og svær teori: Keto på 4 uger

Keto bøger på dansk af Jane Faerber fra Madbanditten.dk

153 kommentarer til “Opskrifter”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane.
  Jeg har lig været ved tandlæge og fået en tand ud? Jeg må spise flydende indtil i morgen, og der må ikke være klumper i.
  Her ville jeg før i tiden købe en liter drikke yoghurt, men hvad gør jeg lige når jeg er på keto.
  Har du et forslag?

  Svar
  • Hej Marianne
   Det ved jeg desværre ikke. Det må være en sag mellem dig og din printer. Mine madplaner leveres som helt almindelige pdf’er som printes ud på helt almindelig vis. Har du mon en teknik-kyndig i din nærhed, der kan hjælpe dig?

   Svar
 2. Du har to bøger hvilke skal jeg vælge? Jeg skal tabe jeg har taget meget på og jeg elsker kød og ost? Spiser ikke svinekød eller gluten.hvilken bog skal jeg købe?

  Svar
  • Hej Naz

   Vælg en af mine Keto-bøger. Keto på 4 uger er en super begynderbog.

   Ingen af mine bøger indeholder gluten og alle mine bøger indeholder svinekød. Det kan du dog nemt bare bytte til en anden proteinkilde som fx okse, kalv eller lign.

   Svar
    • Keto på 4 uger er titlen på en af mine Keto-bøger. Den anden hedder Keto – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt. Det er en mere teoretisk bog, der går i dybden med ketose og HVORFOR Keto virker. Keto på 4 uger er mere praktisk orienteret og fortæller bare, hvad du skal gøre for at det virker, uden at du behøver læse mange siders teori.

     Begge indeholder opskrifter og kostplaner også og er rigtig fine bøger.

     Svar
 3. Hej Jane.
  Jeg er blevet lidt usikker, når man er på dit kickstart hold må man så benytte andre af dine opskrifter her på madbanditten? Eller er det bedst at holde sig til dem vi har fået? Mvh Anja

  Svar
  • Hej Anja

   På Kickstart og på Keto er det vigtigste at du holder dit samlede kulhydratindtag lavt. Det er dit eneste fokus.

   Jeg forventer bestemt ikke at I på Kickstart spiser ‘opskrifter’ i 6 uger, men at I også bruger de andre ressourcer (måltidsplanlæggeren, de nemme retningslinjer osv.) til at lave egne måltider og finde jeres egen vej. Men når du bruger opskrifter herfra eller andre steder fra, som ikke er energiberegnede, skal du altså selv lige have en tanke på kulhydraterne i baghovedet❤️

   Svar
 4. Er det kun “mætningsgraden”, der gør at vi ikke må spise youghurt/skyr på Keto?
  Jeg følger dine 4 første uger, men har aldrig appetit. Skal tvinge mig selv til 2 måltider om dagen.
  Er det ok kun at få 1 el 2 måltider om dagen? Eller skal jeg vælge måltider der mætter knap så meget?

  Svar
  • Hej Inge

   Jeg bryder mig virkelig ikke om ‘må’. Du må spise nøjagtigt hvad du vil. Den sidste, der skal bestemme det, er da i hvert fald mig?

   Folk, især kvinder, har en tendens til at foretrække søde/bløde yoghurtanretninger over rigtig mad. Bagefter forstår de så ikke at de ikke får de resultater, de kom efter. Jeg ved ikke hvorfor. Men det kunne godt være fordi appetitten ikke nedsættes på samme måde. Det gælder dog ikke alle og derfor er der masser af plads til personlig tilpasning.

   Et måltid om dagen er for lidt til at stille kroppens behov for protein og næringsstoffer. Jo mindre du spiser, jo mere skal du prioritere protein når du spiser. Ellers svinder muskelmassen ind og det vil vi helst undgå da den er afgørende for forbrænding og metabolisk sundhed. Er appetitten kraftigt nedsat i en længere periode kan det være en idé at lempe lidt på kulhydratrestriktionen, indtil appetitten kommer tilbage.

   Rigtig god fortsat fornøjelse❤️

   Svar
 5. Har købt din bog “keto på 4 uger”, super god bog, og det går rigtig godt :-)

  Står i den situation at jeg skal til gourmet middag på Lørdag, og da det er min søns eksamensmiddag, vil jeg ikke sige nej fordi jeg er på keto, men er bange for det hele går tabt, min krop har det rigtig godt nu, har været i gang i 3 uger. Hvor meget “skade” vil det gøre på min ketose med den middag ???

  Svar
  • Det vil gøre fuld skade på din ketose men det er jo bare et valg og så vender du tilbage til din foretrukne kost næste dag. Der er ingen grund til at overtænke det, når beslutningen er truffet.

   Det kan sagtens lade sig gøre at vælge lidt smart og kulhydratbevidst ved sådanne lejligheder og på den måde lave lidt ‘damage control’.

   Hvis du skal drikke alkohol, vil jeg anbefale dig at trappe lidt op med kulhydraterne i løbet af dagen, måske dagen før. Alkoholtolerancen er kraftigt nedsat i ketose. Læs evt. her: Keto og alkohol

   Svar
 6. Har købt dine bøger og er igang. Har smidt 8 kilo indtil videre.
  Fede bøger :)
  Men jeg hader Broccoli samt avocado.
  Kan du anbefale noget der kan bruges istedetfor….?

  Og er popcorn no go?

  På forhånd tak
  Richard

  Svar
  • Hej Richard

   Fedt du er glad for bøgerne.

   Bare spis de grøntsager, du kan lide. Sigt efter dem, der vokser over jorden. De indeholder færrest kulhydrater.

   Avokado er delvist en fedtkilde. Jeg har lavet forslag til erstatning her: Keto og avokado

   Popcorn indeholder 50-60 g kulhydrat pr. 100 g, så det er lidt svært at få plads til i en Keto-kost :)

   Svar
 7. Hej Jane
  Er nu på 2. uge af Keto start og jeg er allerede stor fan af min nye livstil, dig og dine lækre opskrifter her på madbanditten. Dog har jeg et stort ønske som jeg tror jeg deler med mange, nemlig at hvor kunne det være skønt hvis man på opskrifter fik oplyst hvor mange kulhydrater hver ret/måltid indeholder, ligesom man kan på Ketoliv app’en bl.a.
  Mvh
  Marianne

  Svar
  • Hej Marianne

   Det forstår jeg. Jeg har dog valgt at forbeholde det til mine købeprodukter. Jeg synes, det er fair at der er forskel på hvad man får gratis og hvad man får, når man betaler for det. Du kan se her, hvordan du nemt regner det ud selv: Energiberegninger

   Svar
 8. Hej Jane

  Jeg har lige et par opklarende spørgsmål i forbindelse med opstart af LCHF:

  – Børnene er ikke klar til at lægge komælk på hylden endnu, og vi har de sidste par år brugt økologisk laktosefri minimælk, da jeg tænkte det var sundest ? Skal jeg hellere vælge en federe mælk ?

  – når jeg køber flødeost, piskefløde og creme fraiche; skal jeg så gå efter de laktosefri varianter eller de økologiske varianter ?

  – er Skyr uden frugt LCHF kost ?
  – hvis der i opskriften står at ovnen skal sættes på 200 grader, er det så uden varmluft, hvis ikke det er angivet ?

  På forhånd tak ?

  Svar
  • Hej Pernille

   Hvad dine børn gør er ikke så afgørende men personligt vælger jeg sødmælk til mine børn.

   Medmindre du ikke kan tåle laktose, er der ingen grund til at vælge laktosefri produkter. Laktosefri betyder ikke kulhydratfri men det betyder at der er tilsat et enzym, der hjælper til nedbrydelse af laktose.

   Skyr med frugt er et skidt valg på LCHF/Keto. Sigt efter mantraet kød, grøntsager og fedt.

   Og ja, kun varmluft hvis der specifikt står varmluft :)

   Svar
 9. Hej Jane
  Jeg mangler inspiration til min mands middagsmad da han er i bilen hele arbejdsdagen og det sku ku spises imens han køre
  Hilsen kristine

  Svar
  • Er dette her ikke en situation hvor det ville være fair at tage bare 5-10 minutters pause for at spise sin mad i ro og mag? Det er en ret lille indsats at bede om, synes jeg.

   Herefter kan han spise stort set alle opskrifter, jeg har. Tjek fx den store madpakkeguide.

   Har han brug for at købe mad på farten, lavede jeg denne guide for nogle år siden: Spis Low Carb på farten

   Svar
 10. Hej Jane når der står kokosfiber i din risengrød ( wannabe ) er det så almindelig revet kokosmel eller er det kokosfiber mel fra urtekram / fedtreduceret kokosmel fra Sukrin ?

  Svar
 11. Hej Jane,
  Jeg beklager hvis dette er et dumt spørgsmål, men er alle dine opskrifter keto godkendte udover dem der står lchf på?
  Jeg er ny i denne livsstil og har på de sidste 5 dage tabt 3 kg allerede ? jeg synes dine opskrifter ser fantastisk lækre ud!

  Svar
  • Hej Katja
   Både ja og nej, synes jeg. Ja, fordi det ikke er ‘opskrifterne, der er Keto’. Keto er et spørgsmål om at spise få kulhydrater samlet set over hele dagen men hvordan du sammensætter dette er op til dig. Læs mere her: Er det Keto?

   Og nej hvis du mener om du bare kan spise frit af alle mine opskrifter og tro at du så automatisk lander så lavt i kulhydrat som Keto foreskriver. Du skal selv holde styr på kulhydraterne og det kræver en indsats. Af samme grund laver jeg Keto-bøger, hvor opskrifterne er energiberegnede og du kan se, hvor meget de indeholder og hvad der skal til for at sammensætte en kost med så få kulhydrater.

   Svar
 12. Jeg synes du gør et flot stykke arbejde og jeg kan godt lide din side og dine bøger.
  Jeg får dog ikke lavet så mange af dine opskrifter da der næsten altid er MANGE ingredienser.
  Jeg ville have meget mere praktisk gavn af hvis du havde en liste over opskrifter med maksimalt 8 ingredienser (så få som muligt) og helst nogen der er almindelige i danske husholdninger (også i provinsen).

  Svar
  • Fed idé! Tak for den!

   Jeg er dog ked af du oplever at der er for mange ingredienser i. De sidste par år har det været et kæmpe fokuspunkt at få luget alle overflødige ingredienser ud, både her på bloggen og i mine Keto-bøger. Men så må jeg jo stramme mig endnu mere an :)

   Svar
 13. Hej Jane

  Jeg lever efter keto ikke streng men har alligevel tabt 6 kg på 5 md.
  Jeg har haft et anfald af galdesten. AV for pokker. Ved du om hvad der sker?? Jeg drak 2 drinks med meget sukker i og måske formeget røget bacon.
  Måske sukker chock eller????
  Mvh Jane olsen

  Svar
  • Kulhydrater og Keto er en skidt kombination og kan udløse den slags.

   Selve galdestenene er dannet pga. tidligere fedtfattig kost. Når vi spiser Low Carb/Keto og forbrænder fedt, er der flow af galde i galdeblæren fordi den er i brug, hvilket er en god ting. Sukker bremser denne proces.

   Fedt kan dog også udløse selve anfaldene, hvis man spiser meget på en gang. Men det ses mest helt i starten i overgangen fra fedtfattig kost til Low Carb/keto.

   Svar
 14. Hej Jane
  Jeg tænkte det var på sin plads at tilkendegive hvor stor en betydning din blog og dine bøger har haft for mig.
  Jeg valgte at prøve keto midt i august, så jeg er stadig ret ny i dette univers.
  Jeg har ikke haft brug for et stort vægttab, men “blot” de sidste svære kilo, som har drillet i 5 år nu.
  Men det var egentlig ikke udgangspunktet for at starte en ketogen diæt, det var nærmere ønsket om at komme af med min konstante sukkertrang og behovet for at skulle spise på bestemte tidspunkter. Jeg har nemlig et job hvor det ikke altid er muligt, og jeg ville derfor afprøve om keto kunne hjælpe mig på den front. Og sikke da en omvæltning! Tusind tak for øjenåbneren og hjælpen til at gøre det muligt, med så mange lækre opskrifter og ikke mindst gode råd og vejledning.
  At kiloene så også er forsvundet er jo yderligere en god gevinst.
  Men sukkertrangen og madbehovet er dæmpet, og jeg er ikke sulten konstant.
  Tak for dig og alt hvad du giver af dig selv!

  Svar
  • Hej Karina
   Orv tusinde tak for den fine hilsen. Det er virkelig dejligt at høre at mit arbejde kan give så gode oplevelser derude❤️

   Svar
 15. Hej Jane.

  Overordnet går det godt med min nye keto livsstil. ?

  Jeg får lavet god mad og syntes det nemt finde på maden med grøntsager og jeg bliver mæt.

  Men jeg får noget ”kriser” i løbet af dagen hvor jeg løber tør for energi og bliver fysik træt.

  Det ikke fordi jeg har behov for sukker eller jeg er sulten når jeg løber tør for energi men det som om kroppen går kold.

  Hvad skal jeg gøre ved det?

  Men noget godt er der jeg har da tabt mig 8,5 kg og 21 cm på maven så det går i den rigtige retning.?

  Noget af det jeg har tabt, er mens jeg var indlagt på psykiatrisk afdeling og der var det umuligt spise efter keto.

  Men efter jeg kommet hjem og fået ryddet op i skabene så jeg 100% i gang nu.

  Pt. vejer jeg 144,3

  Så hvad SKAL jeg indtage af fedt og protein, måske får jeg ikke nok tænker jeg når jeg går kold.
  Jeg syntes jeg salter alt min mad rigtig godt.

  Kan du tænke om der er noget jeg skal spise anderledes eller noget jeg mangler?

  Det jo stadig meget nyt alt det her keto. Men jeg syntes jeg har brugt mange timer på studere din hjemmeside og føler jeg forstår det meste men blir da i tvivl når jeg går kold.

  Jeg håber du kan hjælpe lidt.

  Med Venlig Hilsen

  Sine Leander Pryds

  Svar
 16. Synes noget af brødet har en tendens til at hænge fast i bagepapiret, kan mam på nogen måde undgå dette..?
  Jeg har indtil videre oplevet det ved Oopsies og en blomkålspizzabund..??

  Svar
  • Du skal bare lige lette dem fra bagepapiret med en spatel, når de kommer ud af ovnen. Så slipper du for det :)

   Svar
 17. Hej i Feks nogle opskrifter fu har lagt på nettet eks.knækbrød opskrifter står ikke kulhydrat angivelser?
  Mvh Charlotte

  Svar