Aftensmad
Her finder du masser af inspiration til aftensmaden opdelt på forskellige kategorier! Værsågod at tage for dig af retterne!
SUPPER
Asiatisk suppe, der booster dit immunforsvar
Aspargessuppe med rejer og dild
Blomkålssuppe med hvidløg, ost og sprødstegt chorizo
Cremet svampesuppe med bacon og brød
Fiskesuppe med ingefær og gurkemeje
Gazpacho (kold tomat/grøntsagssuppe)
Græskarsuppe med ingefær og chili
Græskarsuppe – med smag af Thailand
Grønkålssuppe med spinat og æg
Karrysuppe med kylling og grøntsager
Kyllingesuppe med chili og hvidkål
Regnbuesuppe med kylling og grøntsager
Thaisuppe fyldt med grøntsager
Tom Yum Gai (thai kokosmælkssuppe)
Tøm-køleskabet-grøntsagssuppe thai-style
Vietnamesisk suppe med oksekød og nudler – Pho
PIZZA (ELLER NOGET, DER LIGNER)
Bedste LCHF-pizzabund med pølse og rucola
Blomkålspizza – forbedret med *næsten* sprød bund
Blomkålspizza med kylling og grønt
Blomkålspizza med kødboller og chili
“Cream cheese pizza” – bedste pizza uden blomkål
Kyllingepizza (pizza med bund af kylling)
Kyllingepizza med artiskokcreme og pancetta
Meatza med soltørrede tomater og pesto
Rootza med grillede grøntsager – pizza med bund af knoldselleri
Tyrkisk pizza med krydret kød og chilidressing
Se også: 7 fastfood favoritter
Keto-bøger med energiberegnede opskrifter: Keto bøger
BURGERE
Grøn burger med snasket dressing
No-bun burger med bacon, avokado og hjemmelavet ketchup
Keto-burger med chorizo og guacamole
Kyllingeburger med chili og avokado
Lakseburger med guacamole og salsa
Portobelloburger (burger med svampebolle)
Triple cheeseburger – den vildeste LCHF-burger
Se også: Onion Rings
AFTENSMAD MED FISK
Chilirejer med hvidløg og persille
Dampet laks med stegte grøntsager og avokado-pesto
Fiskefilet med hokkaido-fritter
Fiskefilet med persillerodsfritter og sennepsdip
Fiskefilet med pomfritter – på den gode måde
Fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade
Fiskefrikadeller med hjemmehakket fars (og hjemmerørt remoulade)
Glutenfrie fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade
Grillet havtaske med serranoskinke
Hummerhaler med persille, hvidløg og chili
Hurtigsaltet kuller med forårsgrønt
Karrystegt kuller med grøntsager og dip
Kulmule med salsa verde (grøn urtesovs)
Lakseburger med guacamole og salsa
Laks med birkes og fennikel-hvidkålssalat
Laks med hollandaise og ovnbagt blomkål
Laks med zucchinipasta og pesto
Laksedeller med sursød sesamsauce
Lakselasagne med spinat og ost
Lakseside med asiatisk marinade og sesam
Limemarineret laks med rødløg og kapers
Lynstegt laks med grønt drys og citrondip
Nudler i karry med ingefær og gurkemeje og laks
Parmesangratineret sej med små juletræer
Poke Bowl med tun, avokado og edamamebønner
Sesampaneret fiskefilet med persillerodsfritter
Sushi-cones med rejer og wasabidip
Tacos med chilirejer, avokado og tomatsalsa
Tandoori-rejer med raitadressing
Tapenadebagt kuller med råstegte rødbeder
Torsk med grillede grøntsager og pesto
Ernæringsberegnede opskrifter og kostplan HER
AFTENSMAD MED FJERKRÆ
Afrikansk kylling med peanutbuttersauce
Andebryst med appelsin og grønkålsalat (magret de canard à l’orange)
Andebryst med peberrodssovs og sellerirøsti
Balsamicomarineret kylling med bruschetta topping
Chicken dippers med bacon og tomatdip
Chicken korma med blomkålsris og raita-dressing
Chicken satay med spicy peanutdip
Chicken Tikka Masala med hvidkålsris og raitadressing
Cremet spinat med ost og kylling
Crispy duck à la Yans Wok (Peking and)
Fyldt kyllingebryst med ost og jalapenos
Grydestegt kylling med rabarberkompot og agurkesalat
Harissa-kylling (kylling i chilimarinade)
Hasselback kylling med chorizo og mozzarella
Indisk kylling i cremet spinat
Ingefærkylling på pind med en fræk salat
Italiensk kylling-pølseret med oliven og parmesan
Kyllingefrikadeller med urter og cremet pestodip
Kyllingelår med ingefær og peanuts
Kylling i cremet peanutbutter – mejerifri
Kylling i fad med bønner og broccolini
Kylling i flødesovs med soltørrede tomater og champignon
Kylling i karry – på den fede thai-måde
Kylling i ostesovs med spinat og artiskok
Kylling i rød karry (med mild version til børnene)
Kylling i tomatsovs med mascarpone
Kyllingelasagne med solsikkespirer
Kyllingesuppe med hvidkål og chili
Kylling med squashpasta med pesto, rødløg og citronskal
Kylling på pind med hurtig humus
Langtidsbraiserede andelår med gul mos og smørstegte svampe
Langtidsbraiseret kylling i Römertopf
Madpandekager med sojastegt kylling
Malaysisk gryderet med kylling og peanutbutter
Marokkansk kylling med oliven og citron
Mozzerellagratineret kylling i tomatflødesauce
Pad Thai – stegte nudler med spidskåls-‘nudler’, kylling og peanutbuttersauce
Panang Curry med kylling og blomkålsris
Peking and med hjemmelavet hoisin i grønne salatwraps
Persisk kylling med blomkålscouscous og krydret yoghurt
Pestofyldt kylling med mozzarella, bagte tomater og basilikum
Sesamkylling med spicy tomatsauce
Stegte “nudler” – Pad Thai – med kylling, spidskål og peanutbuttersauce
Tarteletter med høns i asparges
Unghane med sellerifritter og chilimayo
Quesadillas med kylling og ost
Keto-bøger med energiberegnede opskrifter og komplette kostplaner: Keto-bøger
AFTENSMAD MED OKSEKØD, KALV, LAM OG VILDT
Asiatisk inspireret oksekød med hvidkålsnudler
Bagte squash med lasagnefyld og smeltet ost
Bolognese med squash og ærter – ‘sommerkødsovs’
Bøf – sådan steger du den perfekte bøf hver gang
Chili con carne – med chokolade
Chili con carne – den ægte opskrift (ikke med hakket oksekød)
Cuvette – perfekt stegt med langtidsstegning
Elggryde med kantareller og rodfrugtchips
Farsbrød med bagte rødder med rosmarin
Fyldt græskar med mexicansk kødsovs
Grillspyd med oksekød og pølse
Hakkedreng med blomkålsbearnaise
Hakket kød på pind (børnefavorit)
Gul thai-karry med oksekød, grøntsager og blomkålsris
Indisk simremad med lækre toppings
Kalvemørbrad med sellerifritter og trøffelsauce
Karameliseret hvidkål med spicy oksekød
Kødboller med mozzarella i tomatsovs
Kødsovs med hasselnødder og bacon
Kødsovs med masser af grøntsager
Lammeculotte med hvidløg og rosmarin og blomkålscouscous
Lammedeller med auberginesnask
Lammekoteletter med hvidløg-rosmarinssmør
Lammekølle med hvidløg og rosmarin
Lapin à la moutarde (kanin i sennepssauce)
Massaman curry med oksekød og græskar
Meatza med soltørrede tomater og pesto
Mexicansk gryderet med oksekød og pølser
Mexicansk taco-tærte med ny og forbedret bund!
Mozzarella-fyldte kødboller i tomatsovs
Oksehaler i rødvin med blomkålsmos
Oksekødsfrikadeller med pesto og salat
Orientalske kødboller med taboulé
Osso buco med gremolata og blomkålsmos
Ossobuco (i sommerhumør)
Roastbeef – langtidsstegt og super mør
Sojamarinerede oksespyd med Goma-dressing
Svenske köttbullar med brun sovs og blomkålsmos
Tatar med estragoncreme og friterede kapers
Thai Beef Salad – lynversionen
Tortillas med flæskesvær og texmex fyld
Vildsvinebøffer med bearnaisecreme
Wienerschnitzel med (næsten) klassisk tilbehør
Find Keto-madplanerne her: Keto Madplan
AFTENDMAD MED SVINEKØD
Boller i karry med grøntsagsris
Charcuterie bræt med oste og pølser
Farsbrød med rosmarinbagte rodfrugter
Forloren hare med sovs og grønt tilbehør
Frikadeller med stuvet hvidkål (uden mel)
Fyldt svinemørbrad med parmaskinke
Fyldt svinemørbrad med pesto og soltørrede tomater
Grillet svinemørbrad med tzatziki og tomatsalat
Hotdog i grøn version med spicy ketchup og andet kræs
Kotelet med mozzarella, soltørrede tomater og oliven
Mac’n’cheese med blomkål og bacon
Madpandekager med pulled pork og avokado-aioli
Mørbradbøffer i flødesovs med bacon og bløde løg
Mørbradgryde med bacon og svampe
Nakkefilet – rôtisserie style på grillen
Paprikagryde med bacon og cocktailpølser
Porchetta – italiensk rullesteg med sprøde svær og urter
Pyt-i-pande – en slags biksemad med rester
“Risotto” af grøntsager med bacon og kantareller
Souvlaki – lækre græsk-inspirerede kødspyd
Spansk mørbradgryde med chorizo
Spansk sommerpande med kalkun og chorizo
Spareribs med hjemmelavet BBQ-sauce
Stir fry med hakket kød og grønne bønner
Svinebryst med bønnefritter og chilidip
Svinemørbrad med parmaskinke og fyld
Svinemørbrad “solomillo” med avocadodressing og salte mandler
Svineskank med smørstegt spidskål med citron
Quiche lorraine – fransk tærte med bacon
75 nemme, energiberegnede opskrifter og komplet kostplan til 4 uger: Keto på 4 uger
VEGETARISK AFTENSMAD
Aubergineruller med ricotta og parmesan
Broccoli-falafler med tahindip
Grillet halloumi på stegte grøntsager
Grillet halloumi på aubergine med rucolasalat
Hasselback butternut squash med brunet smør og hasselnødder
Linsesuppe med tomat og kokosmælk
Ostegratineret squash med svampefyld
Hej Jane
Har du muligvis en opskrift på fisch and chips.
Nej ikke rigtigt, desværre. Men jeg tænker at du når langt med en god flæskesværspanering og måske disse lækre sellerifritter.
Kære Jane, jeg er forholdsvis ny på keto, og har skullet bruge noget tid på måden at sammensætte mad på. At genkende kulhydraterne er ikke så svært for mig, har øvelse fra en anden livsstil “fitt for life” . Det sværeste for mig er at jeg ikke kan jævne suppen eller saften/sovsen . Jeg har eksperimenteret med po-fiber, men det blev ikke godt, har mel i skabet men det går jo ikke. Har du et forslag til middel at tykne/jævne suppen/sovsen?
Mange venlige hilsner Bente
Jeg plejer bare at lade mine saucer koge godt ind. Har jeg travlt, ‘jævner’ jeg med en smule flødeost neutral. En anden dejlig løsning er at have purerede grøntsager som base i saucer. Det giver et superlækkert resultat også.
Jeg har i øvrigt masser af opskrifter på saucer, du kan søge inspiration i her: TILBEHØR
Simre mad der kan stå og passe sig et par timer sådan en dejlig søndag
Hej
Jeg har nu været på Keto i godt en måned med gode resultater😊
Det er min tir til at holde pugemiddag. Har du gode ideer til st sammensætte en menu af dine opskrifter så pigerne også synes det er lækkert mad?
Vh
Birte
Jeg har faktisk aldrig hørt om nogen, der synes, at keto-mad ikke er god mad. Det smager jo netop godt pga. det naturlige fedtindhold. Så vælg bare dine favoritter fra mine bøger.
Jeg har også nogle virkelig hyggelige appetizers/tapas, som også er super til gæster her: https://www.madbanditten.dk/2016/08/02/lchf-tapas-eller-appetizers-til-hverdag-og-fest/
Tusind tak for din fantastiske blog! Her er godt nok masser af dejlige opskrifter <3
Hej Jane
Tak for rigtig meget god inspiration…
Kærligst Linda
Tusind tak, Linda 🙂
Hej
Er der nogle steder jeg kan finde opskrifter/forslag til 1200 kal dagligt med LCHF
Hvis du har min keto-bog er alle opskrifterne energiberegnede, så du kan se kalorier, kulhydrater, protein og fedt og det vil være nemt for dig at sammensætte din egen: https://www.madbanditten.dk/keto-bog/
Kære Jane
Har du en opskrift på langtidstest oksemørbrad
Yes, jeg har intervalstegt oksemørbrad her: https://www.madbanditten.dk/2015/12/13/intervalstegning-saadan-steger-du-det-perfekte-koed/
Og langtidsstegt her (kan bruges til alt slags kød): https://www.madbanditten.dk/2017/11/17/cuvette/
Kære Jane,
er kokosfibermel ‘bare’ alm. kokosnøddekød, der er malet, så det bliver til mel?
Dvs, at man kan få samme vare meget billigere ved blende kokosmel?
Jeg véd ikke, om det kan lade sig gøre i praksis, eller om kokosmelet er for olieholdigt til at kunne blendes. Men det må prøves…….
Nej, det er det nemlig ikke. Kokosfibermel er en særlig type mel. Du kan læse om det her: https://www.madbanditten.dk/gode-lchf-produkter/
Hvor strikst skal man følge opskrifterne i KETO?
Kan man bare undlade at bruge ingredienser hvis man ikke tåler det eller skal det erstattes med noget andet?
Det synes jeg sagtens, man kan. Det behøver slet ikke være så nøje. Det vigtigste er at kulhydratindtaget holdes så lavt som muligt i de første uger.
Du har vel ikke en opskrift på pasta lavet på æg ? Mvh Kirsten
Jo jeg har på low carb pasta, altså denne: https://www.madbanditten.dk/2013/06/21/lchf-lasagne-eller-proteinpasta-med-kodsovs/
Svensk pølseret, har du sådan en opdkrift
Ja men den er i min bog MADGLAD. Jeg har længe tænkt jeg ville lægge den på bloggen men jeg er ikke kommet til det…
Hej.
Jeg ser ikke nogen opskrifter med indmad (hjerte og lever)…
Er det fordi du ikke selv bryder dig om det eller hvad, der kan da ikke være for mange kulhydrater i??
Marianne
Nej det er fordi jeg er så dårlig til indmad. Ville så gerne være bedre.Jeg har lavet en enkelt kødsovs med lever og en almindelig leverpostej Men ellers halter jeg så meget bagefter på det punkt.
Hey Jane,
Kan du anbefale en sammenkogt agtig ret der er egnet til børn på 1 år?
En ret for vogne og børn?
Kh Lisette
Jeg kan næsten ikke huske hvad en 1-årig spiser. Det må helst ikke være for krydret heller vel? Og helst lidt “blødt” i konsistensen. Er det sådan noget, vi er ude i?
Hej Jane
Nu tillader jeg mig lige at blande mig, – men jeg kunne også godt bruge et par forslag til opskrifter, som små børn kan spise. Og helt rigtigt, ikke for krydret og blødt i konsistensen.
Kh. Sara
Det har jeg jo heldigvis skrevet en hel bog om. Måske den kan bruges? https://www.madbanditten.dk/madglad/
Men det er jo ikke babymad (grød, mos, den slags). Det er simpelthen for fjernt for mig med de to teenagere, jeg har i huset nu, så det er der andre, der vil være meget bedre til at lave end mig 🙂
Hej Jane
Tak for en rigtig god blog! Jeg er nybegynder og nyder godt af dine mange opskrifter:)
Hvis jeg må give en lille tilbagemeldning af “brugervenligheden” på din side;)
Når man logger ind fra mobilen: jeg synes det er ærgerligt man ikke kan få opskriftslisterne frem… man kan kun bladrer igennem alle siderne….. og dejligt nok er der mange….. men det tager laaaaaang tid:) og man kan derfor heller ikke vælge om det feks skal være morgenmad eller aftensmad.
Når man logger ind fra ipad: når man trykker på menuen og på opskrifter, så hopper den med det samme videre… menuen vil altså ikke “fryse” så man kan nå at trykke f.eks aftensmad…. med mindre man har fundet trikket til det:)
Jeg håber du forstår hvad jeg skriver… og kan bruge det til noget!:) hvis jeg ikke kendte til hvor god din side var, så var jeg pga. Dette hoppet videre….
God dag!
Anja
Åh good lord, nej det er bestemt ikke meningen, at du skal bladre i alle siderne.
Når du trykker menuen frem, kan du klikke på + ud fra der, hvor der står “opskrifter”. Så henter den alle undermenuerne frem, såsom morgenmad, frokost, aftensmad etc. Og der har du så hele listen.
Leder du efter noget specifikt, kan du bruge søgefeltet øverst og ellers kan du altid søge på “den-opskrift-du-leder-efter + madbanditten” på google. Det gør jeg nogle gange selv 🙂
Håber, det hjalp. Ellers så sig lige til. Nogle gange er der ting, som min udvikler må se på.
Okay super. Mange tak 🙂
Hejsa. Jeg har nu været på LCHF i en uge med min mor, Men hun savner virkelig sine ris, pasta og kartofler. Jeg magler nogle gode ideer til at ersatte evige blomkålsris og rydfrugter. Nogle gode ideer?
Hej Pernille
Giv det tid. Det er helt almindeligt at savne sine gamle “krykker” den første uge. Måske er en uge også liiiidt for kort tid at tale om “de evige blomkålsris”. Altså I spiser vel andet også?
Her har du forskelligt tilbehør til de i hvert fald et års tid: https://www.madbanditten.dk/opskrifter/tilbehor/
Hvis jeg skal fremhæve et par lækre, kunne det være disse:
Bønnefritter
Broccolifritter
Blomkålsrøsti
Hokkaidofritter med bacon
Spidskål med brunet smør
Hele fidusen er, at grøntsager skal serveres sammen med fedt. Blomkålsris i sig selv smager jo kedeligt men du gemmer dem i din lækre sovs. De skal ikke spises uden noget.
Hej Jane 🙂
Jeg skal til at kaste mig ud i LCHF og har siddet og bladret og kigget igennem opskrifterne her på siden.
Jeg har lagt mærke til at der er masser af fløde og -især flødeost er et problem, i mange af de opskrifter som tiltaler mig. Jeg kan desværre bare slet ikke tåle laktose..
Så mit spørgsmål er, om jeg kan erstatte med noget andet.. Plantefløde eller kokosmælk f.eks..? Laktosefri produkter er ikke altid godt nok, så jeg foretrækker planter.
Hvad ville du vælge?
Normalt har jeg brugt soyafløde og havremælk.
Og også mange tak for en dygtig blog, som får det til at virke dejligt overskueligt at leve uden sukker og kulhydrater.
Jeg glæææder mig til at mærke forskellen i kroppen og forhåbentlig mærke energien stige 🙂
Mvh Gry
Hej Gry
Jeg anbefaler altid kokosprodukter i stedet for mælkeprodukter. Det er i mine øjne den bedste erstatning, da det har et naturligt højt fedtindhold. Jeg er ikke så tosset med brug af for meget soja. Kokosmælk og kokosolie kan løse det meste 🙂
Tak for svar 🙂
Så istedet for flødeost, ville det tykke fra kokosmælken måske være et godt alternativ? Jeg tænker at du bruger det for fedme og konsistens..?
Det afhænger lidt af opskriften. Der er steder hvor det ikke holder. Er det noget bestemt, du har i tankerne?
Ja f.eks i grundsovsen eller i gratin 🙂
Kan man i øvrigt, i en snæver vending, bruge alm kokosmælk til en chiagrød,, indtil man får skaffet den ekstra cremede?
Undskyld de tusind spørgsmål.
Der er meget at lære og få styr på, når man normalt er lidt mad-besværlig, og så skal til at lære noget helt nyt.. og jo stadig er mad-besværlig 😉
Åh ja, lige der er det lidt sværere, da flødeosten bruges som en slags jævning. Måske går det, måske er det for “vådt”. Kan laktosefri flødeost være en mulighed?
Det er nok ikke en umulighed, men jeg har endnu ikke fundet en laktosefri flødeost min mave ikke bliver sur over.. Laktosefri creme fraiche og fløde er den okay med. Det er lidt mystisk.
Maizena er no-go?
Det var pokkers! Maizena er ikke smart på LCHF. Måske kan man tale for at mængden er ubetydelig men jeg ville ikke anbefale det… :-/
Lige en tilbagemelding, på det med mælkefri jævning..
Jeg syntes ikke at min karrysovs lavet på kokosmælk igår, blev tyk.. så jeg prøvede at jævne med lidt gul husk -og bingo! Det virker fint!
Man skal bare lige være liiidt hurtig da det jo hurtig klumper 🙂
Et lille tip at arbejde videre med 🙂
Hej Jane.
Jeg er helt ny, inden for lchf verdenen og har nogen spørgsmål som måske virker lidt dumme/naive, men nu prøver jeg.
På rigtig mange punkter virker lchf som den ideelle kur/livsstil, men puha hvor er der dog mange ting jeg vil savne. Især ind imellem at spise slik og chokolade eller en snasket burger med det hele. Er det okay ind imellem at gå helt amok i kulhydrater eller ødelægger det alt?
Skal man gå “all in” eller kan kan man nøjes med overordnet set følge retningslinjerne for lchf og stadig få et godt resultat ift vægttab?
– hvis man ikke går “all in” og spiser lidt flere kulhydrater, skal man så forsætte med samme mængder fedt?
Lchf eller ej, det er virkelig nogen lækre opskrifter du laver!!
Hej Sofie
Det er sjovt nok et spørgsmål, jeg får rigtigt tit. For de fleste ønsker netop at få alle de postive ting, de læser om ved LCHF uden at de rigtigt behøver at ændre vaner 😉
Jeg tænker flere ting. For det første tænker jeg, at de ting, du tror, du kommer til at savne helt vildt, vil du komme til at savne meget mindre end du tror. Slik smager i virkeligheden rigtigt dårligt (vil du finde ud af), chokolade smager dejligt, når den er mørk og en burger smager nøjagtigt lige så godt uden brød som med.
Min anbefaling er altid at starte med at spise LCHF, ret så striks, i 4-6 uger uden afvigelser. Det sikrer, at din krop har lavet det skifte i forbrændingen, der gør, at fedt er det primære brændstof. Herefter kan du godt eksperimentere med at afvige en gang imellem. Nogle gør det med fin succes, andre afviger og lykkes aldrig med at komme tilbage til LCHF og tager derfor hurtigt de tabte kilo på igen. Læs også indlægget om cheat days her: https://www.madbanditten.dk/2016/03/05/lchf-ketose-og-cheat-days/
Hej Jane 😄
I en af dine snapshat’s nylig havde du lavet en gulerodssalat som smagte som gulerodskage sagde du😳😜 Jeg kan simpelthen ikke finde den nogen steder på bloggen!? Kunne vildt godt tænke mig at vide hvad det var du havde i olien du hældte over salaten.
Ellers vil jeg bare takke dig for alle dine inspirerende tips og opskrifter. Det er en fryd at lave madplan hver uge når jeg kan logge ind på Madbanditten❤️
Tina
Ja, det var den fra MADGLAD. Marinaden er appelsinsaft og olivenolie blandet med kanel og vanilje.
Og tak for de pæne ord <3
Hej Jane.
Prøver lige igen…
Er der et indlæg om food-prep et sted? Jeg vil rigtigt gerne i gang med at gøre nogle forberedelser hver søndag til den kommende uge, men ved nærmest ikke, hvor jeg skal starte; hvor længe kan de forskellige revede/hakkede grøntsager holde sig i køleskabet, skal det fryses i stedet etc.
Vh Kirstine
hej.
Super lækre opskrifter, kan jeg spise dem hvis jeg vil prøve at leve efter den striks lchf
Hej Anneli
Det kan du sagtens. Men du må selv tilpasse opskrifterne til det niveau af kulhydrater, som passer dig.
Hej Jane.
Er der et indlæg om food-prep et sted? Jeg vil rigtigt gerne i gang med at gøre nogle forberedelser hver søndag til den kommende uge, men ved nærmest ikke, hvor jeg skal starte; hvor længe kan de forskellige revede/hakkede grøntsager holde sig i køleskabet, skal det fryses i stedet etc.
Vh Kirstine
Hej Jane
Har du ikke 7 – 10 opskrifter på aftensmad på striks LCHF, præcis som du har med morgenmad og frokost ?
Mvh Merete
Mjoh, men jeg tror ikke jeg lige har fået samlet dem. Langt størstedelen af opskrifterne kan jo gøres strikse ved at justere en lillesmule i dem, men jeg skal prøve at lave et samlet indlæg snarest. Indtil da kan du browse lidt rundt her: https://www.madbanditten.dk/opskrifter/striks-lchf/
Tak det ville være rigtig dejligt med et samlet indlæg, som du har ved både morgenmad og frokost. Dette er helt nyt for mig og derfor er det lidt lettere at komme i gang, når man kan se nogle helt konkrete striks LCHF opskrifter. Det med at justere opskrifterne så de bliver strikse når man starter op, er for mig lidt uoverskueligt, men jeg er sikker på det kommer med tiden 🙂
Det forstår jeg godt. Prøv at læse dette indlæg https://www.madbanditten.dk/2014/02/18/hvad-er-striks-lchf-egentlig/ Det opklarer en del!
HJÆLP:-) Jeg er gået i gang med dine grønne wafler og er det ok med striks lchf ? Der er jo pofiber i dem! Håber du sender et svar, da du ikke beskriver pofiber til striks.
Ja, pofiber kan godt bruges på striks. Mængden af kulhydrat derfra er minimal og størstedelen er fiber, så det burde ikke forstyrre noget 🙂
Hej Jane 🙂
Jeg hører så meget om at bønner er sunde….men jeg HADER bønner *tsk*
Du skulle vel ikke have et par opskrifter i bunken, med “usynlige” bønner; altså, hvor de indgår, men ikke kan smages (synderligt)?
Kræsne hilsner,
Birgit 😉
Hej søde jane 🙂 jeg skriver dig igen ( gætter på du stadig har ferie og jeg venter derfor stadig svar på min første besked jeg skrev i december ..hæhæ) jeg spiser nu her striks 🙂 og jeg blev lige lidt forvirret..for i din bog der hedder “mæt og slank med lchf” har du været så sød og sætte et lille “striks lchf” mærke på de retter jeg skal holde mig til på striks…jeg ved godt du skriver at man skal bruge sin fornuft..og det gør jeg også..men bliver ind i mellem lidt usikker på hvad der er striks i de andre bøger…fx vil jeg gerne fra bogen ” lchf året rundt” lave den der butter chicken…men hvad skal fjernes fra opskriften og erstattes med hvad…er det den der 1 dl sødmælksyoughurt kan jeg erstatte den med cremy kokosmælk og de der 3 dl piskefløde..er det også udskiftning til kokosmælk..er retten så striks nu eller ? Hæhæ…grønne bønner med bacon….I LIKE…VIRKELIG…men de er vel ikke striks..for du skrev på et tidspunkt at bønner er mindre godt…bom bom..øv..eller ?
Super bandit lykke jeg får af at læse dine bøger og blok…taaak , jane 😜 mvh Rikke
Hej Rikke
Endelig nåede jeg igennem. Mit svar til dig er, at jeg tror, du skal lempe lidt på kontrollen. Det er fint at ville spise striks men det er ikke små detaljer, der afgør din succes eller ej. Det er det samlede billede. Prøv at læse lidt om tankerne bag striks LCHF her: Striks LCHF – hvad er det egentlig?
Hejsa :o)
Uhmm det er godt nok nogle lækre og inspirerende opskrifter du laver. Jeg glæder mig til at forsøge mig ud i LCHF-verden, men samtidig dukker der også nogle spørgsmål op.
Sådan rent familiemæssigt – her tænker jeg på mine to børn – hvordan vil de kunne spise. Vil de evt. tage på ved at de jo gerne spiser pasta og også gerne ynder at spise enten kødboller eller andet kød i f.eks div. supper. Vil de uden problemer kunne spise det samme mad som mig, men med flere kulhydrater tilføjet, eller vil jeg skulle lave alternativer til dem og så LCHF til manden og mig :o)
På forhånd tak og ha en skøn dag. *S*
Jeg ser ikke noget problem i at børn spiser fx kartofler, ris, rugbrød etc. ved siden af den gode naturlige mad fra LCHF. læs om her, hvad jeg gør mig af tanker med mine egne børn: BØRN OG LCHF
Hej jane hvordan gør man med en sovs har du nogen forslag har en familie der ikke helt er med på ideen om at undvære sovs endnu mvh karina 😉
Man spiser jo heldigvis gerne sovs på LCHF, så den skal familien ikke undvære!
Hvordan med at lave den da der ikke må være mel i tænker jeg
Nåårh, jamen du laver den bare af stegesky og fløde og lader den koge ind. Jævner evt. med lidt flødeost, hvis du er for utålmodig eller med lidt purerede grøntsager. Smørbaserede sovse er også geniale 🙂
Hej 🙂
Er der bestemte mængder man skal spise og hvilken af dine bøger er bedst at købe først 🙂
Hilsen Bente
Idéen er at spise til man er mæt og først spise igen, når man er sulten. Når man spiser rigtig mad og især når man spiser LCHF bliver det meget nemmere at mærke. Jeg synes, at min første bog LCHF Spis dig mæt & glad er en rigtig god intro-bog 🙂
Hej Jane
Først og fremmest vil jeg sige tusinde tak for det arbejde du gør her. Jeg finder stor glæde og inspiration i din hjemmeside og du har helt uden at du ved det, været en medvirkende faktor i min livsstilsændring og dermed mit vægttab. Så af hjertet tak for det.
Nu sidder jeg så søger en god opskrift til familiens aftensmad og det ser ud til at nogen har hacket sig ind på din hjemmeside. I hvert fald så bliver jeg konstant ført herhen:
xxxxx
Jeg ville bare lige gøre opmærksom på problematikken.
Jeg har alene problemet via pc.
Mvh Lærke
Hej Lærke
Det er pænt af dig at gøre opmærksom på det. Nogle “brød ind” i nat og vi arbejder på at lukke dem ude igen.
PS: Jeg har fjernet linket i din kommentar. Ingen grund til at “reklamere” for forbryderne…
Hej Jane
Jeg har læst et sted på din blog at du jævner sovs med blomkål?
Vil du fortælle hvordan du gør det? Sådan helt lavpraktisk 🙂
Tusind tak.
Bedste hilsener
Helle
Jeg har fx noget fintsnittet løg, som jeg sauterer i smør eller kokosolie sammen med blomkål, jeg har kørt i foodprocessoren.Så hælder jeg fløde på og lader det koge ind til det bliver en cremet sovs. Det tager ca. 15-20 minutter. Kender du blomkålsbearnaisen? Ellers kan jeg anbefale den også: Blomkålsbearnaise
Hjælp. For kort tid siden så jeg en opskrift på pizzaer, der var lavet på en bund af buttersquash, og nu kan jeg ikke hitte den igen.
Venlig hilsen
Peter
Mon ikke det er disse: Minipizzaer på butternut squash
Hej Jane,
Åh, hvor er det altså bare en SKØN blog du har her. Du skal virkelig have et kæmpe stort tak fra mig! Jeg fik konstateret en mild grad af graviditetssukkersyge for et nogle uger siden – og dén var virkelig svær at sluge! Jeg arbejder i en delikatesse og er vant til at lave lækre kulhydrat-rige retter. Hele min hverdag skulle pludselig ligges om, og det havde jeg det viiiirkelig anstrengt med. Jeg er SÅ glad for at have fundet din blog – det er lidt ligesom at have (fedtreduceret mandel ;)) mel i munden og blæse samtidig! Jeg slipper for de fleste kulhydrater og kan alligevel spise alt muligt lækkert. Så af hjertet tak fra både jeg og min lille ufødte datter. 🙂
Nåårh sikke en dejlig kommentar! Tak fordi du tog dig tid til at skrive 🙂
hej jane
hvorfor kan man ikke printe opskriterne ud
Den funktion findes bare ikke. Bloggen her er under “ombygning”.Måske kommer det med i næste ombæring 😉
Hej,
Jeg vil høre om man kan spise efter LCHF hvis man er vegetar?
I så fald, hvad skal man tage højde for og hvordan er det med bønner, linser mv.?
Mange hilsner Sofie.
Hej Jane.
Jeg har købt begge dine bøger og kan ikke få armene ned.
Jeg må indrømme, at jeg i starten havde mine betænkeligheder ved al den fedt. Jeg så et indre billede af mig selv til sommer – som en spærre-ballon med buler alle vegne.
Sådan er det heldigvis ikke gået – vægten er heller ikke gået ned – med det at den er ikke er gået op er bevis nok for mig 🙂
Og har ikke bøvlet med min irriteret tyktarm (lægens diagnose) siden jeg har slået over på liberal lchf. Det er jo fantastisk, eftersom jeg nærmest har haft ondt i maven i al den tid jeg kan huske (36 somre!!).
Nå, men der er bare en ting der driller mig lidt. Vi kan rigtig godt li´ gl.dags hjemmelavet mormor mad (læs: min mand især – børnene elsker bare sovsen 🙂 ). Og det er lige den der opbagte sovs der driller mig. For ellers er det egentlig ret nemt, da mormor-mad jo tit er ret fed i det 🙂 Og kartoflerne bliver bare udskiftet med noget andet (ellers får vi nu også kartofter en gang imellem).
Hvad fisen kan jeg bruge til den opbagte sovs, når nu det der hvedemel driller maven?
MVH Jane
hej jeg er ny her på hjemmesiden. Så aner ikke hvor jeg skal spørge henne, så nu er det blevet her. Hvorn laver man forårsruller? Må man bruge filodej? Tror det ikke, men spørger alligevel
Hej Jane 🙂
Det ser så fint ud, at der er blevet “ryddet op” og sorteret i morgenmads kategorien! Jeg kunne dog godt mangle opskrifter og navn på de lækre retter der er billeder af både under morgenmad, frokost og aftensmaden! Specielt tænker jeg på chiliburgeren og frokost 3 (altså billedet med rejer og æg osv)! Er det evt noget du offentliggøre?
Desuden tæller jeg dage ned til at få besked om at min nye bog er ankommet til afhentning, altså din nye bog! Glæder mig så meget til ny inspiration og til forhåbentlig at blive mere striks LCHF 😉
De bedste hilsner fra Ida
Det vil jeg gerne, men der er ikke så meget at offentliggøre. Chili-burgeren er jo bare en hakkebøf med ost på et salatblad serveret med syltede chilier (købt), chilimayo og avokado og rejedippedutten er bare rejer vendt i mayo og hakket dild 😉
Jamen se bare der! Det skulle vist være til at gå til 😉 Tak for svar! Desuden vil jeg gerne rose dig for dine meget detaljeret opskrifter, det er lige mig!
Halløjsa…
Nu har jeg siddet og kigget dine skønne opskrifter igennem, og har fået blod på tanden…
Vil dog lige høre… F.eks. Skal dit valnøddebrød bages ved 175 grader, men er det varmluft?? Eller er det kun når det står der direkte? Vil så nødig starte ud med et mislykket forsøg, fordi ovnen har stået forkert… 🙂
Fed blog 😀
Jeg bruger altid almindelig ovn medmindre der specifikt står varmluft 🙂
Hej Jane
Jeg har ikke fundet en opskrift på koteletter i fad. Jeg har lavet det ofte før jeg begyndte på LCHF, og det kan også sagtens lade sig gøre med LCHF, og så med blomkåls ris til.
Bare en idé.
Vh Rikke
Tak for super inspiration. Har nu tabt over 20 kilo siden maj, og har aldrig spist bedre mad:)
Hej Jane
Jeg har haft stor glæde af din side de sidste 3 uger.
De sidste to dage har jeg haft glæde af blomkålsris til min aftensmad. Min mand tog en skefuld den første aften ved siden af hans kartofler. Meningen var: Det smager sgu godt!
Dine kerneknækbrød bliver brugt som tilbehør på hans madlavningshold i morgen aften. Herligt for mig.
Da jeg bagte dem i eftermiddags for anden gang, skar jeg dem ud med en skarp kniv, før de blev bagt, det gjorde dem meget lettere at brække i passende små stykker.
Jeg mener, de er jo propfyldt med kcal., så det er vel begrænset hvor mange man kan fylde sig med, hvis man 8som jeg) vil tabe sig.
Jeg glæder mig til at høre dig i Middelfart på onsdag.
Vh. Lene
Hej Jane.
Jeg er jo ny i det her og er ikke den bedste i et køkken men har efterhånden prøvet en del af opskrifterne med succes.
Men i aften ville kæresten altså ha stegt flæsk med persillesovs…..
Har prøvet at finde en grundopskrift på sovs herinde men syntes ikke lige at det er lykkes, har du et foreslag?
Du kan glæde dig til min næste bog. Den er fyldt med sovseopskrifter 🙂 Men egentlig er det jo bare at følge en almindelig opskrift og udelade mel. Lade den simre lidt længere så den tykner eller jævne med lidt grøntsager (løg el blomkål fx)
Hvornår udkommer din nye bog?
Den udkommer d. 5. januar og du kan læse om den lige her: LCHF ÅRET RUNDT 🙂
Kære Jane
Jeg kan slet ikke får armene ned! Har været på LCHF i 2 måneder og har tabt 4 kg og jeg har det bare SÅ godt!
Jeg har i mange år haft oppustet mave efter hvert måltid og jeg har haft rigtig ondt i maven især om aftenen. Når jeg skulle til fest, havde jeg opstrammende trusser på, i håb om, at de efter maden kunne skjule min “gravide” mave… Nu er maven væk, pist væk! Jeg har ikke ondt mere og åbner ikke længere bukserne, når jeg har spist :-). Hurra og tak for skøn inspiration her og i din kogebog.
Jeg har dog et lille men… Jeg synes, der er enormt mange opskrifter med meget kød. Det er jo dejligt at spise, men jeg tænker, at det ikke er særlig godt for miljøet. Ved produktion af 1 kg oksekød bruges der 15.000 liter vand! Kunne man overveje Quorn, hvis man kan finde det uden kulhydrat? Bare en tanke 🙂
Bedste hilsner Cecilie
Hvor er det bare dejligt at høre, Cecilie! 🙂
Kød… tjah, det er jo ikke meningen at man på LCHF skal spise mere kød end i en traditionel dansk kost, men hvis det stadig er for meget. Selv ville jeg aldrig spise Quorn, som for mig at se er et af de der skræmmende frankensteinprodukter, men jeg undgår også alle sojaprodukter. Jeg tror hellere, jeg ville nedjustere mængden af kød og spise mere fed sovs med mine grøntsager. Eller lave en kødfri dag, evt. hvor der er brugt lidt æg eller mejeriprodukt (selvom det jo også er animalsk), som fx den lækre Melanzane fra bogen 🙂
Hej -har lige et spørgsmål ang det du har skrevet . Jeg er lige begyndt på lchf og undrer mig lidt over dit vægttab . Jeg havde nemlig håbet på et vægt tab på cirka 5 kilo på ca 9 uger . Er det overhovedet realistisk hvis det tager den tid du skriver ? Hilsen Hansen
Hejsa.
hvor er det dejligt at komme herind og se alle de mælkefri opskrifter her er – har kigget længe i din bog og en anden, og der er næsten mælk i alt… knægten har mælkeallergi, så nogle gange/tit er det en udfordring at få lavet mad..
glæder mig til flere lækre opskrifter.
mvh
Emilie
Hej Jane.
Ved et tilfælde kom jeg forbi din blog i går aftes, og hånden på hjertet så har jeg haft svært ved at ligge iPaden fra mig, smiler. Helt fantastisk blog, fyldt med glæde, kærlighed og humor, det gør du VIRKELIGT godt!
Glæder mig til at få afprøvet dine opskrifter, de lyder super gode! Der er en ting jeg dog studser over, har ikke kunne aflure den så her kommer lige et spørgsmål, smiler.
Er der en speciel grund til at du helst bruger kokosolie, frem for feks rapsolie?
Nå ja, lige et spørgsmål mere, hvad er grunden til at du bruger HUSK indimellem? Det med at skære godt ned på kulhydrater hvor i der jo også er stivelse, er en super god ide også for mig, men der ergo ogå stivelse i mange af grøntsagerne, er det fordi det ikke påvirker din krop, at det er ok at du spiser dem? Nå, det blev så lige endnu et spørgsmål, smiler.
Kan i have en dejlig weekend.
Knus Betina.
Tak for din søde kommentar, Betina 🙂
Jeg bruger kokosolie, fordi den er mere varmestabil end rapsolie. De flerumættede fedtsyrer i rapsolien ødelægges ved opvarmning. Og så smager rapsolie virkelig grimt, synes jeg. Og hvis det ikke gør, har det sikkert været igennem nogle heftige processer for at fjerne smagen. Tror jeg…
HUSK bruger jeg i bagværk til at binde det hele sammen. Grøntsager spiser jeg ubegrænset af. Dog med overvægt på ovenjordsgrøntsager, som indeholder mindre stivelse end rodfrugterne. 🙂
Hej Jane
Fantastisk blog du har her 🙂
Tak for massere af dejlig inspiration, sluger det hele Raw 😉
Nyd det i Thailand
Vh Pia
Hej Jane.
Er samtlige af dine omtalte opskrifter inde under fanen ”opskrifter”?
Takker endnu en gang for en fantastisk blog. En blog jeg tjekker flere gange dagligt.