Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Opskrifter » Aftensmad

Aftensmad

Aftensmad

Her finder du masser af inspiration til aftensmaden opdelt på forskellige kategorier! Værsågod at tage for dig af retterne!

SUPPER

Asiatisk suppe, der booster dit immunforsvar

Aspargessuppe med rejer og dild

Blomkålssuppe med hvidløg, ost og sprødstegt chorizo

Blomkålssuppe – thai-style

Cheeseburgersuppe

Cremet svampesuppe med bacon og brød

Fiskesuppe med ingefær og gurkemeje

Gazpacho (kold tomat/grøntsagssuppe)

Græskarsuppe med ingefær og chili

Græskarsuppe – med smag af Thailand

Grønkålssuppe med spinat og æg

Jordskokkesuppe med bacon

Hokkaidosuppe

Karrysuppe med kylling og grøntsager

Kold tomatsuppe

Kyllingesuppe med chili og hvidkål

Mexicansk suppe med kylling

Ramen – lækker nudelsuppe

Regnbuesuppe med kylling og grøntsager

Stærk, cremet grøntsagssuppe

Thaisuppe fyldt med grøntsager

Tomatsuppe med ostecroutoner

Tom Yum Gai (thai kokosmælkssuppe)

Tøm-køleskabet-grøntsagssuppe thai-style

Ungarsk svampesuppe

Vietnamesisk suppe med oksekød og nudler – Pho

Ærtesuppe med peberrodscreme

PIZZA (ELLER NOGET, DER LIGNER)

LCHF-pizza

10 x pizza uden mel

Bedste LCHF-pizzabund med pølse og rucola

Blomkålspizza

Blomkålspizza – forbedret med *næsten* sprød bund

Blomkålspizza med kylling og grønt

Blomkålspizza med kødboller og chili

“Cream cheese pizza” – bedste pizza uden blomkål

Grøntsagspizza

Kyllingepizza (pizza med bund af kylling)

Kyllingepizza med artiskokcreme og pancetta

Meatza med grønkålstopping

Meatza med svampe

Meatza med soltørrede tomater og pesto

Pizza med broccolibund

Pizzasandwich

Pizza – på ægte LCHF vis

Rootza med grillede grøntsager – pizza med bund af knoldselleri

Tyrkisk pizza med krydret kød og chilidressing

Se også: 7 fastfood favoritter

Keto bøger på dansk af Jane Faerber fra Madbanditten.dk

Keto-bøger med energiberegnede opskrifter: Keto bøger

BURGERE

Burger med grøntsagsbolle

Burger med selleribolle

Burger med ost og pesto

Burger

Cheeseburgerfad

Cheeseburger-salat

Grøn burger med snasket dressing

No-bun burger med bacon, avokado og hjemmelavet ketchup

Keto-burger med chorizo og guacamole

Kyllingeburger med aioli

Kyllingeburger med chili og avokado

Lakseburger med guacamole og salsa

Portobelloburger (burger med svampebolle)

Triple cheeseburger – den vildeste LCHF-burger

Se også: Onion Rings

AFTENSMAD MED FISK

Caribisk kuller

Chilirejer med hvidløg og persille

Dampet laks med stegte grøntsager og avokado-pesto

Fiskefilet med hokkaido-fritter

Fiskefilet med persillerodsfritter og sennepsdip

Fiskefilet med pomfritter – på den gode måde

Fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade

Fiskefrikadeller med hjemmehakket fars (og hjemmerørt remoulade)

Fiskegryde med smag

Fiskesuppe

Glutenfrie fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade

Grillet havtaske med serranoskinke

Hvid fisk med grøn salsa

Hummerhaler med persille, hvidløg og chili

Hurtigsaltet kuller med forårsgrønt

Indpakket rødspætte

Kammuslinger med wasabimayo

Karrystegt kuller med grøntsager og dip

Kuller med safrangrøntsager

Kulmule med salsa verde (grøn urtesovs)

Lakseburger med guacamole og salsa

Laks med birkes og fennikel-hvidkålssalat

Laks med blomkålshollandaise

Laks med hollandaise og ovnbagt blomkål

Laks med lun thai-salat

Laks i thaimarinade

Laks med zucchinipasta og pesto

Laksedeller med sursød sesamsauce

Lakselasagne med spinat og ost

Lakseside med asiatisk marinade og sesam

Laksetatar med æble og urter

Limemarineret laks med rødløg og kapers

Lynstegt laks med grønt drys og citrondip

Nudler i karry med ingefær og gurkemeje og laks

Ovnbagt laks med limesmør

Parmesangratineret sej med små juletræer

‘Pitabrød’ med laks og rejer

Poke Bowl med tun, avokado og edamamebønner

Rødspættepakke med grønt fyld

Sennepsbagt laks

Sesampaneret fiskefilet med persillerodsfritter

Skalrejer med aioli

Solsikkefisk med sommersalat

Spicy Tuna Roll (sushi)

SUSHI – med blomkålsris

Sushi-cones med rejer og wasabidip

Squashruller med laksefyld

Tacos med chilirejer, avokado og tomatsalsa

Tandoori-rejer med raitadressing

Tapenadebagt kuller med råstegte rødbeder

Torsk med blomkålshollandaise

Torsk med grillede grøntsager og pesto

Torsk med smørstegt grønkål

Striks LCHF - vægttab, ketose, kalorier og kostplan
Ernæringsberegnede opskrifter og kostplan HER

AFTENSMAD MED FJERKRÆ

Afrikansk kylling med peanutbuttersauce

Andebryst med appelsin og grønkålsalat (magret de canard à l’orange)

Andebryst med peberrodssovs og sellerirøsti

And med spicy broccolisalat

Balsamicomarineret kylling med bruschetta topping

Burrito Bowl med kylling

Chicken Cashew 

Chicken dippers med bacon og tomatdip

Chicken korma med blomkålsris og raita-dressing

Chicken satay med spicy peanutdip

Chicken Tikka Masala med hvidkålsris og raitadressing

Chili con pollo

Citronkylling med urtesmør

Cordon Bleu med kylling

Coq au vin

Cowboykylling med karrydip

Cremet spinat med ost og kylling

Crispy duck à la Yans Wok (Peking and)

Flyvende Jacob

Fyldt kyllingebryst med ost og jalapenos

Grydestegt kylling med rabarberkompot og agurkesalat

Grøn biksemad

Harissa-kylling (kylling i chilimarinade)

Hasselback kylling med chorizo og mozzarella

Indisk kylling i cremet spinat

Ingefærkylling på pind med en fræk salat

Italiensk kylling-pølseret med oliven og parmesan

Kalkungryde

Karrykål med kylling

Kylling Alfredo med spidskål

Kyllingefrikadeller med urter og cremet pestodip

Kyllingelår med ingefær og peanuts

Kylling i baconsovs

Kylling i cremet peanutbutter – mejerifri

Kylling i cremet peanutsauce

Kylling i fad med bønner og broccolini

Kylling i flæskesværspanering

Kylling i flødesovs med soltørrede tomater og champignon

Kylling i grøn karry

Kylling i karry – klassikeren

Kylling i karry – på den fede thai-måde

Kylling i ostesovs med spinat og artiskok

Kylling i rød karry (med mild version til børnene)

Kylling i pikant ostesovs

Kylling i svampesauce

Kylling i tomatsovs med mascarpone

Kyllingelasagne med solsikkespirer

Kyllingesuppe med hvidkål og chili

Kylling med squashpasta med pesto, rødløg og citronskal

Kyllingespyd med naanbrød

Kylling på pind med hurtig humus

Kylling satay med peanutdip

Langtidsbraiserede andelår med gul mos og smørstegte svampe

Langtidsbraiseret kylling i Römertopf

Lørdagskylling – alt i et fad

Madpandekager med sojastegt kylling

Magret de canard à l’orange

Malaysisk gryderet med kylling og peanutbutter

Marokkansk kylling med oliven og citron

Marokkanske kyllingespyd

Mozzerellagratineret kylling i tomatflødesauce

Orangekylling

Pad Thai – stegte nudler med spidskåls-‘nudler’, kylling og peanutbuttersauce

Panang Curry med kylling og blomkålsris

Peking and med hjemmelavet hoisin i grønne salatwraps

Persisk kylling med blomkålscouscous og krydret yoghurt

Pestofyldt kylling med mozzarella, bagte tomater og basilikum

Pulled chicken

Rabarberkylling i karry

Sesamkylling med spicy tomatsauce

Stegte “nudler” – Pad Thai – med kylling, spidskål og peanutbuttersauce

Stroganoff med kylling

Tandoori kylling

Tarteletter med høns i asparges

Tærte med kylling og svampe

Unghane med sellerifritter og chilimayo

Quesadillas med kylling og ost

Keto bøger på dansk af Jane Faerber fra Madbanditten.dk

Keto-bøger med energiberegnede opskrifter og komplette kostplaner: Keto-bøger

AFTENSMAD MED OKSEKØD, KALV, LAM OG VILDT

Asiatisk inspireret oksekød med hvidkålsnudler

Bagte squash med lasagnefyld og smeltet ost

Biksemad – LCHF-style

Boeuf Bourguignon

Bolognese med squash og ærter – ‘sommerkødsovs’

Burger Bowl

Bøf – sådan steger du den perfekte bøf hver gang

Bøfsandwich

Cheeseburgerfad

Chili con carne – med chokolade

Chili con carne – den ægte opskrift (ikke med hakket oksekød)

Cuvette – perfekt stegt med langtidsstegning

Elggryde med kantareller og rodfrugtchips

Farsbrød med bagte rødder med rosmarin

Fyldt græskar med mexicansk kødsovs

Grillspyd med oksekød og pølse

Hakkedreng med blomkålsbearnaise

Hakket kød på pind (børnefavorit)

Gul thai-karry med oksekød, grøntsager og blomkålsris

Grøn biksemad

Indianergryde

Indisk lammeret

Indisk simremad med lækre toppings

Kalvemørbrad med sellerifritter og trøffelsauce

Karameliseret hvidkål med spicy oksekød

Kebab og taboulé

Kinesisk oksekød med broccoli

Koftas (krydrede kødspyd)

Kødboller i tomatsauce

Kødboller med mozzarella i tomatsovs

Kødruller med spicy grønt

Kødsovs med hasselnødder og bacon

Kødsovs med masser af grøntsager

Kødsovs med skjult lever

Lammeburger med myntepesto

Lammeculotte med hvidløg og rosmarin og blomkålscouscous

Lammedeller med auberginesnask

Lammegryde med kikærter

Lammekoteletter med hvidløg-rosmarinssmør

Lammekølle med hvidløg og rosmarin

Lammeskank med blomkålsmos

aftensmad_lchf

Lasagne fyldt med grøntsager

Lasagne med aubergineplader

Lasagne med proteinplader

Lasagne med squashplader

Lapin à la moutarde (kanin i sennepssauce)

Massaman curry med oksekød og græskar

Meatza med grønkålstopping

Meatza med svampe

Meatza med soltørrede tomater og pesto

Mexicansk gryderet med oksekød og pølser

Mexikansk middag

Mexicansk taco-fad

Mexicansk taco-tærte med ny og forbedret bund!

Moussaka

Moussaka på lynmåden

Mozzarella-fyldte kødboller i tomatsovs

Oksegryde

Oksehaler i rødvin med blomkålsmos

Oksekæber i flødesovs

Oksekødsfrikadeller med pesto og salat

Orientalske kødboller med taboulé

Orientalske kødspyd på grill

Osso buco med gremolata og blomkålsmos

Ossobuco (i sommerhumør)

Pariserbøf med hele pivtøjet

Philly Cheese Steak

Pulled beef

Pulled beef med mocca-rub

Roastbeef – langtidsstegt og super mør

Shawarma i blomkålswrap

Sojamarinerede oksespyd med Goma-dressing

Spaghetti med kødboller

Svenske köttbullar med brun sovs og blomkålsmos

Tatar med estragoncreme og friterede kapers

Thai Beef Salad – lynversionen

Tortillas med flæskesvær og texmex fyld

Vildsvinebøffer med bearnaisecreme

Vindaloo (indisk gryderet)

Wienerschnitzel med (næsten) klassisk tilbehør

Wok med oksekød og basilikum

Wok med oksekød og bønner

KETO MADPLAN - til vægttab og til travle hverdage - nem KETO aftensmad med energiberegnede opskrifter

Find Keto-madplanerne her: Keto Madplan

AFTENDMAD MED SVINEKØD

Bánh Mì salat

Biksemad

Boller i karry

Boller i karry med grøntsagsris

Charcuterie bræt med oste og pølser

Cremet svampesuppe med bacon

Enebærgryde

Farsbrød med rosmarinbagte rodfrugter

Flæskesteg med sprøde svær

Flæskesteg på grill

Forloren hare med sovs og grønt tilbehør

Frikadeller med stuvet hvidkål (uden mel)

Fyldt svinemørbrad med parmaskinke

Fyldt svinemørbrad med pesto og soltørrede tomater

Grillet svinemørbrad med tzatziki og tomatsalat

Hotdog i grøn version med spicy ketchup og andet kræs

Hotdogs – i LCHF-pølsebrød

Hotdogs – med mexicansk tema

Hotdogs – LCHF-style

Jægergryde

Karbonader med grønkålssalat

Klassiske frikadeller

Kotelet med mozzarella, soltørrede tomater og oliven

Koteletter i fad

Mac’n’cheese med blomkål og bacon

Madpandekager med pulled pork og avokado-aioli

Mørbradbøffer i flødesovs med bacon og bløde løg

Mørbradbøffer i sennepssovs

Mørbradgryde med bacon og svampe

Nakkefilet – rôtisserie style på grillen

Nakkekoteletter med tzatziki

Paprikagryde med bacon og cocktailpølser

Porchetta – italiensk rullesteg med sprøde svær og urter

Porchetta med pesto

Pulled pork

Pyt-i-pande – en slags biksemad med rester

“Risotto” af grøntsager med bacon og kantareller

Saltimbocca med tomatsalat

Souvlaki – lækre græsk-inspirerede kødspyd

Spansk mørbradgryde med chorizo

Spansk sommerpande med kalkun og chorizo

Spareribs med hjemmelavet BBQ-sauce

Spareribs med rødkålssalat

Stegt flæsk med persillesovs

Stir fry med hakket kød og grønne bønner

Svinebryst med bønnefritter og chilidip

Svinemørbrad med parmaskinke og fyld

Svinemørbrad “solomillo” med avocadodressing og salte mandler

Svineskank med smørstegt spidskål med citron

Quiche lorraine – fransk tærte med bacon

Urtefyldt kotelet

Vietnamesiske kødboller

Vikingegryde

75 nemme, energiberegnede opskrifter og komplet kostplan til 4 uger: Keto på 4 uger

VEGETARISK AFTENSMAD

Artiskokker med smør

Aubergineruller med ricotta og parmesan

Blomkåls mac’n’cheese

Blomkålsnachos

Broccoli-falafler med tahindip

Chili sin carne

Falafler i en grøn version

Hvidkålspandekager

Grillet halloumi på stegte grøntsager

Grillet halloumi på aubergine med rucolasalat

Hasselback butternut squash med brunet smør og hasselnødder

Kold tomatsuppe

Linsedeller

Linsesuppe med tomat og kokosmælk

Melanzane alla parmigiana

Onion Rings -Løgringe

Ostegratineret squash med svampefyld

Raw lasagne

Sesampaneret halloumi

Vegetarbøffer med linser

Vegetarlasagne

Vegetar-tacos med nødde-svampefars

Keto madplaner til hele året

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. Malene skriver

    10. januar 2021 kl. 15:49

    Hej Jane
    Har du muligvis en opskrift på fisch and chips.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      10. januar 2021 kl. 15:57

      Nej ikke rigtigt, desværre. Men jeg tænker at du når langt med en god flæskesværspanering og måske disse lækre sellerifritter.

      Svar
  2. Bente Bo Jensen skriver

    5. januar 2021 kl. 10:33

    Kære Jane, jeg er forholdsvis ny på keto, og har skullet bruge noget tid på måden at sammensætte mad på. At genkende kulhydraterne er ikke så svært for mig, har øvelse fra en anden livsstil “fitt for life” . Det sværeste for mig er at jeg ikke kan jævne suppen eller saften/sovsen . Jeg har eksperimenteret med po-fiber, men det blev ikke godt, har mel i skabet men det går jo ikke. Har du et forslag til middel at tykne/jævne suppen/sovsen?
    Mange venlige hilsner Bente

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      5. januar 2021 kl. 10:37

      Jeg plejer bare at lade mine saucer koge godt ind. Har jeg travlt, ‘jævner’ jeg med en smule flødeost neutral. En anden dejlig løsning er at have purerede grøntsager som base i saucer. Det giver et superlækkert resultat også.

      Jeg har i øvrigt masser af opskrifter på saucer, du kan søge inspiration i her: TILBEHØR

      Svar
  3. Tanni skriver

    11. oktober 2020 kl. 08:42

    Simre mad der kan stå og passe sig et par timer sådan en dejlig søndag

    Svar
  4. Birte Brændgaard skriver

    1. juni 2020 kl. 15:54

    Hej
    Jeg har nu været på Keto i godt en måned med gode resultater😊
    Det er min tir til at holde pugemiddag. Har du gode ideer til st sammensætte en menu af dine opskrifter så pigerne også synes det er lækkert mad?
    Vh
    Birte

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      1. juni 2020 kl. 19:49

      Jeg har faktisk aldrig hørt om nogen, der synes, at keto-mad ikke er god mad. Det smager jo netop godt pga. det naturlige fedtindhold. Så vælg bare dine favoritter fra mine bøger.

      Jeg har også nogle virkelig hyggelige appetizers/tapas, som også er super til gæster her: https://www.madbanditten.dk/2016/08/02/lchf-tapas-eller-appetizers-til-hverdag-og-fest/

      Svar
  5. Monika skriver

    2. marts 2020 kl. 16:38

    Tusind tak for din fantastiske blog! Her er godt nok masser af dejlige opskrifter <3

    Svar
  6. Linda skriver

    22. februar 2020 kl. 02:00

    Hej Jane
    Tak for rigtig meget god inspiration…
    Kærligst Linda

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      22. februar 2020 kl. 08:01

      Tusind tak, Linda 🙂

      Svar
  7. Betina skriver

    14. januar 2020 kl. 08:56

    Hej

    Er der nogle steder jeg kan finde opskrifter/forslag til 1200 kal dagligt med LCHF

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      14. januar 2020 kl. 09:10

      Hvis du har min keto-bog er alle opskrifterne energiberegnede, så du kan se kalorier, kulhydrater, protein og fedt og det vil være nemt for dig at sammensætte din egen: https://www.madbanditten.dk/keto-bog/

      Svar
  8. Lene Rasmussen skriver

    10. november 2019 kl. 19:24

    Kære Jane
    Har du en opskrift på langtidstest oksemørbrad

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      10. november 2019 kl. 19:59

      Yes, jeg har intervalstegt oksemørbrad her: https://www.madbanditten.dk/2015/12/13/intervalstegning-saadan-steger-du-det-perfekte-koed/

      Og langtidsstegt her (kan bruges til alt slags kød): https://www.madbanditten.dk/2017/11/17/cuvette/

      Svar
  9. Anna Larsen skriver

    29. juni 2019 kl. 09:01

    Kære Jane,
    er kokosfibermel ‘bare’ alm. kokosnøddekød, der er malet, så det bliver til mel?
    Dvs, at man kan få samme vare meget billigere ved blende kokosmel?
    Jeg véd ikke, om det kan lade sig gøre i praksis, eller om kokosmelet er for olieholdigt til at kunne blendes. Men det må prøves…….

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      29. juni 2019 kl. 10:10

      Nej, det er det nemlig ikke. Kokosfibermel er en særlig type mel. Du kan læse om det her: https://www.madbanditten.dk/gode-lchf-produkter/

      Svar
  10. Eva M F K Olsen skriver

    10. juni 2019 kl. 08:31

    Hvor strikst skal man følge opskrifterne i KETO?
    Kan man bare undlade at bruge ingredienser hvis man ikke tåler det eller skal det erstattes med noget andet?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      10. juni 2019 kl. 08:49

      Det synes jeg sagtens, man kan. Det behøver slet ikke være så nøje. Det vigtigste er at kulhydratindtaget holdes så lavt som muligt i de første uger.

      Svar
  11. Kirsten Brix skriver

    26. maj 2019 kl. 19:34

    Du har vel ikke en opskrift på pasta lavet på æg ? Mvh Kirsten

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      27. maj 2019 kl. 07:26

      Jo jeg har på low carb pasta, altså denne: https://www.madbanditten.dk/2013/06/21/lchf-lasagne-eller-proteinpasta-med-kodsovs/

      Svar
  12. Dortr skriver

    26. marts 2019 kl. 18:53

    Svensk pølseret, har du sådan en opdkrift

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      26. marts 2019 kl. 18:55

      Ja men den er i min bog MADGLAD. Jeg har længe tænkt jeg ville lægge den på bloggen men jeg er ikke kommet til det…

      Svar
  13. Marianne rudolfsen skriver

    31. januar 2019 kl. 13:04

    Hej.
    Jeg ser ikke nogen opskrifter med indmad (hjerte og lever)…
    Er det fordi du ikke selv bryder dig om det eller hvad, der kan da ikke være for mange kulhydrater i??
    Marianne

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      31. januar 2019 kl. 13:18

      Nej det er fordi jeg er så dårlig til indmad. Ville så gerne være bedre.Jeg har lavet en enkelt kødsovs med lever og en almindelig leverpostej Men ellers halter jeg så meget bagefter på det punkt.

      Svar
  14. Lisette skriver

    10. januar 2018 kl. 18:56

    Hey Jane,
    Kan du anbefale en sammenkogt agtig ret der er egnet til børn på 1 år?
    En ret for vogne og børn?
    Kh Lisette

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      11. januar 2018 kl. 15:36

      Jeg kan næsten ikke huske hvad en 1-årig spiser. Det må helst ikke være for krydret heller vel? Og helst lidt “blødt” i konsistensen. Er det sådan noget, vi er ude i?

      Svar
      • Sara skriver

        16. januar 2019 kl. 10:06

        Hej Jane
        Nu tillader jeg mig lige at blande mig, – men jeg kunne også godt bruge et par forslag til opskrifter, som små børn kan spise. Og helt rigtigt, ikke for krydret og blødt i konsistensen.
        Kh. Sara

        Svar
        • Jane Faerber skriver

          16. januar 2019 kl. 10:13

          Det har jeg jo heldigvis skrevet en hel bog om. Måske den kan bruges? https://www.madbanditten.dk/madglad/

          Men det er jo ikke babymad (grød, mos, den slags). Det er simpelthen for fjernt for mig med de to teenagere, jeg har i huset nu, så det er der andre, der vil være meget bedre til at lave end mig 🙂

          Svar
  15. Anja skriver

    22. oktober 2017 kl. 10:10

    Hej Jane
    Tak for en rigtig god blog! Jeg er nybegynder og nyder godt af dine mange opskrifter:)

    Hvis jeg må give en lille tilbagemeldning af “brugervenligheden” på din side;)
    Når man logger ind fra mobilen: jeg synes det er ærgerligt man ikke kan få opskriftslisterne frem… man kan kun bladrer igennem alle siderne….. og dejligt nok er der mange….. men det tager laaaaaang tid:) og man kan derfor heller ikke vælge om det feks skal være morgenmad eller aftensmad.
    Når man logger ind fra ipad: når man trykker på menuen og på opskrifter, så hopper den med det samme videre… menuen vil altså ikke “fryse” så man kan nå at trykke f.eks aftensmad…. med mindre man har fundet trikket til det:)

    Jeg håber du forstår hvad jeg skriver… og kan bruge det til noget!:) hvis jeg ikke kendte til hvor god din side var, så var jeg pga. Dette hoppet videre….

    God dag!
    Anja

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      22. oktober 2017 kl. 11:31

      Åh good lord, nej det er bestemt ikke meningen, at du skal bladre i alle siderne.

      Når du trykker menuen frem, kan du klikke på + ud fra der, hvor der står “opskrifter”. Så henter den alle undermenuerne frem, såsom morgenmad, frokost, aftensmad etc. Og der har du så hele listen.

      Leder du efter noget specifikt, kan du bruge søgefeltet øverst og ellers kan du altid søge på “den-opskrift-du-leder-efter + madbanditten” på google. Det gør jeg nogle gange selv 🙂

      Håber, det hjalp. Ellers så sig lige til. Nogle gange er der ting, som min udvikler må se på.

      Svar
  16. Pernille skriver

    14. august 2017 kl. 18:12

    Okay super. Mange tak 🙂

    Svar
  17. Pernille skriver

    14. august 2017 kl. 17:11

    Hejsa. Jeg har nu været på LCHF i en uge med min mor, Men hun savner virkelig sine ris, pasta og kartofler. Jeg magler nogle gode ideer til at ersatte evige blomkålsris og rydfrugter. Nogle gode ideer?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      14. august 2017 kl. 17:37

      Hej Pernille
      Giv det tid. Det er helt almindeligt at savne sine gamle “krykker” den første uge. Måske er en uge også liiiidt for kort tid at tale om “de evige blomkålsris”. Altså I spiser vel andet også?

      Her har du forskelligt tilbehør til de i hvert fald et års tid: https://www.madbanditten.dk/opskrifter/tilbehor/

      Hvis jeg skal fremhæve et par lækre, kunne det være disse:
      Bønnefritter
      Broccolifritter
      Blomkålsrøsti
      Hokkaidofritter med bacon
      Spidskål med brunet smør

      Hele fidusen er, at grøntsager skal serveres sammen med fedt. Blomkålsris i sig selv smager jo kedeligt men du gemmer dem i din lækre sovs. De skal ikke spises uden noget.

      Svar
  18. Gry skriver

    27. juli 2017 kl. 21:32

    Hej Jane 🙂
    Jeg skal til at kaste mig ud i LCHF og har siddet og bladret og kigget igennem opskrifterne her på siden.
    Jeg har lagt mærke til at der er masser af fløde og -især flødeost er et problem, i mange af de opskrifter som tiltaler mig. Jeg kan desværre bare slet ikke tåle laktose..
    Så mit spørgsmål er, om jeg kan erstatte med noget andet.. Plantefløde eller kokosmælk f.eks..? Laktosefri produkter er ikke altid godt nok, så jeg foretrækker planter.
    Hvad ville du vælge?
    Normalt har jeg brugt soyafløde og havremælk.

    Og også mange tak for en dygtig blog, som får det til at virke dejligt overskueligt at leve uden sukker og kulhydrater.
    Jeg glæææder mig til at mærke forskellen i kroppen og forhåbentlig mærke energien stige 🙂

    Mvh Gry

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      29. juli 2017 kl. 10:26

      Hej Gry
      Jeg anbefaler altid kokosprodukter i stedet for mælkeprodukter. Det er i mine øjne den bedste erstatning, da det har et naturligt højt fedtindhold. Jeg er ikke så tosset med brug af for meget soja. Kokosmælk og kokosolie kan løse det meste 🙂

      Svar
      • Gry skriver

        29. juli 2017 kl. 17:32

        Tak for svar 🙂
        Så istedet for flødeost, ville det tykke fra kokosmælken måske være et godt alternativ? Jeg tænker at du bruger det for fedme og konsistens..?

        Svar
        • Jane Faerber skriver

          30. juli 2017 kl. 12:02

          Det afhænger lidt af opskriften. Der er steder hvor det ikke holder. Er det noget bestemt, du har i tankerne?

          Svar
          • Gry skriver

            30. juli 2017 kl. 19:37

            Ja f.eks i grundsovsen eller i gratin 🙂

            Kan man i øvrigt, i en snæver vending, bruge alm kokosmælk til en chiagrød,, indtil man får skaffet den ekstra cremede?

            Undskyld de tusind spørgsmål.
            Der er meget at lære og få styr på, når man normalt er lidt mad-besværlig, og så skal til at lære noget helt nyt.. og jo stadig er mad-besværlig 😉

          • Jane Faerber skriver

            31. juli 2017 kl. 08:08

            Åh ja, lige der er det lidt sværere, da flødeosten bruges som en slags jævning. Måske går det, måske er det for “vådt”. Kan laktosefri flødeost være en mulighed?

          • Gry skriver

            1. august 2017 kl. 17:02

            Det er nok ikke en umulighed, men jeg har endnu ikke fundet en laktosefri flødeost min mave ikke bliver sur over.. Laktosefri creme fraiche og fløde er den okay med. Det er lidt mystisk.
            Maizena er no-go?

          • Jane Faerber skriver

            2. august 2017 kl. 08:53

            Det var pokkers! Maizena er ikke smart på LCHF. Måske kan man tale for at mængden er ubetydelig men jeg ville ikke anbefale det… :-/

          • Gry skriver

            24. august 2017 kl. 11:22

            Lige en tilbagemelding, på det med mælkefri jævning..
            Jeg syntes ikke at min karrysovs lavet på kokosmælk igår, blev tyk.. så jeg prøvede at jævne med lidt gul husk -og bingo! Det virker fint!
            Man skal bare lige være liiidt hurtig da det jo hurtig klumper 🙂
            Et lille tip at arbejde videre med 🙂

  19. Sofie skriver

    25. april 2017 kl. 00:31

    Hej Jane.

    Jeg er helt ny, inden for lchf verdenen og har nogen spørgsmål som måske virker lidt dumme/naive, men nu prøver jeg.
    På rigtig mange punkter virker lchf som den ideelle kur/livsstil, men puha hvor er der dog mange ting jeg vil savne. Især ind imellem at spise slik og chokolade eller en snasket burger med det hele. Er det okay ind imellem at gå helt amok i kulhydrater eller ødelægger det alt?
    Skal man gå “all in” eller kan kan man nøjes med overordnet set følge retningslinjerne for lchf og stadig få et godt resultat ift vægttab?
    – hvis man ikke går “all in” og spiser lidt flere kulhydrater, skal man så forsætte med samme mængder fedt?

    Lchf eller ej, det er virkelig nogen lækre opskrifter du laver!!

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      25. april 2017 kl. 08:01

      Hej Sofie
      Det er sjovt nok et spørgsmål, jeg får rigtigt tit. For de fleste ønsker netop at få alle de postive ting, de læser om ved LCHF uden at de rigtigt behøver at ændre vaner 😉
      Jeg tænker flere ting. For det første tænker jeg, at de ting, du tror, du kommer til at savne helt vildt, vil du komme til at savne meget mindre end du tror. Slik smager i virkeligheden rigtigt dårligt (vil du finde ud af), chokolade smager dejligt, når den er mørk og en burger smager nøjagtigt lige så godt uden brød som med.

      Min anbefaling er altid at starte med at spise LCHF, ret så striks, i 4-6 uger uden afvigelser. Det sikrer, at din krop har lavet det skifte i forbrændingen, der gør, at fedt er det primære brændstof. Herefter kan du godt eksperimentere med at afvige en gang imellem. Nogle gør det med fin succes, andre afviger og lykkes aldrig med at komme tilbage til LCHF og tager derfor hurtigt de tabte kilo på igen. Læs også indlægget om cheat days her: https://www.madbanditten.dk/2016/03/05/lchf-ketose-og-cheat-days/

      Svar
  20. Tina skriver

    12. september 2016 kl. 17:17

    Hej Jane 😄
    I en af dine snapshat’s nylig havde du lavet en gulerodssalat som smagte som gulerodskage sagde du😳😜 Jeg kan simpelthen ikke finde den nogen steder på bloggen!? Kunne vildt godt tænke mig at vide hvad det var du havde i olien du hældte over salaten.
    Ellers vil jeg bare takke dig for alle dine inspirerende tips og opskrifter. Det er en fryd at lave madplan hver uge når jeg kan logge ind på Madbanditten❤️

    Tina

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      12. september 2016 kl. 18:56

      Ja, det var den fra MADGLAD. Marinaden er appelsinsaft og olivenolie blandet med kanel og vanilje.

      Og tak for de pæne ord <3

      Svar
  21. Kirstine Have skriver

    30. marts 2016 kl. 13:01

    Hej Jane.
    Prøver lige igen…

    Er der et indlæg om food-prep et sted? Jeg vil rigtigt gerne i gang med at gøre nogle forberedelser hver søndag til den kommende uge, men ved nærmest ikke, hvor jeg skal starte; hvor længe kan de forskellige revede/hakkede grøntsager holde sig i køleskabet, skal det fryses i stedet etc.

    Vh Kirstine

    Svar
  22. Anneli skriver

    30. marts 2016 kl. 09:53

    hej.
    Super lækre opskrifter, kan jeg spise dem hvis jeg vil prøve at leve efter den striks lchf

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      30. marts 2016 kl. 10:17

      Hej Anneli
      Det kan du sagtens. Men du må selv tilpasse opskrifterne til det niveau af kulhydrater, som passer dig.

      Svar
  23. Kirstine skriver

    16. marts 2016 kl. 21:28

    Hej Jane.
    Er der et indlæg om food-prep et sted? Jeg vil rigtigt gerne i gang med at gøre nogle forberedelser hver søndag til den kommende uge, men ved nærmest ikke, hvor jeg skal starte; hvor længe kan de forskellige revede/hakkede grøntsager holde sig i køleskabet, skal det fryses i stedet etc.

    Vh Kirstine

    Svar
  24. merete skriver

    2. februar 2016 kl. 22:15

    Hej Jane

    Har du ikke 7 – 10 opskrifter på aftensmad på striks LCHF, præcis som du har med morgenmad og frokost ?

    Mvh Merete

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      3. februar 2016 kl. 07:03

      Mjoh, men jeg tror ikke jeg lige har fået samlet dem. Langt størstedelen af opskrifterne kan jo gøres strikse ved at justere en lillesmule i dem, men jeg skal prøve at lave et samlet indlæg snarest. Indtil da kan du browse lidt rundt her: https://www.madbanditten.dk/opskrifter/striks-lchf/

      Svar
      • merete skriver

        3. februar 2016 kl. 08:48

        Tak det ville være rigtig dejligt med et samlet indlæg, som du har ved både morgenmad og frokost. Dette er helt nyt for mig og derfor er det lidt lettere at komme i gang, når man kan se nogle helt konkrete striks LCHF opskrifter. Det med at justere opskrifterne så de bliver strikse når man starter op, er for mig lidt uoverskueligt, men jeg er sikker på det kommer med tiden 🙂

        Svar
        • Jane Faerber skriver

          3. februar 2016 kl. 09:21

          Det forstår jeg godt. Prøv at læse dette indlæg https://www.madbanditten.dk/2014/02/18/hvad-er-striks-lchf-egentlig/ Det opklarer en del!

          Svar
      • Maja skriver

        28. februar 2016 kl. 22:36

        HJÆLP:-) Jeg er gået i gang med dine grønne wafler og er det ok med striks lchf ? Der er jo pofiber i dem! Håber du sender et svar, da du ikke beskriver pofiber til striks.

        Svar
        • Jane Faerber skriver

          29. februar 2016 kl. 07:59

          Ja, pofiber kan godt bruges på striks. Mængden af kulhydrat derfra er minimal og størstedelen er fiber, så det burde ikke forstyrre noget 🙂

          Svar
  25. Birgit skriver

    12. januar 2016 kl. 16:55

    Hej Jane 🙂

    Jeg hører så meget om at bønner er sunde….men jeg HADER bønner *tsk*
    Du skulle vel ikke have et par opskrifter i bunken, med “usynlige” bønner; altså, hvor de indgår, men ikke kan smages (synderligt)?

    Kræsne hilsner,
    Birgit 😉

    Svar
  26. Rikke skriver

    2. januar 2016 kl. 20:17

    Hej søde jane 🙂 jeg skriver dig igen ( gætter på du stadig har ferie og jeg venter derfor stadig svar på min første besked jeg skrev i december ..hæhæ) jeg spiser nu her striks 🙂 og jeg blev lige lidt forvirret..for i din bog der hedder “mæt og slank med lchf” har du været så sød og sætte et lille “striks lchf” mærke på de retter jeg skal holde mig til på striks…jeg ved godt du skriver at man skal bruge sin fornuft..og det gør jeg også..men bliver ind i mellem lidt usikker på hvad der er striks i de andre bøger…fx vil jeg gerne fra bogen ” lchf året rundt” lave den der butter chicken…men hvad skal fjernes fra opskriften og erstattes med hvad…er det den der 1 dl sødmælksyoughurt kan jeg erstatte den med cremy kokosmælk og de der 3 dl piskefløde..er det også udskiftning til kokosmælk..er retten så striks nu eller ? Hæhæ…grønne bønner med bacon….I LIKE…VIRKELIG…men de er vel ikke striks..for du skrev på et tidspunkt at bønner er mindre godt…bom bom..øv..eller ?
    Super bandit lykke jeg får af at læse dine bøger og blok…taaak , jane 😜 mvh Rikke

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      3. januar 2016 kl. 09:51

      Hej Rikke

      Endelig nåede jeg igennem. Mit svar til dig er, at jeg tror, du skal lempe lidt på kontrollen. Det er fint at ville spise striks men det er ikke små detaljer, der afgør din succes eller ej. Det er det samlede billede. Prøv at læse lidt om tankerne bag striks LCHF her: Striks LCHF – hvad er det egentlig?

      Svar
  27. Sussi Josefsen skriver

    23. marts 2015 kl. 12:07

    Hejsa :o)
    Uhmm det er godt nok nogle lækre og inspirerende opskrifter du laver. Jeg glæder mig til at forsøge mig ud i LCHF-verden, men samtidig dukker der også nogle spørgsmål op.
    Sådan rent familiemæssigt – her tænker jeg på mine to børn – hvordan vil de kunne spise. Vil de evt. tage på ved at de jo gerne spiser pasta og også gerne ynder at spise enten kødboller eller andet kød i f.eks div. supper. Vil de uden problemer kunne spise det samme mad som mig, men med flere kulhydrater tilføjet, eller vil jeg skulle lave alternativer til dem og så LCHF til manden og mig :o)
    På forhånd tak og ha en skøn dag. *S*

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      7. april 2015 kl. 11:44

      Jeg ser ikke noget problem i at børn spiser fx kartofler, ris, rugbrød etc. ved siden af den gode naturlige mad fra LCHF. læs om her, hvad jeg gør mig af tanker med mine egne børn: BØRN OG LCHF

      Svar
  28. Karina Petersen skriver

    13. marts 2015 kl. 15:53

    Hej jane hvordan gør man med en sovs har du nogen forslag har en familie der ikke helt er med på ideen om at undvære sovs endnu mvh karina 😉

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      13. marts 2015 kl. 16:10

      Man spiser jo heldigvis gerne sovs på LCHF, så den skal familien ikke undvære!

      Svar
      • Karina Petersen skriver

        13. marts 2015 kl. 16:45

        Hvordan med at lave den da der ikke må være mel i tænker jeg

        Svar
        • Jane Faerber skriver

          13. marts 2015 kl. 16:57

          Nåårh, jamen du laver den bare af stegesky og fløde og lader den koge ind. Jævner evt. med lidt flødeost, hvis du er for utålmodig eller med lidt purerede grøntsager. Smørbaserede sovse er også geniale 🙂

          Svar
  29. Bente skriver

    21. februar 2015 kl. 18:33

    Hej 🙂
    Er der bestemte mængder man skal spise og hvilken af dine bøger er bedst at købe først 🙂
    Hilsen Bente

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      21. februar 2015 kl. 19:56

      Idéen er at spise til man er mæt og først spise igen, når man er sulten. Når man spiser rigtig mad og især når man spiser LCHF bliver det meget nemmere at mærke. Jeg synes, at min første bog LCHF Spis dig mæt & glad er en rigtig god intro-bog 🙂

      Svar
  30. Lærke Rønne skriver

    29. januar 2015 kl. 10:36

    Hej Jane
    Først og fremmest vil jeg sige tusinde tak for det arbejde du gør her. Jeg finder stor glæde og inspiration i din hjemmeside og du har helt uden at du ved det, været en medvirkende faktor i min livsstilsændring og dermed mit vægttab. Så af hjertet tak for det.
    Nu sidder jeg så søger en god opskrift til familiens aftensmad og det ser ud til at nogen har hacket sig ind på din hjemmeside. I hvert fald så bliver jeg konstant ført herhen:
    xxxxx
    Jeg ville bare lige gøre opmærksom på problematikken.
    Jeg har alene problemet via pc.
    Mvh Lærke

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      29. januar 2015 kl. 11:56

      Hej Lærke
      Det er pænt af dig at gøre opmærksom på det. Nogle “brød ind” i nat og vi arbejder på at lukke dem ude igen.

      PS: Jeg har fjernet linket i din kommentar. Ingen grund til at “reklamere” for forbryderne…

      Svar
  31. Helle skriver

    21. januar 2015 kl. 17:05

    Hej Jane
    Jeg har læst et sted på din blog at du jævner sovs med blomkål?
    Vil du fortælle hvordan du gør det? Sådan helt lavpraktisk 🙂

    Tusind tak.
    Bedste hilsener
    Helle

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      22. januar 2015 kl. 10:50

      Jeg har fx noget fintsnittet løg, som jeg sauterer i smør eller kokosolie sammen med blomkål, jeg har kørt i foodprocessoren.Så hælder jeg fløde på og lader det koge ind til det bliver en cremet sovs. Det tager ca. 15-20 minutter. Kender du blomkålsbearnaisen? Ellers kan jeg anbefale den også: Blomkålsbearnaise

      Svar
  32. Peter Larsen skriver

    29. november 2014 kl. 09:27

    Hjælp. For kort tid siden så jeg en opskrift på pizzaer, der var lavet på en bund af buttersquash, og nu kan jeg ikke hitte den igen.
    Venlig hilsen
    Peter

    Svar
    • Jane skriver

      29. november 2014 kl. 12:37

      Mon ikke det er disse: Minipizzaer på butternut squash

      Svar
  33. Karina skriver

    16. maj 2014 kl. 23:12

    Hej Jane,

    Åh, hvor er det altså bare en SKØN blog du har her. Du skal virkelig have et kæmpe stort tak fra mig! Jeg fik konstateret en mild grad af graviditetssukkersyge for et nogle uger siden – og dén var virkelig svær at sluge! Jeg arbejder i en delikatesse og er vant til at lave lækre kulhydrat-rige retter. Hele min hverdag skulle pludselig ligges om, og det havde jeg det viiiirkelig anstrengt med. Jeg er SÅ glad for at have fundet din blog – det er lidt ligesom at have (fedtreduceret mandel ;)) mel i munden og blæse samtidig! Jeg slipper for de fleste kulhydrater og kan alligevel spise alt muligt lækkert. Så af hjertet tak fra både jeg og min lille ufødte datter. 🙂

    Svar
    • Jane skriver

      17. maj 2014 kl. 08:54

      Nåårh sikke en dejlig kommentar! Tak fordi du tog dig tid til at skrive 🙂

      Svar
  34. per skriver

    7. april 2014 kl. 16:29

    hej jane
    hvorfor kan man ikke printe opskriterne ud

    Svar
    • Jane skriver

      7. april 2014 kl. 16:59

      Den funktion findes bare ikke. Bloggen her er under “ombygning”.Måske kommer det med i næste ombæring 😉

      Svar
  35. Sofie skriver

    18. februar 2014 kl. 14:35

    Hej,
    Jeg vil høre om man kan spise efter LCHF hvis man er vegetar?
    I så fald, hvad skal man tage højde for og hvordan er det med bønner, linser mv.?
    Mange hilsner Sofie.

    Svar
  36. Jane skriver

    5. februar 2014 kl. 12:46

    Hej Jane.

     

    Jeg har købt begge dine bøger og kan ikke få armene ned.

    Jeg må indrømme, at jeg i starten havde mine betænkeligheder ved al den fedt. Jeg så et indre billede af mig selv til sommer – som en spærre-ballon med buler alle vegne.

    Sådan er det heldigvis ikke gået – vægten er heller ikke gået ned – med det at den er ikke er gået op er bevis nok for mig 🙂

    Og har ikke bøvlet med min irriteret tyktarm (lægens diagnose) siden jeg har slået over på liberal lchf. Det er jo fantastisk, eftersom jeg nærmest har haft ondt i maven i al den tid jeg kan huske (36 somre!!).

    Nå, men der er bare en ting der driller mig lidt. Vi kan rigtig godt li´ gl.dags hjemmelavet mormor mad (læs: min mand især – børnene elsker bare sovsen 🙂 ). Og det er lige den der opbagte sovs der driller mig. For ellers er det egentlig ret nemt, da mormor-mad jo tit er ret fed i det 🙂 Og kartoflerne bliver bare udskiftet med noget andet (ellers får vi nu også kartofter en gang imellem).

    Hvad fisen kan jeg bruge til den opbagte sovs, når nu det der hvedemel driller maven?

    MVH Jane

    Svar
  37. lotte hanson skriver

    4. februar 2014 kl. 20:22

    hej jeg er ny her på hjemmesiden. Så aner ikke hvor jeg skal spørge henne, så nu er det blevet her. Hvorn laver man forårsruller? Må man bruge filodej? Tror det ikke, men spørger alligevel

    Svar
  38. Ida skriver

    23. januar 2014 kl. 20:16

    Hej Jane 🙂
    Det ser så fint ud, at der er blevet “ryddet op” og sorteret i morgenmads kategorien! Jeg kunne dog godt mangle opskrifter og navn på de lækre retter der er billeder af både under morgenmad, frokost og aftensmaden! Specielt tænker jeg på chiliburgeren og frokost 3 (altså billedet med rejer og æg osv)! Er det evt noget du offentliggøre?
    Desuden tæller jeg dage ned til at få besked om at min nye bog er ankommet til afhentning, altså din nye bog! Glæder mig så meget til ny inspiration og til forhåbentlig at blive mere striks LCHF 😉

    De bedste hilsner fra Ida

    Svar
    • Jane skriver

      24. januar 2014 kl. 08:17

      Det vil jeg gerne, men der er ikke så meget at offentliggøre. Chili-burgeren er jo bare en hakkebøf med ost på et salatblad serveret med syltede chilier (købt), chilimayo og avokado og rejedippedutten er bare rejer vendt i mayo og hakket dild 😉

      Svar
      • Ida skriver

        25. januar 2014 kl. 10:57

        Jamen se bare der! Det skulle vist være til at gå til 😉 Tak for svar! Desuden vil jeg gerne rose dig for dine meget detaljeret opskrifter, det er lige mig!

        Svar
  39. Maria skriver

    15. januar 2014 kl. 14:06

    Halløjsa…

    Nu har jeg siddet og kigget dine skønne opskrifter igennem, og har fået blod på tanden…
    Vil dog lige høre… F.eks. Skal dit valnøddebrød bages ved 175 grader, men er det varmluft?? Eller er det kun når det står der direkte? Vil så nødig starte ud med et mislykket forsøg, fordi ovnen har stået forkert… 🙂

    Fed blog 😀

    Svar
    • Jane skriver

      15. januar 2014 kl. 15:43

      Jeg bruger altid almindelig ovn medmindre der specifikt står varmluft 🙂

      Svar
  40. Rikke Jensen skriver

    3. januar 2014 kl. 08:14

    Hej Jane
    Jeg har ikke fundet en opskrift på koteletter i fad. Jeg har lavet det ofte før jeg begyndte på LCHF, og det kan også sagtens lade sig gøre med LCHF, og så med blomkåls ris til.
    Bare en idé.
    Vh Rikke

    Svar
  41. Christian Storm skriver

    7. november 2013 kl. 15:55

    Tak for super inspiration. Har nu tabt over 20 kilo siden maj, og har aldrig spist bedre mad:)

    Svar
  42. Lene Carlsen skriver

    27. oktober 2013 kl. 19:44

    Hej Jane
    Jeg har haft stor glæde af din side de sidste 3 uger.
    De sidste to dage har jeg haft glæde af blomkålsris til min aftensmad. Min mand tog en skefuld den første aften ved siden af hans kartofler. Meningen var: Det smager sgu godt!
    Dine kerneknækbrød bliver brugt som tilbehør på hans madlavningshold i morgen aften. Herligt for mig.
    Da jeg bagte dem i eftermiddags for anden gang, skar jeg dem ud med en skarp kniv, før de blev bagt, det gjorde dem meget lettere at brække i passende små stykker.
    Jeg mener, de er jo propfyldt med kcal., så det er vel begrænset hvor mange man kan fylde sig med, hvis man 8som jeg) vil tabe sig.
    Jeg glæder mig til at høre dig i Middelfart på onsdag.
    Vh. Lene

    Svar
  43. louise skriver

    13. oktober 2013 kl. 12:38

    Hej Jane.
    Jeg er jo ny i det her og er ikke den bedste i et køkken men har efterhånden prøvet en del af opskrifterne med succes.
    Men i aften ville kæresten altså ha stegt flæsk med persillesovs…..
    Har prøvet at finde en grundopskrift på sovs herinde men syntes ikke lige at det er lykkes, har du et foreslag?

    Svar
    • Jane skriver

      14. oktober 2013 kl. 11:17

      Du kan glæde dig til min næste bog. Den er fyldt med sovseopskrifter 🙂 Men egentlig er det jo bare at følge en almindelig opskrift og udelade mel. Lade den simre lidt længere så den tykner eller jævne med lidt grøntsager (løg el blomkål fx)

      Svar
      • Susanne skriver

        28. november 2014 kl. 05:42

        Hvornår udkommer din nye bog?

        Svar
        • Jane skriver

          28. november 2014 kl. 08:15

          Den udkommer d. 5. januar og du kan læse om den lige her: LCHF ÅRET RUNDT 🙂

          Svar
  44. Cecilie skriver

    3. oktober 2013 kl. 13:47

    Kære Jane

    Jeg kan slet ikke får armene ned! Har været på LCHF i 2 måneder og har tabt 4 kg og jeg har det bare SÅ godt!

    Jeg har i mange år haft oppustet mave efter hvert måltid og jeg har haft rigtig ondt i maven især om aftenen. Når jeg skulle til fest, havde jeg opstrammende trusser på, i håb om, at de efter maden kunne skjule min “gravide” mave… Nu er maven væk, pist væk! Jeg har ikke ondt mere og åbner ikke længere bukserne, når jeg har spist :-). Hurra og tak for skøn inspiration her og i din kogebog.

    Jeg har dog et lille men… Jeg synes, der er enormt mange opskrifter med meget kød. Det er jo dejligt at spise, men jeg tænker, at det ikke er særlig godt for miljøet. Ved produktion af 1 kg oksekød bruges der 15.000 liter vand! Kunne man overveje Quorn, hvis man kan finde det uden kulhydrat? Bare en tanke 🙂

    Bedste hilsner Cecilie

    Svar
    • Jane skriver

      4. oktober 2013 kl. 08:29

      Hvor er det bare dejligt at høre, Cecilie! 🙂

      Kød… tjah, det er jo ikke meningen at man på LCHF skal spise mere kød end i en traditionel dansk kost, men hvis det stadig er for meget. Selv ville jeg aldrig spise Quorn, som for mig at se er et af de der skræmmende frankensteinprodukter, men jeg undgår også alle sojaprodukter. Jeg tror hellere, jeg ville nedjustere mængden af kød og spise mere fed sovs med mine grøntsager. Eller lave en kødfri dag, evt. hvor der er brugt lidt æg eller mejeriprodukt (selvom det jo også er animalsk), som fx den lækre Melanzane fra bogen 🙂

      Svar
    • Hansen skriver

      18. april 2015 kl. 10:58

      Hej -har lige et spørgsmål ang det du har skrevet . Jeg er lige begyndt på lchf og undrer mig lidt over dit vægttab . Jeg havde nemlig håbet på et vægt tab på cirka 5 kilo på ca 9 uger . Er det overhovedet realistisk hvis det tager den tid du skriver ? Hilsen Hansen

      Svar
  45. Emilie skriver

    11. august 2013 kl. 22:14

    Hejsa.
    hvor er det dejligt at komme herind og se alle de mælkefri opskrifter her er – har kigget længe i din bog og en anden, og der er næsten mælk i alt… knægten har mælkeallergi, så nogle gange/tit er det en udfordring at få lavet mad..
    glæder mig til flere lækre opskrifter.
    mvh
    Emilie

    Svar
  46. Betina Behr skriver

    26. april 2013 kl. 15:09

    Hej Jane.

    Ved et tilfælde kom jeg forbi din blog i går aftes, og hånden på hjertet så har jeg haft svært ved at ligge iPaden fra mig, smiler. Helt fantastisk blog, fyldt med glæde, kærlighed og humor, det gør du VIRKELIGT godt!
    Glæder mig til at få afprøvet dine opskrifter, de lyder super gode! Der er en ting jeg dog studser over, har ikke kunne aflure den så her kommer lige et spørgsmål, smiler.
    Er der en speciel grund til at du helst bruger kokosolie, frem for feks rapsolie?

    Nå ja, lige et spørgsmål mere, hvad er grunden til at du bruger HUSK indimellem? Det med at skære godt ned på kulhydrater hvor i der jo også er stivelse, er en super god ide også for mig, men der ergo ogå stivelse i mange af grøntsagerne, er det fordi det ikke påvirker din krop, at det er ok at du spiser dem? Nå, det blev så lige endnu et spørgsmål, smiler.
    Kan i have en dejlig weekend.
    Knus Betina.

    Svar
    • Jane skriver

      26. april 2013 kl. 20:08

      Tak for din søde kommentar, Betina 🙂
      Jeg bruger kokosolie, fordi den er mere varmestabil end rapsolie. De flerumættede fedtsyrer i rapsolien ødelægges ved opvarmning. Og så smager rapsolie virkelig grimt, synes jeg. Og hvis det ikke gør, har det sikkert været igennem nogle heftige processer for at fjerne smagen. Tror jeg…

      HUSK bruger jeg i bagværk til at binde det hele sammen. Grøntsager spiser jeg ubegrænset af. Dog med overvægt på ovenjordsgrøntsager, som indeholder mindre stivelse end rodfrugterne. 🙂

      Svar
  47. Pia skriver

    17. januar 2013 kl. 10:01

    Hej Jane
    Fantastisk blog du har her 🙂
    Tak for massere af dejlig inspiration, sluger det hele Raw 😉
    Nyd det i Thailand
    Vh Pia

    Svar
  48. Mette skriver

    20. oktober 2012 kl. 17:19

    Hej Jane.
    Er samtlige af dine omtalte opskrifter inde under fanen ”opskrifter”?
    Takker endnu en gang for en fantastisk blog. En blog jeg tjekker flere gange dagligt.

    Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler