Oopsies – de originale LCHF-brød


Oopsies – eller cloud bread – som amerikanerne kalder dem, var noget af det eneste LCHF brød, der fandtes, da jeg startede med at spise LCHF for 100 år siden. Så dem har jeg bagt hundredevis af gange.

Oopsies kaldes også skybrød på dansk, fordi de har sådan en spøjs luftig konsistens.

Oopsies - de originale LCHF brød

Oopsies

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
De klassiske LCHF-brød
6 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Drys

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader.
  • Separer blommer fra hvider i to skåle.
  • Pisk hviderne helt stive i den ene skål.
  • Pisk blommerne sammen med de øvrige ingredienser (dvs. flødeost, salt, bagepulver og fibre) i den anden skål, og vend forsigtigt massen ind i de stive hvider.
  • Så lægger man denne her mærkelige, luftige dej ud på bagepapir, drysser dem med sesam, nigellafrø eller ingenting og giver dem 25 minutter ved 150 grader.
  • Let dem fra bagepapiret med en spatel og lad dem afkøle.

Noter

De indeholder stort set ingen kulhydrater og kan varieres i det uendelige. 

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvad er oopsies?

Oopsies er brød der består af æg og flødeost og er brød uden kulhydrat. Eller næsten uden kulhydrat. De er nemme at lave og kan varieres i det uendelige. Se de mange forslag herunder.

De kaldes også skybrød, cloud bread og keto brød – hvis du er på udkig efter flere Low Carb brød opskrifter kan du finde alle mine opskrifter her.

Forskellige slags skybrød

Det gode ved oopsies er at de kan varieres i det uendelige og derfor kan tage pladsen for det brød, du ikke længere spiser på Low Carb-LCHF-Keto. De kan både være dit brød, du spiser med pålæg, dit sandwichbrød, dit søde kage-agtige brød og dit naan-brød til indiske retter.

Jeg har lavet virkelig mange forskellige opskrifter på cloud bread gennem tiden og herunder gennemgår jeg flere af dem:

De originale

Det er dem, der er opskrift på her ovenfor

Sesamoopsies

Som de originale men med sesam

Naan-oopsies

Her er de toppet med nigellafrø – gode til indisk mad. Se min opskrift her.

Søde kaneloopsies

Oopsies med mandelmel og kanel og en smule sødning giver en sød lille kage-agtigt brød.

Også opskrift på dem her.

Hindbær-oopsies

Oopsies med en sød og frisk lille overraskelse i i form af hindbær . De er dejlige og kageagtige og kan tage den søde trang, hvis den melder sig. Opskrift her.

Oopsies cloud bread skybrød forskellige slags

Lagkagebunde, roulader osv.

Oopsies kan også bruges som bund i lagkager – her laver du dem bare i en stor cirkel i stedet for de små og de fungerer også godt som roulade. Se fx min opskrift på roulade her.

Disse lidt skøre skybrød kan altså bruges til et hav af forskellige ting og kun fantasien sætter grænser.

Brød uden kulhydrat

Prøv disse hvis du savner brød i din nye Low Carb livsstil.

Efter du har bagt dem, anbefaler jeg at du opbevarer dem i køleskab med madpakkepapir imellem. Ellers klistrer de sammen. De kan også fryses men sørg også her for at skille dem ad, så de ikke klistrer sammen.

Oopsies - cloud bread - de første og de originale LCHF brød. Prøv den gode gamle opskrift her:

Sidste Keto-kursus før sommerferien

På mandag starter forårets sidste Keto Kickstart kursus, så hvis du vil reservere en plads på det sidste kursus før sommerferien, skal du tilmelde dig nu. Kurset starter:

  • Mandag d. 15. april

Reserver din plads her

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

77 kommentarer til “Oopsies – de originale LCHF-brød”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Mine opsis hænger fast på bagepapiret.. hvad kan jeg gøre. Jeg har prøvet med lidt olie, men det bliver ikke godt.
    Hjælp.,
    Susanne

    Svar
  2. Hej Jane
    Når man erstatter loppefrøskaller med Pofiber – er det så en til en – altså i dette tilfælde 0,5 spiseske?

    Svar
    • Jeg plejer at sige, at hvis mængden er lille som fx 0,5-1 spsk, ja, så erstatter man 1:1

      Er mængden større, kan de ikke byttes med hinanden. Fx når pofiber er brugt som mel i mængder 1-2 dl. Så kan loppefrøskaller ikke bruges.

      Svar
  3. 5 stars
    Jeg bagte oopsies for første gang for et par dage siden, og de var øjeblikkeligt et hit.
    Med sesam fungerer de fantastisk som burgerboller (en over og en under), og tilsat vanilje virker de fint som vandbakkelser med flødeskum. Senere på denne uge har jeg tænkt mig at bruge dejen til at lave pizzabunde med, muligvis tilsat lidt oregano.
    Jeg tror det bliver fantastisk.

    Svar