Oopsies – eller cloud bread – som amerikanerne kalder dem, var noget af det eneste LCHF brød, der fandtes, da jeg startede med at spise LCHF for 100 år siden. Så dem har jeg bagt hundredevis af gange.
Oopsies kaldes også skybrød på dansk, fordi de har sådan en spøjs luftig konsistens.
Ingredienser
- 3 æg
- 100 g flødeost naturel
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk bagepulver
- 0,5 spsk loppefrøskaller
Drys
- 1 tsk sesamfrø eller nigellafrø
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 150 grader.
- Separer blommer fra hvider i to skåle.
- Pisk hviderne helt stive i den ene skål.
- Pisk blommerne sammen med de øvrige ingredienser (dvs. flødeost, salt, bagepulver og fibre) i den anden skål, og vend forsigtigt massen ind i de stive hvider.
- Så lægger man denne her mærkelige, luftige dej ud på bagepapir, drysser dem med sesam, nigellafrø eller ingenting og giver dem 25 minutter ved 150 grader.
- Let dem fra bagepapiret med en spatel og lad dem afkøle.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvad er oopsies?
Oopsies er brød der består af æg og flødeost og er brød uden kulhydrat. Eller næsten uden kulhydrat. De er nemme at lave og kan varieres i det uendelige. Se de mange forslag herunder.
De kaldes også skybrød, cloud bread og keto brød – hvis du er på udkig efter flere Low Carb brød opskrifter kan du finde alle mine opskrifter her.
Forskellige slags skybrød
Det gode ved oopsies er at de kan varieres i det uendelige og derfor kan tage pladsen for det brød, du ikke længere spiser på Low Carb-LCHF-Keto. De kan både være dit brød, du spiser med pålæg, dit sandwichbrød, dit søde kage-agtige brød og dit naan-brød til indiske retter.
Jeg har lavet virkelig mange forskellige opskrifter på cloud bread gennem tiden og herunder gennemgår jeg flere af dem:
De originale
Det er dem, der er opskrift på her ovenfor
Sesamoopsies
Som de originale men med sesam
Naan-oopsies
Her er de toppet med nigellafrø – gode til indisk mad. Se min opskrift her.
Søde kaneloopsies
Oopsies med mandelmel og kanel og en smule sødning giver en sød lille kage-agtigt brød.
Også opskrift på dem her.
Hindbær-oopsies
Oopsies med en sød og frisk lille overraskelse i i form af hindbær . De er dejlige og kageagtige og kan tage den søde trang, hvis den melder sig. Opskrift her.
Lagkagebunde, roulader osv.
Oopsies kan også bruges som bund i lagkager – her laver du dem bare i en stor cirkel i stedet for de små og de fungerer også godt som roulade. Se fx min opskrift på roulade her.
Disse lidt skøre skybrød kan altså bruges til et hav af forskellige ting og kun fantasien sætter grænser.
Brød uden kulhydrat
Prøv disse hvis du savner brød i din nye Low Carb livsstil.
Efter du har bagt dem, anbefaler jeg at du opbevarer dem i køleskab med madpakkepapir imellem. Ellers klistrer de sammen. De kan også fryses men sørg også her for at skille dem ad, så de ikke klistrer sammen.
Hej Jane
Er det muligt at udskifte loppefrøskaller med pofiber ? :)
Det kan du sagtens i denne opskrift👍🏼
Læste en kommentar herinde for nogle måneder siden, husker ikke hvilken opskrift det var til, men det var en der lavede oopsies i sit vaffeljern!
Tænkte det skal prøves, for har altid synes at oopsies er en halvslatten spise, som kræver kniv og gaffel når der skal fyld på.
Nu har jeg prøvet oopsies i vaffeljern og KÆMPE anbefaling herfra de er håndfaste endda med fyld på, og får en mere “brød”-agtig krumme! Det bliver vaffeloopsies herhjemme fremover!
Ej er det sandt? Hvor genialt! Det skal jeg prøve! 💪🏼
Fik mig i dag en lækker parisertoast lavet med Oopsies – drønlækkert!
Ej hvor genialt!!
Kan man bruge riccota, i stedet for flødeost?
Det ved jeg ikke, må jeg indrømme. Jeg har aldrig lavet dem med andet end flødeost…
Hej Jane
Vil afprøve denne opskrift, men når jeg læser de gamle kommentarer, så tænker jeg;
skal jeg bruge loppefrøskaller som i opskrift, mandelmel, pofiber eller husk som der omtales?
Tak for mulighed for at få næringsindhold i dine gode opskrifter.
Hilsen Mona
Det hele kan bruges. Det er bare for at give dem en smule “brød-følelse” :)
Meget lækre og luftige, jeg har eksperimenteret med flere forskellige frø, kerner og hakkede nødder.
Super god opskrift
For første gang bagte jeg oopsies med mandelmel i. Og for første gang kan jeg ikke få dem af bagepapiret…..)c:
Hvad gør jeg?
Hej Susanne
Uanset om jeg har mandelmel i eller ej, løfter jeg dem altid fra bagepapiret med en spatel, når de kommer ud af ovnen. Det gør jeg faktisk med alt bagværk. Derefter lader jeg dem afkøle.
Jeg har også lavet vafler ud af denne opskrift og de blev faste og bløde i konsistensen. De er så hjernedøde nemme at lave. Tak for opskriften ??
Gud hvor smart! Det skal jeg da prøve!
Jeg erstatter husk med 15g smagsløs proteinpulver. På den måde er der lidt flere proteiner i kosten, hvilket er nødvendigt for mig ?
Ej hvor godt. Sikke en god løsning.
Der er 370 kalorier i en portion og derfor 66 kalorier i pr styk ved 6 styks ☺️ De smager skønt..
Hold nu op❤️❤️❤️Tusind tak for disse skønne og nemme brød. I weekenden fungere de som lækre rundstykker med smør og fuldfed ost, i hverdagen ryger de i madpakken med alverdens lækre hjemmerørte fiskesalater, pålæg eller bare ost. Så passer rødpeber super godt til???TAK
Ej hvor fedt at høre! Tak for tilbagemeldingen!
Jeg ved ikke hvad jeg gør forkert, jeg følger opskriften som jeg skal, men synes virkelig de smager så meget af salt,at jeg ikke kan spise dem ?
Så kan det være saltmængden skal sættes ned.
Hejsa har prøvet den opskrift flere gange, lækre. Jeg har prøvet at lave en variant, hvor jeg har skiften osten ud med , buko bacon ost og udeladt salt, bliver også lækre.
Kan man bruge pofiber i stedet for Husk i oopies?
Det tror jeg bestemt godt man kan!
hvor mange kcal er der i den portion?
Det ved jeg ikke, men du kan selv regne det ud. Der findes masser af online kalorietællere, hvor du kan plotte ingredienserne ind i :)
Hej Jane, dejlig blog – og dejlige bøger, og derfor også lidt synd, at den opskrift på Oopsies, hvor du bruger 1 tskf salt nu kan ses på Nemlig.com i dag. Her henviser de til dine opskrifter, og jeg tænkte, at hvis de gør det, må det vel være med din tilladelse, så hvis andre beder om lov til at trykke dine opskrifter, kunne du måske få indføjet, at den hele tsk. salt skal ændres til ½… (eller mindre) – .. Vil det være håbløst besværligt? Jeg ved selvfølgelig godt, at når det først er ude i form af bøger, kan det være svært at ændre. Så det er mere de steder, hvor du efterfølgende er i dialog om opskrifterne.
Hej :)
Elsker din hjemmeside og alle opskrifterne er virkelig lækre !!
Jeg har dog et problem med Philadelphia ost og har andre i familien der simpelthen ikke kan spise det… Er det muligt at man kan bruge et andet mælkeprodukt som erstatning og få nogenlunde samme resultat ?? :)
Mange tak
Hej hej
Hvor længe kan oopsies holde sig (både i køleskabet og ikke på køl)?
Jeg skal nemlig til en turnering i weekenden og mangler noget brød, som jeg kan tage med. Da jeg spiller curling ville de naturligvis nemt kunne ligge rimeligt koldt det meste af tiden :)
Thea
hej :)
Først tak for en super lækker blog! Dejligt med inspiration til en masse lækre retter.
Kan disse Oospies fryses?
Hejsa Jane, nu har jeg bagt disse mange mange gange og tænker hver gang på om dejen mon kan bruges til at lave Profiteroles af? Jeg vil bage dem i muffins forme for at få højde på og så lave en vanilje creme som jeg sprøjter ind i også direkte i fryseren. Tror du er Mission impossible?
Jeg har tænkt det samme men har ikke prøvet. Hvis du giver det et forsøg, må du meget gerne give en tilbagemelding :)