Oopsies – de originale LCHF-brød


Oopsies – eller cloud bread – som amerikanerne kalder dem, var noget af det eneste LCHF brød, der fandtes, da jeg startede med at spise LCHF for 100 år siden. Så dem har jeg bagt hundredevis af gange.

Oopsies kaldes også skybrød på dansk, fordi de har sådan en spøjs luftig konsistens.

Oopsies - de originale LCHF brød

Oopsies

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
De klassiske LCHF-brød
6 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Drys

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader.
  • Separer blommer fra hvider i to skåle.
  • Pisk hviderne helt stive i den ene skål.
  • Pisk blommerne sammen med de øvrige ingredienser (dvs. flødeost, salt, bagepulver og fibre) i den anden skål, og vend forsigtigt massen ind i de stive hvider.
  • Så lægger man denne her mærkelige, luftige dej ud på bagepapir, drysser dem med sesam, nigellafrø eller ingenting og giver dem 25 minutter ved 150 grader.
  • Let dem fra bagepapiret med en spatel og lad dem afkøle.

Noter

De indeholder stort set ingen kulhydrater og kan varieres i det uendelige. 

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvad er oopsies?

Oopsies er brød der består af æg og flødeost og er brød uden kulhydrat. Eller næsten uden kulhydrat. De er nemme at lave og kan varieres i det uendelige. Se de mange forslag herunder.

De kaldes også skybrød, cloud bread og keto brød – hvis du er på udkig efter flere Low Carb brød opskrifter kan du finde alle mine opskrifter her.

Forskellige slags skybrød

Det gode ved oopsies er at de kan varieres i det uendelige og derfor kan tage pladsen for det brød, du ikke længere spiser på Low Carb-LCHF-Keto. De kan både være dit brød, du spiser med pålæg, dit sandwichbrød, dit søde kage-agtige brød og dit naan-brød til indiske retter.

Jeg har lavet virkelig mange forskellige opskrifter på cloud bread gennem tiden og herunder gennemgår jeg flere af dem:

De originale

Det er dem, der er opskrift på her ovenfor

Sesamoopsies

Som de originale men med sesam

Naan-oopsies

Her er de toppet med nigellafrø – gode til indisk mad. Se min opskrift her.

Søde kaneloopsies

Oopsies med mandelmel og kanel og en smule sødning giver en sød lille kage-agtigt brød.

Også opskrift på dem her.

Hindbær-oopsies

Oopsies med en sød og frisk lille overraskelse i i form af hindbær . De er dejlige og kageagtige og kan tage den søde trang, hvis den melder sig. Opskrift her.

Oopsies cloud bread skybrød forskellige slags

Lagkagebunde, roulader osv.

Oopsies kan også bruges som bund i lagkager – her laver du dem bare i en stor cirkel i stedet for de små og de fungerer også godt som roulade. Se fx min opskrift på roulade her.

Disse lidt skøre skybrød kan altså bruges til et hav af forskellige ting og kun fantasien sætter grænser.

Brød uden kulhydrat

Prøv disse hvis du savner brød i din nye Low Carb livsstil.

Efter du har bagt dem, anbefaler jeg at du opbevarer dem i køleskab med madpakkepapir imellem. Ellers klistrer de sammen. De kan også fryses men sørg også her for at skille dem ad, så de ikke klistrer sammen.

Oopsies - cloud bread - de første og de originale LCHF brød. Prøv den gode gamle opskrift her:

Sidste Keto-kursus før sommerferien

På mandag starter forårets sidste Keto Kickstart kursus, så hvis du vil reservere en plads på det sidste kursus før sommerferien, skal du tilmelde dig nu. Kurset starter:

  • Mandag d. 15. april

Reserver din plads her

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

77 kommentarer til “Oopsies – de originale LCHF-brød”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Læste en kommentar herinde for nogle måneder siden, husker ikke hvilken opskrift det var til, men det var en der lavede oopsies i sit vaffeljern!
    Tænkte det skal prøves, for har altid synes at oopsies er en halvslatten spise, som kræver kniv og gaffel når der skal fyld på.
    Nu har jeg prøvet oopsies i vaffeljern og KÆMPE anbefaling herfra de er håndfaste endda med fyld på, og får en mere “brød”-agtig krumme! Det bliver vaffeloopsies herhjemme fremover!

    Svar
  2. Hej Jane

    Vil afprøve denne opskrift, men når jeg læser de gamle kommentarer, så tænker jeg;

    skal jeg bruge loppefrøskaller som i opskrift, mandelmel, pofiber eller husk som der omtales?

    Tak for mulighed for at få næringsindhold i dine gode opskrifter.

    Hilsen Mona

    Svar
  3. 5 stars
    Meget lækre og luftige, jeg har eksperimenteret med flere forskellige frø, kerner og hakkede nødder.
    Super god opskrift

    Svar
  4. For første gang bagte jeg oopsies med mandelmel i. Og for første gang kan jeg ikke få dem af bagepapiret…..)c:

    Hvad gør jeg?

    Svar
    • Hej Susanne
      Uanset om jeg har mandelmel i eller ej, løfter jeg dem altid fra bagepapiret med en spatel, når de kommer ud af ovnen. Det gør jeg faktisk med alt bagværk. Derefter lader jeg dem afkøle.

      Svar
  5. Jeg har også lavet vafler ud af denne opskrift og de blev faste og bløde i konsistensen. De er så hjernedøde nemme at lave. Tak for opskriften ??

    Svar
  6. Jeg erstatter husk med 15g smagsløs proteinpulver. På den måde er der lidt flere proteiner i kosten, hvilket er nødvendigt for mig ?

    Svar
  7. Hold nu op❤️❤️❤️Tusind tak for disse skønne og nemme brød. I weekenden fungere de som lækre rundstykker med smør og fuldfed ost, i hverdagen ryger de i madpakken med alverdens lækre hjemmerørte fiskesalater, pålæg eller bare ost. Så passer rødpeber super godt til???TAK

    Svar
  8. Jeg ved ikke hvad jeg gør forkert, jeg følger opskriften som jeg skal, men synes virkelig de smager så meget af salt,at jeg ikke kan spise dem ?

    Svar
  9. Hejsa har prøvet den opskrift flere gange, lækre. Jeg har prøvet at lave en variant, hvor jeg har skiften osten ud med , buko bacon ost og udeladt salt, bliver også lækre.

    Svar
    • Det ved jeg ikke, men du kan selv regne det ud. Der findes masser af online kalorietællere, hvor du kan plotte ingredienserne ind i :)

      Svar
  10. Hej Jane, dejlig blog – og dejlige bøger, og derfor også lidt synd, at den opskrift på Oopsies, hvor du bruger 1 tskf salt nu kan ses på Nemlig.com i dag. Her henviser de til dine opskrifter, og jeg tænkte, at hvis de gør det, må det vel være med din tilladelse, så hvis andre beder om lov til at trykke dine opskrifter, kunne du måske få indføjet, at den hele tsk. salt skal ændres til ½… (eller mindre) – .. Vil det være håbløst besværligt? Jeg ved selvfølgelig godt, at når det først er ude i form af bøger, kan det være svært at ændre. Så det er mere de steder, hvor du efterfølgende er i dialog om opskrifterne.

    Svar
  11. Hej :)

    Elsker din hjemmeside og alle opskrifterne er virkelig lækre !!

    Jeg har dog et problem med Philadelphia ost og har andre i familien der simpelthen ikke kan spise det… Er det muligt at man kan bruge et andet mælkeprodukt som erstatning og få nogenlunde samme resultat ?? :)

    Mange tak

    Svar
  12. Hej hej
    Hvor længe kan oopsies holde sig (både i køleskabet og ikke på køl)?
    Jeg skal nemlig til en turnering i weekenden og mangler noget brød, som jeg kan tage med. Da jeg spiller curling ville de naturligvis nemt kunne ligge rimeligt koldt det meste af tiden :)
    Thea

    Svar
  13. hej :)
    Først tak for en super lækker blog! Dejligt med inspiration til en masse lækre retter.
    Kan disse Oospies fryses?

    Svar
  14. Hejsa Jane, nu har jeg bagt disse mange mange gange og tænker hver gang på om dejen mon kan bruges til at lave Profiteroles af? Jeg vil bage dem i muffins forme for at få højde på og så lave en vanilje creme som jeg sprøjter ind i også direkte i fryseren. Tror du er Mission impossible?

    Svar
    • Jeg har tænkt det samme men har ikke prøvet. Hvis du giver det et forsøg, må du meget gerne give en tilbagemelding :)

      Svar