Jeg har længe villet forsøge mig med at lave oopsies med hindbær, og i weekenden fik jeg endelig tid.
Og det var simpelthen så vellykket. De blev helt kageagtige og køkkenet duftede skønt af hindbær og vanilje. Jeg tog udgangspunkt i opskriften på de søde kaneloopsies, og justerede den kun lidt.
Så lækre altså, med de små stykker af hindbær. Rigtig forårs-oopsies :-)
Ingredienser
- 4 æg
- 100 g Philadelphiaost (ikke light)
- 2 spsk sukrin
- 1 tsk stødt kardemomme
- ½ tsk vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
- 2 spsk fedtreduceret mandelmel fra Funktionel Mad
- 2 tsk loppefrøskaller
- 120 g frosne hindbær (optøede)
Sådan gør du
- Del hvider og æggeblommer og pisk hviderne stive.
- I en skål ved siden af, piskes æggeblommerne med philadelfiaosten, indtil klumperne er væk.
- Herefter hældes alle de tørre dele i æggeblommemassen og piskes, indtil den er klumpefri.
- Den nu tykke æggeblommemasse vendes herefter forsigtigt i de piskede hvider med en ske. Til sidst røres hindbærerne i.
- Dejen har en mærkelig luftig konsistens, men det er helt normalt. Med en stor ske lægges små klatter på en bageplade med bagepapir, og pladen sættes i ovnen ved 150 grader i 30 min.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Tak for gode inspirerende opskrufter. Har lige lavet oopsie med hindbær men udskiftede mandelmel med kakaofibermel. Lidt kageagtig mums mums. ?
Hvor spændende! Jeg har endnu til gode at prøve det kakaofibermel men jeg må jo prøve det, nu du skriver sådan! :)
Kære Jane
Jeg lavede netop disse i går aftes efter opskriften i din kogebog “Spis dig mæt & glad”. Jeg undrer mig lidt over, at der er salt i opskriften i bogen, men at du ikke har salt i opskriften herinde. Hvordan kan det være?
Mine erfaringer i morges, da vi spiste mine oopies var, at 1 tsk. salt er for meget.
Ellers skal der lyde et stort tak for de mange gode opskrifter :)
Mvh.
Anna
Hej Anna
Det er mig, der har været upræcis. Jeg har troet, at læseren selv ville vælge saltet fra, når vi bevægede os over i den søde ende af oopsie-genren. Saltet hører til i “natural-versionen”. Men jeg har fået flere henvendelser på den og forstår, at det burde have været tydeligere.
Ville ønske man lige havde læst denne kommentar inden man gik igang med opskriften fra bogen.
Mine nybagte oopsies ryger desværre direkte i skraldespanden, tror det er for meget salt uanset hvilken variant det er til :/
Er ellers meget glad for mange af dine opskrifter, så måske man skulle prøve denne udgave næste gang :)
Kan man fryse dem?
Hej!
Flirter med en sukker-, og melfri kost og følger med på din blog…
Tror du man kan lave een stor oopsie (sjovt navn btw) til f.eks en roulade? Tænker fyld af friske hindbær og flødeskum… :-)
VH Cristina
Det ville den egne sig fint til! Oopsieroulade. Uhm!
Forventer at lave dem i morgen formiddag.
Nogen der har prøvet at blande lidt lakridspulver i dejen eller ovenpå?
Det kunne være frækt med lakrids ;-)
Ved du om alm. mandel og kokosmel ka bruges??
Mvh
Det kan det godt, men du skal nok sjusse dig lidt frem til mængden :-)
Hej igen :)
Jeg må på jagt efter fiberrigt kokosmel så! Tak for svar :)
Camilla
Bliver den sådan hård som en Cookie eller er den mere blød som en amerikansk pandekage?
Hej Rikke
Oopsies er bløde og luftige, lidt som lagekagebunde, faktisk ;-)
Namme, nam … endnu én opskrift der skal prøves snarest ;)
Jeg havde en kold med på kursus i dag, og den spiste jeg, imens de andre fik eftermiddagskage. Jeg følte mig faktisk ikke snydt. Det var en dejlig let eftermiddagskage :-)
Hej!
Kan man mon erstatte mandelmelet med noget? Jeg kan ikke tåle mandler (eller nødder i det hele taget), så det duer ikke rigtig :(
Og tak for en skøn blog – jeg nyder at læse med :)
Camilla
Hej Camilla
Kokosmel kan helt sikkert bruges i stedet for, hvis du kan tåle det. Her tænker jeg mest på det fiberrige koksmel og ikke på det almindelige, men måske sidstnævnte også kan bruges, hvis der suppleres med ekstra HUSK.
MUMS Jane, de skal laves snarest – tror jeg har alle ingredienserne, så det er bare i gang ;-)
Tak, for endnu en lækker opskrift til to try-listen ;-)
God dag
– frk. sveske
Du vil elske dem her, sveske, så i gang med dig ;-)