Oopsie med mandel og kokos


Oopsie med mandel og kokos er et dejligt LCHF mellemmåltid, hvis man lige trænger til lidt der om eftermiddagen.

I dag lavede jeg (igen) en portion oopsies. De er altså geniale. Jeg spiser dem til morgen, eller jeg tager dem med på arbejde, hvor jeg rister dem og spiser dem med smør eller ost, hvis jeg bliver sulten mellem måltiderne.

Jeg laver sjældent de “rene” oopsies, altså dem der bare består af æg og philadelfia. Jeg synes de er for vandbakkelsesagtige, så jeg putter som regel mandelmel i, så de bliver mere brødagtige. I dag blev kokosmel så den hemmelige ingrediens, og resultatet blev rigtig godt.

oopsie med mandel

Oopsie med mandel og kokos

Føj til favoritter Udskriv Pin
6 stk
|
40 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Æggene deles i hvider og blommer. Hviderne piskes stive.
 • Blommerne piskes blidt sammen med philadelfiaen til en lind masse.
 • Resten røres i, og det hele vendes forsigtigt i hviderne med en ske.
 • Dejen lægges som pandekager på en bageplade og bages 30 min. ved 150 grader.

Noter

Opskriften kan jo varieres i det uendelige og de kan gøres søde, salte, fine eller grove. Kokosvarianten var sød i det og kom fint til sin ret som eftermiddagsmåltid.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Keto kostplan testimonial

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

24 kommentarer til “Oopsie med mandel og kokos”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Tak for alle de gode opskrifter!

  Men lige nu er jeg noget mismodig. Jeg rørte æggeblommer sammen med de øvrige ingredienser og fik en tyk sammenhængende masse, som på ingen måde kunne blandes med æggehviderne… Prøver at putte dem i ovnen – nu hvor jeg er i gang. Men skal jo nok i gang igen, så vil høre om der er bud på hvad der gik galt?

  Svar
 2. Hallo
  Tak for alle dine dejlige opskrifter – jeg er lige startet, så jeg er ved at købe nogle af de forskellige ting ind og faldt over kastanie mel – er det noget man må spise ?

  Svar
 3. Hei jeg er ny her på denne siden og har prøvd litt forskjellig. Ditt kjerne brød uten mel er bare godt og baker det hele tiden. nå har jeg prøvd disse Oopsies, og har brukt Philadelphiaosten med hvitløk og urter istedenfor og uten kokos. I min ovn skulle de ikke ha en halv time men 20 min. De er litt tørre synes jeg men ok med pålegg på. Så vil nok prøve med andre ingredienser igjen. Dine Bounty er bare gode, Mums :-)Takk for gode tips!

  Svar
 4. Skulle lige prøve at bage dine oopsies med mandel og kokos. De er så salte at jeg ikke kan smage andet, jeg brugte kun en teske. Hvormeget bruger du?
  Nu står knækbrødene i ovnen, jeg håber jeg er mere heldig der :-)

  Svar
 5. Hej Jane! Tusind tak for alle dine vidunderlige opskrifter, jeg er dagligt forbi her, og ugentligt laver jeg en af dem :D -yndlingsblog<3
  Men jeg er simpelthen lidt i tvivl om hvornår kokosmel er det fine mel, og hvornår det er de "revne" stykker!?
  Er det den klassiske hvis ikke andet er nævnt?

  Alle de skønneste lchf-hilsner fra
  Pernille

  Svar
 6. Jeg har lige et lille spørgsmål. Når du bare skriver kokosmel, er det så den grove variant, som man ofte køber i supermarkedet, som egentlig er kokosflager? Eller er det de fine kokosfibre? :) For nogle steder skriver du jo specifikt, at det er den fine variant af kokosmel. Og er mandelmelet den hjemmemalede udgave, eller den fedtreducerede fra Funktionel.

  Svar
  • Ja det er da et godt spørgsmål! Det her indlæg er jo to år gammelt og terminologien har jo ændret sig lidt siden ;-)

   Mit bud er, at vi her har at gøre med hjemmemalet mandelmel og helt almindeligt kokosmel fra supermarkedet!

   Svar
   • Tak for et hurtigt svar. :) ellers må jeg prøve mig frem. Det har ingen jo taget skade af. Nu er din bog købt, og der er handlet lidt specialvarer ind fra Viivaa. Så der burde være mulighed for at prøve nogle forskellige varianter

    Svar
 7. Jeg elsker din hjemmeside :))
  Jeg har været på LCHF i 2 uger, har tabt 3 kg. Skal veje mig imorgen og er så spændt. Jeg synes det har været overraskende nemt, og har virkelig haft det godt. Men dog dyrt, men pyt!
  Mht HUSK, hvad er det så helt præcist????

  Mvh
  Camilla

  Svar
 8. Hej Jane
  Jeg skal prøve at bage dine oopsies i dag. Tænker dem som en del af en nem morgenmad (kæresten savner brød til morgen).
  Men er de den type LCHF-brød, som man skal begrænse, imens man ønsker vægttab?

  Svar
  • Nej disse er faktisk i den bedre ende… det er mere de meget nødde/kernerige brød, der bør begrænses.

   Svar
 9. Hej Jane,

  Fik, fin, fin hjemmeside – bliver meget inspireret! :)

  Jeg vil gerne prøve at lave oopsies. Har læst mig lidt frem til, at det er bedst med mandelmel, for at det skal blive lidt mere brød-agtigt. Jeg havde tænkt mig at bruge dem som brød, men har så sandelig også tænkt mig at prøve disse med hindbær ;) Men dette mandelmel fra Funktionel Mad se ud til at være udsolgt all over internettet. Hvor køber du dit?

  Mange hilsner
  Christine

  Svar
 10. Undrer mig at dine opsiges bliver så store som om de flader ud, mine bliver i den størrelse jeg har lavet dem. Dejen er forholdsvis tyk da hviderne holder det hele sammen. Gør jeg noget fiorkert?

  Svar
  • Det ved jeg sørme ikke, Diana. Det er rigtigt at mine oopsies flader en smule ud. Mængden af mel/fibre kan måske også spille en rolle…?

   Svar
 11. Jeg må prøve dem her! Jeg savner ofte noget brød, men så snart jeg spiser et stykke alm. brød ryger vægten i vejret og jeg bliver så oppustet og sløv.

  Svar
  • Maria, nøjagtigt sådan fik jeg det også, før jeg fandt ud af, at jeg ikke kunne tåle gluten. Jeg kunne simpelthen ikke forstå, at min vægt kunne stige 2-3 kilo, fordi jeg spiste en skive franskbrød! Nu forstår jeg, at min krop holdt på væsken, fordi jeg fodrede den med noget, den ikke kunne tåle. Oopsies er et fint begynderbrød. Det kan varieres i det uendelige, fra de salte versioner, der kan bruges som burgerboller til de mere kageagtige med mandelmel eller denne lækre variant med hindbær: https://www.madbanditten.dk/oopsies-med-hindbaer/
   Kender du også kernebrødet uden mel? Det er en god erstatning, hvis du savner rugbrød: https://www.madbanditten.dk/kernebrod-og-knaekbrod/

   Svar
   • Du beskriver præcist det samme som sker med mig. Hvor er det altså underligt med alle de lighedspunker med både os og børn der ikke tåler mælk så godt :)
    Jeg vil kigge på kernebrødet, det lyder spændende. Egentlig har jeg følt, at det var nogenlunde ok, at spise ren rugmel, og har gjort det fordi det var “lovligt” på PCO kost. Men jeg tror egentlig jeg ville have bedre af, helt at undgå gluten. Det gjorde jeg i den periode min yngste datte skulle være glutenfri. Dog synes jeg at glutenfrie brødblandinger og glutenfrie færdigbrød godt kan irritere mit blodsukker en smule. Hvordan har du det med glutenfrit brød/brødblandinger?

    *Mine første Oopsie er i ovnen* :)

    Svar
    • Jeg holder mig helt fra alle typer korn, så heller ingen glutenfrie brød til mig. Glutenfrie brød og brødblandinger indeholder ofte afglutenificeret hvedestivelse, og det er derfor, du kan mærke det på dit blodsukker. Glutenfrie brød bagt af “fuldkornsmel” er tørre som ind i helvede og smager af jord. I hvert fald efter min mening ;-) Jeg troede også i lang tid, at en smule rug var ok, men det var først, da jeg lagde det på hylden også, at jeg fik det helt godt. Og jeg spiste kun ganske små mængder. Men hvis tarmen først er irriteret af gluten, skal der ingenting til at provokere den.

     I dag spiser jeg slet ikke brød og savner det aldrig. Hvis jeg har brug for noget brød-agtigt laver jeg forskellige typer knækbrød eller kernebrød af frø og kerner eller oopsies. Håber, de bliver gode :-)

     Svar