Jeg har jo en fortid på amerikanske restauranter, og her var Onion Rings en populær ret. Lækre, panerede, dybstegte løgringe med barbeque sauce on the side. Jamen, man forstår godt populariteten.

Ingredienser
- 70 g løg almindeligt zittauer
- 1 æg (afhængig af størrelse)
- 100 g mandler malet til fint mel
- 1 tsk hvidløgspulver
- 0,5 tsk cayennepeber
- Urtesalt
- loppefrøskaller (kan udelades)
- Smør til stegning (udelades ved ovnbagning)
Sådan gør du
- Skær løget i skiver og skil ringene fra hinanden.
- Mal mandlerne til fint mel og hæld melet i en skål og bland krydderierne heri.
- Pisk ægget i en anden skål og hæld loppefrøskaller i en tredje.
- Herefter vender du løgringene i loppefrøskaller, æg og mandelmel – i den rækkefølge – og lægger dem på et stykke bagepapir. Loppefrøskallerne kan udelades, men jeg har en fornemmelse af, at paneringen hænger bedre fast, når man bruger dem. Om det er ren forestilling, ved jeg ikke.
- Herefter er det så, at du skal vælge, om du vil stege dem i smør på panden, eller om du vil bage dem i ovnen. Steger du dem i smør, skal der være rigeligt af det (smørret), og du skal vende dem forsigtigt, så paneringen forbliver intakt. Læg dem på et stykke køkkenrulle, når de er færdige, så de lige kan dryppe lidt af.
- På panden: Steger du dem i smør, skal der være rigeligt af det (smørret), og du skal vende dem forsigtigt, så paneringen forbliver intakt. Læg dem på et stykke køkkenrulle, når de er færdige, så de lige kan dryppe lidt af.
- I ovnen: Ovnen varmes op til 220 grader. Giv dem ca. 6 min. på den ene side og vend dem så forsigtigt og giv dem yderligere 5 min. på den anden. Eller indtil de er fine og lysebrune.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter


Sundhedsfaktoren er dog til at overse – medmindre man går i køkkenet og laver dem selv. Onion Rings DIY (Do It Yourself – for de uindviede!). For det kan man sagtens. Prøv f.eks. at sætte sådan en tallerken på bordet, næste gang du får vennerne på besøg, og se om ikke de lyser op!
Disse onion rings er dog næppe nogle, man skal spise sig mæt i, men som en lille side order er de fine.


Hold da op, hvor bruger jeg mange timer på at orientere mig. Vi begynder for alvor på Lchf til januar. Min mand er helt mirakuløst med på ideen. (Det må være de dejlige retter, ( han er ikke til rå gulerødder), det her
er noget han kan forstå?Har lige lavet dine skønne kerneknækbrød. Og de er bare så überlækre. Tak Jane. Vi er vist på vej til et nyt liv. God jul. ??❤️
Mon man kan bruge samme panering til blæksprutterne?
Ja godt spørgsmål. Jeg har faktisk aldrig lavet blæksprutter men det er da et forsøg værd :)
Hey jane.
jeg har set rigtig meget på dine opskrifter. Og du bruger rigtig meget mandelmel.
jeg har mandel og nødde allergi, så du har måske en ide til hvad jeg kan bruge I stedet for mandelmel, for ikke og ødelægge lchf konceptet for meget.
Jeg er ikke så vild med mandler i mad, så jeg skifter mandelpaneringen ud med panering i kværnet flæskesvær. Når man kværner lugter de ikke så godt, men smagen er dejlig!
De ser bare lækre ud :) Dem pinner jeg lige du :D
Og tak for de fine ord, Jane :)
wauw, det ser laekkert ud. har lige fundet din blog, sikke en masse laekre opskrifter.
Er nemlig lige begyndt at spise LCHF! Jeg har lige et spoergsmaal, min soen har noedde allergi, saa hvad kan jeg alternativt bruge istedet for noedder? Maaske majsmel, vi har ikke problemer med gluten. Jeg har ogsaa kigget paa alle dine kageopskrifter, har der nogen god ide til at erstatte noedderne?
uha det blev en lang smoere!
Connie
Tak for din fine kommentar, Connie :-)
I stedet for nøddemel kan du måske bruge kokosmel (enten den almindelige eller den fiberrige variant), hvis han tåler det?
Du kan også bruge majsmel, men det indeholder jo mange kulhydrater og er ikke normalt en del af LCHF. Til en enkelt kage ind imellem kan det være fint, til daglig brug ville jeg ikke anbefale det.
Mht mængderne i opskrifterne, skal du nok prøve dig lidt frem :-)
Ej det er jo alt for lækkert, og så lige som tilbehør til en burger uden brød. Det må jeg lave næste søndag, når den står på sofa hygge ;-)
Ja, perfekt tilbehør til burger uden brød! :-)