Aioli med røget paprika – OMG! Ny yndlingsdip!


Jeg har altid et par forskellige dips i køleskabet. Det gør det nemt lige at få banket fedtprocenten op og på den måde sikre, at jeg ikke bliver sulten før næste måltid. Min all time favorit er bearnaisedippen, som jeg kan spise til næsten alt. Men nu har den fået kamp til stregen. Af denne her røde fætter:

Det er en aioli med røget paprika, som jeg købte forleden, da jeg var i Torvehallerne. Mand, den smager godt! Helt simpelt er den bare rørt af:

Røget chili-mayo - Dip LCHF

Aioli med røget paprika

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 glas
|
2 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Rør og server.
 • Kan spises til hvad som helst. Jeg bruger den som dip til kød eller grøntsager.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Her i huset er weekenden gået med at være alene hjemme med ungerne, gøre rent, vaske tøj, kæmme datters lange, tykke hår for lus, korrekturlæse bog, hvilket var en dejlig afveksling fra læse-let-bøgerne, som ellers hitter her i huset, lave fudge med peanutbutter, lave lakridsfudge som mislykkedes (2 gange. Grrr….!), se Charlie & Chokoladefabrikken med ungerne, komme i tanke om, at jeg ikke har spist chokolade i evigheder – kan virkelig ikke huske, hvornår den slags afholdenhed sidst er kommet over mig, og udflugt til yndlingsgrønthandler ude på Peter Bangsvej i isnende kuling for at købe smukke grøntsager til i dag. Vi har nemlig en ekstra dag i fotostudiet, hvor vi lige skal have skudt et par billeder, det har vist sig, at vi manglede. Følg med på Instagram eller Vine, hvis du vil med. 

Sidst men ikke mindst, så bruger jeg efterhånden en del tid og kræfter på ikke at overgive mig til trangen til at lægge mig i fosterstilling under mit uldtæppe og blive der til midt i maj. Jeg synes, jeg har været så god i år til ikke at blive vinterdepressiv, men der er ikke meget tilbage at køre den hjem på nu, må jeg indrømme. Jeg er sikker på, jeg ikke er alene om den følelse. Og det her, det hjælper bare slet, slet ikke…

Fuck dig marts! Mest relevante artikel længe! I hvert fald mere relevant end den med, at danskerne skal spise sig sunde og raske i rapsolie, margarine og magre mælkeprodukter. Gaaab, mand! Læs også Kostdoktorns reaktion på den.

Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner

Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.

Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.

Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Herudover får du også:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • færdige madplaner, jeg laver
 • madlister og visuelle tabeller og grafikker til Low Carb og Keto (perfekt til køleskabet)
 • adgang til eksklusive sundhedsartikler og guides (fx min store guide til protein, min guide til fedt og guiden til at tælle kulhydrat)
 • adgang til at lytte til min podcast

Prøv MadbandittenPLUS her

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

37 kommentarer til “Aioli med røget paprika – OMG! Ny yndlingsdip!”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Haha, nej det tror jeg ikke. I hvert fald tror jeg, du vil skulle tilsætte noget sødme, og så er vi jo i den modsatte grøft af hvad formålet er her på bloggen. Her på bloggen arbejder vi jo med at sundt fedt gør mæt, tilfreds og slank. Smagen sidder jo i fedtet :)

   Svar
 1. Uha, jeg har lige lavet en portion dip. Jeg glæder mig allerede for vildt til bøf, broccolifritter, dip og rødvin i aften. Dagen kan kun gå for langsomt!

  Svar
 2. Nu spørger jeg måske helt dumt… kan man monstro bruge almindelig paprika? Ved godt jeg selvfølgelig bare kan prøve mig frem, men det er lidt surt at stå med en færdiglavet dip klar til servering og så den smager skørt og ikke have røget paprika på lager:-)
  Tak for en fantastisk blog og for en meget inspirerende livsstil. Er ikke gået all-in på LCFH, men er da godt på vej – og jeg har det SÅ meget bedre end da jeg spiste brød, havregryn, sukker osv…. og at smør og fløde er tilladt og så i store mænder – what’s not to like?!?!? ;-D

  Svar
 3. Hej Jane – fantastisk blog og viden du har :-)
  Det her røget paprika – er det i pulverform eller som en slags pasta/puré? Jeg har lavet dippen med røget paprika som krydderi i pulverform, men synes ikke den er helt god. Så jeg tænkte derfor på om du bruger sådan en slags røget pasta/puré af peberfrugt?

  Svar
  • Tak :-)

   Jeg har siden haft købt forskellige typer røget paprika, og der er jo utrolig stor forskel på dem, fx i intensitet og styrke. Så her gælder det nok ligesom med karry om at finde en favorit og holde fast i den. Mine er pulverkrydderi :)

   Svar
 4. Hej Jane.
  Kan man bruge almindelig paprika eller er der noget specielt i den røgede, som giver “den rigtige” smag? :)

  Svar
 5. Lækker dip! Har du en god opskrift på hjemmelavet mayonaise?
  Og Jane for pokker hvor jeg glæder mig til din bog – har kigget med på instagram idag og nøj hvor ser bare lækkert ud altså! Må nok hellere købe 2 eksemplarer af din bog, for tror jeg kommer til at savle den ene til :D

  Svar
 6. Jeg er efterhånden blevet ret god til blot at skimme de artikler hurtigt, og helt egoistisk sige, at jeg véd bedst :)
  -Og det dér med vejret, kan jeg som cyklende hjemmehjælper fuldstændig tilslutte mig din mening om.. Ejj, en dag det har været i dag, øv. Men heldigvis, kommer jeg ud til nogle søde og forstående ældre mennesker. Man får altså meget chokolade af folk, når det er dårligt vejr. Hi hi, de er så kære. Det hjælper (lidt) på humøret. For deprimerende er det skisme.. :-/

  Svar
 7. Den udsigt er nok til at tage pusten fra en hver :-/ Men vi må holde ud det sidste stykke tid, uanset den mængde chokolade og timer under uldtæppet det må kræve :-)
  Dippen lyder mega god, så nu har jeg også købt røget paprika :-)

  Svar
 8. jeg tror simpelthen, du er i chokoladeunderskud siden den der vinter-udsigt lige kan komme og spænde ben for dig. Som du selv siger, så har du været sindssygt god til at tackle vintershowet i denne omgang :-)
  Du mangler bare lige resten af marts og der er kun 14 dage tilbage af den :-)

  Svar
 9. Jeg ved ikke om jeg tør svare på dit fine indlæg, for jeg er også på grænsen af regulært raserianfald over vejret. I stedet for at skrive masser af grimme ord på din blog vil jeg sige, at jeg glæder mig til at prøve din dip og giver dig helt ret i at Greens er yndlingsgrøntsagspusher. :-) Og så stopper jeg (selvom de grimme ord ligger meeeeeget løst i fingrene, når jeg tænker på det såkaldte forårsvejr vi pt. lider under!) og trøster mig med, at jeg idag er i Stockholm, hvor det er koldt, men solen skinner fra en skyfri himmel og vinden arter sig. Og så er det ikke så ringe endda.

  Svar
  • Du er heldig. Jeg var nær blæst væk, da jeg stod af toget ved Nordhavn. Læg hertil en chill-faktor på minus 15-20 grader (det stod der i avisen). Jeg flytter. Lang væk.

   Svar
 10. kære Jane,
  Gå ind på DMI igen og tryk på udsigten “7-15 dage”. Det hjalp lidt på mit humør her til morgen…:)
  Og vi skal i SOMMERhus i påsken – SUK!
  Kh
  Kristine

  Svar
 11. Hej Jane :)
  Det lyder virkelig godt med den dip! Laver du din mayo selv eller køber du den, og i så fald hvilket mærke køber du? Skal købe min første rigtige mayo ever og ved simpelthen ikke hvilket mærke jeg skal gå efter. Håber du kan hjælpe :)

  Svar
  • Jeg laver den enten selv eller køber en færdig. Jeg kan bedst lide smagen af Hellman’s mayo. Den er ikke økologisk, men det lever jeg så med. Ellers køber jeg en økologisk fra Rømer med koldpresset solsikkeolie. Den fås kun i helsekosten. :-)

   Svar
 12. Kære Jane,
  Åh, din stakkel.
  Jeg kan godt forstå, det er en tung omgang med den vejrudsigt og udsigt til snestorm. Igen.
  Men det gode ved sneen er dog, at det hele lyses lidt mere op. (prøver at finde de positive argumenter).
  Hvad hedder yndlingsgrønthandleren på Peter Bangsvej? Den kender jeg ikke…..
  Hav en dejlig mandag og herfra har du carte blanche til at nappe en middagslur under tæppet.
  Kh, Mette

  Svar