Omelet under låg


Godmorgen lørdag. Pragtfulde lørdag morgen. I stilhed og med tid til at sidde længe over morgenmaden. Ugen har været temmelig hektisk. Vi kom trætte hjem fra Paris sidste søndag omkring midnat, og så startede arbejdslivet tidligt mandag morgen. Jeg har knoklet med at afslutte flere store projekter på arbejdet og har (forhåbentlig) sidste deadline på mandag. Så en hektisk uge, hvor jeg er stået tidligere og tidligere op og taget tidligere og tidligere på arbejde. Derfor er lørdag morgen velkommen, og jeg ville lave noget helt særligt og mere tidskrævende til morgenmad end mine normale lyn-scramblede æg.

I Umahros kogebog “Herrerevolution” havde jeg fundet en skøn opskrift på en omelet med dampede grøntsager tilberedt under låg, og den har jeg lavet her til morgen. Det kom der dette lækre måltid ud af.

Omelet under låg

Omelet under låg

Føj til favoritter Udskriv Pin
2 personer
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Du skal bruge en pande, som du kan lægge låg på.
  • Pisk æggene sammen med krydderierne.
  • Lad fedtstoffet stege på panden ved høj varme og hæld æggeblandingen på, når det er smeltet.
  • Lad æggemassen stivne i bunden, og kun i bunden, den skal stadig være flydende på toppen.
  • Her lægger du dine grøntsager og lægger låget på og skruer langt ned. Så passer den sig selv i 10 minutters tid (Umahro mener, at man kan nå at gå i bad imens, men her er jeg ikke enig. Måske et godt eksempel på, at bogen er skrevet til mænd og ikke til kvinder ;-))
  • Server og spis. Vi lavede bacon til. Det er vel weekend! Fremragende morgenmad. I morgen vil jeg lave en osteversion, tror jeg

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Det er da virkelig selvforkælelse fra morgenstunden!

Det smarte ved denne morgenmad er, at den kan bestå af alle de små rester grøntsager, du har i dit køleskab, og som du måske har svært ved at få brugt. Jeg brugte peberfrugt, spinat, tomat og basilikum, men det kunne også have været gulerod i tynde strimler, rødløg i ringe, etc. Kun fantasien – og indholdet i køleskabet – sætter

Server og spis. Vi lavede bacon til. Det er vel weekend! Fremragende morgenmad. I morgen vil jeg lave en osteversion, tror jeg!

I weekenden vil jeg desuden øve mig på at behandle mig selv lidt bedre end jeg har gjort på det sidste. Jeg vil spise bedre mad og færre tilfældige måltider. Jeg vil spise mindre sukker (hørt!) og få gang i motionen igen. Jeg vil finde ro til at slappe af og lytte til musik og meditere, og jeg vil tilbringe mindre tid ved computeren og mere tid ude i den virkelige verden. Desværre er jeg nødt til at tage på arbejde på søndag, men til gengæld kan jeg afspadsere en dag mellem jul og nytår, så det er vel egentligt ok.

God lørdag derude!

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

En kommentar til “Omelet under låg”