Omelet med tomat og basilikum


Omeletter bliver aldrig kedeligere end det fyld, man kommer i. Selv bliver jeg aldrig træt af den klassiske omelet med ost og skinke. Men en lidt lettere omelet med grøntsagsfyld er også dejligt. Som her fx hvor jeg har fyldt omeletten med en lækker tomat-basilikumblanding. Et par skiver frisk mozzarella ville have været prikken over i’et.

Omelet med tomat og basilikum

Omelet med tomat og basilikum

Føj til favoritter Print Pin
1
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Pisk æg og fløde sammen i en skål med salt og peber.
  • Skær tomaterne i tern og bland dem med hakkede basilikumblade.
  • Varm panden op og smelt smørret eller kokosolien herpå. Kom æggemassen på panden og skru ned på middelvarme.
  • Løf med jævne mellemrum omelettens sider hele vejen rundt og lad den både æggemasse gide ned på panden.
  • Når æggemassen er fast i siderne, lægger du dit fyld på den ene halvdel og lukker omeletten i en halvmåne.
  • Steg den herefter på begge sider, indtil den er godt fast i det.
  • Server evt. resten af fyldet i en skål ved siden af.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Omelet med tomat og basilikum

Tomat og basilikum er jo et guddommet match og sammen med den friske mozzarella, udgør de den lækre caprese salat. Tomat-basilikum blandingen, jeg har brugt her er også den, man bruger på bruschetta, som dog ikke er så Low Carb-venligt, medmindre man kan forene sig med at lave det på Low Carb-brød eller vafler.

Men jeg går tit i en anden grøft og bruger de elementer, jeg elsker, i helt andre sammenhænge. Som fx her hvor fyldet blev til en lækker omelet med tomat og basilikum.

Hvis omeletten ser bekendt ud, har du måske min første bog LCHF spis dig mæt og glad stående på boghylden derhjemme. Find den frem, børst støvet af den og brug den igen. Selvom den har mere end 10 år på bagen, er den stadig smækfyldt med lækker mad.

Flere idéer til lækre omeletter?

Mangler du inspiration til lækre omeletter, du kan spise til morgenmad eller frokost, så kan jeg anbefale den lækre omelet med Comté, omeletten med oksekød og spidskål eller måske endda den lækre pizzaomelet.

Vil du gerne lave omelet i airfryer, kan du ser HER, hvordan du gør det.

Omelet med tomat og basilikum
Foto: Columbus Leth til LCHF Spis dig mæt og glad

Proteinmanifestet kan forudbestilles nu

Proteinmanifestet giver en længe ventet stemme til de animalske proteinkilder og forklarer ud fra biologi og sund fornuft, hvorfor de er et bedre valg end planteprotein.

Når du forudbestiller den, får du den leveret i postkassen på udgivelsesdagen og du hjælper samtidig med at boghandlerne ser, at her er en bog, de skal være opmærksomme på🙏

Læs og forudbestil her:

Proteinmanifestet

Proteinmanifestet

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

En kommentar til “Omelet med tomat og basilikum”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?