Denne omelet med ost og chili blev mundvandsfremkaldende lækker. Jeg kan godt lide stærk mad om morgenen, men omeletten her spiste jeg faktisk til frokost. Vi har talt om det før, men min mave er mest begejstret for at gemme æggene til lidt senere på dagen.

Omelet med ost og chili
Føj til favoritter Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 3 æg
- 60 g revet ost fx chiligouda eller en almindelig revet cheddar vendt med lidt chilipulver
- smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
- rød chili
Sådan gør du
- Pisk æg godt sammen i en skål.
- Riv ost groft.
- Opvarm smør på en lille pande og hæld æggemassen på. Skru ned for varmen og lad æggemassen sætte sig. Drys med salt og peber.
- Fordel revet ost på den ene halvdel. Gem en smule.
- Luk omeletten til en halvmåne og drys resten af osten ovenpå.
- Læg et låg over panden og lad osten smelte både indeni og ovenpå.
- Server med lidt alibigrønt. I mit tilfælde lidt rucola og lidt cherrytomater.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter


Energiberegning
PR. PORTIONOmelet med ost og chili
Denne skønne omelet kan altså spises til både morgenmad eller frokost. Ja, jeg ville faktisk ikke gå af vejen for at bruge den til aftensmad heller. Er du i humør til omelet, kan jeg anbefale dig at prøve denne omelet med ost og chili.
Jeg lavede den med en gouda med chili, som jeg købte, men jeg tror faktisk, man ville få endnu mere smæk på smagen ved at bruge en god cheddar, som man rev på rivejern og blandede med lidt chilipulver.
Men det er op til dig.
TIP: Spis den kold på madpakken. Osteomeletter er supergode at have med på farten. Mættende og smatter ikke ud i tasken.
Æg og kolesterol – igen igen
For noget tid siden fyldtes de internationale medier af en ny (håbløs) undersøgelse om, at æg var skidefarligt og at man både ville få hjertekarsygdom og dø, hvis man spiste dem.
Jeg skrev om det for et par uger siden: Er æg usunde og farlige?
Det var selvfølgelig den gode gamle kolesterolskræk kombineret med undersøgelser baseret på spørgeskemaundersøgelser (i stil med ‘hvor mange æg spiste du i 1990?’ som udslagsgivende for sygdomsrisiko to årtier senere).
Altså, jeg er nødt til at sige, at jeg virkelig, virkelig er utroligt meget tilhænger af, at vi lytter til den videnskabelige litteratur, men når det kommer til ernæringsvidenskab, er det bare dødsvært, fordi den type studier er svære at lave. Og netop derfor er vi også nødt til at gå lidt forsigtigt til konklusionerne.
Og jeg kan ikke lade være med at synes, at de fine videnskabelige tidsskrifter taber ansigt, når de lægger navn til denne her slags.
Jeg havde gået og ventet på at undersøgelsen skulle finde vej til den danske tabloidpresse, og jeg var lige nået til at glæde mig over, at den danske presse for en gangs skyld tilsyneladende var for kritiske til at viderebringe den slags sludder.
Men så kom BT alligevel med den. Kæmpe suk.
Den dag, vi stopper med at dæmonisere rigtig mad (kød, æg, fedt) og retter luppen mod alt det forarbejdede lort, som supermarkederne sælger og folk køber og spiser, der kan vi tale om, at vi kommer til at rykke noget. Indtil da rykker vi kun baglæns.

Hvor mange kalorier tror du der er i sådan en portion? ?
4-500 kcal vil jeg skyde på.
Jeg tæller aldrig kalorier, må jeg indrømme og jeg synes det et langt stykke henad vejen er irrelevant. Mere relevant, synes jeg er, hvor længe den holder en mæt og hvad måltidet som helhed bidrager med af sult/mæthed resten af dagen. Det er det, der skaber den selvregulerende effekt, der så betyder at man ikke behøver tælle kalorierne????
Alibigrønt? (smiley med tårer i øjenene af grin) Skøn humor du har Jane.
Funny ’cause it’s true ;-)
Jeg elsker simpelthen bare omelet med ost. Jeg spiser så mange æg har lyst til. Basta
Opskriften passer meget godt med min faste morgenmad 4-5 gange om ugen. Jeg er dog lidt i tvivl om det er overdrevet forbrug af æg og ost ?
Det er du den eneste, der skal dømme. Iflg. min målestok for mit liv er det helt perfekt :)