Åben omelet med oksekød og spidskål


Denne lækre åbne omelet med oksekød og spidskål er endnu et eksempel på, hvordan man kan få virkelig lækker mad ud af sine rester. Ikke alene er det sympatisk at spise rester, det er også dødnemt og praktisk i et liv, hvor man ikke har hverken tid eller lyst til at stå og lave mad hele tiden.

Omelet med oksekød og spidskål - lækker Keto frokost

Åben omelet med oksekød og spidskål

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
15 minutter

Ingredienser

  • 2 æg
  • 30 g revet ost fx cheddar, emmentaler eller hvad du kan lide
  • 100 g kødrest fx oksemørbrad (alle slags kød kan bruges)
  • 50 g spidskål snittet
  • salt og friskkværnet peber
  • 5 g smør til stegning

Sådan gør du

  • Pisk æg med ost og salt og peber.
  • Opvarm smør på en pande og steg æggemassen heri. Skru ned og lad den sætte sig.
  • Vend elegant omeletten, så den bliver stegt på begge sider. Det er nemt nok med to spateler.
  • Anret den åbne omelet på en tallerken og fordel spidskål og skiveskåret kødrest ovenpå.
  • Drys med salt og peber og server.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Omelet med oksekød og spidskål – skøn restemad

Denne åbne omelet var netop  resultatet af at lave mad med det, der lige var.

Vi havde en rest oksemørbrad (luksus) men ikke nok til et helt måltid. Derfor lavede jeg en omeletbund af æg og ost. Jeg havde samtidig en rest spidskål fra en salat, vi havde spist aftenen før og det blev til det grønne indslags. Færdig.

Og det smagte dejligt, mættede fint og tog nærmest ingen tid at lave.

Omelet med oksekød og spidskål - lækker Keto frokost

Spis dine rester!

Hvad kan jeg spise til morgenmad på Keto? Hvad kan jeg spise til frokost på Keto? Jeg har ikke tid til at lave alt det mad hele tiden.

Den slags hører jeg tit og jeg bliver ærgerlig, når folk tager noget, der er så enkelt og gør det til en svær ting oppe i hovedet.

Spis dine rester. Det er det, du spiser.

Keto er bare anderledes mad – men metoden er den samme

Jeg spekulerer nogle gange på, hvordan de her folk klarede sig tidligere.

Hvad gjorde de fx, hvis de skulle lave en rugbrødsmad med leverpostej, men der var ikke noget leverpostej. I stedet var der spegepølse. Mon ikke de bare lavede en rugbrødsmad med spegepølse så? Det tror jeg. Og jeg tror ikke engang, de tænkte så meget som 1 sekund over det.

Jeg er i hvert fald ret sikker på, at de ikke satte sig ned og tænkte: Hvad kan jeg nu spise? Jeg skulle jo have rugbrød med leverpostej. Nu ved jeg slet ikke…

Jeg vil så gerne, at folk forstår, at det her er nøjagtigt det samme og det er mit største dilemma, når jeg laver kogebøger fx. For 9 ud af 10 måltider man spiser herude i virkeligheden er noget, der er lavet ud af det, der var i køleskabet på det givne tidspunkt. Nøjagtigt som før-Keto. Nu vælger man bare madvarer uden kulhydrater.

Og på den måde bliver kogebøgerne urealistiske. Uanset hvor nemme opskrifter jeg laver og putter i dem.

Keto bliver kun urealistisk, hvis man tror, man skal spise opskrifter. Hey, selv jeg bliver da helt forpustet ved tanken om at skulle gøre det.

Det er ikke, fordi jeg ikke forstår, at det er anderledes pludselig at skulle mad, der ikke indeholder den komponent, man måske er vant til udgør størstedelen af ens kost. Selvfølgelig kræver det lige lidt tilvænning.

Nemmere at fokusere på fravalg?

Det har altid været mig imod at fokusere på fravalg sådan af psykologiske grunde, men jeg spekulerer på, om det for nogle er smartere.

Måske er det vitterligt nemmere at sige: Okay, jeg skal have noget at spise og det skal ikke indeholde sukker, brød, pasta, ris, kartofler osv.

Vil det så i de fleste tilfælde mon ikke give sig selv, at man så helt automatisk rækker ud efter noget protein- og fedtrigt? Jeg tror, man ville ramme ret tæt ved skiven ved at gøre sådan.

Okay, rant over? Det var bare lige noget, jeg havde tænkt over.

Er du over 40 og driller vægten?

Så er du ikke alene – kroppen forandrer sig i de år og det kan være enormt forvirrende.

Jeg hjælper dig her (gratis)

Trænger til en frisk start?

Få styr på måltiderne og portionsstørrelserne med mine madplaner. Du slipper for dyr takeout og hovsa-måltider og sparer tid, penge og kalorier.

Se alle kostplaner og madplaner her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Åben omelet med oksekød og spidskål”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Kære Jane!
    Det er lige netop sådan det har fungeret/fungerer for mig. Jeg har nu tabt 21 kg. Det har taget 22 uger. Jeg har efter den første uge ikke kigger så meget på opskrifterne i dine bøger for at følge dem – men for at finde ud af, hvad jeg kan sætte sammen og lave noget af, der ikke indeholder for mange kulhydrater og for mange kalorier.
    Samtidig har det været utrolig nemt, fordi resten af familien bare spiser det samme men med kartofler, pasta eller ris til.
    Flere af mine kollegaer er kommet hen og har spurgt hvad “min hemmlighed” er – og det er nok netop denne + at jeg, når jeg er i keto, ikke er så sulten og derfor nemt kan lade vær med at spise fra fx 18.30 til 10 – 11 stykker næste dag og dermed kun har et spisevindue på 8 – 9 timer. Dog snupper jeg en kop kaffe eller to med græsmælk 4,5% fedt i løbet af formiddagen.
    Så tak for dig og dine gode bøger og blog!
    Vh Vera

    Svar
    • Ej hvor fedt for dig, Vera?? godt gået!

      Jeg vil så gerne være med til at dele budskabet om at man kan gøre det så nemt og enkelt – og at det ofte er langt mere effektivt sådan. Og det er du netop bevis på❤️

      Svar
  2. Tak for at sætte fokus på enkle retter samt det at bruge sine rester.

    Jeg vil vove og påstå, at jeg er bedre til at brugt alle rester af grønt, kød osv. nu end da jeg spiste rugbrød osv til frokost. Det er så nemt at blande lidt sammen på en pande med et æg eller to.

    Jeg kan enormt godt lide at have planlagt mine måltider i hvert fald morgenmad og aftensmad, så er det nemmere at handle og få hverdagen til at køre
    .
    Frokost på de dage, jeg spiser det hjemme, bliver ofte rester eller et par spejlæg og grønt, som jeg altid har i køleskabet.

    Svar
    • Fuldstændig det samme her. Vores madspild er også så utroligt lavt. Det føles både rart – og så er det godt for økonomien også :)

      Svar