Lav en mættende omelet i airfryer på 8 minutter. Lyder det ikke godt? Morgenmad, der passer sig selv, imens du tørrer hår, lægger makeup, smører madpakker, drikker kaffe eller hvad du ellers fornøjer dig med om morgenen.
Omelet i airfryer
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 3 æg
- 50 g skinke i strimler
- 40 g revet ost fx emmentaler, cheddar eller havarti
- salt og friskkværnet peber
- 1 drys tørret oregano
- frisk oregano evt. til drys
- olivenolie til at smøre formen
Sådan gør du
- Pisk æg sammen i en skål.
- Skær skinken i tynde strimler, hvis du ikke har købt den sådan og rør den ind i æggemassen sammen med revet ost.
- Tilsæt salt, peber og tørret oregano og rør det godt sammen.
- Spray eller pensl bunden af airfryer-bageformen med olivenolie, kokosolie eller smeltet smør. Hæld massen oveni.
- Bag omeletten i 8 minutter ved 180 grader.
- Tag gryden/formen ud og løsn omeletten fra bunden med en spatel.
- Vip den ud – jeg lavede 'pandekagetricket' med at lade den vælte ud på hovedet på et spækbræt og væltede den derefter videre over på tallerken.
- Spis den som den er eller fold den til omelet.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Morgenmad i airfryer
Airfryeren er altså på mange måder den dovnes vej til lækker mad. Det imponerer mig stadig. Og nu kan den altså også lave din omelet om morgenen.
Jeg har fyldt min airfryer-omelet med skinke og ost men det er jo kun fantasien, der sætter grænser her.
Se alle mine gratis airfryer-opskrifter her >>
Derudover synes jeg at du skal tage et kig på min e-bog med Keto morgenmad og frokost i airfryer. Den er fyldt med 30 Keto-opskrifter på morgenmad & frokost, du kan lave i din airfryer fx ‘Pizza-omelet med ost og parmaskinke’ og ‘Nem omelet med bacon og svampe’.
Tips til at lave omelet i airfryer
Det eneste svære ved at lave omelet i airfryer er, når du skal have den ud af gryden/bageformen. At formen er godt smurt med fedtstof i bunden er absolut et godt tip.
Dernæst skal du have den lettet fra bunden. Det gøres nemmest med en spatel. Pas på at omelettet ikke bliver alt for beskadiget i kanten (mest af æstetiske hensyn men det hele tæller jo, ikke)
Jeg hældte simpelthen min omelet ud af formen, så den vendte bunden opad. Det så ikke så appetitligt ud. Så jeg vendte den igen over på en tallerken. Til sidst kan du spise den, som den er, eller folde den så den ligner en omelet mere end en æggekage.
Dejlig og mættende morgenmad på 8 minutter. Luksus!
Jeg har prøvet din opskrift, men for at få æggemassen helt bagt igennem måtte jeg op på 30 min.???
Med venlig hilsen Anny
Hold op det var længe. Så er der jo ingen tid sparet ift. at lave den på pande. Jeg synes, jeg vinder en del tid ved at min passer sig selv i 8 minutter og så er der serveret.
Ganske dejlig omelet.
Men du skriver en airfryer gryde/bageform! Er det den hullede indsats eller er det en decideret bageform? Men æggemassen glider gennem “gryden” og ned i bunden, så jeg tænker at det er en ekstra indsats.
Jeg har købt den anbefalede Airfryer, men der var kun en brugsanvisning på få sider med et pictogram, så det er svært at lære den at kende og alle finesserne🙈
Hej Anette
Det er en gryde/metalform, som man sætter ned oveni ‘den hullede’. Det er den, jeg nævner under udstyr øverst i opskriften.
Jeg bruger ikke andre funktioner på airfryeren end temperatur og tid. De der piktogrammer til forindstillinger bruger jeg slet ikke.