Om selvhad, rynker og skønhed (og læserrabat!)


Forleden skrev jeg så fint om, at alt for mange kvinder døjer med en masse selvhad, og det er da superfint skrevet, og  selvom jeg da også for det meste behandler mig selv med en god portion accept, er det jo ikke det samme, som at jeg går rundt i en bobbel af konstant selvkærlighed. Jeg er 36, og hvis der er noget, der kan bringe selvhadet frem i mig, så er det at se mig selv på billeder. Taget i dagslys. Imens jeg smiler. Oh lord….

Skønhedsnovice
Jeg har aldrig interesseret mig sådan alvorligt for skønhed. Jeg bruger meget lidt make-up (mest fordi jeg ikke ved, hvordan lægger det på), jeg ved ikke, hvad mineralpudder er, og i det øjeblik, jeg opdager, at der er noget, der hedder BB-creams (som jeg heller ikke ved, hvad er), er industrien allerede videre til CC-creams. Hvad det så end er. Det går for stærkt for mig, og jeg kan ikke nå at følge med. Derfor er det nemmere bare at vende det ryggen og fortsætte med at bruge bodylotion i ansigtet og billig mascara fra supermarkedet. Det svarer lidt til den følelse, som mange må have, når de bombarderes med sundhedsinformation om alt det, vi skal huske at spise eller ikke spise for at holde os sunde, raske og slanke. Rådene er for mange og for modstridende, og hvem skal man tro på? Nej du, det er nemmere bare at gøre, som jeg plejer!

Når jeg får tanken, at jeg også burde passe bedre på min hud, trøster jeg mig med, at jeg nærer min hud indefra. Og at min hud faktisk er ok. Hvor jeg tidligere havde meget tør hud, som var rød og stram, når jeg kom ud af badet, og skinneben, der lignede fiskeskæl, har jeg i dag blød hud, der knap behøver fugtighedscreme. Den fugtes indefra, kan man sige. Og det er også helt fint og glimrende, det er det. Men indre pleje gør det altså ikke alene, når man når min alder. 

Min nye skønhedsbibel
Så nu skal det være! Jeg bevæget mig ud af min komfortzone og har læst en skønhedsbog. Jo, jeg har! Og den taler til mig, for den er fuldstændig no-nonsense, og den forklarer mig, at den kost, jeg spiser – især alt det fedt, jeg spiser – er en gave for min hud. Og så forklarer den mig også om alle de andre skønhedsting i et (uhørt lækkert) sprog, som jeg kan forstå! 

Kender I den? Det er Anette Kristine Poulsens bog Slip Rynkehysteriet – Flot hud uden hokus pokus

rynkehysteri

Bogen handler ikke om, hvordan du bliver fri for rynker, den handler om, hvordan du får den flottest mulige hud. Den er saglig og ukrukket og helt fri for rynkehysteri (deraf titlen), og den fortæller dig , hvad der virker, og hvad der ikke virker. Det kræver selvfølgelig, at du tør lægge din tro i hænderne på forfatteren, men det virker nemt at gøre, for hun er ikke ude på at sælge dig noget. Flere af skønhedstippene er billige og gratis og handler lige så meget om din livsstil som indholdet af dit badeværelsesskab, og der venter ikke sære og urealistisiske og dyre programmer med ugentlige behandlinger og cremer, der er umulige at betale. Det er hudpleje uden hokus pokus. Det, synes jeg, er så befriende!

Og jeg har aftalt med Saxo.com, at du kan få fingrene i denne fine bog med hele 20 % rabat. For at aktivere rabatten, skal du klikke på linket HER eller på bogen ovenfor. Rabatten gælder i dag og lørdag og søndag!

Hvis du lige vil snuse lidt til skønhedsuniverset  først, skriver Anette også bloggen Beautyspace, hvor hun deler ud af sin enorme viden. Du kan også abonnere på hendes nyhedsbrev og få nyhederne direkte i din mailbox.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

16 kommentarer til “Om selvhad, rynker og skønhed (og læserrabat!)”

Skriv en kommentar

 1. Kære Jane

  Bogen lyder super inspirerende – det kan være, jeg skal kaste mig over den.
  Jeg fandt indlægget etfer at have søgt på ‘tør hud’ på din blog, da jeg simpelthen har fået SÅ tør hud efter at være startet på LCHF for en måned siden.
  Det er meget underligt, da det jo er stik modsat de flestes erfaringer!
  Så jeg vil høre dig ad, om du har nogen idé om, hvadbjeg mangler…

  Jeg har altid taget fiskeolie-kapsler (mange) og er nu også begyndt at indtage hørfrøolie hver morgen. Fordi jeg simpelthen føler mig SÅ tør – både ud- og indvendigt.
  Jeg har læst mig til, at fibre faktisk er gode for folk med tør hud – de gode fuldkornsfibre skulle efter sigende være essentielle for tør hud. Så nu er jeg forvirret!
  Jeg håber, du har et råd?

  Og i øvrigt mange tak for super inspiration – i bogfom, på instagram og her.
  Mange hilsener
  Signe

  Svar
  • Ja, det er ikke tit, man hører om tør hud. Jeg ville sikre mig, at dine fedtkilder er gode nok. Hvis fedtet er af for dårlig kvalitet, skaber det inflammation og en hel masse ballade i kroppen. Så vælg først og fremmest en fiskeolie af god kvalitet, fx denne flydende olie fra Nordic Naturals. Den er guf til huden. Brug også gerne kokosolie både i maden og direkte på huden og brug også gerne godt øko-smør. Hold lidt igen med for mange vegatabilske olier.

   Fibre til huden har jeg aldrig hørt om, men det er altid en god ting at spise godt med grove grøntsager. Her får du mere end rigeligt med fibre. Fibertilskud bør ingen tage. Der er intet essentielt i fuldkornsfibre.

   Jeg er langt fra ekspert på huden, men dette er hvad jeg ville gøre. Spørg evt. forfatteren til den fine bog, Anette, som har bloggen Beautyspace.

   Svar
   • Hej Jane

    Tusind tak, fordi du tog dig tid til at svare!
    Jeg indtager olier af god kvalitet og udelukkende øko-smør osv. Og ja, jeg synes også at have læst mig frem til, at hvis man indtager mange, mange grove grøntsager, skulle det give fibre nok. Godt, at du bekræfter det.
    Også undrer det mig at læse i dag, at i Sundhedsstyrelsens nye kostråd skriver de ligefrem, at man undgår kræftsygdomme ved at indtage fuldkorn!!

    Tak!
    Mange hilsener
    Signe

    Svar
 2. Det er rigtig dejligt med de rabatter, du kan give videre, Jane :)
  Bøger bestilt – de er perfekte gaver :-)

  Svar
 3. Det er sjovt Jane. Jeg har faktisk bemærket at min hud er blevet meget mere blød og fin, efter at LCHF er blevet nærmest dagligdags hos mig.
  Jeg har tænkt på det, og dit indlæg bekræfter det bare.

  Svar
 4. Jamen selvfølgelig. Vi bliver jo triste og matte i huden af junkfood og alt det andet, kroppen hverken kan genkende eller bruge til noget – så selvfølgelig kan man også gøre en masse godt for sig selv og sin hud.. Du har ‘solgt’ bogen – den må bestilles .-)

  Svar
 5. Jeg er forholdsvis ny læser på din blog og er stadig ved at finde rundt i alt den viden du øser ud af – og ja, det er sikkert lige som du føler dig hos Anette:-) Men jeg er glad og bliver inspireret og har derfor sat din blog på min daglige runde i bloguniverset. Har allere lavet dine bountys et par gange til stor glæde for familien (sjovt at det er sådan en opskrift man prøver først:-)) og har en række andre på listen. Jeg har endnu ikke besluttet om jeg vil gå “all in” i LCHF, men starter ud med de ting der er lige til at implementere:-)

  Nå men jeg vil egentlig bare sige, at jeg har købt Anettes bog og læst den med stor fornøjelse. Hun skriver supergodt og let tilgængeligt og jeg elsker den tilgang at man ikke kan smøre sig fra alting – og forøvrigt heller ikke behøver at gøre det. Så jeg kan fuldt ud støtte din anbefaling:-)

  Svar
 6. Cool elsker den naturlige del af hudpllejen, der er vi LCHF`ere jo lidt priviligerede med alt fedtet inde fra bruger aldtig body lotion mere.. bare lige et tip herfra – både spirulina og chlorella som dagligt tilskud giver færre rynker og mere spændstig og ren hud. Jeg bruger selv også en meget kraftig antioxidant – cell food hver dag.. men ja 35 år kan godt ses alligevel i det gale lys, men all over godt tilfreds lige på den front ihvertfald ;0)

  Svar
  • Cell food har jeg aldrig hørt om. Er det noget, du kan anbefale? Spirulina og chlorella har jeg også taget i perioder og har faktisk været glad for. De røg desværre ud i sidste sparerunde… :-(

   Svar
   • Cell food er det eneste tilskud jeg SLET ikke kan undvære. Det er rost til skyerne bl.a af den danske læge Jannie Helle. Det er en super kraftig antioxidant der beskytter mod – ja alt det man prøver at undgå – sygdom og ældning. Cell food ilter cellerne og gør dem modstandsdygtige. man tager det i dråbeform 8 dråber tre gange dagligt mellem måltiderne. jeg har taget det gennem 5-6 år nu. Pris 250 kroner flasken – mine holder ca 1 1/2 mdr- glemmer aldrig at tage det. Det gør noget ubestemmeligt ved energien i min krop, kan også bruges udvortes til alt. Et pat dråber i lidt vand som skintonic , til sår , bumser u name it. Varmeste anbefalinger herfra. Køber hos en ældre dame i fredensborg Elsebeth tlf 48476411 – hun har givet lov til at give nummeret videre og sender gerne med posten. Cell food er i øjeblikket, ved at blive godkendt af den danske fødevarestyrelse . Ung, smuk og rask på flaske ;0)

    Svar
 7. Er blevet afhængig af Anettes daglige dosis og gik ind i “hendes verden” med samme vidensniveau, som du beskriver. Bogen ligger klar til en meget snarlig sommerferie. Iøvrigt er det Anette som har guidet mig ind på din blog, som også er vanedannede. God sommer-week-end :-)

  Svar