Om ophavsret og donation til Kræftens Bekæmpelse


Det kommer bag på mange, at man ikke bare må nappe indhold på nettet og bruge det som sit eget. Men det må man faktisk ikke. Det er et brud på ophavsretsloven. På en blog eller en hjemmeside er fx alle billeder og tekster beskyttet af loven om ophavsret, også selvom de ligger “frit tilgængeligt” på internettet. Opskrifter er lidt sværere at beskytte, og her er det kun selve vejledningsteksten, der er beskyttet (først gør du dit, så gør du dat), mens selve ingredienslisten ikke er beskyttet. Altså hvem ejer fx ingredienslisten til boller i karry?

Jeg bliver glad, når andre laver mine opskrifter og har det også fint med, at de skriver opskriften med deres egne ord på deres egne blogs, og jeg bliver ekstra glad, hvis de samtidig kvitterer med en henvisning til min blog eller mine bøger. Det kan jo være superfin reklame.Derimod er det ikke så fedt, når mit indhold tages og bruges uden hverken tilladelse eller henvisning.

Hvis du gerne vil bruge mit indhold, er du altid velkommen til at kontakte mig. Du kan fange mig her: Kontakt

DONATION TIL KRÆFTENS BEKÆMPELSE
For noget tid siden var jeg involveret i en lidt kedelig sag, som bestod i, at Sportmaster havde “lånt” tre opskrifter og billeder fra min blog og publiceret dem som deres eget i deres nyhedsbrev. Og selvom det var en fejl, og det ikke var med vilje, og at vedkommende, som havde gjort det, ikke var bekendt med ophavsretsloven, så var det stadig ulovligt. Sportmaster og jeg diskuterede lidt frem og tilbage, hvordan vi skulle lægge den sag bag os, og det endte med, at jeg foreslog dem at donere de penge, som de burde betale i erstatning til mig, til velgørenhed. Og valget faldt på Kræftens Bekæmpelse. Og det, synes jeg faktisk, var et rigtig fint punktum i en lidt kedelig sag.

Donation til Kræftens Bekæmpelse - Madbanditten.dk

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

52 kommentarer til “Om ophavsret og donation til Kræftens Bekæmpelse”

Skriv en kommentar

  • Godt spørgsmål da! Jeg sælger ikke muleposen men har bare fået trykt en til konkurrencen. Ikke at det skulle være afgørende. Om trykket på en mulepose kan betegnes som et varemærke er jeg også usikker på. Trykket er lavet via en template i butikken, så jeg må høre dem ad.

   .

   Svar
 1. Ved slet ikke hvad jeg skal skrive.. Men er så glad for du har givet pengene til Kræftens bekæmpelse. Da min højt elskede svigermor sidste år mistede livet pga kræft og min mand, også højt elsket, var igennem en kræft sygdom for 7 år siden, som vi ikke håber vender tilbage. Og i sidste uge fik opdagede en ung kollega en knude i brystet, og skal nu have brystet fjernet. Så det er meget stort af dig.

  Svar
  • Åh nej, de historier er der bare alt for mange af! Jeg ville ønske, der også blev gjort mere ift. forebyggelse, så vi kunne komme tættere på, hvad det er i vores miljø, der får denne ondsindede sygdom til at slå ned som lynet… :/

   Svar
 2. Det er så her – igen – at jeg bliver så fandens glad for at følge dig, på face, her og Instagram. Du er en engel. :)

  Svar
 3. Kære Jane.
  Jeg læser med stor tilfredshed din blog, men er ikke så god til at få kommenteret. Denne gang fortjener du dog en kommentar ud over det sædvanlige. Uvished omkring loven diskulperer ikke – det burde SportMaster i den grad også vide. Når det så er sagt, så formår du at ændre udfaldet i en rigtig træls sag til noget fuldstændig uselvisk og overskudagtigt. Du er simpelthen så sej – og på samme tid får du sat fokus på et ophavsretligt problem. JA TAK. Du fortjener så mange skulderklap og en masse god karma i din retning. <3 God lørdag aften til dig og dine kære.

  Svar
 4. Sjovt som det altid er “et uheld” eller “ikke med vilje”, når diverse syndere opdages. Har svært ved at tro at en kæde som Sportmaster ikke kender reglerne.
  Men godt at du fulgte op. Du fik statueret et eksempel og gjort opmærksom på at en blog ikke bare er et tag selv bord.
  Og at du så oven i det fik vist storsind og overskud.
  Not to shabby!

  Svar
 5. Hej Jane,
  Godt at i kom frem til en løsning. Men holdt nu op nogle uvidende medarbejdere det arbejder på Sportsmasters nyhedsbrev.

  Svar