436 kommentarer til “Om mig”

Skriv en kommentar

  1. Er nød til at spørge inden jeg bestiller. Jeg har købt 6 af dine bøger, så giver det nogen mening at købe den nye der kommer

    Svar
    • Kun hvis du gerne vil eje endnu en virkelig indbydende kogebog og have endnu en bog at finde inspiration og opskrifter i, når du skal lave mad :)

      Svar
  2. Hej Jane.
    Lige et hurtigt spørgsmål…. Du anbefaler universal bagemix fra urtekram, men umulig at opdrive nogen steder.
    Har du et andet mærke i stedet for hvis man vil prøve dit “rugbrød”. Vh charlotte

    Svar
    • En hvilken som helst anden slags mel. Havremel måske hvis det skal være glutenfrit. Det er ikke så vigtigt.

      Svar
  3. Hej.
    Jeg overvejer dit 6 ugers forløb, men kunne godt tænke mig at høre lidt mere om det, bliver der lavet en kostplan, er der opfølgning på vægt osv.
    jeg var inde for at udfylde formularen, men ingen steder skulle man skrive noget om mål, vægt, spisevaner osv. er dit forløb et standart forløb ? Eller kan der tages hensyn til evt. madvarer man ikke spiser, såsom fisk/ skaldyr ?
    Jeg har købt din bog Keto på 4 uger, men kunne godt bruge mere vejledning

    Mvh Linda

    Svar
    • Hej Linda

      Nej Kickstart er slet ikke sådan et forløb. Kickstart er et vidensbaseret kursus, hvor du lærer alt om at spise Keto med udgangspunkt i dit liv, din situation og indholdet af dit køleskab. Det er ikke et ‘følg disse opskrifter/denne kostplan’ forløb. Selvom jeg har lavet begge dele til kurset, vil du høre mig opfordre dig til ikke at følge dem. I stedet lærer kurset dig, hvordan du med elementer fra intuitiv spisning bliver indrestyret (styret af at du kan mærke hvad din krop har brug for) fremfor at være styret af eksterne regler, opskrifter og planer. Det er en anderledes rejse men det er ret væsentligt, når vi skal lykkes med at gøre livsstilsændringen varig.

      Ikke alle er parate til at arbejde med kost og livsstil på denne måde og derfor skriver jeg også i første linje, at kurset er til dem, der er parat til at slippe idéen om kostplaner osv. ❤️

      Svar
  4. Hej
    Jeg læser med stor interesse dine “keto-guldkorn”. I forbindelse med løbetræning er jeg opmærksom på dine synspunkter om fx “præstationskulhydrater”. Jeg kan ved spørgsmål til dig, lagt mærke til, at du giver udtryk for, at du ikke er “fag-mand” ift. dette med sport og kost. Så mit spørgsmål er i al sin enkelthed, om du kan henvise til nogen, der er skarpe på sport og Keto, evt. sider om dette – helst på dansk ?

    Tak for en fed side :-)

    Vh Henrik

    Svar
    • Hej Henrik
      Nej desværre ikke. Jeg kender ingen, som beskæftiger sig professionelt med det her i landet.
      Men hvis du har mod på at læse på engelsk, kan jeg varmt anbefale bogen The Art and Science of Low Carbohydrate Performance. Den er relativt letlæst og er den nok bedste gennemgang vi har af hvad det kræver at få succes med træning på en Low Carb kost. Varm anbefaling til den.

      Svar
  5. Hej Jane,

    Bare kort,jeg er 72,rask,vil tabe mig,fordi jeg fik lidt forhøjet blodtryk.
    Er min alder forhindring til at fortsætte med Keto?
    Jeg startede småt for nogle dage siden.
    Jeg stillede min spørgsmål før,men måske blev den ikke godkendt.
    Jeg kan godt lide hvad du skrive og føle mig godt tilpas indtil nu.
    Mvh
    Kasia

    Svar
  6. Hej
    Jeg har fuldt dig en dine skønne opskrifter i flere år , jeg kan ikke skaffe Santa Maria Extra Creamy Coconut Milk , hvor kan det købes er udsolgt alle steder , hvor køber du det .
    Mvh Birggitte

    Svar
    • Hej Birggitte
      Jeg tror også den er udgået. Jeg bruger i stedet den fra Änglamark i karton. Den er næsten lige så lækker, synes jeg.

      Svar
  7. Hej Jeg har et spørgsmål til striks keto. Eller low carb som det hedder på engelsk. Hvorfor siger i at man må bruge mandel mel. Når det er fyldt med sukker. Jeg har fået af vide skal holde mig langt væk fra sukker og kulhydrater. Men hvorfor skal man så bruge ting med sukker i sukker er også stivelse. Og ødelægger kuren. Jeg syntes at det er meget forvirrende og fandme kedeligt hvis kun kan spise æg og kød med mayonnaise og salat.

    Svar
    • Hej Simon

      Jeg forstår ikke hvad du mener. Der er ikke sukker i mandelmel. Mandelmel består af mandler, der er malet til mel.

      Med det sagt anbefaler jeg ikke bagning i Keto, men hvis du anskaffer dig en af mine Keto-bøger, vil du se, hvordan en veltilrettelagt Keto-kost kan se ud. Måske er Keto dog ikke det bedste valg for dig, hvis du allerede på forkant synes det lyder kedeligt at spise kød, grøntsager og fedt. Måske bedre at finde en vej, der passer bedre til dig.

      Svar
  8. Hej

    Du beskriver i din keto bog optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt at man skal have 1200 kcal.
    Når man så skal sætte 3 måltider sammen om dagen med dine opskrifter så når man over de 1200 kcal.

    Hvis jeg køber din bog keto på 4 uger vil de 4 uger så give mig de 1200 kcal?

    Det er altså en jungle det her.

    Plus hvis man gerne vil lærer at bruge redskaberne som man bevæger sig igennem ketoverden så kunne det være rart med en madplan som lægger op til de principper du beskriver i en bog.

    Så kan man argumentere at man bare kan justere.
    Det kunne man sikkert godt men hvis man ikke lige kan gennemskue det system så bliver man sat tilbage fra start.

    Så mit spørgsmål er hvis jeg køber din bog keto på 4 uger vil jeg så kunne finde en madplan med 1200 kcal dagligt?

    Mvh

    Svar
    • Nej det gør jeg altså ikke. Jeg vil aldrig (eller kun i meget sjældne tilfælde) anbefale nogle til at spise 1200 kcal og alle mine opskrifter, kostplaner osv. i mine Keto-bøger og alle mine Keto-produkter er lavet til at man rammer omkring 1500 kcal/dag. Derfor lander opskrifterne også i omegnen af 500 kcal, fordi jeg antager at de fleste, i hvert fald i starten, vil følge et normalt spisemønster med tre måltider pr. dag.

      Jeg ved ikke om du har set mit svar til dig sidste gang, du skrev. Hvis ikke er det HER.

      Svar
    • Næsten uanset hvilken kostretning du ønsker at følge synes jeg personligt ikke at tomatjuice er en god idé. Men altså hvad vil du gerne opnå med det?

      Svar
  9. Hej Jane

    Kan man på Keto lave chiagrød på købt mandelmælk ? Eller skal man lave den selv ?

    Vi spiser Chisgrød på fed kokosmælk hver dag – er det tilrådeligt. Jeg tænker at der er talt en del om, at kokosfedt skaber blodpropper.

    Svar
    • Jeg synes slet ikke, man skal spise chiagrød på Keto. Jeg synes, man skal spise kød og grøntsager og fedt, som mine Keto-bøger så fint illustrerer☺️

      Kokosfedt giver ikke blodpropper. Det er noget sludder. En hel masse forskellige faktorer samtidig giver risiko for blodpropper. Ikke en enkeltkomponent i maden.

      Svar
      • Tak, Jane.

        Hvorfor er det du ikke tænker, at man ikke skal spise chiagrød på Keto, når du har det med i 1. uges kostplan i kickstart ?

        Har du et forslag til, hvad jeg kan spise istedet for chiagrød, når jeg ikke er så glad for kød og æg om morgen ?

        ?

        Svar
        • I det gamle Kickstart, som jeg lavede tilbage i 2016, havde jeg den med som ‘én gang om ugen’ som en slags treat til dem, der gik lidt død i kød, grønt, fedt. Det samme med yoghurten. Siden har jeg taget begge helt væk og har den hverken med i mine Keto-bøger eller i det nye Kickstart 2.0. Min erfaring, netop fra det gamle Kickstart, var, at det ofte ikke fungerede særligt godt. Chiagrøden er ret kulhydratholdig (set med keto-øjne), den er proteinfattig (hvilket er skidt for muskelmassen), den er kalorietung og den mætter ofte ikke så godt som de andre (kød, æg, grønt), hvilket betyder at man spiser mere end man ellers ville, fordi man ikke opnår samme gode appetitregulering.

          Men som altid er det sådan, at selvom nogle ting ikke fungerer for de fleste, kan det sagtens fungere for enkelte. Og det, der virker vinder. Sådan skal det være.❤️

          Svar
  10. Hej Jane.
    Jeg har nu med succes fulgt dig og keto i 3 mdr. Kan dine lchf bøger bruges bruges på keto kuren? Her tænker jeg selvfølgelig dine opskrifter fra bøgerne, eller vil det lave kludder i det?
    Mvh Sofie

    Svar
    • Hej Sofie
      Alle opskrifter kan bruges på Keto. Du skal bare selv sørge for, at dit samlede daglige kulhydratindtag ikke overskrider 20-30 g. Alle mine opskrifter er i den kulhydratfattige ende af spektret, men det kræver et specifikt fokus at lykkes med den kraftige kulhydratrestriktion, som Keto kræver. Så det skal du selv holde styr på.

      En Low Carb kost, som ikke er Keto, kan også være superfin og kræver meget mindre fokus, men nu var det jo lige Keto, du spurgte til. Håber det giver mening❤️

      Svar