Om hatemails og om at opføre sig ordentligt på internettet


I de sidste par uger har jeg fået en stribe vrede kommentarer her på bloggen. Kommentarerne handler næsten altid om, at jeg er hysterisk, fanatisk, eller at det er synd for mine børn, at de skal vokse op med så forskruet et menneske som mig som mor. Meget ofte handler det om mine børn og deres dunkle fremtid efter en barndom sammen med mig.

De negative kommentarer handler ikke om mig. Det ved jeg godt, og jeg tager dem heller ikke på mig (længere). Hvis kritikken er konstruktiv, vil jeg gerne lytte, men hvis det bare er nogen, der er vrede eller irriterede på mig eller som synes, jeg er en kæmpe idiot, gider jeg faktisk ikke lægge ører til det.

Så nu er jeg begyndt at give folk tre chancer. Kommenterer man negativt og er uvillig til at indgå i en konstruktiv dialog, stopper jeg med at godkende vedkommendes kommentarer.

Mit hjem – mine regler

Min blog er mit hjem på internettet, og jeg inviterer glad og gerne jer allesammen indenfor hos mig. Men du er altså kun velkommen, hvis du vil være en del af et positivt univers, hvor vi hjælper og støtter og løfter hinanden. Vi behøver ikke være enige om alting, men vi behandler hinanden med respekt.

Hvis du kommer for at smide dit affald ud over mig, beder jeg dig gå et andet sted hen.

Der findes SÅ mange steder på internettet, hvor vrede mennesker samles og er vrede, men sådan et selskab vil jeg ikke være vært for.

Lær god digital adfærd af 4. klasserne

Mine unger går i 4. klasse, og de har netop haft tema om digital adfærd. Her har jeg plukket nogle af de ordensregler, de havde skrevet på plancher og hængt op ude i gangen.

God digital adfærd

 • Tænk dig om en ekstra gang, før du kommenterer
 • Skriv kun ting, du ville kunne sige ansigt til ansigt
 • Vær det gode eksempel
 • Slet dårlige kommentarer
 • Vær ikke med til at hate
 • Hate = blokering

Dem kunne mange voksne lære noget af også!

Læs også: Madbandittens Mission Statement

Læs også: Om vrede eller ondskabsfulde kommentarer – og hvordan jeg håndterer dem

Regler for god digital adfærd. Nedskrevet af 4. klasserne men sandelig også gyldig for voksne. Læs mere om hatemail og vrede kommentarer her:

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

29 kommentarer til “Om hatemails og om at opføre sig ordentligt på internettet”

Skriv en kommentar

 1. Der må sidde en (eller flere?) med meget dårligt selvværd og samvittighed bag skærmen.
  Man ville da være det heldigste asen, hvis man var dit barn!?

  Svar
 2. Jeg læste for en tid siden at Özlem Cekic inviterede de personer som havde skrevet hadebreve på “dialogkaffe”. Disse mennesker tør ikke sige det samme face to face og ofte undskylder de af sig selv men gider man virkelig tilbringe tid sammen med sådanne slags mennesker?
  Men stor respekt til hende for at gøre det. Det hører måske til jobbet at være politiker.

  Svar
 3. Super godt skrevet – tak for en konstruktiv “opsang”.
  Jeg synes du er super inspirerende – TAK FOR DET :-) og blive endelig ved.

  Svar
 4. Så rigtigt! Utroligt at voksne mennesker nedlader sig til den slags. De er jo ikke tvunget til at læse dine indslag. Lige præcis dét, er det der gør det så svært, at lære vores børn, at det ikke er ok, at kommunikere på den måde.

  Svar
 5. Jeg især gode lide “Skriv kun ting, du ville kunne sige ansigt til ansigt”. Hvis man bare rettede sig efter den regel alene, ville den digitale kommunikation nok se lidt anderledes ud. (Og jeg er ikke perfekt). :-)

  Svar
 6. Rigtig godt indlæg! Når man skriver en blog, giver man sine læsere gratis adgang til hele indholdet på bloggen – hvis de kan bruge det, er det deres kvit og frit. Kan de ikke bruge det, så kan de bare lade være med at læse med. Så enkelt er det. Som blogger er man heldigvis ikke forpligtet til at give plads til negativitet og det, der er værre i kommentarfeltet.

  Svar
 7. Godt indlæg, selvom det ikke burde være nødvendigt…

  Undre mig til stadighed over at folk ikke kan finde ud af at tale pænt og have respekt for andre mennesker… Både digitalt og i virkeligheden…

  Keep up the good work…

  Hilsen Sus

  – Som ikke altid er enig, men som bruger dine indlæg til inspiration og drejer det så det passer til mig…

  Svar
 8. Jeg er altid så imponeret over dine indlæg og kan ikke forstå at folk følger med, hvis det ikke er noget for dem. Så gå da ind på “Karolines kogebog” og find inspiration i stedet for ? Jeg anbefaler alle mine kunder at finde gode opskrifter her på Bloggen. Bliv ved med det gode arbejde ?

  Svar
 9. Hold nu op skal du have den op igen? Hvornår lærer voksne mennesker at opføre sig ordentligt, det er da pinligt!
  Jeg håber virkelig de kommende generationer har en bedre pli fordi de vokser op med digitale medier og heldigvis bliver undervist i skolen om hvordan man opfører sig, i det tilfælde at forældrene ikke kan finde ud af at være et godt eksempel!

  Fedt at 4. klasse er så reflekteret om hvordan man opfører sig ??

  Svar
 10. Heldigvis er vi ikke alle ens, og lever og opfører os på hver vores måde. Andet ville være kedeligt, men én ting er sikkert, man skal opføre sig ordentlig lige meget om det er face to face eller på nettet.

  Svar
 11. Tager hatten af for dig – over at du ikke tager det til dig. Jeg kan stadig blive såret og ked, når jeg ind i mellem får en besk bemærkning.
  Flot gået.
  Jeg er 100 % sikker på, at dine børn har lige den mor, de ønsker sig.
  God dag
  Fabrina Myllerup

  Svar
 12. Jeg fik lige lyst til at bidrage med noget positiv karma. Jeg synes din blog er utrolig spændende og godt sat sammen. Faktisk er bloggen lidt af en tidsrøver, for der er så mange spændende opskrifter og historier at komme efter. Jeg synes dine børn er de heldigste i verdenen, at have en mor, som laver god og nærende mad til dem hver dag.

  Svar
 13. Åhh bliver så tosset over folk måde at opføre sig på. Har faktisk lige delt et opslag på fb, hvor to politikere sviner hinanden til på et personligt plan. Ville sådan ønske, at voksne mennesker ville vise vores børn og unge mennesker, at man skal udvise respekt.

  Og hvad sker der for, at man skal have “tæsk” for at give ens børn sund mad. Havde du skrevet noget om, at du har været 5 gange på Mac d den her mdr, så havde du sikkert ikke hørt en lyd.

  Svar
 14. Kære Jane, hvor har du ret, jeg synes det er en god ide, det med at stoppe med at godkende dem der kun har negativ kritik tilovers for det du skriver på din blog. Jeg synes du er alle tiders og dine bøger er bare nemme at forstå og gå til og så er de ovenikøbet BILLIGE. Jeg ville nemlig købe en LCHF bog af en fra USA, men hun skulle have 189 dollars for sin bog plus skatter og afgifter, da det er fra USA skal man betale for at modtage det.

  Tak for nu og ha en dejlig dag søde Jane ?

  Svar
 15. Hold da op, træls at sådan et indlæg burde være nødvendigt, blandt “voksne mennesker” :/ Jeg er ikke altid enig med alle, og de er bestemt heller ikke enige med mig … Det er jo så det der adskiller os så dejligt fra dyrene, at vi hver især, har vores egne små “særheder” der gør os til dem vi er :) Men ligefrem at gå ind og angribe et menneske på skift, de aldrig har mødt ansigt til ansigt, der sætter jeg bestemt også grænsen, for det trykte kan tolkes som man tolke det vil, så derfor skal man som læser være påpasselig med at straks fare i blækhuset, over noget man har læst, for hvem pokker siger, at det jeg lige sad og læste ikke var ment som jeg opfattede det, det er måske en genfortælling af en oplevelse sammen med børnene, som mange gange bare ikke kan genfortælles på skrift, så den er ligeså morsom, som hvis man fik den fortalt mundtlig eller endnu bedre havde været der og oplevet det :)
  Nej nej, læs en blog/ IG/FB og tænk dit !! og så ellers hold dine hænder i ro :D
  For når du ikke som læser oplever dagligdagen 110 % bag bloggen, så kan du heller ikke hverken “hate” eller blive forarget over hvordan de små glimt at bloggerens hverdag der bliver “vist” !! Glæd dig istedet over, at nogle mennesker ikke er så “stram måset” at de ikke er bange for at inviterer os læsere, med ind i deres lille “virtuelle hjem”

  Svar