Om hatemails og om at opføre sig ordentligt på internettet


I de sidste par uger har jeg fået en stribe vrede kommentarer her på bloggen. Kommentarerne handler næsten altid om, at jeg er hysterisk, fanatisk, eller at det er synd for mine børn, at de skal vokse op med så forskruet et menneske som mig som mor. Meget ofte handler det om mine børn og deres dunkle fremtid efter en barndom sammen med mig.

De negative kommentarer handler ikke om mig. Det ved jeg godt, og jeg tager dem heller ikke på mig (længere). Hvis kritikken er konstruktiv, vil jeg gerne lytte, men hvis det bare er nogen, der er vrede eller irriterede på mig eller som synes, jeg er en kæmpe idiot, gider jeg faktisk ikke lægge ører til det.

Så nu er jeg begyndt at give folk tre chancer. Kommenterer man negativt og er uvillig til at indgå i en konstruktiv dialog, stopper jeg med at godkende vedkommendes kommentarer.

Mit hjem – mine regler

Min blog er mit hjem på internettet, og jeg inviterer glad og gerne jer allesammen indenfor hos mig. Men du er altså kun velkommen, hvis du vil være en del af et positivt univers, hvor vi hjælper og støtter og løfter hinanden. Vi behøver ikke være enige om alting, men vi behandler hinanden med respekt.

Hvis du kommer for at smide dit affald ud over mig, beder jeg dig gå et andet sted hen.

Der findes SÅ mange steder på internettet, hvor vrede mennesker samles og er vrede, men sådan et selskab vil jeg ikke være vært for.

Lær god digital adfærd af 4. klasserne

Mine unger går i 4. klasse, og de har netop haft tema om digital adfærd. Her har jeg plukket nogle af de ordensregler, de havde skrevet på plancher og hængt op ude i gangen.

God digital adfærd

 • Tænk dig om en ekstra gang, før du kommenterer
 • Skriv kun ting, du ville kunne sige ansigt til ansigt
 • Vær det gode eksempel
 • Slet dårlige kommentarer
 • Vær ikke med til at hate
 • Hate = blokering

Dem kunne mange voksne lære noget af også!

Læs også: Madbandittens Mission Statement

Læs også: Om vrede eller ondskabsfulde kommentarer – og hvordan jeg håndterer dem

Regler for god digital adfærd. Nedskrevet af 4. klasserne men sandelig også gyldig for voksne. Læs mere om hatemail og vrede kommentarer her:

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

29 kommentarer til “Om hatemails og om at opføre sig ordentligt på internettet”

Skriv en kommentar

 1. Sikke noge søde råd, de har udarbejdet i 4. klasse! :-)
  Men det er da alligevel utroligt, at det skal være nødvendigt at bede voksne mennesker om at opføre sig ordenligt og tale pænt til andre! Der er desværre mange, der åbenbart ikke kan håndtere den digitale tidsalder…
  Spred god karma <3

  Svar
 2. elsker din blogg som jeg starter dagen med, mens jeg drikker min morgenkaffe, og jeg fatter ikke hvordan, nogen kan have noget negativt at sige

  Svar
 3. Jeg er helt målløs! Tænk at der er nogen, der har behov for at kritisere dig eller en blog som din. Din blog er så hyggelig og positiv, og at du deler ud af din viden og kreative opskrifter – jeg personligt er SÅ taknemmelig!!!
  Måske skal vi andre blive bedre til komme med kommentarer – altså positive og taknemmelige, så du (og andre bloggere) bedre kan se, at vi faktisk er herude ?

  Svar
 4. ..Desværre er den dårlige opførsel ikke kun et digitalt problem, men et generelt problem, som dagligt mærkes på arbejdspladser, skoler m.m.Tonen blir mere og mere grov, det er virkelig en kedelig udvikling vi ser og jeg tror bestemt ikke vi skal antage den blir bedre, kun værre..?

  Svar
 5. Kære Jane, står 100 bag dine udmeldinger og er absolut enig i dit indlæg. Utroligt der lige skal markeres, og overfor voksne mennesker. Dine børn er utrolig heldige og I har alle grund til at være stolte. Ynder at læse dine indlæg og bruger dine opskrifter flittigt. Du har en dejlig tilgang til tilværelsen, ville absolut ikke undvære din blog!!! Dem der mener anderledes, skal blot smutte, nu!
  Hav en forsat rigtig god dag
  De bedste hilsner

  Svar
 6. Hørt. Og hvor er de kloge de unge i 4. klasse! Det kunne mange voksne lære meget af. Det er så synd, når ellers konstruktive diskussioner bliver smadret af vrede indlæg, der kun har til formål at ødelægge og hælde møg ud.

  Svar