En provokerende historie om at spise kold kødsovs


Før jul var vi et smut i Spanien for at holde et møde med dem, der skal lave noget renovering på vores hus. Vi skulle tidligt afsted, så vækkeuret ringede 4.30 og morgenmad virkede lidt voldsomt der. I stedet havde jeg pakket en beholder med en rest kødsovs med nogle bagte rodfrugter, der var til overs fra tidligere på ugen.

Der sad jeg så i Københavns Lufthavn klokken lort om morgenen og spiste kold kødsovs ud af en beholder med en lille plastikgaffel. Og ved du hvad? Det var helt ok. Ikke det mest overdådige gourmetmåltid, jeg har spist i mit liv, men det fik jobbet gjort. Og jeg landede mæt og glad i Malaga og kunne fint klare turen ud i bjergene.

Dåsemakrel på tomme togstationer

Det mindede mig om dengang jeg turnerede Danmark rundt med foredrag, og tit fandt mig selv på en kold togstation sent på aftenen i færd med at spise to dåser makrel i tomat med min medbragte gaffel. Fordi det var det, der var min mulighed lige der. Det virkede altid lidt usselt i øjeblikket at sidde der med sin konserves.

Det, jeg siger, er ikke, at du absolut skal spise kold kødsovs eller makrel i tomat direkte fra dåsen. Det, jeg siger er bare, at det er en mulighed.

Og det skriver sig ind i hele mindset-diskussionen.

Jamen, jeg kan ikke….

Jeg bliver nogle gange helt træt af at høre forklaringer om, at man ikke kan dit og dat, fordi man skal tidligt op, har lang transporttid, skal rejse osv. Det er 100% fint ikke at ville eller hellere ville noget andet. Det har jeg vitterligt nul problemer med. Men lad være med at gøre det til en fortælling om, at det ikke er muligt.

Det er, som om vi ikke længere må tale om, at vilje også spiller en rolle. For hvis det handler om vilje, insinuerer det jo indirekte, at selve overvægten, sygdommen eller helbredsproblemerne er selvvalgte, ‘for man kunne jo bare have valgt at gøre noget andet’. Og så enkelt mener jeg ikke, det er.

Men jeg mener bare heller ikke, at vi gør nogen nogen som helst tjeneste ved ikke at turde sige, at nogle dage er det sgu viljen, der bærer projektet igennem.

Low Carb og Keto ER muligt

Low Carb og Keto er i den grad muligt. Det er ikke altid det nemmeste valg og heller ikke altid det mest tiltalende. Langt fra. Det medgiver jeg. For det nemmeste valg er da klart at drukne sig i kulhydrater, som kan fås alle steder på alle tidspunkter af døgnet. Ingen behøver nogensinde gå ned på kulhydrater.

Men måske ønsker du dig et andet liv? Og i så fald er jeg her for at fortælle dig, at det liv findes.

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Keto kostplan testimonial

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

13 kommentarer til “En provokerende historie om at spise kold kødsovs”

Skriv en kommentar

 1. Har lige været på kursus over flere dage.
  Bad om et ekstra æg til morgenmad, dertil var der ost, pålæg og grønt, hvilket blev et udemærket Ketomorgenmåltid. Til frokost medbragte jeg selv kylling og snittet kål (fra Rema), købte dressing – hvilket igen smagte godt, var mættende og opfylder kriterierne for god Ketomad, det er rart selv at være tilfreds med sin kost. Til eftermiddag kunne kagen sagtens springes over, fordi jeg var mæt med god mad. Jeg drak te eller kaffe.
  For mig er det blevet en vane, det kræver lidt omtanke og evt planlægning for at komme i mål. Til gengæld forbliver min krop godt tilfreds og velværet er i top.

  Svar
  • Igen er dit perspektiv lige i øjet og det er så dejligt at læse dine indslag som jeg elsker for dine “no bullshit” bemærkninger. Det er så befriende.

   Svar
 2. Hahhaa, det eneste der provokerede mig ved billedet er at jeg troede det var bananer!!! Så jeg var nødt til at læse videre og blev lettet over at der bare var tale om selleri….. Pyhhh :) Skøn morgenmad! Jeg elsker at du har lært mig at fodre min maskine ordentligt :) Nu er jeg faldet til ro igen ovenpå banan-chokket :) Ha en go weekend

  Svar
 3. Jeg snupper altid lige 2 kogte æg i tasken når jeg går ud af døren og en snack salami.

  Er jeg mere sulten finder jeg et sted jeg lige kan købe en pakke kyllinge pølser gerne med chili og evt. En emmentaler eller gouda at brække af og spise.

  Man kan fint holde sig kørende på udebane på den måde uden at skulle ud i alt muligt.

  Nogen gange må man spise for at leve så kan man andre gange leve for at spise.

  Svar
 4. God historie om netop at have et mindset for øje! Jeg finder det nogle gange for besværligt at lave morgenmad, så det er måltidet, jeg altid springer over – og har det godt med! Og så er det jo rigtigt at man blot kan drukne sig i kulhydrater, for det kan man få fat i til hver en tid. Samtidig er det netop også det “mindset” der frister ……. hm! Jeg ville ønske man kunne få LCHP og Keto som færdigretter i supermarkederne samt på alle fastfood stationer i kongeriet Danmark !!! Måske en idé til et forretningskoncept :-)
  Bedste hilsener
  Stig

  Svar
 5. I mine unge dage kørte jeg motionscykelløb. Der skulle noget brændstof til cykelturen, nogle gange 150 km på en formiddag og gerne i den anden ende af Sjælland, Så ved 4 tiden om natten ringede uret og morgenmaden var (godt nok varm) spaghetti med kødsovs og så afsted til start.
  Nu er det kødsovs uden spaghetti jeg spiser og normalt ikke kl. 4 om morgenen
  Bh Conny

  Svar
 6. Kære Jane,

  Lige det her du skriver om er jo netop nøglen til at lykkedes. At vælge en diæt som ikke død-pine kræver, at man bager eller kokkerer special kost på fuld tid for ellers er alt tabt.

  Jeg husker, da jeg først prøvede det med bøffer af til morgenmad. Det var så sært de første par gange, for hver en bid på vej til min mund var fuld af tanker som “ej ej, adr adr det kan jeg ikke”! Og ved hver mundfuld sagde hele mit system “Uhhhhhm lækkert”! Også næste gaffelfuld “ej ej, adr adr det kan jeg ikke” efterfuldt af “Uhhhhhm lækkert”!

  Så mærkelig en oplevelse var det altså. I dag har jeg ingen kvaler, det eneste jeg rigtig har modstand på er din dåsemakrel med æg….. det kan man da ikke! Så det vil jeg til at afprøve, jeg elsker det sikkert om lidt :-)

  Tak for en god blog, særligt disse emner her synes jeg har gjort hele forskellen,

  Bh. Camilla

  Svar
  • Dåsemakrel er heller ikke mit finest moment, vil jeg sige😂

   Og glad for at du kunne lide indlægget. Det er jo altid lidt spændende…🙊

   Svar
 7. Du har lært mig, at spise aftensmad til morgenmad.
  Så nemt med rester og resten af dagen er jeg “flyvende”
  Min favorit er noget så mærkeligt som cheeseburger salaten. Men den er virkelig også mums kold og bare så tilfredsstillende.

  Svar
 8. Har ikke lige spist kold kødsovs til morgenmad endnu, men hvis det er det som skulle til den dag, så ville jeg til hver en tid vælge det til en travl morgen! 😂

  Og syntes det er helt okay at tale om vilje, for oftest når noget ikke lykkes for en eller man ikke kommer helt i mål, så var det grundet mangel på vilje.
  Og det gælder på alt hvad man vil.
  Mad, træning, læse en bog færdig, osv.

  For man skal ikke fortælle mig at alle mennesker ikke har en halv time til overs om dagen hvis de vil det.
  Træn i stedet for at se fjernsyn,
  Lav en stor omgang mad til flere dage i stedet for at glo på Instagram,
  Der er massere af undskyldninger, men næsten alt mad (også morgenmad) kan laves dagen før, og tages med på farten!
  En nødløsning her har også være fed græsk Yougurt med blandede nødder og blåbær, og så taber jeg mig måske ikke lige den dag, men det var bedre end mine alternativer 🤷🏻‍♀️

  Svar
  • Ja og det sidste der er der godt nok mange, der bakser med at forstå også. At der findes optimale valg og så valg, som måske ikke er optimale men som dælme er hundrede gange bedre end alternativet. Det må jeg prøve at skrive lidt om også❤️

   Svar
   • Særligt i disse tider et det så herligt, at du kommer med en uforbeholden mening og står ved den, også selvom krænke politiet muligvis står klar i kulissen.
    Enig i at vægt er en kompleks størrelse, men at mindset / vilje altid vil være en kæmpe faktor!
    Bruger dine opskrifter meget til low carb mad, fordi jeg har valgt!! (Ikke fordi det er umuligt) at jeg ikke vil rationere min kål 😊

    Svar