Om at have sommerfugle i maven


I dag vil jeg gerne fortælle jer lidt om min bog. Har jeg overhovedet fortalt, hvad den hedder? Den hedder LCHF – SPIS DIG MÆT OG GLAD. Og den handler om netop det. At justere sin kost, så man opnår mæthed, stabilitet og ro i kroppen, for med det følger en række positive sidegevinster såsom stabilt blodsukker, mindre sukkertrang, bedre humør, mere energi, mere overskud, bedre søvn og måske oven i købet et vægttab, hvis det er det, man går efter.

For jeg tror dybt og allerinderst inde, at det er vigtigt at vende den sådan. Spis dig mæt og glad først. Så skal de andre ting  nok komme også. Det er jo også det, der på mange måder er budskabet her på bloggen, og de to ting skal jo gerne hænge sammen.

Bogen er altså en livsstilsbog med en masse lækre opskrifter. I mit arbejde med bogen har jeg prioriteret at gøre den så lettilgængelig som muligt, samtidig med, at den giver et solidt indblik i, hvorfor det giver mening at lægge sin kost om til LCHF. Jeg vil gerne, at den skal kunne læses af folk, som ikke nødvendigvis er vant til at beskæftige sig med, hvordan kroppen reagerer på forskellige makronæringsstoffer. Den er ikke på Peter Pedal-niveau, slet ikke, men den indeholder heller ikke kilometerlange tekster om kolesterol. Det er ikke meningen med denne bog. Den er en introduktion til en livsstil med færre kulhydrater og mere fedt. Uden prædikener og løftede pegefingre og uden rigide systemer, der skal følges. I stedet er den fuld af gode råd og anbefalinger til, hvordan man kan gribe det an i sit liv, og hvad man kan forvente sig, hvis man gør. Den har et positivt, kærligt og varmt budskab, synes jeg.

I øjeblikket er mit manus ved at blive redigeret hos forlaget. Jeg var til møde derinde i går med redaktøren og marketingkonsulenten for at tale planlægning og markedsføring af bogen. Jeg fornemmer en virkelig stor gejst hos dem, og det giver mig sommerfugle i maven på en måde, jeg slet ikke kan beskrive. LCHF rykker nu, det kan de mærke, siger de. Og det synes jeg bare er tusinde gange større, end at jeg skal udgive en bog. Vi står på kanten til en tendens, og det er simpelthen så spændende, hvor det hele fører hen. Jeg er idealistisk anlagt på det punkt. Tænk, hvis vi rent faktisk rykker noget.

Og når jeg sidder der med nogen, som siger noget pænt om min bog, får jeg nøjagtig samme følelse indeni, som når nogen siger noget pænt om mine børn. Jeg får en kugle af varme i maven og bliver glad og stolt.

Arbejdet med at få bogen ud starter på mange måder nu. Jeg skal til fotograf i næste uge og fotograferes – i sommertøj. Forlaget har lovet, at de får fotografen til at photoshoppe mine blå læber væk. Og vi skal have fotograferet et par enkelte retter fra bogen, så vi har noget at gå til pressen med.  Det er HAM HER, der skal tage billederne, og jeg kan ikke se mig fri for at være en smule star struck. For han er bare så dygtig og tager de smukkeste madbilleder. Tænk engang, hvor heldig jeg er.

På mange måder kan hele denne tid sammenlignes med at være gravid for første gang. Jeg er glad og spændt men også bange, for jeg aner reelt set ikke, hvad der venter mig. For selvom det er nemt nok for mig at sidde her bag skærmen og være ærlig og åben, så er jeg i virkeligheden et ret privat og blufærdigt menneske. Jeg trives bedre i biroller end i hovedroller, og jeg bryder mig egentlig ikke specielt meget om at være centrum for opmærksomhed. Men det er jo en del af gamet, kan man sige, og noget som jeg skal vænne mig til.

Så ja. I øjeblikket har jeg sommefugle i maven en pæn del af tiden.

Og nu skal jeg i arbejdstøjet. Der er blevet bestilt et kapitel mere til bogen , et oplæg til et foredrag og en præsentationstekst om mig selv. Plus det løse. Så over and out!

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

58 kommentarer til “Om at have sommerfugle i maven”

Skriv en kommentar

 1. Det er så STORT, Jane :) Jeg ønsker dig virkelig held og lykke med din bog. Din tilgang til lchf er så ligetil og nede-på-jorden-agtig. Og ja, som andre også skriver: Sporene fra Kernesund skræmmer. Der venter jo nok et koppel frådende ‘sundhedseksperter’, der føler sig truet på deres eksistens. Men jeg tror på, du bevarer din integritet og ikke stiller op til hvad som helst :)

  Svar
 2. Jeg glæder mig også helt vildt til din bog kommer! Jeg følger selv med dagligt her på din blog, og finder utrolig meget inspiration.

  Så bare giv den gas, og held og lykke med det sidste arbejde med bogen :)

  -har nogen forresten set, at iForm har skrevet at de fra næste nummer vil begynde at bringe “Low Carb” opskrifter? Det er dælme fedt at “Low Carb” er ved at vinde så meget frem her i lille Danmark. Jeg har selv spist efter de her principper i lidt over et år, og synes det er vildt fedt at se hvor meget der er sket det sidste år :)

  Svar
  • Tak for det Trine :-)

   Jeg synes ligesom dig, at det er helt utroligt, hvad der er sket det sidste års tid. Da jeg startede bloggen her for snart to år siden, turde jeg næsten ikke skrive “LCHF”, fordi jeg tænkte, at det ville virke for diætagtigt :-)

   Svar
 3. Jeg kan næsten ikke vente til den kommer ud. Vil så gerne leve efter de principper, men har svært ved st komme i gang. Så glæder mig til, at få en bog ved min side. Det må være så spændende for dig. Held og lykke med det sidste og så ser jeg frem til udgivelse. :)
  Go weekend.
  Kh. Susan

  Svar
  • Mange tak, Susan. Jeg kan sagtens følge dig i at overgangen er svær. Men jeg synes også det er helt fint at tage det i sit eget tempo og lave små byttehandler hen ad vejen. :-)

   Svar
 4. Hvor jeg glæder mig til din bog kommer ud, og hvor er det bare sejt gået! Jeg læser din blog hver dag og bliver altid inspireret, hvad enten det gælder opskrifter eller betragtninger over livet. Som så mange andre synes jeg også at jeg er kommet “hjem” med denne kostform, ikke mindst takket være din blog.

  Svar
 5. Åh hvor jeg forstår din spænding og nervøsitet. :-) Jeg er dog overbevist om, at din bog er creme de la creme. Intet mindre. :-) Og som en anden skrev, så tror jeg også, at der vil komme lidt hug fra nogle af de såkaldte sundhedseksperter, men nu har jeg jo været så heldig at møde dig og jeg er ikke i tvivl om, at du med lethed vil kunne klare det lille bump på vejen på en saglig og sober måde.

  Hav en fantastisk weekend med fine kære.

  Knus fra Anita, der synes der er aaaaaalt for lang tid til april.

  Svar
  • Tak søde Anita :-) Jeg synes saftsuseme også, der er længe til april, men produktionstiden på en bog er bare megalang. Min del med at skrive den, er jo nærmest det mindste ;-/

   Svar
   • Tænk at det kan tage så lang tid. Er det ikke bare at trykke ctrl og p, indtaste ønskede antal kopier og slutte af med enter? ;-) Og feeeedt med fotografen forresten. Ingen grund til at være star struck, for det er HAM der skal være det. :-)

    Svar
 6. Hvor er det dig bare vanvittigt velondt!

  Og jeg er sgu også stolt på dine vegne – selvom jeg ikke kender dig i virkeligheden. Har fulgt din blog mere eller mindre fra starten, og det er fantastisk at se hvilken udvikling både du og den har gennemgået.

  Pisse sejt gået! :-)

  Svar
  • Tak Julie. Og du har vildt meget ret. Der er sket meget på de små to år. Og hvis jeg ikke havde blogget, er jeg ikke sikker på, at den udvikling ville have været så tydelig :-)

   Svar
 7. Jeg kan godt forstå du får sommerfugle i maven det er virkelig også stort og spændende. Og hvor er det skønt, at LCHF for alvor begynder at brede sig herhjemme.

  Svar