Om at føde en ny bog


At lave en bog er lidt som at være gravid. I starten har man sommerfugle i maven over alt det spændende, der skal til at ske. Tiden går, og babyen vokser sig langsomt større. Så når man 3. trimester, og man begynder  at tænke, at nu er det snart nok, altså. Mand, hvor er det hårdt og godt, det snart er overstået! Usikkerheden kryber ind på en. Vil jeg overhovedet have det her barn? Og hvad nu, hvis jeg ikke kan elske det lige så højt som mit første barn?

Så kommer man til scanning, og man ser det lille liv tage form, og pludselig bliver det hele virkeligt, og man finder kræfter til at komme igennem den sidste tid.

Scanningen svarer til den tid, man tilbringer i fotostudiet. Det er her, man for første gang ser, hvad det egentlig er for en bog, man er ved at lave. Vi startede i fotostudiet i mandags, og jeg ved ikke, hvad jeg havde forestillet mig. For min første bog er jo den smukkeste bog i verden (jo, jo), og en 2’er ville jo allerhøjst kunne blive en svag efterligning. Men sådan blev det slet ikke. En ny bog tog form, og den bliver om muligt endnu smukkere. En lillesmule anderledes og helt sin egen.

Så nu glæder jeg mig endnu mere til at stå med min nye baby i armene til januar og glemme alle kvalerne. Og så glæder jeg mig helt vildt til at vise den til jer allesammen!

Så når bloggen syltes i øjeblikket, er det altså fordi jeg laver mad fra morgen til aften. Det gælder både denne uge og næste uge. Men hver aften sætter jeg mig til rette rundt om bordet med min familie og spiser fotomad. Fotomad er min livret, tror jeg!

fotomad

PS: Jeg har opdateret beskrivelsen af den nye bog, hvis du er nysgerrig efter at læse mere om, hvad den indeholder!

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

25 kommentarer til “Om at føde en ny bog”

Skriv en kommentar

 1. Jeg kan vildt godt lide din beskrivelse. Det jo ikke alle der har skrevet en bog og det kan derfor godt være svært at sætte sig ind i.
  Jeg synes det en sjov måde at dele sin oplevelse og følelser på :)
  Og så ser din mad bare så lækker ud, jeg kunne godt finde på at købe din bog, bare for at lave det fest måltid :)

  http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  Svar
 2. I dag er det “åbenbart” National Fuldkornsdag…… Lad os da holde en National Smørdag i den kommende fremtid. Ikke for at tjene penge ligesom staten, men bare fordi det er godt ;-)

  Svar
 3. Hej Jane.

  Jeg er en af dem, der også glæder mig meget til din nye bog. I den forbindelse ville jeg lige høre, om du har overvejet at forhåndssælge den, så man kunne give/ønske sig den i julegave? Jeg ved ikke, om det er praktisk muligt – men jeg tror, at der ville være mange rundt omkring, der blev glade d. 24., hvis der under træet lå en kvittering på bogen:) Så er der også lidt at gå og glæde sig til i januar:)

  Ps: Lavede din tomatsauce igår (den med oksekødboller) Jeg smed 150 gr fintrevet parmasan i – seriøst: Det var det bedste, jeg nogensinde har smagt!

  Svar
 4. Hej Jane. Jeg sendte dig en mail i sidste uge – vil du se om, du har modtaget den? Jeg har selvfølgelig fuld forståelse for, hvis du ikke har haft tid til at svare :)
  Mvh Linet

  Svar
 5. Om at føde en ny bog – jeg kunne ikke lade være med at trække på smilebåndene! Jeg har desværre ikke selv prøvet at udgive en bog, men har har ventet og født et barn og kan ganske udemærket forstille mig at de følelser man har med forventningens glæde som bliver til frustration og så igen til glæde!
  Og ja så glæder jeg mig jo bare voldsomt meget til din nye bog udkommer! Dejligt at man har noget at glæde sig til en en ellers røv syg januar (-:

  Svar
 6. Uh, jeg glæder mig til den nye bog. Sjældent er en bog brugt så flittigt som den “gamle” og alle opskrifterne er efterhånden prøvet af adskillige gange. Det er også dejligt at kunne gå ind på bloggen og få nye sæsonaktuelle ideer og opskrifter. Har været med i et par måneder nu og har aldrig følt mig så sund :-) At der så samtidig er røget 4 kg er jo bare SKØNT.

  Svar
 7. Hej Jane
  Jeg følger din blog hver dag og glæder mig over din evne til at formidle LCHF. Jeg skriver til dig fordi min mand og jeg var på kur for nogle år siden (han tabte 14 kg og jeg 8 kg :) ). Den hed (hedder) OMEGAKUREN det er Niels Ehler der skrev om den. Og jeg kan kun se, at det er det samme som LCHF, det navn var vist bare ikke opfundet dengang, 2009.
  Han var forsker ved Landbohøjskolen. Han beskriver også på en let forståelig måde om ketose, kolesterol og GI. Især vil jeg henlede opmærksomheden på hans beskrivelse af Relativ Glykemisk Belastning (RGB).
  Han har lavet et stort opslagsværk bagerst i bogen “Nyd Livet, Lev fedt – bliv slank”
  Det hjælper mig meget i hverdagen, er nemlig gået igang med LCHF igen.
  Tjek http://www.neksa.dk
  Tryk på “Sundhed” og så øverst på: ” Glykemisk og RGB tabel” Det er et Exel ark man downloader.
  Jeg har din bog og surfer dagligt på svenske sider og lapper dejlige opskrifter i mig. Jeg glæder mig meget til din næste bog. Den kommer også til at blive en del af min samling.
  Det er bare SÅ meget lettere og bedre både at have en bog med i køkkenet og så er det bare svært med det svenske sprog. ( eks når man skal komme noget “smat” i en form)
  Mange hilsner og god dag til dig
  Karen Margrethe

  Svar
  • wow – tak for dejligt link til rigtig fin oversigt og tabel.

   Jeg har tit stået og været i tvivl om GI værdien på forskellige ting, eller vidst at jeg nok liiiige var lidt for liberal med nogle ingredienser og derfor gerne ville skue ned for GI værdierne for de øvrige, uden at vide hvordan. Nu har jeg alle muligheder!

   Tak :-)

   Svar
 8. Hvilken dejlig update, jeg glæder til at se den flotte ny, og håber den kommer ud inden den 10. Januar, så min 30 års fødselsdag bliver endnu bedre og gæsterne kan nyde alle de lækre fristelser.

  Svar
 9. Kære Jane
  Du rammer så meget plet med din sammenligning. Jeg kunne ikke lade være med at fortsætte sammenligningen. Da jeg ventede barn nr. 2 gik jeg ofte og tænkte på, at det jo ikke ville være muligt at få et lige så fantastisk barn, som nr. 1, som jo er verdens 8. Vidunder og hvordan ville det være muligt at elske et barn til ligeså meget som det første. Nu har jeg tre vidundere, som er fuldstændig fantastiske hver for sig og som alle tre er fuldstændig knuselskede . Mon ikke det er med projekter/bøger som med børn, hvis vi gør os umage, er passionerede og giver det bedste vi har i os, så bliver resultatet fantastisk.
  Jeg glæder mig til din nye baby, den første er godt slidt her hos os.

  Svar
 10. Hej Jane.

  Jeg var lige inde og læse om din nye bog. Den glæder jeg mig virkelig til. Jeg kiggede lidt i din første bog mens jeg var hjemme på ferie og jeg synes den var meget liberal. Og så blev jeg meget skuffet over at de fleste opskrifter allerede var i mit arkiv, fordi de kan findes på internettet. Men for min veninde som er ny og ikke bruger internettet noget videre er den guld værd.

  Jeg bor jo i Sverige og vælter mig i lchfbøger. Og de er virkelig forskellige i deres tilgang til lchf. Men der er også mange som er meget ens. Mange af opskrifterne er meget svenske, hvis du forstår hvad jeg mener. :)

  Så rigtig skønt med en dansk bog som skilner lidt mere mellem striks og liberal lchf. <3

  Svar
 11. Hej jane.

  jeg er en stor fan og glæder mig til at forære mig selv din nye bog i fødselsdagsgave.

  Læste lidt på kommentarerene og er helt vil interesseret i det der grønkålsnoget. Min teenagedatter er ikke til at lokke til særligt meget af dine lækre retter. I kolonihaven står grønkålen flot og rank, så kan jeg måske lokke dig til at løfte lidt af sløret inden udgivelsen af bogen?

  Endnu en gang tak for din bog, din blog og sidst men ikke mindst for dig og din vidunderlige fordumsfri og kærlige måde at formidle din viden på.

  Knus fra Helle

  Svar
 12. Hej Jane
  Hvor er det sjovt at læse dette indslag, når jeg selv går og venter på barn nr. 2! Jeg har termin om 5 dage, og kan sætte mig 100% ind i det skrevne.
  Jeg glæder mig helt vildt til din bog nr. 2, da jeg under den første del af min graviditet har haft en del kvalme og ikke har kunne lave mad, hvilket selvfølgelig har medført indtag af hurtige kulhydrater, fordi det bare skulle være nemt…
  Jeg havde ellers vendt min livsstil, og GLÆDER mig til at komme i gang igen når jeg har født. Lige nu lever jeg kun efter det ind i mellem.
  Glæder mig til mere inspiration fra din næste bog – ærgerligt at den ikke udkommer inden jul

  Svar
 13. Med den begrundelse er det helt ok at bloggen ligger lidt stille :-) Jeg glæder mig til at se din nye bog. Jeg har lige købt den ” gamle” og den er blevet til husbiblen herhjemme sammen med din blog, selvfølgelig.. Min 13-årige teenagedatter spørger dagligt: ” kan vi lave dether og hvad med dether….. ?? ”
  Jeg har ville skrive det her siden jeg så dig i fjernsynet for lidt tid siden. Først og fremmest syntes jeg , at du blev spist lidt af og det var rigtig træls.Men det jeg lagde mest mærke til var,at du nærmest strålede eller glødede af sundhed.Det vælger jeg,at tro på er på grund af LCHF.

  Svar
  • Sådan var min oplevelse af TV også. TV er et sært medie på den måde. Men jeg er glad for at jeg signalerede sundhed. Det er jo et udmærket visitkort :-)

   Svar
  • Hej Jane. Glæder mig meget til barn nummer 2 :-)
   Nu hvor du går og eksperimenterer i køkkenet: Jeg har lige haft 2 forskellige besøg fra USA og de talte begge meget om Kale-chips.
   Grønkålsblade, hvor stammen og det allermest krøllede er fjernet, bladene lægge på en bageplade og sprøjtes omhyggeligt med olie på begge sider og drysses med salt. Og så skal de bage ved ……. Ogsåkanjegikkehuskemer!! Måske de skal bage ved 180 grader, men hvor længe, det kan jeg ikke huske? Måske du har lyst til at kaste dig ud i eksperimentet? Det skulle smge vildt godt og selv deres børn guffer i sig med stor appetit.
   Nyd den proces du er i gang med. Du er sej:-)

   Svar
 14. Ej, jeg glæder mig helt vildt! Forudbestiller så snart det er muligt :D

  Har du set artiklen på Samvirke om hvorvidt børn bliver hyperaktive af sukker?

  Maria.

  Svar