Disse lækre oksespyd kan laves både i ovnen eller på grillen. Til spyddene har jeg serveret thaistegte grøntsager; porre, rødløg og grønne asparges, men det kunne også sagtens være alle mulige andre grøntsager fx broccoli, peberfrugt, grønne bønner, gulerod eller hvad du ellers lige har i grøntsagsskuffen.
Udstyr
- 20 Træspyd som har ligget i blød i koldt vand
Ingredienser
- 600 g oksekød fx tyksteg, tyndsteg, oksefilet eller lign.
- 2 rødløg
- 1 gul peberfrugt
Marinade
- 2 spsk sesamolie
- 2 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 1 tsk rød karrypasta
- 1 fed hvidløg finthakket
- 1 spsk ingefær revet
- 1 lime saften herfra
Thaistegte grøntsager
- 2 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 2 porre
- 1 rødløg
- 400 g grønne asparges
- 2 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 1 dl peanuts
- smør eller kokosolie til stegning
- 1 dusk frisk koriander til pynt
Sådan gør du
Oksespyd
- Skær kødet i tern. Rør marinaden sammen i skål og vend kødet godt rundt med marinaden. Lad kødet marinere i et par timer eller natten over.
- Opvarm ovnen til 225 grader.
- Træk kødet på træspyd, cirka fire stykker på hvert sammen med stykker af rødløg og peberfrugt.
- Steg spyddene øverst i ovnen (eller på grillen) i ca. 15 minutter. Vend dem ofte.
Thaistegte grøntsager
- Skær alle grøntsagerne i mindre stykker. Halver chilien, fjern kernerne og hak den fint.
- Opvarm kokosolien i en dyb pande eller en wok og lad hvidløg og chili sautere først.
- Tilsæt herefter grøntsagerne og lynsteg dem sammen med sojasauce, indtil de er møre.
- Pynt med peanuts og frisk koriander.
- Server oksespyddene med de stegte grøntsager og evt. en lækker, spicy peanutdip.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Oksespyd med spicy peanutdip
Til oksespyddene og grøntsagerne serverede jeg den lækre spicy peanutdip. Den spicy dip er godt til alle asiatiske retter. Vi spiser den især til Chicken Satay eller kylling på pind, som ungerne kalder det.
Dippen er lavet primært af rød karrypasta, kokosmælk og crunchy peanutbutter. Det hele lunes i en kasserolle indtil det tykner og smages til med eddike, sødning, vand (ift. konsistens). Så lækkert!
Opskriften på oksespyd med thaistegte grøntsager genkender du måske fra min første bog LCHF Spis dig mæt og glad. Jeg havde den lige fremme forleden. Hold op, hvor er den bog bare fyldt med lækker mad. Jeg forstår godt, den var så populær.
0 kommentarer til “Oksespyd med thaistegte grøntsager”