Oksespyd med thaistegte grøntsager


Disse lækre oksespyd kan laves både i ovnen eller på grillen. Til spyddene har jeg serveret thaistegte grøntsager; porre, rødløg og grønne asparges, men det kunne også sagtens være alle mulige andre grøntsager fx broccoli, peberfrugt, grønne bønner, gulerod eller hvad du ellers lige har i grøntsagsskuffen.

Oksespyd med thaistegte grøntsager

Oksespyd med thaistegte grøntsager

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Udstyr

  • 20 Træspyd som har ligget i blød i koldt vand

Ingredienser

Marinade

Thaistegte grøntsager

Sådan gør du

Oksespyd

  • Skær kødet i tern. Rør marinaden sammen i skål og vend kødet godt rundt med marinaden. Lad kødet marinere i et par timer eller natten over.
  • Opvarm ovnen til 225 grader.
  • Træk kødet på træspyd, cirka fire stykker på hvert sammen med stykker af rødløg og peberfrugt.
  • Steg spyddene øverst i ovnen (eller på grillen) i ca. 15 minutter. Vend dem ofte.

Thaistegte grøntsager

  • Skær alle grøntsagerne i mindre stykker. Halver chilien, fjern kernerne og hak den fint.
  • Opvarm kokosolien i en dyb pande eller en wok og lad hvidløg og chili sautere først.
  • Tilsæt herefter grøntsagerne og lynsteg dem sammen med sojasauce, indtil de er møre.
  • Pynt med peanuts og frisk koriander.
  • Server oksespyddene med de stegte grøntsager og evt. en lækker, spicy peanutdip.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Oksespyd med spicy peanutdip

Til oksespyddene og grøntsagerne serverede jeg den lækre spicy peanutdip. Den spicy dip er godt til alle asiatiske retter. Vi spiser den især til Chicken Satay eller kylling på pind, som ungerne kalder det.

Dippen er lavet primært af rød karrypasta, kokosmælk og crunchy peanutbutter. Det hele lunes i en kasserolle indtil det tykner og smages til med eddike, sødning, vand (ift. konsistens). Så lækkert!

Opskriften på oksespyd med thaistegte grøntsager genkender du måske fra min første bog LCHF Spis dig mæt og glad. Jeg havde den lige fremme forleden. Hold op, hvor er den bog bare fyldt med lækker mad. Jeg forstår godt, den var så populær.

Foto: Columbus Leth til LCHF Spis dig mæt og glad

Stor nyhed: Fit efter 40

Stort, nyt livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Kurset starter mandag d. 8. oktober.

Læs alt om kurset her

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Oksespyd med thaistegte grøntsager”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?