Oksekødsfrikadeller med bønnefritter


Oksekødsfrikadeller med bønnefritter og blomkålsbearnaise. Simpel men lækker aftensmad, som alle i familien vil kunne lide.

Denne opskrift på oksekødsfrikadeller er sådan en slags grundopskrift. Jeg varierer den lidt fra gang til gang men har gerne hvidløg og nogle friskhakkede urter i. Herunder har jeg bare brugt persille men hvis de skulle have et mere mellemøstligt præg, ville jeg have brugt lidt mynte også.

Og så er de serveret med de lækre bønnefritter og den altid populære blomkålsbearnaise. Det går man aldrig galt i byen med…

Oksekødsfrikadeller

Oksekødsfrikadeller med bønnefritter

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Print Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

Oksekødsfrikadeller

Blomkålsbearnaise

  • 200 g blomkål
  • 100 g smør
  • 2 æggeblommer
  • 2 tsk bearnaiseessens (jeg køber den færdigt)
  • 1 spsk frisk estragon finthakket
  • 1 tsk salt og friskkværnet peber

Bønnefritter

Sådan gør du

Oksekødsfrikadeller

  • Rør kødet sammen med æg, hakket hvidløg og friskhakket persille og salt og peber i en skål.
  • Form farsen til små frikadeller.
  • Opvarm smør eller kokosolie på panden og steg frikadellerne heri, de skal have ca. 4-5 min. på hver side.

Blomkålsbearnaise

  • Kog blomkål mørt i en lille gryde, ca. 7 minutter.
  • Hæld vandet fra og blend blomkålsbuketterne med stavblender sammen med bearnaiseessens.
  • Tilsæt æggeblommer og blend igen.
  • Smelt smør i en gryde eller microovn.
  • Hæld smør i blenderglasset i en tynd stråle og blend samtidig.
  • Rør hakket estragon i saucen og smag til med salt og peber.

Bønnefritter

  • Opvarm ovnen til 220 grader.
  • Vend de grønne bønner med olivenolie og salt og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem i ovnen i ca. 30-40 minutter eller til de er mørke og sprøde. Vend dem evt. lidt undervejs og åben ovnen for at få overskydende damp ud.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Indoktriner ungerne til at kunne lide sund mad

Der sker jo helt sikkert noget med maden, man laver, når man får børn, fordi der kan være en masse hensyn at tage. Og hvem gider stå og lave mad, som ingen spiser?

Alligevel synes jeg, der er et argument for at blive ved med at servere spændende og varieret mad til ungerne, for det hænger jo sådan sammen, at børn kan lide det, de plejer at spise. Og vi, som voksne, kan tit lide det, som vi plejede at spise som børn.

Det er jo en lille indoktrinering. Det tænker jeg på hver gang jeg spiser leverpostej fx. Alle ‘hader’ lever, men smagen af leverpostej elsker vi allesammen. Det samme når jeg spiser fx torskerogn fra dåse. Superklamt jo, og hvis nogen præsenterede det for mig som noget nyt her som voksen, ville det blive et pænt nej tak.

Men jeg elsker det, for jeg har jo spist det som barn.

Japanske børn elsker tangsmagen mens det er en smag, vi skal lære at kunne lide, for det er ikke en del af vores børnekost. Osv.

Så i hvert fald et argument for at udsætte ungerne, også de helt små, for en masse forskellige smage og ikke bare spise dem af med sødt/blødt brød, kiks og morgenmadscerealer.

Lækker og sund familiemad

Denne opskrift har altid været et hit hos mine børn. Derfor kan du måske også kende opskriften fra min bog MADGLAD, som jo netop handler om mad til børn.

Mine børn har altid været lidt til den traditionelle side, hvilket har betydet at en god sovs altid fik det meste til at glide ned.

saftige oksekødsfrikadeller
blomkålsbearnaise og bønnefritter - frikadeller med oksekød

Er du i tvivl om, hvor meget du skal spise?

Så prøv min online kalorieberegner.

Du indtaster dit køn, din alder, din højde, din vægt og dit aktivitetsniveau og så fortæller beregneren dig, hvor mange kalorier du skal spise, hvis du vil holde vægten, hvis du ønsker vægttab og hvis du ønsker at arbejde på at øge i muskelmasse.

Jeg har lavet to forskellige oplæg til vægttab. En, jeg kalder stabilt vægttab, som er egnet til et stabilt og realistisk vægttab, hvor du stadig har god energi, sover godt og bevarer din muskelmasse og hvor der stadig er plads til et socialt liv. Og så en, jeg kalder målrettet vægttab, som du kan bruge i perioder, hvor motivationen er særligt høj, eller hvor du er indstillet på at give den en ekstra skalle og er ok med, at det kræver lidt ekstra fokus.

Når du har udregnet dit kaloriebehov, hjælper jeg dig med at få styr på dine makronæringsstoffer (kulhydrat, protein og fedt), alt efter om du ønsker at spise Keto eller Low Carb.

Kalorieberegneren er med i mit SØLV og GULD medlemskab, men du kan prøve den i den gratis prøveperiode, hvis du ikke er medlem allerede.

Jeg vil prøve det gratis i 7 dage!

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Oksekødsfrikadeller med bønnefritter”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Jo, kæmpestort JO. Jeg har både testet bønnefritter og en anden type kødboller og begge dele er blevet super godt👍🏼

      Svar