Oksekødsfrikadeller med bønnefritter og blomkålsbearnaise. Simpel men lækker aftensmad, som alle i familien vil kunne lide.
Denne opskrift på oksekødsfrikadeller er sådan en slags grundopskrift. Jeg varierer den lidt fra gang til gang men har gerne hvidløg og nogle friskhakkede urter i. Herunder har jeg bare brugt persille men hvis de skulle have et mere mellemøstligt præg, ville jeg have brugt lidt mynte også.
Og så er de serveret med de lækre bønnefritter og den altid populære blomkålsbearnaise. Det går man aldrig galt i byen med…
Ingredienser
Oksekødsfrikadeller
- 600 g hakket oksekød
- 1 æg
- 1 fed hvidløg finthakket
- 1 lille håndfuld bredbladet persille finthakket
- smør eller kokosolie til stegning
- salt og friskkværnet peber
Blomkålsbearnaise
Bønnefritter
- 600 g grønne bønner friske eller frosne
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
Sådan gør du
Oksekødsfrikadeller
- Rør kødet sammen med æg, hakket hvidløg og friskhakket persille og salt og peber i en skål.
- Form farsen til små frikadeller.
- Opvarm smør eller kokosolie på panden og steg frikadellerne heri, de skal have ca. 4-5 min. på hver side.
Blomkålsbearnaise
- Kog blomkål mørt i en lille gryde, ca. 7 minutter.
- Hæld vandet fra og blend blomkålsbuketterne med stavblender sammen med bearnaiseessens.
- Tilsæt æggeblommer og blend igen.
- Smelt smør i en gryde eller microovn.
- Hæld smør i blenderglasset i en tynd stråle og blend samtidig.
- Rør hakket estragon i saucen og smag til med salt og peber.
Bønnefritter
- Opvarm ovnen til 220 grader.
- Vend de grønne bønner med olivenolie og salt og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag dem i ovnen i ca. 30-40 minutter eller til de er mørke og sprøde. Vend dem evt. lidt undervejs og åben ovnen for at få overskydende damp ud.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Indoktriner ungerne til at kunne lide sund mad
Der sker jo helt sikkert noget med maden, man laver, når man får børn, fordi der kan være en masse hensyn at tage. Og hvem gider stå og lave mad, som ingen spiser?
Alligevel synes jeg, der er et argument for at blive ved med at servere spændende og varieret mad til ungerne, for det hænger jo sådan sammen, at børn kan lide det, de plejer at spise. Og vi, som voksne, kan tit lide det, som vi plejede at spise som børn.
Det er jo en lille indoktrinering. Det tænker jeg på hver gang jeg spiser leverpostej fx. Alle ‘hader’ lever, men smagen af leverpostej elsker vi allesammen. Det samme når jeg spiser fx torskerogn fra dåse. Superklamt jo, og hvis nogen præsenterede det for mig som noget nyt her som voksen, ville det blive et pænt nej tak.
Men jeg elsker det, for jeg har jo spist det som barn.
Japanske børn elsker tangsmagen mens det er en smag, vi skal lære at kunne lide, for det er ikke en del af vores børnekost. Osv.
Så i hvert fald et argument for at udsætte ungerne, også de helt små, for en masse forskellige smage og ikke bare spise dem af med sødt/blødt brød, kiks og morgenmadscerealer.
Lækker og sund familiemad
Denne opskrift har altid været et hit hos mine børn. Derfor kan du måske også kende opskriften fra min bog MADGLAD, som jo netop handler om mad til børn.
Mine børn har altid været lidt til den traditionelle side, hvilket har betydet at en god sovs altid fik det meste til at glide ned.
Blomkålsbearnaise er bare ren slik,!
Yummi
Hej Jane, mon ikke disse vil være gode i en Airfryer?
Bh. Camilla
Jo, kæmpestort JO. Jeg har både testet bønnefritter og en anden type kødboller og begge dele er blevet super godt👍🏼