Krydret oksegryde


Denne opskrift på oksegryde er dejligt krydret og en smule til den spicy side, og det giver varmen i det kolde halvår. Langtidssimrede gryderetter, der står på komfuret i flere timer og dufter i hele huset, er altid dejligt. Og så bliver kødet så dejligt mørt og lækkert af den lange tilberedningstid.

Oksegryde - opskrift på krydret oksegryde

Krydret oksegryde

3 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
2 timer 15 minutter

Ingredienser

Tilbehør

Sådan gør du

  • Skær kødet i tern.
  • Smelt en klat smør i en gryde og brun kødet godt af. Læg det til side i et øjeblik.
  • Sauter løgene, til de bliver klare i farven.
  • Tilsæt kød og krydderier og steg det sammen i ca. 1 minut.
  • Tilsæt bouillon og fløde og lad retten koge op.
  • Skru ned for varmen og lad retten småsimre i ca. 2 timer. Lad peberfrugten simre med det sidste kvarters tid.
  • Smag til med salt, peber og sødning.
  • Snit kålen fint og server til retten sammen med hakket persille.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Krydret oksegryde – dejlig simremad

I denne opskrift på oksegryde har jeg brugt et stykke af okseboven. Det er en udskæring, der kræver lidt kærlighed og tålmodighed for at blive rigtigt lækker. Af samme grund er det en udskæring, som mange går udenom. Og det er synd. Både fordi man med rette tilberedning kan få et rigtig dejligt måltid mad ud af det, men også fordi jeg synes, der er noget sympatisk ved at bruge hele dyret.

Også indmaden, som jeg skrev om forleden.

I virkeligheden burde vi allesammen købe en hel ko og ad den vej blive tvunget til at lære at bruge hele dyret. Gad vide, hvor meget en hel ko fylder i fryseren. Nogle, der har prøvet det?

Hvis oksegryden her bliver for stærk, så sæt chilimængden lidt ned. Jeg var vist lidt for glad for chili den dag ;-) Du kan også lede videre efter en mere børnevenlig gryderet, blandt alle mine andre gryderetter lige her.

Oksegryde - opskrift på krydret oksegryde

Brug for en hjælpende hånd med vægttab?

Prøv min fleksible Keto kostplan. Den er nem og realistisk, selv i en travl hverdag.

Se kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

11 kommentarer til “Krydret oksegryde”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Vi er en familie på 5. 2 voksne og 3 børn -13-11 og nul.
    Vi har købt en halv øko hereford på 3 år og har valgt en ældre, da der er mere smag i. Er selv opvokset i landbrug, så har ret ofte hjulpet min Mor med frysning af de slagtede dyr.
    Det er super lækkert at få i boksen (140 kg) + 2 × lever lavet til leverpølse 30 stk af et kilo (da én anden køber ikke ville have leveren)
    Det kræver en halvstor kummefryser, men så behøver du heller ikke lede efter billig øko oksekød i køledisken og alt kød er bare lækkert og benene giver den bedste oksesuppe.

    Skal man bare have hakkekød, kan det anbefales med et ældre malkekvæg, da det både er billigt og er kraftigere i smagen.

    Det kræver noget tid, når man skal til slagteren og have det skåret ud, pakket, kørt hjem og frosset, men det er det hele værd og specielt i disse tider.

    Kan varmt anbefales.

    Svar
    • Årh så fantastisk! Det viser jo netop også, hvor utroligt langt man kommer med ét dyr, når alle dele udnyttes optimalt. Så dejligt. Jeg håber, det bliver meget mere udbredt i fremtiden, at vi tilrettelægger vores mad sådan❤️

      Svar
  2. 3 stars
    God og smagfuld simreret.
    Jeg er meget glad for stærk mad, men brugte halvdelen af Sambal Olek mængden og fik stadig rigelig smag.
    Ved at du skriver det i teksten, men kender man ikke produktet og følger blot opskriften, kan retten godt blive for stærk .

    Svar
  3. Mums det ser godt ud. Jeg har delt en halv ko fir år tilbage med mine forældre. Jeg fik 40 kg. Med af alle mulige udskæringer det fylder virkelig meget i fryseren. Men ja, værd at prøve??

    Svar
  4. Med hensyn til en ko i fryseren – jeg ved ikke præcis, hvor stor min kummefryser er, men den er blandt de store, og den kan netop rumme en hel kvie, fandt jeg ud af, da vi havde en, der skulle slagtes i foråret.
    (En kvie er et ungt hundyr, altså en ko der endnu ikke har haft en kalv)
    Hvis man skal have et helt/halvt dyr i fryseren, skal det være et yngre dyr – kalv, kvie eller ung ko.
    Man kan få et helt dyr, et halvt dyr, eller man kan være to om at dele en halv. Man kan også få en såkaldt “pistol”. Det er bagenden og ryggen – altså alt det, som de fleste mener er “det gode”. Der er en del “kogemad”, når man får forenden med, men man kan jo lave det meste af forenden til hakkekød.
    Det er mange kilo kød, og man skal nok lige overveje, hvor mange man er i husstanden. Et helt dyr er meget – måske 150-200 kg slagtevægt (inkl. ben). De færreste vil vælge en hel. Vi havde i foråret en såkaldt nødslagtning (dyr med dårligt ben), og da det var under coronanedlukningen, forsøgte vi ikke at afhænde noget, men beholdt det hele selv.
    Som man måske forstår af ovenstående, så har vi selv landbrug med slagtekalve?

    Svar
    • Tusind tak for den uddybende kommentar! Det er jo et fantastisk dyr og tænk så mange måltider, et enkelt liv kan bidrage til. Det synes jeg er fantastisk.

      Min mand er direktør for Scandic hotellerne og de indførte netop for nogle år siden, at de købte hele Angus kvæg. Det tvang dem til at blive endnu mere kreative i køkkenet for at få brugt hele dyret. Alt i alt en virkelig sympatisk løsning❤️

      Svar
      • Godt koncept??
        Og ja, men bliver tvunget ud i at bruge nogle udskæringer, man ikke ville vælge i supermarkedet. Omvendt skal man også gøre kort proces, hvis man på forhånd ved, at der er noget, man aldrig vil få brugt – og hakke det i fars fra start?

        Svar