Oksecarpaccio med kålsalat


Oksecarpaccio er jo en af mange genialiteter ud af det italienske køkken og det er en ret, som er fuldstændig perfekt for os, der spiser Low Carb eller Keto. Helt tynde skiver af råt oksekød med olivenolie og parmesan – og gerne lidt rucola for bitterheden.

Oksecarpaccio som frokost

Oksecarpaccio serveres ofte som forret men her har jeg lavet den som et fuldgyldigt måltid kun til mig selv. Italienerne ville formentlig korsfæste mig, når jeg om lidt indrømmer at oksecarpaccioen er en, jeg har købt i en pakke i supermarkedet. Men det er egentlig også det, jeg ville vise. Det kan godt lade sig gøre at finde egnede ting i supermarkedet og det blev et fint måltid alligevel. Jeg har prøvet både den, de har i Netto og Meny og den fra Meny smager klart bedst. Den koster sikkert også det firdobbelte, men sådan er det jo nogle gange med pris og kvalitet.

Der er ca. 80 g oksecarpaccio i en købt pakke, så jeg spiste to pakker. Olivenolien og parmesanosten kasserede jeg og brugte mine egne. Mest fordi jeg synes, mine egne er lækrere. Men det er jo en smagssag.

oksecarpaccio

Oksecarpaccio med kålsalat

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|

Ingredienser

Kålsalat

Sådan gør du

  • Fordel okseskiverne på en tallerken.
  • Stænk lidt olivenolie over og drys med rucola og parmesan.

Kålsalat

  • Snit spidskål og bland med rucola.
  • Rør dressingen sammen af olivenolie, citronsaft, salt og peber og vend den rundt i salaten.
  • Top med hakkede mandler og blåbær.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Oksecarpaccio med kålsalat

Som tilbehør til oksecarpaccio lavede jeg en hurtig kålsalat af spidskål og rucola toppet med blåbær og hakkede sojaristede mandler. Jeg ville have haft avokado på, men jeg havde ingen, så i stedet vendte jeg salaten i en hurtig olie-citron-dressing.

Jeg endte med et dejligt og mættende måltid, der var lavet på ganske kort tid. Jeg ville ikke tøve med at servere det til aftensmad en dag, hvis der bare skulle lidt let mad på bordet men lige her blev det min frokost.

Prøv også…

Er du ikke så begejstret for råt kød, så prøv at lave bresaolacarpaccio eller lav en af mine andre typiske frokoster, nemlig roastbeef-carpaccio. Roastbeef som udskæring vinder jo ingen konkurrencer, men langtidsstegt og nedkølet og derefter skåret i helt tynde skiver, fungerer godt i en slags tilberedt carpaccio.

oksecarpaccio

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Oksecarpaccio med kålsalat”