Oksecarpaccio er jo en af mange genialiteter ud af det italienske køkken og det er en ret, som er fuldstændig perfekt for os, der spiser Low Carb eller Keto. Helt tynde skiver af råt oksekød med olivenolie og parmesan – og gerne lidt rucola for bitterheden.

Ingredienser
- 160 g carpaccio færdigkøbt fra Meny eller Netto
- rucola
- 20 g parmesan
- 5 g olivenolie
Kålsalat
- 100 g spidskål
- 20 g rucola
- 30 g blåbær
- 10 g mandler gerne de sojaristede
- 10 g olivenolie
- 10 g citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Fordel okseskiverne på en tallerken.
- Stænk lidt olivenolie over og drys med rucola og parmesan.
Kålsalat
- Snit spidskål og bland med rucola.
- Rør dressingen sammen af olivenolie, citronsaft, salt og peber og vend den rundt i salaten.
- Top med hakkede mandler og blåbær.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter


Oksecarpaccio som frokost
Oksecarpaccio serveres ofte som forret men her har jeg lavet den som et fuldgyldigt måltid kun til mig selv. Italienerne ville formentlig korsfæste mig, når jeg om lidt indrømmer at oksecarpaccioen er en, jeg har købt i en pakke i supermarkedet. Men det er egentlig også det, jeg ville vise. Det kan godt lade sig gøre at finde egnede ting i supermarkedet og det blev et fint måltid alligevel. Jeg har prøvet både den, de har i Netto og Meny og den fra Meny smager klart bedst. Den koster sikkert også det firdobbelte, men sådan er det jo nogle gange med pris og kvalitet.
Der er ca. 80 g oksecarpaccio i en købt pakke, så jeg spiste to pakker. Olivenolien og parmesanosten kasserede jeg og brugte mine egne. Mest fordi jeg synes, mine egne er lækrere. Men det er jo en smagssag.
Oksecarpaccio med kålsalat
Som tilbehør til oksecarpaccio lavede jeg en hurtig kålsalat af spidskål og rucola toppet med blåbær og hakkede sojaristede mandler. Jeg ville have haft avokado på, men jeg havde ingen, så i stedet vendte jeg salaten i en hurtig olie-citron-dressing.
Jeg endte med et dejligt og mættende måltid, der var lavet på ganske kort tid. Jeg ville ikke tøve med at servere det til aftensmad en dag, hvis der bare skulle lidt let mad på bordet men lige her blev det min frokost.
Prøv også…
Er du ikke så begejstret for råt kød, så prøv at lave bresaolacarpaccio eller lav en af mine andre typiske frokoster, nemlig roastbeef-carpaccio. Roastbeef som udskæring vinder jo ingen konkurrencer, men langtidsstegt og nedkølet og derefter skåret i helt tynde skiver, fungerer godt i en slags tilberedt carpaccio.

Rigtig god. Jeg synes det er meget kød og spidskål. Så jeg spiste ikke det hele.
Ellers super god.😊