Ødelægger vægten dit humør?


Kender du følelsen af at gøre alt det rigtige, og alligevel står vægten bomstille? Eller at du vejer dig mandag morgen og bliver skuffet over, at vægten enten ikke er faldet, som du forventede – eller endnu værre – den er fandme steget!🤬

Og ja, du bander, for det giver dig uro indeni og tankemylder, og du ryger direkte ud i det velkendte selvsabotagemønster, hvor du spiser løs af alt det, du egentlig godt ved, du bør undgå…

Der er én type spørgsmål, der går igen her hos mig. Løst gengivet lyder de ca. sådan her:

  • Jeg tabte mig fint i starten, men nu står min vægt helt stille. Hvad gør jeg forkert?
  • Hvorfor står min vægt stille, når jeg gør alt det rigtige?
  • Min vægt er begyndt at krybe opad igen. Jeg er på nippet til at give op.
  • Min vægt steg pludselig med 800 g fra den ene dag til den anden. Hvad skyldes det?
  • Jeg har kun tabt 2 kg på 4 uger. Hvad gør jeg forkert?

Badevægten og selvsabotage

Tallet på badevægten er nok den største trigger, jeg ser, der fører til, at især kvinder siger F*** det, så kan det hele også være ligemeget og overspiser i frustration.

Desværre er de to hyppigste årsager til, at man ikke lykkes, at man giver op og overspiser.

Det gør mig ærgerlig, for det er i forvejen svært at ændre livsstil og gå varigt ned i vægt, og vi har masser af udefrakommende ting, som vi ikke kan kontrollere og som kan spænde ben for os. Men her er der tale om noget, vi påfører os selv – men det har jo så den heldige sidegevinst, at det så også er i vores magt at ændre.

Er løsningen at pakke badevægten væk?

Mange afstår helt fra at veje sig, fordi de ikke gider det dårlige humør, der følger med. Det kan sagtens være en løsning, hvis man i en periode føler sig ekstremt presset og har brug for ro på den front. Men jeg synes faktisk ikke, det er den bedste løsning. 

Hvis målet er at tabe vægt, er det lidt spøjst ikke at holde øje med, om det, man gør, faktisk virker.

I stedet synes jeg, det er en bedre løsning at lære at få et neutralt forhold til sin badevægt, så man kan bruge den som et datapunkt på lige fod med andre datapunkter, man måler sin fremgang på.

Vægten lyver!

Min vægt lyver, hører jeg mange sige, men det gør den faktisk ikke. Den fortæller dog heller ikke hele sandheden og i hvert fald ikke fra dag til dag.

Men over tid vil tallet på badevægten i 100% af tilfældene være en direkte afspejling af din kost og livsstil. Men bemærk lige, at jeg skrev ‘over tid’, for det er det, der er afgørende her.

Dag til dag vil tallet på din badevægt ikke følge de indsatser, du gør, kost og livsstilsmæssigt. Her kan det føles, som om vægten opfører sig, som vinden blæser. Og det kan være utroligt frustrerende, at vægten står stille, selvom din indsats er lige i skabet.  

Men gæt, hvem der står klar med åbne arme for at trøste. Det gør den gode gamle marabouchokolade eller dine gode gamle venner Ben & Jerry. Og så er vi tilbage ved den velkendte cyklus, hvor du aldrig når til at se, om det, du faktisk gjorde, havde effekt.

Det er fuldstændig afgørende, at du får styr på de følelser, der kaster dig i chokoladens trøstende favn. 

Vægtens normale udsving

Herunder er en helt almindelig vægtgraf fra en periode med über-stabil indsats (Keto med kalorieunderskud).

Er der tidspunkter her, hvor du ville have kastet håndklædet i ringen? Vær ærlig…

At arbejde sig på den anden side af vægtens helt naturlige udsving er helt afgørende for nogensinde at opleve, at den kommer til at gå nedad.

Vind over vægten

Vind over vægten er et 5 ugers miniforløb, hvor du lærer at slippe de gamle, negative følelser, der er forbundet med tallet på vægten og erstatte dem med et nyt og rationelt syn på dagens vejning. 

På forløbet følger du trenden for din vægtudvikling snarere end dagsvægten. Undervejs bliver du klogere på din vægt og hvorfor den opfører sig, som den gør, og du får indblik i hvilke faktorer, der påvirker netop din vægt fra dag til dag.

Det betyder, at tallet nu ikke længere har magt til at kaste dig ud i selvsabotage og dårlige madvalg, og det øger din chance for at arbejde langsigtet med din vægtnedgang markant. 

For at deltage skal du:

  • Eje en badevægt
  • Kunne læse tekst og/eller lytte til lydfiler

Miniforløbet koster 210,- (normalpris 249,-) og starter på mandag.

Tak for at gøre vægten mindre skræmmende. Det gav et utrolig godt forhold til den. Jeg besluttede i starten af måneden at det skulle være slut med hvid mad og om muligt intet brød. Jeg har tilladt mig selv at om fredagen måtte jeg gerne spise usundt, dog ikke i de mængder det plejer. Så det har resulteret i et vægttab på 3,1 kg ved den lille ændring. Det giver blod på tanden😃 så tak for det lille spark det gav mig :)

Vind over vægten-forløbet kan kombineres med alle koststrategier og kan også følges, uden at du ændrer kost overhovedet. Det eneste, jeg ikke anbefaler er at kombinere det med mit Keto-Kickstart kursus. Vil du gerne tage Keto-kurset, skal du gøre det først eller bagefter.

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

En kommentar til “Ødelægger vægten dit humør?”

Skriv en kommentar