Nytårsmenuen 2012


Nytårsmenuen, som vi indtog  går, var ualmindeligt fremragende. Hvis jeg skal sige det selv. Forretten var i min optik en klar favorit, og det er ikke sidste gang, jeg laver den kombination. For det første var den smuk, og smuk mad smager som bekendt bare altid bedre.

Store, flotte kammuslinger på citrusmarinerede sukkerærter med wasabi-mayo-dip. Og karsedrys. Citrusolien havde jeg lavet dagen før ved at blande ½ dl god olivenolie med skallen fra en økocitron sammen med lidt citronsaft og en smule salt. Nænsomt hældt ud over sukkerærterne, der lige havde fået et sekund i lidt kogende vand. Wasabimayoen bestod bare af mayo blandet med wasabi, limesaft og salt. Og karsedrys? Det synes jeg var et muntert indslag. Men det gav faktisk et fint lille twist.

En helt enkel hovedret. Kalvemørbrad med sellerfrifritter, asparges og trøffelsauce. Ikke så mange dikkedarer. Kødet, som var min mands ansvar, var perfekt stegt. De andre omkring bordet tilføjede en skive foie gras på toppen. Jeg sprang den del over.

Tre faste oste og lidt honningristede nødder. Ostene var en æblerøget cheddar (min mands favoritost. Selv synes jeg, den smager af hamburgerryg), en primadonna (ungernes favoritost) og en alpeost med urter, som ungerne kalder “pizzaost”, fordi urterne smager igennem og giver den en smag af pizza. Og pizza er som bekendt godt. Det bedste ved ostene var nok den Amarone, vi drak til.

Hov, hvad med desserten? Ja, altså den blev ikke lige foreviget. Delvist pga. at jeg på det tidspunkt, den blev indtaget var pænt beruset, og delvist fordi jeg var optaget af at give de andre tæsk i Besserwizzer. Men desserten bestod jo af den RAW chokoladekage, som jeg lavede for en uges tid siden til mandens fødselsdag, serveret med en lækker, syrlig hindbærcoulis. Kagen blev serveret næsten direkte fra fryseren, og det blev den bestemt ikke ringere af, kan jeg godt afsløre.

Udover ovenstående fik de glutenspisende gæster serveret en pizza bianca som appetizer, og herudover havde jeg bagt det meget populære grydebrød, som også går under betegnelsen “verdens bedste brød”. Men det kræver vist et indlæg helt for sig selv.

Kom med til webinar

Tilmeld dig 30 minutters gratis webinar d. 10. januar med Tine og mig og bliv klogere på din fordøjelse (og hvorfor den nogle gange brokker sig)

Tilmeld dig allerede nu, så du ikke går glip af det

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “Nytårsmenuen 2012”

Skriv en kommentar

 1. Godaften.
  Jeg har prøvet i et par uger at følge din madplaner. Jeg tabte mig pgså og det er jo rigtig godt.
  Men da jeg har en kronisk sygdom i min bugspytkirtel, dvs at jeg ikke selv kan nedbryde fedtet i min mad, dvs at der så er et par problemer med smør, fløde og andet der har et højt fedtindhold i.

  Jeg vil rigtig gerne følge din kost, men hva kan jeg gøre ved fedtet?

  Mvh Heidi

  Svar
  • Hej Heidi
   Hvis du ikke kan spise fedt overhovedet, er Low Carb/keto ikke et godt match for dig. Fedtet er jo en forudsætning for at du bliver mæt og har energi nok.

   Du kan prøve at eksperimentere med mængder og typer og se om du kan finde et leje, hvor det fungerer for dig. Måske prøve at tale med din læge om tilskud af fordøjelsesenzymer kan hjælpe dig.

   Men ellers vil jeg sige accepter at en fedtrig kost ikke er bedste valg i din situation.

   Svar
 2. Hej Jane
  Opskriften på din trøffelsauce hvor er den ?? ???

  Jeg har lige handlet ind til din laksetatar med æbler og urter. Og jeg tænkte på om der er en grund til du bruger rødløg istedet i stedet for skalotteløg ??

  Skalotteløgerne er de ikke mildere i smagen ?

  Tak for alle dine super skønne opskrifter ❤️

  Svar
  • Det er jo nytårsmenuen fra 2012. Den var vist mest for inspiration.

   Og du kan sagtens bruge skalotteløg i stedet for rødløg. De har en skøn aromatisk smag.

   Svar
 3. Nøøøøj, det ser godt ud! Min nytårsaften foregik i vegetarland AKA kødfri zone, så det der med kulhydraterne… Det snakker vi ikke lige om i dag! Men næste år kommer jeg da til Valby i stedet for ;)

  Svar