Nytårsmenuen 2012


Nu er julen slut, og så kommer vi snart til det rigtig sjove: Nytårsaften. Vi bliver seks voksne og fem børn hjemme hos os i år. De voksne skal spise god middag og drikke sig muntre i bobler og god vin, og børnene skal sove. Det kan faktisk godt lade sig gøre. Jeg plejer at blive lidt bimmelim af det første glas bobler til Dronningens nytårstale efter en lang dag i køkkenet, og så glider altid lissom derfra.

Jeg har næsten fået stykket årets menu sammen. Et af temaerne er “mad, der kan rulles”. Alle ved jo, at det rangerer helt deroppe omkring “mad på pind”. Vinen er endnu ikke helt på plads. Det eneste, der ligger fast er, at vi skal drikke bobler til appetizeren.

Appetizers
Kanapéer af endnu udefineret art
Grøntsagsstænger med urtedip
Olivenfocaccia med oliventapenade 
Spicy nødder og sojamandler

Forret
To slags ruller: Friske forårsruller med rejer og urter og squashruller med laksefyld – hertil avokadodressing til dip.

Hovedret
Amerikansk striplion med grillede aubergineruller med valnøddefars, ovnbagte grøntsager og rødvinsauce.

Dessert
Hvid, chokolade-cheesecake med hindbærcoulis.

Later
Kaffe, avec, chokolade og sjusser.

Hvad har I på menuen hjemme hos jer?

Har du brug for hjælp til vægttab eller livsstil?

Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:

Ja tak, vis mig mere >>

 

25 kommentarer til “Nytårsmenuen 2012”

  1. En genial nytårsmenu. Hvor er det vidunderligt, at du er så fantastisk til at komponere en overflødighedshorn af et nytårsfestmadsbombardement! Man bliver så glad i låget, så jeg kan varmt anbefale at hyggelæse Direktørens sekretærer, mens man tilbereder den fremragende symfoni af et måltid!

    Svar
  2. Lækker menu du har skruet sammen.

    Hos os ser det sådan ud:
    Appetizers: Dadler i svøb, spananakopita, bobler
    Forret: Fisketapas: Kaviarmousse, spinatroulade med laks, jomfruhummerhalesalat på julesalat.
    Mellemret Champagnegranité
    Hovedret: Rådyrkølle med kartoffelsurprise, grønkålssalat, surt/sødt/sauce
    Dessert 1 : Ostebord
    Dessert 2: Chokoladekage med vaniljeis
    Kl. 00.00: Hjemmelavet kransekage

    :-D

    Svar
  3. Super flot side du har. Jeg følger dig daglig :-)
    Har du en opskrift på auberginerullerne???
    Glæder mig til du skal udgive bog…
    Du og din familie må have et rigtig godt nytår ;-)

    Svar
  4. Sikke en skøn side du har, som jeg hver dag mange gange om dagen tjekker! Og må jeg i samme øjeblik rose dig for dit mod til at gøre luge det du vil og lytte til dit hjertes sang! Wauw! Siger en der står over det lige nu men er så angst! Nå det var nytår vi kom fra: altså jeg ved det ikke da vi skal besøge gourmet elskende venner i Stockholm og jeg skal medbringe kransekage. Og da jeg ikke spiser sukker er jeg på jagt efter en: har du en god en? Kender du til en? Og kan sukrin melis bruges til glasur. Og lige for at tippe den over så hvad med noughatfyld? Åh please hjælp alle andre opskrifter er klamme ;( mange kh og tsk for fine opskrifter

    Svar
  5. Det lyder som en nydelig meny,men jeg er glad det ikke er meg som skal lage den.Liker egentlig ikke og lage mat,men som kvinne forventes det jo at man kan.Har gått 2år på husmorskole i Danmark,og det var ingen god opplevelse.
    Selv reiser vi til Tenerife den 30des.og har allerede bestilt bor på en resturant,så hva de serverer den kvelden vet jeg ikke.
    Takk for en flott blogg,leser den med glede.
    Ønsker deg og din familie et GODT NYTTÅR.

    Svar
  6. Hej Jane.
    Vores menu til i år er endnu ikke på plads, men jeg vil egentlig vildt gerne lave en rødvinssauce, men har forsøgt mig en gang før, og der blev det nærmest uspiseligt det jeg fik lavet. Jeg prøvede lige at se om jeg kunne finde en opskrift på rødvinssauce på din side, men synes ikke jeg kunne se nogen, har du en hemmelig en? :)
    Tak for en rigtig inspirerende blok.
    Mvh Anne

    Svar
    • Åh, jeg har egentlig ikke en specifik opskrift. Jeg bruger som regel stegeskyen, kalvefond og rødvin. Ind imellem også med fløde ;-)

      Svar
  7. Sikke nole lækre menuer :-)
    Jeg aner ikke hvad vi skal have. Vi skal til svigerfamilien i år – for første gang en nytårsaften. Vi bliver 6 voksne og vores tre troldeunger. Det bliver med garanti hyggeligt og meget stille og roligt. Lige hvad jeg trænger til i år. Og middagen bliver helt sikkert også lækker :-) Når nytåret er forbi, smutter vi til Tyskland i et lille hyggeligt badeland, hvor der skal slappes og hygges i 4 dage, inden hverdagen atter kalder :-)

    Svar
  8. Vi bliver syv voksne og fire børn. Menuen ser ud som følger:
    BØFFELMOZZARELLA MED RØGET HELLEFISK OG RÅMARINERET FENNIKEL I KRYDDERURTER

    JORDSKOKKESUPPE MED KØRVEL, JORDSKOKKECHIPS OG MILDE LØG

    KROGMODNET OKSEFILET MED RODFRUGTSKOMPOT, SPRØDE SALATER OG PESTO

    BAGTE ÆBLER, ÆBLETRIFLI, ÆBLESALAT

    Den opmærksomme læser har måske gennemskuet, at det er Årstidernes nytårskasse. Jeg er simpelthen blevet afhængig af, ikke at skulle handle selv. Jeg får efterhånden ALT med undtagelse af mælk og smør leveret til døren og 100 procent økologisk. Det bliver bare ikke nemmere. Elsker konceptet og ser frem til, at de forhåbentlig lancerer en LCHF kasse i det nye år :-)

    Svar
    • Kæft hvor lækkert, Charlotte! Jeg har overgivet mig til Aarstidernes diverse grøntkasser og får nu mellem 4-6 kasser grønt om ugen. Har opdaget deres “ekstra varer”, og der var jo bl.a. kålkassen! Genialt koncept!

      LCHF-kassen er angiveligt stadig på tegnebrættet! :-)

      Svar
  9. Auberginerullerne med valnøddefars lyder rigtig lækkert :)

    Jeg holder fest for et par nære veninder og til kl. 18 skal vi have saltmandler, edamamebønner med misodip og dadler m bacon rundt om (sprøjter muligvis gorgonzolacreme ind i dadlerne). Til forret skal vi havde jordskokkesupper, hovedretten kommer til at bestå at langtidsstegt culottesteg med tilbehør af bønnesalat med hasselnødde/myntedressing og flødebagte rødbeder. Til dessert skal vi have cheesecake. kl 24 skal vi selvfølgelig have dine snickers og kransekage med pistacie og citron. Mmmmm! :)

    Svar
    • Åh så lækker menu. Jeg havde overvejet dadlerne med bacon også. Jeg ELSKER dem! Men de var på menuen sidste gang og gæsterne er de samme… :-/

      Svar
  10. Vi bliver også 6 voksne og 4 børn. Vi starter med en omgang sushi med selvfangede fisk, dog fra fryseren selvfælgelig ;) derefter står den på moskuskølle med rødvinssovs og diverse tilbehør, så alle kan blive tilfredse og desserten er ikke helt fastlagt, men måske noget med chokoladebomber, de der hvor chokoladen vælter ud når man skærer i dem – dog kun hvis de er mulige at lave glutenfrie.
    Derudover vil der selvfølgelig også være en masse bobler og vin – så aftenen kan ikke andet end at blive god ;)
    Godt nytår til dig og alle I andre der også følger Janes blog med glæde.

    Christine

    Svar
    • Sej menu! Jeg mener, at Cecilie har en opskrift på glutenfri/lchf chokoladekage med flydende midte i sin bog Fristende Lavkarbo. Tjek evt. bloggen af samme navn :-)

      Svar
  11. Sikke en menu! Vi bliver fire voksne, menuen står på hvidløgs/chili kammuslinger, vildtragout og nøddekage med nougatcreme, blåbær og kakaonibs. Hjemmelavede kransekagestykker til boblerne klokken midnat. Det bliver stille og fredeligt, tror jeg, god mad og vin i hyggeligt selskab.

    Svar
  12. Hold da op en lækker menu. Glæder mig til at se billederne :)
    Her er det blot en hovedret (rødvinsmarineret dyrekølle) og så is senere på aftenen + en børne-fyrværkeri-pakke der sikkert bliver fyret af lige efter aftensmaden :)

    Svar
  13. Ih, det lyder lækkert :-) Hjemme hos os tager vi (jeg) det stille og roligt i år. Vi bliver mellem 7 og 9 voksne og en teenager på 13. Folk tager selv det med, de vil have at drikke. Og jeg har aftalt med de to madører, der kommer, at jeg sørger for ingredienser, og så laver de maden. Så indtil videre bliver det noget med asparges og bacon i ovnen med lidt parmesan til forret og noget oksemørbrad med endnu udefinerede grønsager til hovedret og så er madøre nr 1 gået igang med at eksperimentere med at lave en pumpkin-pie med kastanjelåg – som back-up har vi overvejet en citronfromage… Det bliver helt sikkert ikke mig, der kommer til at drikke champagne, men jeg regner med at sidde på en skammel i hjørnet af køkkenet og drikke rødvin og underholde mens de andre laver mad.. og teenageren dækker bord for det synes hun er skægt så jeg skal bare sørge for musik, snacks og at der er gjort rent.. det bliver edderhyggeligt i år :-)

    Svar